|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Relacje ze znajomymi
Hej piszę na forum, ponieważ mam problem z moimi koleżankami z klasy. Z jedną znam się 5 lat, z druga 3 a 3 poznałam w tamtym roku i od początku się z nimi trzymalam. Te dwie ostatnie, w szkole zawsze trzymamy się we 3, ale po one imprezuja w innym towarzystwie i ja w innym. Trochę mi przykro że w roku szkolnym w ogóle prawie nie wychodzimy razem ( ja mieszkam 15 km od miasta to też trochę inaczej ) nie zapraszają mnie na swoje imprezy w innym towarzystwie. Z tamtą pierwsza trzymalam się najbardZiej na początku naszej znajomości. Z pół roku temu zauważyłam, że już tak osłabia się nasz kontakt, widujemy się tylko na imprezach, rzadko piszemy. Tydzień temu zaczelysmy gadać jak na początku i zapytałam wczoraj czy może dziś się zobaczymy a ona że tak , a dziś się nie odezwała, a ustawiła fotke na fb, że jest teraz z inna koleżanka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Relacje ze znajomymi
Ile masz lat? Pewnie nie więcej jak z 14? No na moje to koleżaneczki są takie, że w szkole się trzymają z tobą w szkole bo mają/ mogą mieć jakieś korzyści - a to pomożesz na sprawdzianie, a to dasz zadanie, czyli po prostu cię wykorzystują (może i sobie sam dopisuję to wszystko) ale jak by to była prawdziwa przyjaźń to by nie olewały i spotkały się poza szkołą również.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie powinnaś się nakręcać, że tak Ci przykro (powtarzasz to kilka razy), bo takie już są stosunki międzyludzkie, ludzie nawet będąc przyjaciółmi nas zawodzą albo olewają i musimy z tym żyć. Możesz nawiązać inne znajomości, skoro te dziewczyny nie są nią zainteresowane. Bo to, że trzymają się z Tobą tylko w szkole, nie musi nic znaczyć. Otwórz się na ludzi, złam regułę i wyjdź czasem wieczorem (może ktoś z rodziny mógłby Cię odwieźć a może mogłabyś po imprezie nocować u koleżanki?). Też zmień trochę nastawienie. Nie powinno się być zaborczym i rozliczać koleżanki z tego, że nie spotykają się z Tobą a z innymi mają zdjęcia na fb. I nie przejmuj się aż tak bardzo, bo za kilka lat będziesz się śmiała, że miałaś kiedyś takie "problemy". Jak wejdziesz w świat dorosłych, pobędziesz z ludźmi na studiach, w pracy, to dopiero przekonasz się jacy potrafią być niektórzy ludzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mam 17lat
Ale ja nie mam o to pretensji naprawdę. Mam o co innego. Umowilysmy się dokładnie, że dzisiaj się spotkamy ![]() Może poszukać innych koleżanek? Ale w klasie już się wszyscy trzymają tak wiecie i trudno do.kogoś.dołączyć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Może poszukaj znajomości poza szkołą? Dla nich możesz być taką no wiesz - koleżanką szkolną i nie ma w tym nic złego. Często jest że ludzie mają swoje środowiska a w szkole szukają przyjaciół żeby nie być przez te kilka godzin samemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.