![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
100 dni bez kawy! Albo i jeszcze dluzej... ;)
Witam!
Widzialam juz wątki "100 dni bez słodkich napojów gazowanych", "100 dni bez słodyczy", "100 dni bez chipsów itp", a takiego nie znalazłam... ![]() Czy jest ktoś chętny razem ze mną nauczyć się żyć bez porannej/popołudniowej/wieczornej kawki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: 100 dni bez kawy! Albo i jeszcze dluzej... ;)
Oo to ja, chociaz wiem, ze bedzie ciezko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja się chętnie przyłączę
![]() Kiedyś, w liceum, kułam po nocach, więc wypiłam kawę litrami ![]() ![]() Jedynym plusem kawy gdy ją piłam było to, że pomagała mi się wypróżnić ![]() Powodzenia życzę wszystkim na odwyku ![]() Ps. A właściwie to dlaczego rezygnujecie z picia kawy? Wybaczcie, ale o dietach nie mam zielonego pojęcia. Pomaga w chudnięciu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mało osób się przyłącza, tacy nałogowcy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Czytam tytuł tego wątku i pytam.. Dlaczego? Kawa moze i jest troche niezdrowa, ale co dziś nie jest? Osobiście piję jej dość mało i to słąbą, ale i tak nie widze powodu żeby się jej wyrzekać.. Kalorii nie ma, a wypełnia żołądek, poprawia humor, usuwa zmęczenie, odstresowuje. Co Wami kieruje?
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Mna to, ze sie od niej uzaleznilam. Nie ma dnia, zebym nie pila, bo jak nie to chodze zaspana, otlumaniona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A ja piję jedną kawę dziennie, taka rozpuszczalną, 3in1 ;] jest to dla mnie wieeelka przyjemnosc, poniewaz nie jem słodyczy a ona mi je zastępuje (nie wiem jakim sposobem to sie dzieje, ale tak jest;]) W kazdym razie mysle ze kawa z umiarem pita jest ok;] a jesli martwicie sie o ząbki..hm..wiem ze to głupie, ale ja piję przez słomkę i nie wyobrazam sobie inaczej, a ząbki miałam wybielane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choć nie wiem, czy tak z zaskoczenia przeżyję jutrzejszy dzień bez kawy. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
coż, kawa nie jest niezdrowa, wręcz przeciwnie,1 lub 2 filiżąnki dziennie dobrze przyrządzonej kawy są zdrowe... martwi mnie to że we wszelakich dietach np nie można pić kawy 2 ty..to dla mnie baaardzo dużo a już 100 dni sobie nie wyobrażąm..tez właściwie jestem uzależniona,choć daję rady np nie pic kilka dni...no ale jak tu nie pić kawy, kiedy spi się nie za wiele, dużo pracuje...niedługo poczatek roku akademickiego itd..macie jakies pomysły na zamienniki ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Powstało teraz wiele herbatek, na których pisze, że "dodają energii". Sama wypróbowałam firmy Vitax i byłam zaskoczona powerem jakiego dostałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Paulimo, trzymasz się?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Eh.... przylaczyc sie musze
![]() Ostatnio zyje na kawie... 100dni bez, a potem max 1 dziennie ![]() Tylko nie wiem, czy wytrwam-znow od pazdziernika sie zacznie wstawanie rano ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
U mnie kiedys tez, w pewnym momencie zastanawialam sie, czy przypadkiem nie uzaleznilam sie od Tigerow itp., bo pilam niemal codziennie. jednak ktos mi kiedys powiedzial, ze to dziala tylko chwilowo, a tak naparwde niszczyjakies komorkiw mozgu :P co ma oddzialywanie w przyszlosci. Wiec od tamtej pory nie mialam nawet lyka w ustach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie idzie. ![]() Za dużo pracuję. ![]() Potrzebuję kilku dni odpoczynku żeby móc zacząć. Potem się już będę trzymać. Jestem ciekawa jak Wam będzie szło. ![]() Paulimo, ja zamiast mięty piję rumianek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pije przeważnie jedną kawe dziennie za to bardzo mocną , nie dlatego że jestem śpiąca czy zmęczona ale u mnie poprostu wpływa na przemianę materii i czuje sie lżejsza / pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie ze stopniowej rezygnacji nic nie wychodzi, musze byc stanowcza i zaczynac od zera, po prostu z dnia na dzien pzrsetac pic/jesc wtedy jest mi latwiej. ![]() ![]() juz dzisiaj w pracy anwet nie mysle o kawie ![]() Daj znac oczywiscie, jak Ci idzie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W tej chwili dosyć mocno się ograniczam, z racji tego że nadmierne ilości kawy powodują u mnie... kłopoty zdrowotne. ![]() Dodatkowo jeszcze jestem typem sowy i zamiast iść do łóżka o przyzwoitych - cokolwiek to znaczy ![]() ![]() Ranne wstawanie robi swoje. Jedna uwaga. Był dłuższy okres kiedy nie piłam kawy wcale, a przychodząc rano do pracy zastępowałam ja czerwoną herbatą. Muszę przyznać, że o wiele lepiej mi się wtedy zasypiało i jednocześnie wstawało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o magnez i żelazo to też miałam takie akcje przez kawę, a jak nie ma żelaza to organizm jest słabo dotleniony i przez to senny więc człowiek pije następną kawę żeby się pobudzić i błędne koło gotowe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() 3/100 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8970314]Otoz to
![]() Kawa ponoc pobudza apetyt, chociaz ja tego nie odczuwalam ![]() a ja wlasnie słyszałam ze kawa wspomaga odchudzanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a ja slyszalam ze... po kawie nie chce sie za bardzo jesc i niektorzy (zazwyczaj anorektyczki) pija niezliczone ilosci zeby tylko nie jestc... no ale cz...
a jesli nie macie w sobie powera albo jestescie spiace to proponue czerwona herbatke ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jednak jako wspomagacz diety, często spożywana jest na czczo, zwykle w wersji czarnej - mleko to przecież dodatkowe kalorie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
a to znalazlam na pewnej stronie:
Pijesz dużo kawy Co, jak co, ale kawa nie tuczy! Owszem, ma zero kalorii. Ma jedna inną poważną wadę. Kofeina zawarta w małej czarnej pobudza trzustkę do wydzielania insuliny, która pomaga odkładać tłuszcz. Pijąc dużo kawy narażasz organizm na utratę magnezu i witaminy B. Zamiast pobudzenia, po kilku filiżankach czarnego płynu czujesz raczej rozdrażnienie. Jeśli nie wyobrażasz sobie ranka bez kawy to trudno. Jedna kawa w zupełności jednak powinna wystarczyć. W ciągu dnia przestaw się raczej na wodę, soki i herbatki i to najlepiej owocowe. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.