|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mój Decopauge i inne prace ręczne :D
Zainsipirowana prezentowanymi na tym forum cudenkami, tez postanowilam ozdobic swoje dobra ...nieco juz przygasle...
W rolach glownych: ![]() Smietniczek Ramka Pokrowiec na komorke Jak na nie patrze to sie ciesze. Wiec warto robic takie rzeczy!! Zaloze sie ze drugiej takiej nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mój Decopauge i inne prace ręczne :D
i jeszcze jedno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
kosz mi się podoba... przydałby mi się taki
![]() pokrowiec z gasienniczką też fajny ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ooo! szkoda że ja swój stary smietniczek wyrzyciłam......paskudny był, ale żeby go tak ozdobic tą techniką to może coś by z niego było
![]() Twoje prace śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
To jest naprawde proste, nie wymaga jakis umiejetnosci, czy ogromu czasu. Wystarczy wybrac odpowiednia serwetke. Ja kleilam na bialko kurze.
Ta technika jest swietna do ozdabiania! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze i u mnie znalazlby sie taki smietniczek... ktory juz dawno spisalam na straty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a nauczycie mnie robic taki smietniczek ???
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do ozdobienia takiego smietniczka uzylam zwyklych serwetek dekoracyjnych, kurzego bialka-jako kleju i tyle. Serwetke musisz rozdzilic, zdjac pierwsza kolorowa warstwe. Tylko ona jest potrzebna.Wycielam z serwetki to co tam potrzebowalam-kwiatka na niebieskim tle. Nakleilam na smietniczek 4 takie wzorki obok siebie. Z innej serwetki wycielam granatowe i niebieskie paski jako obramowanie. Jajkiem kurzym wysmarowalam smietniczek(uzylam pedzelka). Nakleilam na to serwetki,po kolei. Ewentualnie mozna jeszcze na to posmarowac bialkiem. Musisz to robic delikatnie,bo serwetka ma tendencje do rozrywania sie. ![]() Kiedy juz wszystko bylo "poukladane" zostawilam do wyschniecia. Dalej juz nic z tym nie robilam ![]() To by bylo na tyle.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bardzo milutki śmietniczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja używam kleju- wikol, jest (niedrogi), ale rozwadniam go wodą i do klejenia używam malutkiego pędzelka- mało kleju się weźmie za to często a serwetka się tak mocno nie rwie. Niestety, moje serwetki zawijały się (dużo małych elementów) i nie mogłam rozłożyć całej serwetki na doniczce, ale też robiłam sposobem Le-Jo, klej na serrwetke.
Dziewczyny nie zapominajcie, żeby pomalować lakierem (do drewna i metalu, ze sklepu budowlanego) po wyschnięciu serwetki, żeby była trwała, wasza praca. ![]() Pozatym jak pomalujecie lakierem, (kilka warstw) to śmietniczek, doniczka, itp. wygląda jak ze sklepu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Balam sie ze taki lakier zacznie rozpuszczac czy cos, taka serwetke.. Czyli wiem juz jak to utrwalic ![]() Dzieki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
" Niestety, moje serwetki zawijały się (dużo małych elementów) i nie mogłam rozłożyć całej serwetki na doniczce, ale też robiłam sposobem Le-Jo, klej na serrwetke."
Ja jak mam b.duży motyw (tzn za duży jak na moje możliwości) to po prostu tnę serwetkę, albo wycinam nożyczkami. Czasami jak chcę motyw trochę "pocieniować" to wtedy motyw po prostu wydzieram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
joann
z lakierem nie za dużo, pierwsza warstwa pociągnięta tylko raz- ew.dwa razy pędzlem szerokim (błacha, ale ważna sprawa) wyschnie i znowu ale cieńką warstwą (ja w pierwszej dałam troszkę za dużo i nagromadził mi się w zagłębieniach... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja też chcę taki kosz
![]() ![]() ![]()
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kazdy moze zrobic sobie taki kosz, to pol godziny - godzina roboty... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.