|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Patentex Oval + Durex
Dziewczyny, jestem bardzo ciekawa co sądzicie o takim połączeniu:
Patentex Oval + Durex. Czy myślicie że jest w stanie ochronić przed ciążą i czy taka kombinacja jest do końca bezpieczna ? Stosuje ją zaledwie od miesiąca i sama nie wiem co myśleć. Bardzo zależy mi na tym żeby jednak nie stosować antykoncepcji hormonalnej. Czekam na odpowiedzi ![]()
![]() I love U ! Edytowane przez yumm Czas edycji: 2009-08-14 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Patentex Oval + Durex
Cytat:
Trzeba pamietac o doborze odpowiedniej prezerwatywy tzn. rozmiaru, o prawidłowym załozeniu jej i wszytsko bedzie ok.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Sama stosowałam takie zabezpieczenie przez pół roku, zanim nie przeszłam na hormony. Przyznam, że chwaliłam sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jest dobra. Na pewno lepsza niż same gumki ze środkiem plemnikobójczym - jakiś artykuł mnie przekonał że jest go niewystarczająco żeby coś zadziałać a globulka to jednak sporo nonoxynolu aż tyle że tworzy 'bramkę'
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ale nie nadaje się na dłuższą metę?
większość z Was przeszła jednak na hormony z tego co widzę ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nadaje się, ale kasowo wychodzi drogo nie? 16 zł za 6 globulek, te 10 zl za 3 gumki. dajmy na to w miesiącu jest 12-18 zbliżeń, to dopiero ho ho ho :P
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
użyłam raz... nie mogłam znieśc tej piany
potem same gumki a teraz święty spokój od dawna bo mam pigułki
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a w jakim wieku zaczęłyście brać hormony?
ja mam 16 lat, więc wolę narazie zabezpieczać się tak, jak to było do tej pory ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja nie uzywam globulek. same gumki+ npr. uwazam ze durexy sa przereklamowane i szkoda na nie kasy wydawac i zdarzylo sie ze pekla takze nie ma reguly. czy jak sie zaplaci 20 zl to beda lepsze a jak 2 zl to bedzie badziewie. ja kupuje taboo i place 3,5
![]() tez jestem po hormonach i nie chce wiecej narazie - 4 razy w miesiacu wspolzycie to za rzadko na pigsy i szkoda organizmu; a jak sie zle czuje to nie wiem czy mam wmowic sobie ze to tabletki czy moze zjadlam cos nie teges, a moze cisnienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem globulka + prezerwatywa to bardzo dobre połączenie jeśli chodzi o zabezpieczenie przed ciążą, ale fatalne jeśli chodzi o resztę... Nie dość, że trzeba czekać aż globulka się rozpuści, uważać, żeby nic nie wyciekło, do tego jeszcze piana. Do tego prezerwatywa, których nie znoszę, głównie dlatego, że trzeba je zakładać... Miłosne uniesienie, rozpalone ciała i nagle "czekaj chwilę, założę prezerwatywę"... Nie mówiąc już o cenie tego zestawu.
I też uważam, że durex jest przereklamowany. Przez długi czas używałam z TŻ prezerwatyw: durex, rosetex, unimil i pękła nam zarówno droga jak i tania prezerwatywa, także nie ma reguły. Teraz hormony i jest spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dlaczego trzeba uważać, żeby " nic nie wyciekło " tzn. globułka ??
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Myślę,że to dobre rozwiązanie.
Cóż sama nie stosowałam, ale sądziłam kiedyś ,że Durex to nie pęknie. A kiedyś pękł. Na szczęście nic się nie stało. Masz racje - lepiej dmuchać na zimne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
mówicie, że durex jest przereklamowany. nie prawda. to, że pękła jedna gumka, to nie znaczy, że wszystkie są złe. porównując durex i unimil stwierdzam, że unimile znacznie częściej pękają. durex nie pękł mi nigdy, a unimil dwa razy. poza tym nie ma rzeczy idealnych prawda?
ja stosuje hormony, nigdy nie używałam globulek i nie zamierzam, bo naczytałam się o tej pianie i mnie to obrzydza. a nie dość, że piana, to jeszcze trzeba czekać aż się globulka rozpuści, a do tego czasu mam jak w banku, że mi ochota przejdzie. u mnie jest zawsze wszystko na spontanie, szybko, i globulki by się kompletnie nie nadawały. no i kasa za zarówno globulki jak i gumki.. chyba wyszloby drożej niż te moje Yasminelle miesięcznie ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Durexy są przereklamowane,nam pękły dwa razy.Inne prezerwatywy jeszcze nigdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja z moim TŻ-tem używamy globulek i durexa (nigdy nie kupiliśmy innych gumek) od kilku miesięcy i jesteśmy zadowoleni, jakoś nie mamy stresu związanego z ciążą. Osobiście nie narzekam na obrzydliwość globulki, nie przeszkadza mi to, ale czekanie 10min rzeczywiście potrafi mnie ochłodzić... :/ Poza tym irytuje mnie, że na jakichś wyjazdach mam je w sobie w zasadzie non stop. Do tego wszystkiego da się przyzwyczaić, ale czasami chciałabym olać tą globulkę i pójść na żywioł.
