Chudnij po ci±¿y a nie w czasie ci±¿y - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2011-02-21, 13:19   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 25 437

Chudnij po ci±¿y a nie w czasie ci±¿y

Modna, nowoczesna, a przede wszystkim szczup³a - to marzenie niejednej m³odej mamy. By osi±gn±æ te cele, kobiety stosuj± ró¿ne, czasem nawet niecodzienne rozwi±zania. Wa¿ne jednak, by marzenia o piêknym ciele nie przys³oni³y nam rado¶ci czerpanej z równie piêknego etapu w naszym ¿yciu, jakim jest ci±¿a i okres karmienia. O swoich sposobach na smuk³± figurê opowiadaj± mamy Tymona, Aleksandra i Borysa. czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-25, 13:20   #2
ewejaz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 250
GG do ewejaz
Dot.: Chudnij po ci±¿y a nie w czasie ci±¿y

No w³a¶nie. Ci±¿a i powrót do figury z przed ci±¿y. Dla mnie to fikcja. Najgorszym miejscem jak dla mnie jest brzuch. Jest okropny i nie mogê na niego patrzeæ.
Stary 2011-02-28, 11:59   #3
qilka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 352

¿adne drogie zabiegi tylko sport, zdrowe jedzenie i ostatecznie faktycznie np. liposukcja, masa¿yki i powierzchowne zabiegi nic nie daj±, to tylko marketing. Aby mieæ od razu figurê po ci±¿y trzeba te¿ mieæ dobre geny i samozaparcie, aby faktycznie æwiczyæ. Na rozstêpy nie pomo¿e nic (no chyba, ¿e samoopalacz) bo to blizny, a nie drobne zmiany kosmtyczne
Stary 2011-02-28, 13:44   #4
squirrelka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Masz racjê quilka, geny maj± tu du¿e znaczenie. Po pierwszym porodzie w swoje ubrania zmie¶ci³am siê po 4 dniach. Nie pamiêtam po jakim czasie mój brzuch zacz±³ wygl±daæ tak jak wcze¶niej, ale nie trwa³o to d³ugo. Po drugim normaln± spódnicê za³o¿y³am mniej wiêcej po tygodniu. Bez æwiczeñ i diet. Dodatkowo karmienie malucha za pierwszym razem zredukowa³o mnie z rozmiaru 36/38 do 34/36, bo mimo, ¿e jad³am sporo, to malec jad³ jeszcze wiêcej. Jak bêdzie po II porodzie, jeszcze nie wiem, bo moje najm³odsze dziecko ma nieca³e 2 tygodnie, ale my¶lê, ¿e do¶æ szybko zniknie mi wisz±ca skóra z brzuszka. A dlaczego piszê, ¿e to kwestia genów? tak mia³a moja mama, jej babcia i wiele innych kobiet w mojej rodzinie. Tyle tylko, ¿e w I ci±¿y przyty³am 9-10, a w drugiej 14 kg. Im wiêcej tym trudniej. Z rozmów z innymi matkami wiem, ¿e samo karmienie piersi± i zajmowanie siê dzieckiem dzia³a na wiêkszo¶æ z nas odchudzaj±co (oczywi¶cie o ile po porodzie nie zaczynamy siê nadmiernie obiadaæ), wiêc z czasem, mam nadziejê, ka¿da da radê znów poczuæ siê piêkna
squirrelka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:29   #5
gaelle
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

W³a¶nie ostatnio us³ysza³am od jednego lekarza, ¿e rozstêpy to jednak nie blizny ;] Blizny to skóra, która narasta w nadmiarze, rozstêpy to jej brak. W ka¿dym razie ju¿ siê pogodzi³am ze swoimi ale strasznie siê obawiam nowych niespodzianek kiedy siê zdecydujê na ci±¿ê. Niby wszystko piêknie bo najbardziej liczy siê maluch, ale nikt mnie nie przekona, ¿e w³asne samopoczucie nie jest równie wa¿ne. W koñcu ¿eby o kogo¶ dbaæ i daæ mu wszystko co najlepsze trzeba najpierw pokochaæ siebie. Zazdroszczê tym wszystkim kobitkom, które po ci±¿y wygl±daj± tak samo jak przed i wiem, ¿e to ciê¿ka praca ale te¿ niestety predyspozycje..
Stary 2011-02-28, 20:06   #6
qilka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 352

na rozstêpy najlepszy jest samoopalacz i najwa¿niejsze - samooakceptacja! ja jestem bardzo szczup³a, a i tak mam na po¶ladkach i udach - nie mam pojêcia sk±d. Trudno
Stary 2011-03-07, 07:29   #7
marysia1189
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 294

