Kraków - szukam współlokatorki! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-14, 13:01   #1
Riveer
Przyczajenie

Smile

Kraków - szukam współlokatorki!

Cześć,
Od października zaczynam studia na UEK. Ponieważ wszyscy moi znajomi wybrali Wrocław lub Katowice na miejsce studiowania, więc idę na te studia praktycznie sama. Poszukuję mieszkania w miarę w centrum Krakowa i nie za drogiego tak do 500/600 zł. Większość pokoi jest dwuosobowych więc mam propozycję do studentek lub przyszłych studentek, które także poszukują mieszkania i są w podobnej sytuacji jak ja.
Jestem miłą, towarzyską i bezkonfliktową dziewczyną więc nie będzie problemu żeby się ze mną dogadać . Jeśli by się któraś zdeklarowała to wspólnie rozejrzymy sie za mieszkaniem, żeby kazdemu pasowało miejsce itd. A jeśli ktoś szuka współlokatorki albo ma jakiś pokój do wynajęcia, to będę wdzięczna za każdą informację.

* Przepraszam, za możliwie niewłaściwe forum, ale mam nadzieję, że odwiedzają je jakieś przyszłe studentki które mają podobny problem jak ja.
Riveer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 14:34   #2
lovegood_
Przyczajenie

Dot.: Kraków - szukam współlokatorki!

Odezwałam się na priv, nie wiem, czy coś dostałaś?
lovegood_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 14:56   #3
Riveer
Przyczajenie

Tak dostałam
Stary 2014-07-15, 07:22   #4
glodzia
Przyczajenie

hej, ja również wybieram się do Krakowa całkiem sama. nie sądzisz, że lepszym wyborem byłoby pójść, chociaż na początek na 2 miesiące, do akademika, żeby poznać ludzi? nie uśmiecha mi się dłużej tam mieszkać, bo to po prostu nie dla mnie, ale nie widzę innej możliwości, by nie być tam sama
glodzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 09:14   #5
gallina1
Rozeznanie

Cenowo moze być problem, moje koleżanki te mieszkające bliżej centrum i dość daleko płaca 700-800 zł znalazłas juz cos?
gallina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 09:38   #6
lovegood_
Przyczajenie

Ja znalazłam miejsca w pokojach w centrum za 500-600 zł, ale szczerze mówiąc, wolałabym zamieszkać z kimś w moim wieku, a najlepiej z osobą, która też dopiero wybiera się na studia. Hm, może gdybyśmy się wszystkie zdecydowały, to mogłybyśmy wynająć coś razem?

glodzia, a z tym przeniesieniem się po paru miesiącach z akademika do czegoś "własnego" nie byłoby problemu w trakcie roku akademickiego? Po pierwsze, te wszystkie formalności, ale chodzi mi bardziej o to, że może być trudno ze znalezieniem czegoś, bo wiadomo, że teraz jest chyba ten mieszkaniowy szał, chociaż nie wiem, bo nigdy wcześniej nie szukałam mieszkania w Krakowie.
lovegood_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 11:57   #7
ewanka1989
Zakorzenienie

Szukajcie współlokatorek na gumtree Tam sporo osób się ogłasza.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-16, 08:41   #8
mia945
Raczkowanie

możecie też szukać na grupach pierwszorocznych / ogolnie studentow uczelni na facebooku
At some point, you have to make a decision. Boundaries don’t keep other people out. They fence you in. Life is messy. That’s how we’re made. So, you can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them.

Last fm
Lubimy Czytac
mia945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 18:06   #9
Riveer
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gallina1 Pokaż wiadomość
Cenowo moze być problem, moje koleżanki te mieszkające bliżej centrum i dość daleko płaca 700-800 zł znalazłas juz cos?
Na szczęście już znalazłam w centrum za 600 zł niestety współlokatorki poznam dopiero w październiku, ale jak mieszkają same dziewczyny to mam nadzieję że się jakoś dogadamy.

glodzia też dostałaś się na UEK? a na jaki kierunek? byłam też się dowiedzieć jak to z tym akademikiem, cena jest w porządku bo tylko 350 zł, ale to jak dla mnie dużo załatwiania tych papierów bo to i z Urzędu Skarbowego i z ZUSu i to od wszystkich z domowników, a w akademiku 1 łazienka na składzie i cicho tam zwykle nie jest więc na pierwszym roku byłoby mi ciężko pogodzić to wszystko, więc wybrałam że już lepiej dołożyć te 2 stówki więcej ale mieszkać w mieszkaniu

Dziewczyny, załatwiajcie już teraz z tymi mieszkaniami bo pod koniec sierpnia już może być ciężko jeśli chciałybyście coś w miarę rozsądnej cenie i nie na obrzeżach. Ja tak szukałam tego mieszkania przez 2 tygodnie i co dzwoniłam to mi mówili, że jest dużo chętnych. A że nie macie z kim znajomym mieszkać to najmniejszy problem bo zawsze da się dogadać, a i tak większość czasu to pewnie, my pierwszaki, będziemy spędzać na uczelni i zgadzam się z ewanka1989 - najbardziej aktualne oferty są na gumtree, ja też tam znalazłam swoje mieszkanie Najważniejsze to żeby teraz coś znaleźć, a jak na studiach się zrobi grupka to za rok można by było coś innego z tą grupą znajomych poszukać - sama na razie mam taki plan
Stary 2014-08-01, 16:59   #10
Agnes1906
Wtajemniczenie

GG do Agnes1906

Hej dziewczyny!
Szukam kogos do wspoldzielenia mieszkania, studiujena drugim roku na uj, ale obecnie nie mam z kim mieszkac i pomyslalam sobie ze pewnie tu na forum tez sie znajzie ktos w podobnej sytuacji, wiec postanowilam napisac. We dwie czy wiecej jest o wiele latwiej znalesc mieszkanie, wiec moze ktoras jest chetna sie poznac i poszukac go ze mna

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości