![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uparty facet- oceńcie
Witam. Mam problem, nie wiem już sama czy to ja przesadzam czy on..spotykam się z chłopakiem prawie 3 lata..a do tej pory nigdzie razem nie byliśmy na wakacjach. Oczywiście zaczęłam temat a on, że nigdzie nie jedziemy. Powód: nie ma pieniędzy. Tylko, że on nie jest osobą, która nie ma pieniędzy. Ciągle coś robi koło domu, jest pracowity ale tłumaczę mu, że odpocząć też trzeba. Jak się spotykamy to ciągle siedzimy w domu. I teraz ja obstaję przy swoim i on też, powiedział nawet, że on nie spełnia moich oczekiwań a ja jego więc boli być sam. Przestaliśmy się widywać to on zszokowany moim zachowaniem! Myślał, że będzie szantaż a ja wrócę tak jak to zazwyczaj bywało. Pisaliśmy ostatnio, on uparcie swoje, że nie ma pieniędzy a ja o wyjeździe, że są kompromisy, że nie na długo, że chodzi o to, żeby pobyć razem, nie myśleć o pracy. Do niego to nie dochodzi, on ma inne priorytety a ja widocznie mam inne. To jego słowa. To tłumaczyłam, że to nie jest mój priorytet, też pracuję ale tak być nie może. I obojgu zależy na sobie a każde obstaje przy swoim. Kto ma rację? Boję się, że jeśli to ja pierwsza wyciągnę znów rękę, to temat się skończy , wyjdzie na jego i tak będzie cały czas. Zdanie drugiej osoby też się liczy! Pomóżcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zielona Driada
|
Dot.: Uparty facet- oceńcie
Cytat:
Powinniście się spotkać jakoś w pół drogi. Ale jak nikt nie chce ustąpić ![]() Porozmawiaj z nim jeszcze raz, ale nie ustępuj. Powiedz, że bez jakiegoś kompromisu nic z tego nie będzie, bo nie chce Ci się liny przeciągać. Jak nie będzie chciał sensownie porozmawiać, tylko każe Ci się dostosować, to nie ustępuj, bo potem będziesz się w życiu męczyć z facetem, który ma gdzieś Twoje potrzeby i zdanie, a stawiał będzie wyżej swoje własne wyobrażenia, jak maja pewne rzeczy wyglądać.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie. I tak zrobię, tu chodzi też o przyszłość. Tym bardziej , że on lubi stawiać na swoim. W zeszłym roku nigdzie nie byliśmy, miał dużo pracy koło domu, zrozumiałam, 2 lata temu też..ale w tym roku też powinien mnie zrozumieć. Też chcę czuć, że jestem ważna, nie tylko kwiatki w jego ogródku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Nie wygląda to najlepiej. Przecież wyjazd raz na rok na kilka dni to i tak mało więc nawet jeden wyjazd na rok na kilka dni to nie był by jak dla mnie kompromis tylko wyszło by na jego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Do podrózowania wcale nie trzeba miec duzych pieniedzy, zwlaszcza jak sie jest mlodym czlowiekiem. Znam ludzi którzy za darmo pojechali do Hiszpanii, spali przez Couchsurfing i wrócili. Albo mozna wypatrzyc tanie bilety lotnicze i spac w namiocie na plazy
![]() Jest jedna rzecz potrzebna: chęć. Jak ktos chce to bez wzgledu na to czy ma pieniadze czy ich nie ma no to wiele rzeczy moze zrobic. Moze czasem kogos wykorzystujac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ktoś patrząc z boku powie, że poszło o błahostkę ale to chodzi o uczucia drugiej osoby. No właśnie nie chce jechać, niby mu zależy ale uparcie stoi przy swoim. Widocznie by nie przeżył jak by nie wyszło na jego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Może on po prostu nie lubi podróżować? Woli wydawać pieniądze na coś innego? Po co chcesz go ciągnąć na jakieś wycieczki, skoro i tak pewnie będzie niezadowolony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie było problemu jechać kiedyś z nim nad rzekę na kilka godzin. W zeszłym roku mi oznajmił, że jedzie z kolegami na ryby na kilka dni, że wynajęli sobie domki. Ale w końcu nie pojechał, chyba doszło do niego jak się zachował. tutaj mówił dziewczynie, że tyle ma pracy i mało pieniędzy a z drugiej strony z kolegami nie byłoby problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47529174]Może on po prostu nie lubi podróżować? Woli wydawać pieniądze na coś innego? Po co chcesz go ciągnąć na jakieś wycieczki, skoro i tak pewnie będzie niezadowolony?[/QUOTE]
