mieszkanko pomysly - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-06-30, 17:00   #1
romeska
Raczkowanie

GG do romeska

mieszkanko pomysly

witam Was kochane wizazanki
jak dobrze pojdzie "za chwile" stane sie posiadczka upragnionego wlasnego miejsc czyli malego m2 problem w tym ze mieszkanko jest male a do tego pokoj z kuchnia w jaki sposob to jakos sensownie oddzielic nie tracam metrow(mieszkanko i tak jest male) myslalam nad umeiszczeniem aneksu na malym podescie i odzzielenie tego jakoms sensowa fajna porecza ale sama nie wiem czy ktoras z was ma jakis pomysl?
bede wdzieczna za odppozdrawiam slonecznie)))
romeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-30, 17:10   #2
agnieska
Zakorzenienie

Re: mieszkanko pomysly

ja proponuję, żebyś popytaa wśród znajomych, czy któryś ma jeszcze katalog z IKEI własnie z takimi pomysłami na urządzenie małych przestrzeni... zaskakujące pomysły lub napisz do ikei, www.ikea.pl, może Ci pomogą
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-30, 17:23   #3
romeska
Raczkowanie

GG do romeska

katalog ikei mam obryty na pamiec za chwile bede wiedziala co w slpiee w jakim miejscu jest tyle razy zwiedzalam)) fakt kopalnia pomyslow no nic szukam dalej
Stary 2004-06-30, 18:31   #4
paula78
Zakorzenienie

hey
gratuluje
ja tez mam salon z kuchnia ,na poczatku była ściana i drzwi ale w kuchni nie ma okna wiec zlikwidowalismy sciane ozstał mały murek na chwile ,teraz nie mamy nic a na granicy miedzy kuchnia a salonem stoi stół przy którym jemy ,córka rysuje,znajomi biesiadują.
cokolwiek nie postawisz zawsze zabierze troche cm a tego najbardziej brakuej w blokach .
pzdr.
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-30, 20:20   #5
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Gratuluje własego kąta Ja też juz na dniach się przeprowadzam, ale do domku... dużego-okropnie się cieszę. Ale wiem co znacza małe mieszkanka. Obecnie zamieszkuję w takim Każdy centymetr jest ważny i dlatego też jak oddzielisz kuchnie jakimś murkiem lub ścianka to zabierze to neistety troche miejsca. Ale w ogóle jeśli zdecydujesz się na jakąkolwiek sciankę to może luksefory byłyby dobrym rozwiązaniem, nie zabiorą światłą i bardzo ładnie wygladają. Pomysł z podestem jest świetny, bo wyraźnie oddzielisz kuchnie od pokoju, ale tylko pod warunkiem że nie jest to niskie pomieszczenie Mogłabym cosik chętnie doradzić, ale prawdę mówiąc to kompletnie nie wiem jakie masz upodobania i jak dokładnie wygląda to mieszkanko.
Zyczę niesamowitych pomysłów i inwencji twórczej
Pozdrawiam
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 07:47   #6
ma75
Rozeznanie

Ja bym stawiała na stół - jak pisze Paula, albo jak masz za mało miejsca na stół, to blat - np. taki wyższy, wąski, jak barowy... Masz wtedy miejsce do jedzenia, może też robić za dodatkowy kuchenny blat roboczy, a jak trzeba to miejsce do pisania itp.
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 08:22   #7
Asika
Zadomowienie

Ja też mam taką kuchnię z "salonem". Razem mają może z 15 m2. I mam to oddzielone blatem barowym, pod którym są jeszcze szafki. Blat jest taki podwójny. Tzn. najpierw jest jeden przykrywający szafki, do niego są przytwierdzone takie grube rury i drugi blat znajduje się powyżej, natych rurach. Na początku miało to służyć jako blat do jedzenia, ale jest tak mało miejsca w mieszkaniu, że nie ma go na krzesła barowe. Tak więc stawiam tam kwiatki, kubki, puszki z herbatą i kawą itp.
Ścianki nie polecam bo zajmie duuuużo miejsca i zdecydowanie ograniczy przestrzeń.
powodzenia
Asika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-07-01, 17:57   #8
romeska
Raczkowanie

