|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kulka na szyi z tyłu
witam, 3 dni temu zauważyłam kulkę na szyi po prawej stronie bliżej karku po środku,nie rusza się nie boli , jest twarda i ma ok 5-7 mm. Martwię się
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kulka na szyi z tyłu
też kiedyś to miałam, byłam u lekarza i stwierdził powiększony węzeł chłonny
po pewnym czasie zniknęło
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla pocieszenia dodam że mam guzka też tak 5 mm na brodzie, nie rośnie , nie boli a jest - lekarz powiedział że to nic groźnego Nikt przez internet nie postawi ewentualej diagnozy idź do lekarza.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
A to nie jest czasem wyrostek kręgu szyjnego? Może powiększony węzeł chłonny? Nikt Cię nie zdiagnozuje przez internet.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
w internecie było napisane, że schudnięcie, swędzenie i węzeł to ziarnica :/
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
W internecie to cuda mogą być napisane. Każdy może coś napisać a nie oznacza to, że to prawda. Przyczyn chudnięcia, swędzenia i powiększenia węzłów chłonnych jest tysiące. Skoro tak Cię to niepokoi to idź do lekarza.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
te objawy, ale od roku jestem na takiej diecie, że jadam wielkie śniadanie i regularne posiłki schudłam 11 kg i niestety dalej chudnę :/ a swedzi od 2 ,miesięcy ale okresowo
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam z tyłu na szyi taką kulkę, poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i okazało się że to powiększony węzeł chłonny karkowy. Dostałam skierowanie na morfologię i usg tego węzła, okazało się że to nic groźnego. Po jakim czasie sam zniknął.
Dla własnego komfortu psychicznego poszłabym na Twoim miejscu do lekarza sprawdzić czy to nic groźnego.
|
|
|
#10 | |
|
.
|
Cytat:
moja diagnoza brzmi - hipochondria.
|
|
|
#11 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Idź do psychiatry (nie piszę tego ze złośliwością), bo masz spore problemy ze sobą. Przynajmniej tak uważam po przejrzeniu Twoich wątków.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Nawet, gdyby wśród przeglądających ten wątek był lekarz to przecież nie zdiagnozuje Cię na podstawie opisu "kulki". Nie wiem, na co czekasz-jutro zarejestruj się do lekarza.
Edit Przejrzałam Twoje wątki. Dziewczyno, bez obrazy, ale Tobie serio potrzebny inny lekatz niż pierwszego kontaktu. Nie piszę złośliwie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-08-12 o 00:46 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Jutro ide do lekarza,oby to nie rak
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja, z dobrego serca, radzę nie diagnozować się samemu internetami. Cokolwiek by Ci nie było, internet powie, że masz raka, albo jesteś w ciąży ;_;
Jeśli jesteś podatna na takie wkręcanie sobie chorób (a widzę, że jesteś ) to jedyna choroba, której się tak naprawdę nabawisz, to nerwica ![]() Pewnie, że trzeba się obserwować, regularnie badać i takie tam, ale nie popadać w paranoję Tak naprawdę, to guzek na szyi to może być wszystko, najpewniej powiększony węzeł chłonny.Ja, podlotkiem będąc, zauważyłam pewnego dnia, że na szyi zrobiło mi się przebarwienie. Wielkie. Najpierw było białe, później czerwone a na końcu ściemniało. Zapytałam wujaszka Googla i dowiedziałam się, że to na pewno złośliwy rak skóry! Ciemny w środku, czerwony na zewnątrz, zrobił się szybko, ma nieregularne krawędzie.... No na bank czerniak! Dopiero po chyba czterech dniach, kiedy już miałam umówioną na wizytę u dermatologa, przypomniało mi się, że wcześniej prostowałam włosy i poparzyłam się prostownicą ![]() 'Czerniak' się złuszczył i odpadł jak każde poparzenie
|
|
|
|
|
#17 |
|
.
|
tak, umrzesz w przeciągu 7 dni od napisania na forum
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

po pewnym czasie zniknęło

) to jedyna choroba, której się tak naprawdę nabawisz, to nerwica 
Tak naprawdę, to guzek na szyi to może być wszystko, najpewniej powiększony węzeł chłonny.