|
|||||||
| Notka |
|
| Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Problem z werniksem postarzajacym
Hej decupagezystki
![]() Mam WIELKI problem kupilam wernik postarzajacy firmy RENESANS ponoc nadaje sie pod podklad pod werniks postarzajacy tej samej firmy. Robie wszystko tak jak jest napisane w instrukcji nie dosc ze diabelstwo schnie okolo 6 h to po jeszcze po nalozeniu werniksu pekajacego, pekniecia sa bardzo malo albo wogole:/Pomozcie czy tak jest zawsze czy ja moze cos zle robie
Edytowane przez Veaa Czas edycji: 2007-11-04 o 22:57 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z werniksem postarzajacym
Dla zainteresowanych z podobnym problemem ...nie dostalam odpowiedzie wiec musialam znalesc odpowiedz metoda prob i bledow.Okazalo sie ze nakladam za malo werniksu pekajacego na postarzajacy dlatego pekniecia byly male...taka mala rzecz a tak potrafi zatruc zycie:/
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Moja pierwsza doniczka wykonana metoda decoupage i widoczny efekt = krak dwuskladnikowy
plus patina
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ładna.Bluszcz wszędzie pasuje.Lubię taki efekt spękań.Śtosuję go na ikonach i nakładam faktycznie bardzo grubo.Zastanawiałam się też czy nie wypełnić czymś spękań.Próbowałaś?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
spekania sa wypelnione patina ale chyba nie zabardzo umiejetnie jezeli tego nie zauwazylas
musze kupic porporine moze bedzie lepiej widac chyba ze mozesz cos polecic czym najlepiej wypelnic spekania?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
No i śliczna ta doniczka z hederis
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

kupilam wernik postarzajacy firmy RENESANS ponoc nadaje sie pod podklad pod werniks postarzajacy tej samej firmy. Robie wszystko tak jak jest napisane w instrukcji nie dosc ze diabelstwo schnie okolo 6 h to po jeszcze po nalozeniu werniksu pekajacego, pekniecia sa bardzo malo albo wogole:/

plus patina