Cytat:
Napisane przez gaelle Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie ostatnio us³ysza³am od jednego lekarza, ¿e rozstêpy to jednak nie blizny ;] Blizny to skóra, która narasta w nadmiarze, rozstêpy to jej brak. W ka¿dym razie ju¿ siê pogodzi³am ze swoimi ale strasznie siê obawiam nowych niespodzianek kiedy siê zdecydujê na ci±¿ê. Niby wszystko piêknie bo najbardziej liczy siê maluch, ale nikt mnie nie przekona, ¿e w³asne samopoczucie nie jest równie wa¿ne. W koñcu ¿eby o kogo¶ dbaæ i daæ mu wszystko co najlepsze trzeba najpierw pokochaæ siebie. Zazdroszczê tym wszystkim kobitkom, które po ci±¿y wygl±daj± tak samo jak przed i wiem, ¿e to ciê¿ka praca ale te¿ niestety predyspozycje..

Nie przyrównywa³abym rozstêpów i zwi±zanego z nimi samopoczucia do dziecka. Oczywi¶cie, ¿e jest istotne, ale napewno nie równie wa¿ne, bo dziecko jest najwa¿niejsze. i my¶lê, ¿e ka¿da mama siê z tym zgodzi

Ja jestem ponad 9 miesiêcy po porodzie a mój brzuch nadal wygl±da jak sito, wybielone, ale jednak sito. Problemem sta³ siê nadmiar skóry, dlatego rozstêpy s± tak bardzo widoczne, bo mój brzuch nie jest wype³niony. I jedyn± pomoc± dla mojego brzucha by³oby usuniêcie uszkodzonej skóry. ¯adne samoopalacze mi nie pomagaj±, a kremy jedynie wybieli³y istniej±ce rozstêpy, zapobieg³y powstaniu kolejnych po porodzie, no i ujêdrni³y nieuszkodzon± skórê. Mo¿e i du¿o, ale dla mojego brzucha to i tak o wiele, wiele za ma³o.

15.02.2012 - (+4kg)

od kwietnia cd. Jeszcze "tylko" 19kg damy radê
marysia1189 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:14   #8
gaelle
Przyczajenie

Marysia ale¿ ja nie przyrównujê Poza tym przeczytaj dok³adnie - poruszam ogólny temat samopoczucia i samoakceptacji po ci±¿y. Wiem, ¿e dziecko jest najwa¿niejsze i je¶li nawet teraz tego nie czujê to potem smyk wszystko zmieni. Wiem te¿ jednak, ¿e bez odrobiny egoizmu nie da siê normalnie funkcjonowaæ bo to dla psychiki niezdrowe. Chcia³abym wyj¶æ poza model matki, która po¶wiêca wszystko dla dziecka a potem sama ze sob± czuje siê nie do koñca dobrze. Jak mam ¿yæ i wychowywaæ dziecko nie czuj±c siê ze sob± dobrze? Dziecko jest wa¿ne a matka ju¿ nie?
Stary 2011-03-09, 13:41   #9
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Marysia ale¿ ja nie przyrównujê Poza tym przeczytaj dok³adnie - poruszam ogólny temat samopoczucia i samoakceptacji po ci±¿y. Wiem, ¿e dziecko jest najwa¿niejsze i je¶li nawet teraz tego nie czujê to potem smyk wszystko zmieni. Wiem te¿ jednak, ¿e bez odrobiny egoizmu nie da siê normalnie funkcjonowaæ bo to dla psychiki niezdrowe. Chcia³abym wyj¶æ poza model matki, która po¶wiêca wszystko dla dziecka a potem sama ze sob± czuje siê nie do koñca dobrze. Jak mam ¿yæ i wychowywaæ dziecko nie czuj±c siê ze sob± dobrze? Dziecko jest wa¿ne a matka ju¿ nie?
A jaka matka nie po¶wiêca wszystkiego dla dziecka, przecie¿ kiedy w grê wchodz± sprawy naprawdê wa¿ne to dziecko zawsze jest nr1. Cia³o to jest tak naprawdê pierdo³a. A to o czym piszesz, to kwestia radzenia sobie z pewnymi rzeczami, ja czujê siê fatalnie sama ze sob±, ale na codzieñ o tym nie my¶lê, próbujê to przezwyciê¿yæ, bo wiem, ¿e takie cia³o jakie teraz mam bêdê mieæ niestety, ale do usranej ¶mierci i nie pozostaje mi nic innego jak pogodziæ siê z tym.
Ka¿da kobieta bêd±ca matk± wyznacza sobie granice tego ile daje dla siebie a ile dla dziecka, i mowa tutaj zarówno o czasie, jak i energii, zamartwianiu siê, o dawaniu dziecku samej siebie.
Mój syn ma teraz prawie 10 miesiêcy, nauczy³am siê rozdzielaæ potrzeby wa¿ne i mniej wa¿ne, tak jego jak i moje w³asne. Dziêki temu nie zaniedbujê syna, domu i samej siebie.