Może Twój facet to typ osoby która poza pracą oprócz wygodnej kanapy, pilota w ręku i zimnego browara niczego innego do szczęścia nie potrzebuje? Po co jechać nad morze i wydawać kupę forsy, skoro można wymoczyć się w miejscowym bajorze, opalać można się na działce lub balkonie, relaksować można się przed tv i ma się to samo? To jest albo czyste sknerstwo, albo Twój facet to typ kanapowca, który nie ma ochoty niczego nowego przeżyć, zobaczyć. Jeżeli uda Ci się go zmusić, to pewnie i tak wyjazd fajny nie będzie, bo on pewnie cały czas będzie udowadniał Ci że Twój pomysł był idiotyczny, bo pogoda nie taka, piasek brudny, morze zimne, browar za drogi. Masz dwa wyjścia- albo z nim zerwij i poszukaj faceta dla którego wakacje z Tobą będą ogromną przyjemnością i ważnym czasem na który nie żałuje się pieniędzy po roku ciężkiej pracy, albo wyjeżdżaj sama lub z koleżankami. Na pewno lepiej spędzisz czas z nimi niż z własnym facetem. Najlepiej z singielkami, bo z parkami pewnie będzie Ci smutno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jak się z nim widuję to siedzimy przed telewizorem, a ostatnio u niego ja przed tv a on przed komputerem, przegląda kwiatki, jakieś inne rzeczy. W zeszłym roku jeździł z kolegami na ryby (jednodniowe wyjazdy), ja siedziałam w domu. Pojechaliśmy raz na godzinę nad rzekę. Naprawdę nie przesadzam. A teraz taki problem, jeszcze teksty, że się przeliczyłam, żebym znalazła bogatszego. Nie spotykam się z nim dla kasy! To że chciałam z nim pojechać gdzieś to nie oznacza, że lecę na kasę. Mnie po prostu to boli, że jak widać nie bierze pod uwagę moich uczuć. Tym bardziej, że zamiast dojść do kompromisu jest gotowy mnie zostawić.
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Zaczynam się bać co może być kiedyś, jak teraz ustąpię to co może być dalej? Też będzie mi na czymś zależało, on powie że nie ma mowy i tak ma być cały czas? Nie rozumiem dlaczego jest taki uparty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Co ty właściwie zyskujesz spotkaniach z nim, skoro siedzisz wtedy przed telewizorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nie chcę wyjść na jakąś rozkapryszoną lalę, która ma jakąś zachciankę i tak musi być. Chodzi po prostu o to, żeby i mnie zrozumiał. Cały czas wychodziło na jego, a teraz ciężko jak dziewczyna się uparła. I jak widać on nie może się z tym pogodzić..a mi jest bardzo przykro. Bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47529881]Co ty właściwie zyskujesz spotkaniach z nim, skoro siedzisz wtedy przed telewizorem?[/QUOTE]
No właśnie? Tzn. od czasu do czasu można i tak, ale głównie tak? Dramat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety musisz liczyć się z tym, że jeżeli facet który jest jeszcze młodziutki, w pełni sił, w świeżym związku nie ma ochoty nigdzie wyjeżdżać ze swoją dziewczyną, to za 10 lat lepiej nie będzie. Pewnie nawet o godzinnym wyjeździe nad rzeczkę będziesz mogła zapomnieć. Ty będziesz jechała z dzieciakami pluskać się w bajorze, a on będzie z kumplami na rybach, a spotykać będziecie się przy obiedzie i przed tv. Tak jak teraz zresztą. Jeżeli on tak chętnie jeździ z kolegami na ryby, a z Tobą nigdzie nie chce jechać to może dlatego że jemu się po prostu z Tobą nudzi? Kiedy siedzicie w domu każdy zajmuje się swoimi sprawami, on siedzi przed kompem lub tv, a na wakacjach jednak spędza się ze sobą 24 godziny na dobę. Jecie razem śniadanie, spacerujecie, siedzicie na plaży, chodzicie sami po knajpach i tak przez cały tydzień. Może dlatego jemu się po prostu nie chce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Lisbeth- sama się już zastanawiam co. On bardziej zyskiwał, bo ogarnęłam w pokoju, nie raz było tak że w soboty przychodziłam i mu coś pomagałam. Dlatego teraz to tak boli, że jak widać według niego ja nie zasługuję na nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Na spotkaniach jedno patrzy się w TV, drugie w komputer, no po prostu fascynujące... Mogę zrozumieć, że faktycznie nie ma pieniędzy na wyjazd (my z TŻ np. też nigdzie ostatnio nie jeździliśmy na dłużej, bo wydatków mnóstwo, a pieniędzy brak, jak się nie może jechać na takie wczasy, na jakie się chce, to po co w ogóle jechać i pieniądze wydawać), ale z kolegami jakoś na wyjazdy jakoś znalazłby pieniądze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zabierz koleżankę i jedźcie we 2. Będziesz miała czas na przemyślenie czy ten związek ma sens.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Moze zaproponuj mu wyjazd i powiedz ze koszty podzielicie na pół.
