|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czego to wina ?
Witam . Na początek przepraszam jeżeli piszę to w złym dziale . Pierwszy raz piszę na tego typu forum dlatego mama nadzieję że zrozumiecie .
Od dłuższego czasu zastanawiam się co jest ze mną nie tak dodam że jestem 18 letnim facetem . Czuję wielką pustkę a stala się ona jescze większa gdy straciłem kobiete z którą nie byłem 2 miesiące a przez dłuższy okres i którą bardzo kocham . Od roku może dwóch czuje kompletną pustkę . Nie potrafie wstać z łóżka najchętniej leżał bym caly dzien . Gdy wstanę kazda minuta leci mi jak godzina czekam tylko do wieczoru bo wtedy moge choc na chwilę zasnąć i zapomniec o wszystkim .Nic mnie nie cieszy . Każde słowo skierowane do mnie przez rodziców odbieram jako atak i krzyczę nie potrafie normalnie rozmawiać. Nie mam żadnych marzeń , planów kazdy dzien jest dla mnie taką wewnętrzną męką nie da sie tego opisać . Chcialbym zyc normalnie ale to jest silniejsze ode mnie . Dodam ze mam brak apetytu ostatnio schudlem 5 kg . Ranię tych których kocham i na któych bardzo mi zalezy tak żę nie chcą mnie juz znać . Czuje się strasznie winny . Miewam myśli samobójcze niestety czasem się zdarzają raz próbowałem jest mi z tego powodu bardzo zle bo wiem że jest to straszne . Zraniłem swoich zachowaniem kobietę którą bardzo kocham zawiodłem . Przy niej jakoś starałem sie zmienic ale nie potrafilem i mimo że strasznie ją kocham to chcialem to pokazywac az za bardzo . Nie wiem na pewno jescze wiele rzeczy tu nie opisałem ale nie jestem w stanie napisa ć wszystkiego . Dodam że mam jescze tez strasznie bujną wyobraznie moze dlatego jestem uważany za niedojrzałego . Widzę rzeczy dziwne usłyszę jakis dzwięk w nocy szczekanie psa co kolwiek . Uwazam że ktoś chce sie włamać . Wiem że nie da się wytrzymać z kimś takim jak ja . Ale w glebi zycie bym za nią ,za rodziców . Nie wiem czy może to miec związek z kontuzją pare lat temu . Wielką moją pasją miloscią był sport . Chcialem grać chcialem robic to co pokochałem niestety nie mogłem . Przepraszam że tak wszystko dziwnie napisałem . Chcialbym poprostu wiedzieć czy jestem złym człowiekiem i tego nie da sie zmienić czy mogę mieć jakies dolegliwosci nie wiem w psychice cokolwiek ? I czy da się to jakoś zmienić żeby poprostu móc cieszyć się życiem nie raniąc innych . Mam nadzieję że ktoś ze zrozumieniem to przeczyta i bedzie w stanie jakoś poradzić . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czego to wina ?
Cytat:
Dlaczego właściwie ranisz innych jak to napisałeś? Zmienić się zawsze można, trzeba tylko chcieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
nie czytając całości, a jedynie wyrywkowo można stwierdzić, że nie radzisz sobie z własnymi emocjami. I potrzebujesz raczej specjalisty, niż babskiego forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, przydałby się psycholog
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie potrafię zapominać o przeszłości . Ciągle mam w głowie jakieś wydarzenia gdybam co by było nie potrafie zapomnieć przez co nie mogę skupić sie na teraźniejszości . Każdy oddech jest ciężki . Nawet nie mam siły wejść pod prysznic bo jest to dla mnie trudne i ciezkie . I poprostu chyba zrozumialem ze sam z tego nie wyjdę bo takie zachowanie nie jest normalne . Jak żyć kiedy chcesz tylko żeby najszybciej była noc ? . Wiem że masa ludzi ma gorsze problemy jednak to jest takie ze od tak nie da sie tego zmienić . Ta pustka w głowie jest najgorsza bo nie wiem po co to wszystko gdy nie widzę żadnego sensu . Serio myslicie ze moze byc to depresja ? .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Masz myśli samobójcze a to raczej nie jest na porządku dziennym, psycholog od zaraz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Pierwsza moją myślą po przeczytaniu Twojej wiadomości było to, że przypisujesz ogromną wagę przeszłości i przez to nie potrafisz ruszyć z miejsca. Rozumiem też, że w pewnym stopniu tak jest i Ty zdajesz sobie z tego sprawę. Ta przeszłość= kobieta, którą kochałeś, zgadza się? Ale jest jeszcze coś, co wcześniej powodowało, że czułeś się źle. Działo się tak przed jej poznaniem i w trakcie, jeśli dobrze zrozumiałam Twój przekaz. Teraz uczucie się nasiliło, tak?
Jesteś jeszcze bardzo młody. To zrozumiałe, że cierpisz z powodu utraty kogoś bliskiego. Nic dziwnego. Zastanów się jednak, masz przy sobie ludzi, którzy Cię kochają. Są nimi choćby rodzice. Postaraj się ocieplić relację z nimi. Zamiast krzyczeć, może porozmawiajcie? Nie wmawiaj sobie od razu, że masz depresję. Być może wcześniejsza pustka spowodowana była hormonami. To normalne- dorastałeś. Młodzież różnie się zachowuje w TYM wieku. Może jest Ci potrzebny ktoś, kto Cię wysłucha i zrozumie. Podpowie jak żyć i jak radzić sobie w ciężkich chwilach. Ja również proponuję Ci pójście do psychologa, ale nie dlatego, że "masz depresję", bo to jeszcze nie zostało zdiagnozowane, ale, żeby dowiedzieć się dlaczego czujesz się tak jak się czujesz. Żeby zrozumieć samego siebie. To co napisałeś nie wygląda pięknie, ale z pomocą bliskich i kogoś wykwalifikowanego na pewno uda Ci się odnaleźć radość życia. Wystarczy tylko odrobinę wysiłku! Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.