Tu¿ po porodzie jest faktycznie ciê¿ko pogodziæ siê z pewnymi rzeczami, ale to mija- przynajmniej mi minê³o

15.02.2012 - (+4kg)

Stary 2011-03-10, 11:01   #10
gaelle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marysia1189 Poka¿ wiadomo¶æ
A jaka matka nie po¶wiêca wszystkiego dla dziecka, przecie¿ kiedy w grê wchodz± sprawy naprawdê wa¿ne to dziecko zawsze jest nr1. Cia³o to jest tak naprawdê pierdo³a. A to o czym piszesz, to kwestia radzenia sobie z pewnymi rzeczami, ja czujê siê fatalnie sama ze sob±, ale na codzieñ o tym nie my¶lê, próbujê to przezwyciê¿yæ, bo wiem, ¿e takie cia³o jakie teraz mam bêdê mieæ niestety, ale do usranej ¶mierci i nie pozostaje mi nic innego jak pogodziæ siê z tym.
Ka¿da kobieta bêd±ca matk± wyznacza sobie granice tego ile daje dla siebie a ile dla dziecka, i mowa tutaj zarówno o czasie, jak i energii, zamartwianiu siê, o dawaniu dziecku samej siebie.
Mój syn ma teraz prawie 10 miesiêcy, nauczy³am siê rozdzielaæ potrzeby wa¿ne i mniej wa¿ne, tak jego jak i moje w³asne. Dziêki temu nie zaniedbujê syna, domu i samej siebie.

Tu¿ po porodzie jest faktycznie ciê¿ko pogodziæ siê z pewnymi rzeczami, ale to mija- przynajmniej mi minê³o
Pamiêtaj, ¿e piszesz tylko ze swojej perspektywy i wyra¿asz tylko swoje zdanie. Mam inne pogl±dy i nie zmieniê ich, tylko dlatego, ¿e Ty masz dziecko i u Ciebie dzieje siê tak a nie inaczej. Wiem te¿, ¿e nie ¿yjê i nie bêdê ¿yæ tylko dla dziecka bo nie widzê w tym najmniejszego sensu. Bêdziemy ¿yæ razem
Stary 2011-03-11, 09:12   #11
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Pamiêtaj, ¿e piszesz tylko ze swojej perspektywy i wyra¿asz tylko swoje zdanie. Mam inne pogl±dy i nie zmieniê ich, tylko dlatego, ¿e Ty masz dziecko i u Ciebie dzieje siê tak a nie inaczej. Wiem te¿, ¿e nie ¿yjê i nie bêdê ¿yæ tylko dla dziecka bo nie widzê w tym najmniejszego sensu. Bêdziemy ¿yæ razem
Nie wiem, czy jeste¶ matk±, ale z wypowiedzi wnioskujê, ¿e nie. Po porodzie bardzo wiele rzeczy siê zmienia i zmienia siê tak¿e punkt widzenia.