GG do romeska

dziekuje za pomysly wlasnie tego miejsc brakuje dlatego scianka odpoada niestety ale zastanwiam sie nad tym podestem bedzie on nie wysoki bo cos w wysokosci cegly a jednak mysle ze bedzie dobrze wyznaczal teren kuchnipozniej moze jak bedzie mozliwosc jakas fajna porecz i cos w ten desen tak sobie mysle))) ps miec domek to super sprawa gratuluje w sumie taki rzut mieszkanka zrobilam w programie do tego stworzonym jakby co moge podeslac na mailika jakby ktoras z was miala wene))
Stary 2004-07-01, 18:18   #9
denim
Przyczajenie

wprawdzie nie czytałam wszystkich pomysłów które do ciebie dotarły i nie wiem czy ktoś już ci tego nie podsuną ale dobrą sprawą jest ( u siebie też planuję tak zrobić) rozdzielenie tego tzw. stolikiem barowym. umieszczony jest na aluminiowej rurce od podłogi aż do sufitu. na dole możesz zrobić półkę a na górze halogeny. świetny efekt i bardzo praktyczne.
denim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 18:28   #10
paula78
Zakorzenienie

hey
polecam stół rozkładany tzn. takie z 2 skrzydłami i wysuwaną nogą.
nasz wlasnie taki jest gdy przychodza znajomi rozkładamy drugie skrzydło i spokojnie miesci sie 10 osób.

nasi znajomi maja stół takze na granicy kuchni i salony jednym bokiem przykręcony blat do sciany i jedna metalowa noga i jest do kitu bo miesci 3 osoby i nie mozna go przestawic.

pzdr.
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-01, 18:39   #11
denim
Przyczajenie

sorry. Mój błąd. U mnie ten blat będzie rozdzielał salon z jadalnią, a w jadalni będzie stał duży stół czekający na parapetówę. A może ktoś ma pomysły na nowoczesną kuchnię. Oczywiście w przystępnej cenie. Jakie kolory proponujecie.
paula78 napisał(a):
> hey
> polecam stół rozkładany tzn. takie z 2 skrzydłami i wysuwaną nogą.
> nasz wlasnie taki jest gdy przychodza znajomi rozkładamy drugie skrzydło i spokojnie miesci sie 10 osób.
>
> nasi znajomi maja stół takze na granicy kuchni i salony jednym bokiem przykręcony blat do sciany i jedna metalowa noga i jest do kitu bo miesci 3 osoby i nie mozna go przestawic.
>
> pzdr.
> paula
denim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-07-27, 10:27   #12
Ania_
Raczkowanie

Temat dawno zakończony, ale mam teraz ten sam problem, potrzebuje z dużego pokoju zrobić kuchnię połączoną z pokojem, na razie znalazłam coś takiego:
Ania_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-27, 11:11   #13
DominikaS
Zadomowienie

A jesteś pewna że musisz łączyć pokój z kuchnią? Ja mam łączony salon z kuchnią, a dużo bym dała żeby kuchnie mieć osobno - nawet mniejszą... Gdybym kiedyś budowała dom to kuchnie w ogóle umieściłabym w piwnicy - byle dalej od pomieszczeń "dziennych". W takiej widocznej kuchni trzeba utrzymywać idealny porządek, wszelkie zapachy rozsiewają się po całym domu a poza tym nawet najpiękniejsza kuchnia jest stale używana, więc niestety nie wygląda to jak na zdjęciach - zawsze na wierzchu są rzeczy które muszą być pod ręką...
Faktycznie, najpraktyczniejsze jest ustawienie blatu między częścią kuchenną a salonem ale dodatkowo polecałabym zrobić na suficie coś w rodzaju więźby - na przykład z regipsu albo drewna (można w tym umieścić oświetlenie nad barkiem). Takie coś oprócz tego że widocznie oddziela część kuchenną to jeszcze zatrzymuje troszkę zapachy (mozna też zamontować na tym opuszczaną żaluzję, żeby w razie potrzeby całkowicie oddzielić kuchnie od pokoju). No i trzeba pomysleć o bardzo wydajnym okapie (najlepiej podłączyć go do szybu wentylacyjnego ale na trzeba mieć zgodę spółdzielni - jeśli szyb jest jeden dla pionu to jest to niemożliwe bo wymuszony ciąg, a taki robi się w przypadku okapu, wwiewa wszystkie zapachy do sąsiadów...). Żeby złagodzić kuchenny wygląd aneksu, warto pomyśleć o innym materiale na ściany niż flizy. Warto też kupić sprzęt do zabudowy a nie wolno stojący. I lepiej będzie wyglądała (a raczej mniej będzie widoczna) płyta ceramiczna zamiast gazowej. Podobnie zlewozmywak - mniej będzie się rzucał w oczy granitowy o zbliżonym kolorze do blatu, niż taki ze stali nierdzewnej. Zeby upodobnić kuchenne meble do pokojowych, można zamontować wszędzie takie same uchwyty.
A w szafakach kuchennych, dolnych polecam bardzo montaż głębokich szuflad (albo cargo) zamiast półek - dużo łatwiej wyciągnąć garnki z drugiego rzędu z szuflady niż wyciągać wszystko z półki zanim dostanie się do potrzebnego naczynia.
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-27, 11:37   #14
Ania_
Raczkowanie

