|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trądzik, zaskórniki, golenie kilka pytań
Witam, nie będę się za dużo rozpisywał, jestem chłopakiem lat 18 od mniej więcej 13 roku życia towarzyszy mi trądzik, obecnie ze swoim dermatologiem walczę od początku lutego z trądzikiem ale co wizytę słyszę tylko: chyba jest już lepiej proszę kontynuować nakładanie maści, i tyle. 2 minuty wizyty.
Trądzik mam na czole w prawdzie już w mniejszych ilościach ale jest ( dermatolog mówi, że czerwone ropniaki robią się z zaskórników których na czole troche mam, na nosie również lecz nie robią się czerwone krosty) Na twarz nakładam skinoren od początku lutego, od czerwca na zaskórniki na twarzy stosuję krem Uriage, natomiast na plecy i klatkę piersiową mniej więcej w okolicach barków maść benzacne. Na plecach miałem okropne krosty lecz (przy nieregularnym stosowaniu owej maści brak chęci i nie miał kto mi tego robić) krosty znikły pozostały lekkie ślady natomiast na klatce mam okropne wągry (czarne kropki) z którymi nie umiem sobie poradzić. Jeszcze jeden problem odnośnie szyi mianowicie po goleniu wyskakują mi niezliczone ilości krostki oraz mega czerwone plamy tylko na szyi na twarzy nie mam takiego problemu efekt wyskakiwania krost utrzymuje się przez 2 dni. Przechodząc do pytań: 1) Czy stosowane przeze mnie maści ( Skinoren i Benzacne) oraz krem Uriage są dobre? Przemywam róznież twarz iwostin purritin 2) Jak pozbyć się wągrów i zaskórników na czole oraz na klatce piersiowej? czym smarować? 3) Co zrobić z moją szyją? Golę się od mniej więcej 3 lat i owy efekt mam może od grudnia-listopada 2013 roku który się ostatnio bardzo mocno nasilił. Golę się maszynka zwykłą z dwoma ostrzami. Może doradzicie mi dobrą piankę do golenia, maszynkę oraz przede wszystkim skuteczny sposób (maść czy coś) na zwalczenie tych podrażnień. Po goleniu smaruję twarz kremem nivea soft ale przed tym twarz płuczę zimną wodą. Czekam na pomoc nie mam pojęcia co mogę zrobić, wyczerpały mi się wszystkie pomysły dlatego pytam Was bo na pewno mnie nie zawiedziecie. Koleją wizytę u dermatologa mam dopiero 15 września ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik, zaskórniki, golenie kilka pytań
up up czekam na odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik, zaskórniki, golenie kilka pytań
pianka nivea do skory wrazliwej taka biala , zadnych zeli do golenia , na pianke poklep mokra reka zeby bylo mniejsze tarcie bo bedzie slisko , z maszynek to polecam BIG COMFORT 2 takie zielone do kupienia np. w daily po goleniu woda termalna uriage , nie zapomnij o meskiej tradycji ze po goleniu splukujemy twarz jak najzimniejsza woda
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.