Wszystko co robi siê po porodzie dzieli siê na dwoje, bo chc±c czy te¿ nie urodzi³o siê dziecko i wypada mu zapewniæ pewne rzeczy, uczucia, czas. U mnie to wychodzi samo z siebie. ¯ycie tylko dla dziecka? G³upota. ¯ycie tylko dla siebie? Te¿ g³upota. ¯yje siê przecie¿ po to aby prze¿yæ ¿ycie jak najlepiej zapewniaj±c przy tym jak najwiêcej jak to mo¿liwe kolejnym pokoleniom. Czyli tak jak to ujê³a¶ "¿ycie razem".

W³a¶nie to "¿ycie razem" jak to dok³adnie to o czym pisa³am du¿o wcze¶niej, bo ju¿ nie ma tylko "ja" jest te¿ dziecko, które przy wiêkszo¶ci spraw bierze siê pod uwagê. I uwierz mi, ¿e je¿eli bêdziesz musia³a kiedy¶ kategorycznie wybraæ miêdzy sob± a dzieckiem to wybierzesz dziecko.

Wiêc jak sama widzisz, czy by¶ chcia³a czy te¿ nie pogl±dy masz bardzo podobne tylko w inny sposób je wyra¿asz, bo mimo ca³ej wypowiedzi o w³asnym samopoczuciu, o robieniu czego¶ dla siebie, koñczysz wypowied¼ tym w czym jest sedno "Bêdziemy ¿yæ razem"

15.02.2012 - (+4kg)

Stary 2011-03-12, 10:09   #12
gaelle
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marysia1189 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem, czy jeste¶ matk±, ale z wypowiedzi wnioskujê, ¿e nie. Po porodzie bardzo wiele rzeczy siê zmienia i zmienia siê tak¿e punkt widzenia.

Wszystko co robi siê po porodzie dzieli siê na dwoje, bo chc±c czy te¿ nie urodzi³o siê dziecko i wypada mu zapewniæ pewne rzeczy, uczucia, czas. U mnie to wychodzi samo z siebie. ¯ycie tylko dla dziecka? G³upota. ¯ycie tylko dla siebie? Te¿ g³upota. ¯yje siê przecie¿ po to aby prze¿yæ ¿ycie jak najlepiej zapewniaj±c przy tym jak najwiêcej jak to mo¿liwe kolejnym pokoleniom. Czyli tak jak to ujê³a¶ "¿ycie razem".

W³a¶nie to "¿ycie razem" jak to dok³adnie to o czym pisa³am du¿o wcze¶niej, bo ju¿ nie ma tylko "ja" jest te¿ dziecko, które przy wiêkszo¶ci spraw bierze siê pod uwagê. I uwierz mi, ¿e je¿eli bêdziesz musia³a kiedy¶ kategorycznie wybraæ miêdzy sob± a dzieckiem to wybierzesz dziecko.

Wiêc jak sama widzisz, czy by¶ chcia³a czy te¿ nie pogl±dy masz bardzo podobne tylko w inny sposób je wyra¿asz, bo mimo ca³ej wypowiedzi o w³asnym samopoczuciu, o robieniu czego¶ dla siebie, koñczysz wypowied¼ tym w czym jest sedno "Bêdziemy ¿yæ razem"
Nie musisz wnioskowaæ, bo napisa³am, ¿e nie jestem
Wiem, ¿e zmienia siê punkt widzenia. Polemizujê tylko dlatego, ¿e w Twoich wypowiedziach wyczuwam to, czego nie chcê powielaæ - matki polki, która po¶wiêca siê dla dzieci, która owszem, ma z tego satysfakcjê, kocha je i nie zamieni³aby na nic innego ale nie my¶li ju¿ o tym, ¿e je¶li sobie nie podaruje czê¶ci czasu i mi³o¶ci to nie bêdzie mia³a si³y daæ dziecku dobrego przyk³adu czyli matki, która mimo, ¿e je kocha, dba te¿ o siebie, czuje siê dobrze ze sob±, jest silna i wie jak± warto¶æ stanowi ona sama. I te warto¶ci chce mu przekazaæ, by dobrze radzi³o sobie w ¿yciu. Bo niezadowolenie ze swojego wygl±du i samopoczucia kiedy¶ wyjdzie, je¶li nie bêdziemy o nie dbaæ ca³y czas. A kiedy to siê stanie to czy bêdziemy mog³y mimo tej frustracji dawaæ z siebie co najlepsze? M±drze akceptowaæ mimo nieakceptowania samej siebie? Ja siê na przyk³ad tego bojê, ¿e je¿eli zapomnê w tym wszystkim o sobie to potem bêdê mia³a ¿al do siebie i ca³ego ¶wiata i ucierpi wtedy ten najm³odszy... niewa¿ne czy dwumiesiêczny czy dwudziestoletni. Czyli reasumuj±c chodzi nam o to samo, tylko jako ¿e to jest temat o wygl±dzie po ci±¿y, wychodz±c od niego piszê, jak wa¿ne jest kochaæ siebie by móc kochaæ innych i przez lata mieæ na to si³ê..
Stary 2011-03-18, 09:06   #13
misspsychobunny
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 418