Albo sama odłoz jakas sumke skoro pracujesz i zapros go na zaplanowany juz wyjazd. Z tego co widze on lubi kwiaty i zajmowanie sie ogrodem wiec zabierz go do Holandii to kraj kwiatow,zobaczy tam ogrody pelne ich,tulipanow i zakupi na pewno nasiona i cebulki.Jestem pewna ze sie ucieszy a i wy spedzicie w koncu wiecej czasu poza domem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pisał coś, dowiedziałam się, że jestem lekkoduchem. Płacę rachunki na czas, nie wydaję pieniędzy na jakieś zbędne rzeczy, nie kupuję nie wiadomo ile ciuchów a on takie teksty..nie imprezuję, a jak dziewczyna chce pojechać gdzieś z chłopakiem to lekkoduch bo pieniądze jedzie wydać..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Trochę mi przypomina mojego ex. Ciągle albo film albo ławka przed blokiem. Raz jak już mega napierałam to wyjechaliśmy na weekend (oczywiście ja zorganizowałam cały wyjazd), a potem całe 3 dni słuchałam "eee po cooo gdzieś iść, pospałbym/fajny film leci/może posiedzimy w pokoju itd.
![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie chciała mieć faceta, który nie czuje mojej żądzy zwiedzania, podróżowania i poznawania nowych miejsc. Nie dogadalibyśmy się na dłuższą metę, bo to jest dla mnie bardzo ważne. Musisz się zastanowić, co jest dla Ciebie ważniejsze
![]() edit: Nie wierz w to gadanie o kasie. Jak się chce, zawsze można coś odłożyć, po trochę, po malutku, ale jak się myśli o urlopie, można odkładać cały rok. Ale jemu się po prostu nie chce i lepiej nie będzie :/ Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2014-08-01 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Przypomniala mi sie az moja kumpela z klasy ktora dosc dlugo byla z takim facetem i jezdzila na wycieczki z nim ale rzadko bardzo,festyny,dyskoteki, zabawy odpadaly- ale powodem nie byl brak kasy albo cos zwiazanego z nia tylko poprostu brak checi do wyjscia gdzies. Najgorsze bylo to ze jak on nie szedl z nia gdzies to on sie wkurzal,zazdrosny byl itd,ale ona nie zamierzala siedziec przy nim i zyla swoim zyciem.Az w koncu uznala ze pora sie rozstac bo to nie ma przyszlosci.Teraz przyjaznia sie,gadaja,pisza,on ma inna dziewczyne ale jak juz z nia jest to niewiem czy tak samo robi.Jeszcze nie widzialam ich zdjecia na necie gdzies na weselu czy gdziekolwiek raczej same w domu :P Pogadaj z nim bo widze straszny dusi grosz z niego i jeszcze tobie wypomina - a przeciez malzenstwem nie jestescie,nie mieszkacie razem,nie dzielicie wydatkow wiec po co to wypominanie.Zawsze mozecie sie na pol zlozyc jak mu to tak przeszkadza...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie kisić się w domu... Nawet jak się kasy nie ma są darmowe rozrywki- spacery/rowery/opalanie się nad jeziorem/rolki/chociażby chodzenie po głupich galeriach handlowych jak non stop w domu siedzicie. Wakacje tak samo- nikt nie karze mu jechać na Wyspy Kanaryjskie- All inclusive, ale chociaż na kilka dni w góry czy nad morze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
No właśnie, myślę że to skąpość, powiedział, że jak się tylko odbije od dna to będziemy jeździć. Kurcze, jakiego dna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Ma inne priorytety, niż Ty, chociaż szkoda, że sama w sobie nie jesteś priorytetem na jego liście. Ale to już wiesz. I pytanie cały czas jest jedno: co zamierzasz z tym zrobić? Bo narzekanie na nieco niczego nie zmieni. Bierzesz to, albo nie bierzesz, tolerujesz, albo nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.