|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kraków - szukam współlokatorki!
Cześć,
Od października zaczynam studia na UEK. Ponieważ wszyscy moi znajomi wybrali Wrocław lub Katowice na miejsce studiowania, więc idę na te studia praktycznie sama. Poszukuję mieszkania w miarę w centrum Krakowa i nie za drogiego tak do 500/600 zł. Większość pokoi jest dwuosobowych więc mam propozycję do studentek lub przyszłych studentek, które także poszukują mieszkania i są w podobnej sytuacji jak ja. Jestem miłą, towarzyską i bezkonfliktową dziewczyną więc nie będzie problemu żeby się ze mną dogadać ![]() ![]() * Przepraszam, za możliwie niewłaściwe forum, ale mam nadzieję, że odwiedzają je jakieś przyszłe studentki które mają podobny problem jak ja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kraków - szukam współlokatorki!
Odezwałam się na priv, nie wiem, czy coś dostałaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak dostałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
hej, ja również wybieram się do Krakowa całkiem sama. nie sądzisz, że lepszym wyborem byłoby pójść, chociaż na początek na 2 miesiące, do akademika, żeby poznać ludzi? nie uśmiecha mi się dłużej tam mieszkać, bo to po prostu nie dla mnie, ale nie widzę innej możliwości, by nie być tam sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Cenowo moze być problem, moje koleżanki te mieszkające bliżej centrum i dość daleko płaca 700-800 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja znalazłam miejsca w pokojach w centrum za 500-600 zł, ale szczerze mówiąc, wolałabym zamieszkać z kimś w moim wieku, a najlepiej z osobą, która też dopiero wybiera się na studia. Hm, może gdybyśmy się wszystkie zdecydowały, to mogłybyśmy wynająć coś razem?
![]() glodzia, a z tym przeniesieniem się po paru miesiącach z akademika do czegoś "własnego" nie byłoby problemu w trakcie roku akademickiego? Po pierwsze, te wszystkie formalności, ale chodzi mi bardziej o to, że może być trudno ze znalezieniem czegoś, bo wiadomo, że teraz jest chyba ten mieszkaniowy szał, chociaż nie wiem, bo nigdy wcześniej nie szukałam mieszkania w Krakowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Szukajcie współlokatorek na gumtree
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
możecie też szukać na grupach pierwszorocznych / ogolnie studentow uczelni na facebooku
![]() ![]()
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them. Last fm Lubimy Czytac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() glodzia też dostałaś się na UEK? a na jaki kierunek? byłam też się dowiedzieć jak to z tym akademikiem, cena jest w porządku bo tylko 350 zł, ale to jak dla mnie dużo załatwiania tych papierów bo to i z Urzędu Skarbowego i z ZUSu i to od wszystkich z domowników, a w akademiku 1 łazienka na składzie i cicho tam zwykle nie jest ![]() ![]() Dziewczyny, załatwiajcie już teraz z tymi mieszkaniami bo pod koniec sierpnia już może być ciężko jeśli chciałybyście coś w miarę rozsądnej cenie i nie na obrzeżach. Ja tak szukałam tego mieszkania przez 2 tygodnie i co dzwoniłam to mi mówili, że jest dużo chętnych. A że nie macie z kim znajomym mieszkać to najmniejszy problem bo zawsze da się dogadać, a i tak większość czasu to pewnie, my pierwszaki, będziemy spędzać na uczelni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Szukam kogos do wspoldzielenia mieszkania, studiujena drugim roku na uj, ale obecnie nie mam z kim mieszkac i pomyslalam sobie ze pewnie tu na forum tez sie znajzie ktos w podobnej sytuacji, wiec postanowilam napisac. We dwie czy wiecej jest o wiele latwiej znalesc mieszkanie, wiec moze ktoras jest chetna sie poznac i poszukac go ze mna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.