Jestem 9 miesiêcy po porodzie i wróci³am i do wagi i do figury sprzed ci±¿y.
Bardzo du¿o zale¿y prawdopodobnie od genetyki (rozstêpy tendencje do tycie itp.) ale o to jak bêdziemy wygl±daæ, gdy ju¿ na ¶wiat przyjdzie dzidziu¶ zale¿y tak¿e od tego jak od¿ywiamy siê w stanie b³ogos³awionym i czy czasem nie za du¿o le¿ymy, nie dotyczy to ci±¿y zagro¿onej. Lekarz prowadz±cy ci±¿e bacznie pilnowa³ mojej wagi oraz tego, czy zbyt du¿y przyrost masy nie jest zwi±zany z zatrzymywaniem wody w organizmie, by³am na diecie ( dieta bezsolna, glutaminian sodu te¿ nale¿y wyeliminowaæ, ¿adne fast foody, domowe jedzonko, najlepiej eko, nie by³o ob¿erania). Przyty³am tyle ile powinnam, wszystko zrzuci³am w 4 miesi±ce po porodzie, pomog³o mi karmienie piersi±. Skóra na brzuchu potrzebuje wiêcej czasu, smarowa³am j± naturalnym olejkiem migda³owym (tak¿e w czasie ci±¿y).
Z Ameli± w brzuszku chodzi³am na basen, codziennie koniecznie spacer i da³am radê
Za kosztowne zabiegi podziêkujê :P

Edytowane przez misspsychobunny
Czas edycji: 2011-03-18 o 09:09
misspsychobunny jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:50   #14
martusiakw
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 510

hej dziewczyny moja córka ma 21 miesiêcy, w ci±¿y przyty³am oko³o 22kg, a przed ci±¿a wa¿y³am 50 kg na 169-170 wzrostu, teraz jestem happy, bo wa¿ê ju¿ tylko 53 kg. W grudniu wa¿y³am jeszcze z 55kg dobre;/. Tylko jedynym problemem jest u mnie skóra brzucha, która zosta³a(widaæ to jak siedzê, ¿e skóra nie wci±gnê³a siê)
martusiakw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-19, 10:22   #15
misspsychobunny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusiakw Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny moja córka ma 21 miesiêcy, w ci±¿y przyty³am oko³o 22kg, a przed ci±¿a wa¿y³am 50 kg na 169-170 wzrostu, teraz jestem happy, bo wa¿ê ju¿ tylko 53 kg. W grudniu wa¿y³am jeszcze z 55kg dobre;/. Tylko jedynym problemem jest u mnie skóra brzucha, która zosta³a(widaæ to jak siedzê, ¿e skóra nie wci±gnê³a siê)
Na skórê na brzuszku trzeba poczekaæ, na pewno siê wci±gnie.

Edytowane przez misspsychobunny
Czas edycji: 2011-03-19 o 10:24
misspsychobunny jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-28, 20:47   #16
marysia1189
Raczkowanie

Moja mama jest 20 lat po ostatnim porodzie...i skóra jej siê ca³kowicie nie wci±gnê³a... Genetyka drogie Panie, ja na cud te¿ ju¿ przesta³am liczyæ

15.02.2012 - (+4kg)

