|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Playboy Malibu - wielkość butelki a trwałość
Cześć.
Lubię zapach Playboy Malibu i w sumie przy tej cenie nie przeszkadza mi, że trwałość to tylko ok 4-5h. Ale mam pytanie odnośnie wielkości butelki. 50ml wody toaletowej kosztuje kilka złotych więcej, niż 100ml tej samej wody. Czy to oznacza, że powinienem się spodziewać większej trwałości wody z butelki 50ml? Czym może być podyktowana taka cena?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Playboy Malibu - wielkość butelki a trwałość
Jeśli to ten sam zapach, to nie , nie możesz się spodziewać. Jest to ta sama ciecz, tylko w większej pojemności.
Czasem zdarza się wręcz, że 50ml jest droższe od 100ml (stacjonarnie nie widziałam, ale w perfumeriach internetowych i owszem). Większa pojemność w przeliczeniu na mililitry jest prawie zawsze bardziej opłacalna (stąd powstało podforum rozbiórkowe, między innymi), tak jak w przypadku innych produktów, a jak się jeszcze trafi na tańszą dostawę lub promocję, to taki efekt przyjemny jest. Trwałość zapachu zależy od skóry nosiciela, a także od jakości użytych składników. Podejrzewam, że wody Playboy nie mają ich w najlepszej jakości i stąd mała trwałość. Możesz spróbować poszukać jakiegoś odpowiednika wśród bardziej renomowanych marek (zbliżonych nut), tylko te bardziej trwałe mogą być droższe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No ale jak? Jeśli to jedno i to samo, ten sam produkt, to edt i tamto edt, no to chyba to samo, trwałość taka sama, nie? ![]() Plamami na słońcu i fazą księżyca. A na poważnie - większą/mniejszą chodliwością prosuktu, korzystną ceną u dystrybutora... i tak dalej. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc
![]() Tylko dodam, że w empiku cena za 100ml to ok 25zl, a za 50ml jakieś 37zl. Stad moje podejrzenie ;-) TapaTalked from i9506
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.