|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
FOTOGRAFIA - szkoły/uniwersytety za granicą
Cześć! Chciałabym studiować fotografię za granicą na uczelni artystycznej, myślałam o Niemczech bądź Francji, ewentualnie UK biorąc pod uwagę moje zdolności językowe. Niestety nie jestem zorientowana co do dobrych uczelni za granicą, szukam czegoś co byłoby odpowiednikiem polskich ASP, ale kierunek fotografia to nie wzornictwo - niestety nie jest dostępny na każdej uczelni artystycznej. Wobec tego mam pytanie do osób, które są nieco zorientowane w temacie, po studiach związanych z fotografią, obracających się w temacie fotografii artystycznej bądź fashion... Gdzie warto studiować ten kierunek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: FOTOGRAFIA - szkoły/uniwersytety za granicą
Cytat:
Jak stoisz z niemieckim, francuskim czy takim angielskim? Czesne, utrzymanie jest znacząco większe niż u nas. No i kwestia, że aby zostać dobrym fotografem nie trzeba mieć skończonych studiów z tego tylko mieć to coś. Z ciekawości na szybko zobaczyłem fotografów, którzy mi do głowy wpadli Leibowitz, Richardson czy Tyszka studiów nie mają, a karierę większą lub mniejszą zrobili.
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-08-13 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chodzi o to, że chcę studiować za granicą, a nie w Polsce
![]() I z tego, że żeby coś osiagnąć w fotografii trzeba mieć "to coś" oprócz szkoły to też wiem, nie rozumiem z kolei tego, że muszę się tłumaczyć z tego co sobie właśnie usiłuję zaplanować - studia fotograficzne za granicą to nie jest coś nie do osiagniecia - jest to jak najbardziej realne, wiele Polaków studiuje za granicą. Chcę studiować fotografię dlatego, że mnie ona interesuje, jest moją pasją i chcę rozwijać się w tym kierunku. Nie pójdę na marketing, nie pójdę na biotechnologię ani na historię sztuki, bo wybrałam fotografię. Zawsze trzeba mieć "to coś" obojętnie, czy chcesz być prawnikiem, muzykiem, nauczycielem .... ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- U Ciebie jakaś edycja posta była chyba przed chwilą.... Yyyyy, czepiasz się? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
może studia w Austrii Cie zainteresują? tutaj masz wiele różnych specjalizacji na tym uniwersytecie Universität für angewandte Kunst
tu podaję link do akademii fotograficznej fotoakademie - jest płatna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.