Sprawa wygląda tak, że babcia wymigała się ze sponsorowania mnie i mojego menia - najpierw obiecała nam że odpali coś na mieszkanie. Teraz mieszkam w rodzicami i siostra w domku. Siostra ma się wyprowadzić jak weżmie ślub, a ja bym została z meniem u rodziców w domu. Ale chcemy sobie na pierwszym piętrze zrobić takie mieszkanko. Nie możemy zająć całego piętra bo rodzice mają na górze sypialnię, a dół domku wygląda tak, że za Chiny nie da się jej przenieść na dół właśnie. Więc chcemy z dwóch pokoi i pomieszczenia z szafami na zimowe ciuchy zrobić sobie mieszkanko i oddzielić to drzwiami. W łazience która jest w tej chwili jest wanna i we wnęce jest prysznic, który akurat da się odzielić od łazienki(połączyli byśmy tamto pomieszczenie o ktorym mowiłam, bo akurat prysznic jest polozony na jego koncu tylko trzeba by bylo przebić ścianę, a od strony łazienki rodziców ścianę zamurować).

Jeden z pokoi chcemy przerobić na kuchnię z jadalnią. I właśnie szkoda nam stawiać ścianę i wolimy zrobić właśnie coś w tym stylu jak na zdjęciu. A jeśli chodzi o "brudy kuchenne" widoczne z części jadalnej to wlasnie sposobem na to miałby być ten barowy blat, taki jak na zdjęciu. On jest wyższy od kuchenki i piecyka oraz szafek więc trochę by zasłonił.

A jeśli chodzi o wyciąg to mamy go w planach, bo akurat w rogu tego pokoju jest komin. Ściana od komina wystaje w rogu w ten sposob jak na tym zdjęciu tylko jeszcze bardziej jest wysunięta. Więc żeby dobrze wykorzystać miejsce w tym miejscu co od strony pokoju jest półeczka na wina wstawiła bym drzwiczki i zrobiła może coś w stylu barku.
Stary 2004-07-27, 11:37   #15
Ananke
Rozeznanie

www.mjakmieszkanie.pl może coś tam znajdziesz dla siebie
Ananke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-27, 15:57   #16
romeska
Raczkowanie

GG do romeska

hejka ja nadla wymyslam i kombinuje jakby odzielic pokoj i "kuchnie" wstepnie pomysl mam z luksferow zobacz linka moze cos cie natchnie))
http://www.kimarproart.pl/luksfery.html
Stary 2004-07-27, 20:09   #17
Ania_
Raczkowanie

Oj naoglądałam się tego dzisiaj. Trochę znalazłam fajnych rzeczy(nie tylko do kuchni) na stronach:
www.brw.com.pl
www.swarzed-sa.com.pl
i na www.ikea.pl

I zakochałam się w meblach z BRW do sypialni(tylko pościel bym dała inną):
Stary 2004-07-28, 18:44   #18
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Ja mam taka sypialnie, tyle ze bez szafy. Lozko komoda i 2 szafeczki.
Nie polecam rozbijania sciany miedzy kuchnia a pokojem.

Ja obecnie robie remont kuchnia wc i lazienka, siedze na dzialce, dlatego od tygodnia jestem na wizazu pierwszy raz. Ale mam syf!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-28, 20:50   #19
Ania_
Raczkowanie

A masz ten komplet co na zdjęciu? Jeśli tak to ile mniej więcej kosztował?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-07-29, 17:31   #20
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Tak, ale bez szafy.Kupilam razem z komoda do duzego pokoju vis-a-vis , za wszystko z wniesieniem i slozeniem zaplacilam ok 1300zł. Taniej niz na na str www. Zreszta wszystkie ceny podawane na firmowych stronach są zboznym zyczeniem producenta, a kupuje sie taniej.
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...ast=1090932318
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 20:45   #21
izabelka
Raczkowanie

GG do izabelka
Dot.: Re: mieszkanko pomysly

Czy macie jeszcze jakies pomysly oraz zdjecia polaczen salonu z kuchnia?
izabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 21:53   #22
ka.si
Wtajemniczenie

Wink Dot.: mieszkanko pomysly

ja tak chce aby moja mała kuchnia wyglądała (jestem szczęśliwą posiadaczką (M-4)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z2480411G.jpg (16,9 KB, 16 załadowań)

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości