|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niesforne męskie włosy
Mam następujący problem z włosami. Moje włosy są bardzo gęste, z tendencją do przetłuszczania (chociaż ostatnimi czasy, przy codziennym myciu, są bardziej suche niż tłuste, ale mniejsza o to, bo problem który chcę poruszyć nadal pozostał). Mianowicie włosy te bardzo trudno się układa. Trochę się puszą i robią się takie bardzo (!) delikatne loki, które bardzo mi przeszkadzają, bo przy męskiej fryzurze wyglądają jak takie kępki, które dodatkowo trudno ogarnąć (tu kępki, tam się coś zakręca, jakieś pejsy itd). Myślałem o zainwestowaniu w odżywkę, może pozwoli mi to trochę utrzymać w ryzach te włosy, jednak nie wiem jaką (nie znalazłem w drogerii takiej, która nadaje się do włosów przetłuszczających się). No i nie wiem czy to pomoże. Ktoś coś podpowie?
![]() Edytowane przez peter91 Czas edycji: 2014-08-24 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesforne męskie włosy
Odżywka do włosów przetłuszczających się to zły pomysł wysuszy.
Kupiłabym lekką, nawilżającą i nie nakładała jej na skórę głowy- żeby włosy się przy niej dodatkowo nie obciążyły. Skoro się puszą, dobre nawilżenie powinno im pomóc.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A więc tak zrobię, może to coś pomoże. ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.