|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
od seksu do miłości?
Witam,
Piszę do Was ponieważ nie wiem już co robić. Rok temu poznałam mężczyznę, od 8 miesięcy się spotykamy. Zrobiłam błąd idąc z nim bardzo szybko do łóżka ale nie liczyłam na nic z jego strony, byłam wolna już od roku i uznałam że nie mam nic do stracenia. Od jakichś 2 miesięcy trochę się pozmieniało. Zaczełam pokazywać się na pewnej imprezie. On widział jak bardzo podobam sie innym i chyba coś go ruszyło. Mimo iż miał mnie na każde zawolanie i od początku nie musiał sie o mnie starać to traktował mnie jak swoja. Nigdy nie powiedzieliśmy sobie że jesteśmy razem. Kilka razy mówił że chce poznać moich rodziców, chce wyjść z ukrycia i że coś powinniśmy ze sobą zrobić. Dowiedział się że pisze z pewnym mężczyzną, któremu odmówiłam spotkania kiedy zaczą mnie podrywać, zakończyłam z nim znajomość bo zależało mi na moim. Mimo tego ze tamtemu dałam kosza to mój się obraził. Bardzo się zdenerwował, powiedział że mi nie ufa i nie wie czy chce sie jeszcze spotykać i muszę mu pokazać ze zależy mi tylko na nim. Rozmawialiśmy wczoraj. Zapytałam się czy dla niego ta znajomość to tylko zabawa, ponieważ boje się że sie w końcu zakocham (co juz się stało). Powiedział że się bardzo do siebie zbliżyliśmy, często o mnie myśli, jest mu ze mna cudownie ale nie kocha mnie bo na to potrzeba czasu a związku się boi bo była sprawiła mu przykrość i boi sie zobwiązań. Powiedział że denerwuje go to że się spotykamy tylko na seks ze trzeba to zmienić itd. Bardzo się boje że się mną tylko bawi, niby oczekuje ode mnie wiernośći, dowodów ze zależy mi tylko na nim a jednocześnie nie chce zobowiązań. Co powinnam zrobić żeby zmienił zdanie? Dalej się z nim spotykać i czekać az się zakocha czy odpuścic? Może jak poczuje ze nie ma mnie w garści to coś to zmieni? A może całkowicie dać sobie z nim spokój? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: od seksu do miłości?
Moim zdaniem się bawi.
Po prostu przestań się odyzwać do niego i wtedy wyjdzie czy mu ależy czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Daj trochę na luz.
![]() Zacznij podchodzić do Niego z dystansem. A z czasem wszystko wyjdzie czy mu zależy i chce stworzyć z Tobą związek czy tylko się bawił. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze - powiedział Ci, że Cię nie kocha to ja nie wiem po co chcesz to na siłę ciągnąć za dwoje. Nie ma powodu żeby byłaś mu wierna, zamykała się w jakieś klatce otwartego związku. Ja zdystansowałabym się i wtedy zobaczysz czy to coś zmieni.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeżeli chce zwiazku bez zobowiązań to nie ma prawa robić ci wyrzutów ze z kimś sie spotykasz. Moim zdaniem nie wyjdzie z tego zwiazek, facet powtarza wyświechtane teksty mające na celu delikatne danie do zrozumienia żebyś nie liczyła na wiele "boje sie zwiazku", "boje sie zobowiązań", "była mnie zranila", "nie kocham cię ale czekaj niewiadomo na co". Facet jest zazdrosny o innych i jest to normalne, w koncu z toba sypia i uważa cię troche za swoją własność, nie lubi konkurencji ale jednocześnie nie chce byc z toba w zwiazku. Czyli chce brać z tej relacji to co najlepsze, mieć dziewczyne do seksu i fajnego spędzania czasu, ktora nie ma pretensji bo w koncu nic jej nie obiecywal, on moze robić co tylko chce i zyc jak wolny ptak a ona siedzi wiernie w domu, z żadnym sie nie spotyka i czeka na telefon. Nie trac czasu czekając aż mu sie odmieni. Albo jesteście para albo niczego od siebie nie oczekujecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
To po co chce dowodów że zależy mi tylko na nim? I pisze ze powinniśmy coś z nami zrobić? i że to glupie że spotykamy się tylko na seks i powinniśmy to zmienić bo "ja faktycznie moge sobie pomyśleć że tylko tego od niego chce" jak to powiedział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czekaj, jakie Wy powinniście ? Skoro wie, że Ty czujesz, że jesteś do seksu,a według niego tak nie jest to ON powinien Ci to pokazać.
Facet-pies ogrodnika. Sam nie chce i innym nie da.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
To teraz pytanie jest takie: Czy da się coś jeszcze zrobić zebyśmy byli razem? Czy to już sytuacja bez wyjścia...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Sprawdź PW, napisałam do Ciebie.
Wydaje mi się, że jak facet rzuca 'nie kocham Cię', czy 'do związku trzeba czasu' to jest jednoznaczne, że z tej mąki chleba nie będzie. Chyba, że chcesz żyć nadzieją, że może kiedyś coś, ale ja osobiście nie lubię takiego życia w zawieszeniu ![]()
![]() |
#10 |
Wizażowy Kot Igor
|
Moim zdaniem oboje się bawicie. Przepraszam, ale tak uważam.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Buc
|
ale on Cię nie kocha więc utnij to bo będzie tylko gorzej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.