Stary 2011-03-29, 10:16   #17
misspsychobunny
Raczkowanie

genetyka na pewno, ale wa¿ne te¿ jest ile w tej ci±¿y przyty³a bo jak bardzo du¿o to zadanie dla skóry utrudnione..
Stary 2011-03-29, 12:17   #18
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misspsychobunny Poka¿ wiadomo¶æ
genetyka na pewno, ale wa¿ne te¿ jest ile w tej ci±¿y przyty³a bo jak bardzo du¿o to zadanie dla skóry utrudnione..
W ka¿dej ci±¿y ty³a ok.15 kg, zawsze wraca³a do rozm36 sprzed ci±¿y, ale brzuch tego nie zniós³, od góry do do³u rozstêpy. A przy rozstêpach skóry robi siê po prostu wiêcej, i gdyby teraz nosi³a rozm38-40 nie by³oby widaæ tego nadmiaru, ale przy 34-36 skóra po prostu wisi.

15.02.2012 - (+4kg)

Edytowane przez marysia1189
Czas edycji: 2011-03-29 o 12:18
Stary 2011-03-30, 13:11   #19
martusiakw
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 510

Hmmm dobrze ¿e ja nie mam rozstêpów na brzuszku

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post26054457
martusiakw jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 16:48   #20
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusiakw Poka¿ wiadomo¶æ
Hmmm dobrze ¿e ja nie mam rozstêpów na brzuszku

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post26054457
To tylko pozazdro¶ciæ

15.02.2012 - (+4kg)

Stary 2011-04-08, 08:17   #21
orchidea222
Agencja Spamu - Nie staæ nas na reklamê, wiêc spamujemy!

Wiadomo¶ci: 10

Ja niedawno urodzi³am i te¿ nie mam rozstêpów. Fakt przyty³am tylko 9 kg. Uwa¿a³am na to co jem. Stosowa³am ju¿ od 3 miesi±ca Le'Maadr Potrójnie dzia³aj±cy krem przeciw rozstêpom. Lekki, nie klej±cy siê o przyjemnym zapachu. Po ci±¿y wa¿ê mniej ni¿ przed.

orchidea222 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 07:26   #22
misspsychobunny
Raczkowanie

je¿eli mowa o kosmetykach w ci±¿y to ja nie jestem przekonana, po pierwsze do ich skuteczno¶ci a po drugie do tego ¿e s± ca³kowicie bezpieczne, dlatego stosowa³am naturalny olejek migda³owy z eko migda³ów. Oczywi¶cie to ka¿dego sprawa indywidualna. Natomiast ja te¿ uwa¿am ¿e ilo¶æ kilogramów jakie przyby³y nam w ci±¿y jest istotna, nie nale¿y przesadzaæ z tyciem i ob¿eraniem siê pustymi kaloriami, tylko zdrowa i warto¶ciowa ¿ywno¶æ i w miarê mo¿liwo¶ci ruch (spacery, basen, czy specjalne æwiczenia dla kobiet w ci±¿y).
Stary 2011-05-18, 15:19   #23
daysi22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

jestem w 17 tc i nie moge przytyæ ani grama. Wmuszam w siebie wieksze ilo¶ci jedzenia tak jak zaleci³a mi doktorowa ale nic to nie daje zaczynam sie martwiæ tym bardziej ze z natury od zawsze jestem za chuda
daysi22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:44   #24
sandrasandra
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

A ja polecam Body After Baby, w³asnie zacze³am korzystaæ i naprawdê super efekt, likwiduje rozstêpy na brzuchu, ujêdrnia i wyg³adza- rewelacja
sandrasandra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:50   #25
Showmenkaaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 16

Moje cia³o zwariowa³o w drugiej ci±¿y. Stara³am siê, jako¶ z tym radziæ ale, ró¿nie to wychodzi³o.. Przez niepohamowane, napady g³odu przyty³am wiêcej ni¿, za pierwszym razem i teraz mêczê siê z nadmiarem t³uszczyku, i cellulitem., mimo ¿e stara³am siê rozchodziæ je, na spacerach. Na szczê¶cie, nie mam wielu rozstêpów, to chocia¿ tyle.. Ale, kiedy tylko skoñczê karmiæ muszê siê za siebie wzi±æ, i zapisaæ siê na jaki¶ zabieg. Polecacie który¶, szczególnie,?
Showmenkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-27, 10:45   #26
agaw199
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8
Smile Dot.: Chudnij po ci±¿y a nie w czasie ci±¿y

bardzo dobry artyku³
agaw199 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-09-27 11:45:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.