Podpisuję się pod komentarzami wyżej dotyczącymi ceny: u mnie opakowanie Patentexów 12szt. kosztuje ok.27zł, doliczyć do tego 4 opakowania gumek po jakieś 8zł, żeby się zgadzała liczba, to wychodzi ok. 60zł, a kochamy się więcej niż 12 razy w miesiącu. Także ceny mogą trochę przerażać :/ Ogólnie bardzo polecam ten zestaw, jeśli ktoś nie chce brać hormonów, bo rzeczywiście przy trzymaniu się zasad daje zabezpieczenie, ale sama zastanawiam się nad tabletkami, bo za często się kocham z moim chłopakiem, żeby się tak poświęcać, poza tym tabletki wyszłyby jednak taniej :P Aha, zapomniałam jeszcze dodać, że globulka daje fantastyczne nawilżenie, to jest jej duży plus w dniach, kiedy jestem sucha ![]() Edytowane przez merci Czas edycji: 2009-08-17 o 17:43 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
oj, merci doskonale Cie rozumiem
![]() mam nawet odczucia podobne co do Twoich, z tym że ja narazie poprostu nie chce brać hormonów. Uspokoiłaś mnie troche tym, że używasz od kilku miesięcy i wszystko jest w porządku, a jedyny minus to to, że dużo kosztują. Jeśli chodzi o to czekanie 10 minut to mojemu chłopakowi to troche przeszkadza, mi nie ![]() Natomiast z durexów jestem zadowolona ![]() wiadomo, że nie ma 100% pewności, że durex nie pęknie, ale używając jej czuję się bezpieczniej niż używając jakiejkolwiek innej prezerwatywy ![]()
![]() I love U ! Edytowane przez yumm Czas edycji: 2009-08-17 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
ja kiedys uzywalam globulek. raz nam pekla prezerwatywa wiec partnera strasznie zaszczypalo, musial sie wycofac i gra byla przerwana. takze uwaga, uprzedzam gdyby cos
![]() ja "nie moge" uzywac globulek bo w sumie w czasie normalnego stosunku po jakims czasie malo czuje partnera i czulam wczesniej bez gumki (jak bralam hormony), badz mam takie wrazenie. w sumie partner powiedzial ze jestem ciut luzna ale dajemy rade a poza tym mozna robic wygibasy w trakcie stosunku tzn zmieniac pozycje? ze nie wyplywa ta piania gdy kobieta jest na gorze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jeśli włożysz odpowiednio głęboko nie ma takiej opcji że cała piana wypłynęła... troszkę zawsze wypłynie, to pewne, ale nie są to duże ilości, przynajmniej nie w moim przypadku
![]()
![]() |
#19 |
BAN stały
|
a tak pytam z ciekawosci. bo patentex nie jest mi potrzebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja się dołączę do tego wątku.
Dziewczyny oceńcie! Czy gumka+globulka+npr i ostatecznie +przerywany są w stanie zabezpieczyć w miarę dobrze przed ciążą? Niestety nie mogę stosować hormonów w jakiejkolwiek postaci. Wiem też, że jeśli się podejmuje współżycie to i tak trzeba liczyć się z konsekwencjami, ale jestem już w tak długim związku i ciągle wstrzymujemy się z seksem z TŻ-tem (przez obawy przed ciążą), że jest nam już coraz trudniej wytrzymać. ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Gumka jak pęka to znaczy że kosztowała 30 gr, albo źle dobrana ;}
Mi nigdy nie pękła, znajomym nagminnie bo rozmiar był źle dobrany. Wbrew pozorom wielu facetów powinno nosić rozmiar XL Dla mnie nie ma porównania między gumkami Pascal z kauflanda a durexami. Nie uważam że są przereklamowane ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
mysza007 wydaje mi sie ze to odpowiednie zabezpieczenie. na pewno ochroni przed ciążą. 100 % nie masz, no ale ryzyko jest bardzo małe...tym bardziej że stosujesz się do npr. Ja miałam taki plan jak Ty, ale z tym stosunkiem przerywanym to nie zawsze wychodzi. Mimo to, narazie jest dobrze
![]() ![]()
![]() |
#23 |
BAN stały
|
moj facet jesli chce to konczy normalnie- od niego to zalezy. no chyba plemniki nie przeleca przez bariere mechaniczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Jesli facet nie chce zeby kobieta zaszła w ciaze to dziecka nie bedzie. Poprostu musi wiedziec gdzie strzela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.