![]() |
#1 |
BAN stały
|
Problem z chłopakiem
Witam.Mam problem ze swoim chłopakiem i chcę opowiedzieć o tym na forum.W październiku wyprowadzam się do Warszawy na studia,zakładałam o tym osobny wątek.Problem polega na tym,że mój tż nie chce się wyprowadzić ze mną(a ja się trochę boję sama zamieszkać z obcymi ludzmi na stancji eh).Jego obawa polega na tym,że boi się,że nie znajdzie pracy.On jest po technikum i nie będzie studiowac.Ja mu mówię,że na pewno coś się trafi,a on,że nie bo duża konkurencja i chcą kogoś z doświadczeniem.Patrzyliśm y na olx ,a jego to jeszcze bardziej przeraża,bo tam jedną ofertę ogląda 1000 osób
![]() Macie jakieś porady jak waszym facetom udało się znalesc pracę bez doświadczenia,znajomości itd. w Warszawie albo innych dużych miastach.Będę wdzięczna za wszystkie rady. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-08-09 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z chłopakiem
Dziwne podejście, czemu zakłada, że mu się nie uda?
Poza tym zwykle ludzie raczej przyjeżdżają do wawy za pracą i ją znajdują, więc nie ma tragedii. Na pewno jest łatwiej niż w małych miasteczkach czy na wsiach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie mieszkam co prawda w Warszawie, ale innym dużym mieście i mój chłopak, który studiuje dziennie, ale chciał sobie coś dorobić bez problemu znalazł pracę. Jedynym w sumie problemem było to, że jego dyspozycyjność była ograniczona przez studia. Także Twój tż powinien mieć jeszcze łatwiej.
A celuje on w jakąś konkretną branżę czy tak byleby coś było?
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Celuje w branże budowlane(murarz,tynkarz itp) bo taką ma szkołę,a tam chcą tylko z doświadczeniem,a te oferty bez doświadczenia(pomocnik,pr zyuczenie) przegląda mnóstwo osób.Konkurencja jest spora.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Masz rację. Nie pomyślałam o tym.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Co prawda nie jestem z Warszawy, ale znam tamtejsze realia - bardzo dużo znajomych udało się tam w poszukiwaniu pracy i wszyscy ją znaleźli. Fakt, często było to call center albo supermarket, ale dało się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Długo szukali pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy on wysłał już jakieś CV, odpowiedział na jakąś ofertę? Czy we dwójkę biadolicie nad jego brakiem doświadczenia i liczbą wyświetleń strony? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Cv nie wysyłał.Ja nie biadole tylko on,ja go próbuje wesprzeć w tym wszystkim,ale nie wiem za bardzo jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4763866 1]Nie wysłał BO?
Wspierasz go, ale pytanie czy on w ogóle tego chce? Może nie chce i stąd takie nastawienie i brak działania.[/QUOTE] Nie wysyłał,bo przeprowadzka ma być w październiku,więc narazie przeglądamy ogłoszenia,żeby wiedzieć w jakich dziedzinach tam najwięcej potrzebują. Cytat:
Długo trochę ![]() Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-08-10 o 00:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, aż tak ich losów nie śledziłam, ale mało kto znajduje od ręki. Ten ogromny 'odsetek' bezrobotnych skądś się jednak bierze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech szuka już teraz z zastrzeżeniem, że od października jest dyspozycyjny, albo może znajdzie coś na zaraz i się przeprowadzicie wcześniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Zapotrzebowanie może i duże, ale często zwalniają ludzi, raz jest robota a raz jej nie ma. Ja się jemu wcale nie dziwie, ciężko teraz o pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4763869 5]Dziewczyno, w tydzień to się rzadko udaje znaleźć pracę. Miesiąc to długo??? Zabrzmię jak stara baba, ale chyba życia nie znasz.
Niech szuka już teraz z zastrzeżeniem, że od października jest dyspozycyjny, albo może znajdzie coś na zaraz i się przeprowadzicie wcześniej?[/QUOTE] Wcześniej odpada...A ty różowe krzesło masz jakieś doświadczenie z szukaniem pracy Wwa? P.S> fajny nick ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam doświadczenie, szukałam pracy pół roku i wcale nie uważam tego za długi czas. Ale ja to zupełnie inna branża i myślę, że bez sensu porównywać. Dla budowlańców jest praca. PS Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Odpada ponieważ nie mam oszczędności i rodzice będą mnie utrzymywać,a tż sobie pracuje za 1300 pln i raczej nie ma takich oszczędności,żeby tam wyjechać teraz.Do października to się trochę uzbiera,dlatego teraz ten pomysł odpada.
A twoi jacyś znajomi szukali pracy fizycznej? Jeśli tak to ile im to zajęło? Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-08-10 o 01:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W Warszawie Twój chłopak pewnie dostałby lepiej płatną pracę, w budowlance chyba często są tygodniówki, nie dalibyście rady? Gdyby zarabiał powiedzmy 2 tysiące (a to wersja pesymistyczna, bo fizyczni często zarabiają więcej) to chyba bardziej opłaca się pożyczyć od kogoś na start i już wcześniej zacząć zarabiać lepiej? Zresztą nie wiem gdzie chcecie mieszkać, mieszkanie to pewnie z 2 tysiące miesięcznie, na początek jeszcze kaucja w wysokości miesięcznego czynszu (tak jest przeważnie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Niech założy firmę budowlaną i świadczy usługi remontu mieszkań. Myślę, że miał by sporo zleceń. Jak by nie wyrabiał się sam to może dać ogłoszenie i zatrudnić pomocnika skoro aż 1000 osób przegląda takie ogłoszenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jezu wysylajcie cv, nie wiem na co czekacie. Myslisz ze dzis wyslesz cv a jutro telefony beda sie urywac?
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko a czym się aktualnie zajmuje? Ja po miesiącu znalazłam pracę w Warszawie, w sieciowym sklepie obuwniczym i to raczej z nudy i faktu, że mam 5 min drogi do galerii. Elastyczny grafik pozwolił szukać mi innej pracy dlatego da się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Mam pytanie,które zadawałam w moim drugim wątku,ale tu je rozwinę.Chodzi o to,że jak byś my zamieszkali np.Wola,ochota czy Żoliborz to czy mój tż miał by problem,żeby dojechać np. do Piaseczna,Pruszkowa,na Pragę,tak,żeby zdążyć.
O której trzeba wyjechać do pracy 20 km dalej tak,żeby zdążyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z Żoliborza do Piaseczna to pewnie ze dwie godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Jak korki to może być więcej. Jakiś czas temu jechałam od siebie w tamtą stronę, to pół godziny siedziałam na przystanku przy realu czekając na przesiadkę, a potem pół godziny autobus wbijał się z Płaskowickiej w Puławską
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż (pracuje koło Ożarowa Mazowieckiego) dojeżdża w 45 minut. Dużo zależy od tego czy jest dobre połączenie czy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.