Jakie ćwiczenia na wyrobienie mięśni bez chudnięcia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-16, 16:06   #1
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Jakie ćwiczenia na wyrobienie mięśni bez chudnięcia

Dziewczyny potrzebuję pomocy w wyborze ćwiczeń.
Potrzebuję wyrobić sobie mięśnie (brzucha, grzbietu, rąk) i ujędrnić niektóre części ciała (pośladki, uda). Nie chcę jednak chudnąć Ważę 48/49 kg przy wzroście 159 i to jest tak w sam raz.
Jedyne miejsce, w którym mam trochę tłuszczyku to brzuch (rok temu ze względu na wypadek przytyłam 8 kg, a potem to zrzuciłam, ale na brzuszku trochę zostało)
Ot i mam problem. Dodam, że chodzi mi o ćwiczenie, które można robić w domu, za 1,5 miesiąca doczekam się zapewne karty multisport i wtedy będę mogła już bardziej pokożystać z czegoś, bo na razie niezbyt mnie stać na regularne wizyty np. na siłowni.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 16:26   #2
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Jakie ćwiczenia na wyrobienie mięśni bez chudnięcia

Jilian Michaels Killer Abs albo 6 week 6 pack.
Gwarantuję, że spocisz się bardziej niż na siłowni.
Stary 2014-07-16, 16:52   #3
cava
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jakie ćwiczenia na wyrobienie mięśni bez chudnięcia

Zeby nie chudnąć, trzeba po prostu odjadać ubytek kaloryczny jaki zrobia cwiczenia w standardowo zjadanej ilości kalorii.

Lustro/waga Twoim przyjacielem.

Jak zaczniesz chudnąć- jedz więcej. Jak przybierć, jedz mniej lub ćwicz więcej.

Bo nie ma tak że od brzuszków się chudnie a od pompek się tyje.

Ja nie lubię dywanówek, tym bardziej że jest lato a zaraz będziesz mieć Multisporta.
Rower, skakanka, spacery, badmington, pływanie w jeziorze czy morzu/otwartym basenie miejskim, kajaki, piłka na plazy czy łące- doskonały sposób na miłe spedzenie czasu i wstępne przygotowanie się do ćwiczenia w klubach fitness.

Ja uczęszczam na Body Ball, pilates, step, Treningi Funkcjonalne, TBC, ABT, czasami mamy zajęcia na bramie dla crosfitowców, albo HIta z obciążeniami, do tego biegam trochę - bardzo mi odpowiada taka różnorodnośc i widzę że ciało umięśnia się bardzo harmonijnie.

Ale warto zrobić sobie bazę o jakiej pisałam, bo to naprawdę nie ejst tak, ze idziesz "na piłeczki" i machasz nózią a potem wychodzisz świerza jak szczypiorek.
Miałam jakąs tam wydolnośc z biegania, ale po pierwszych zajęciach TF, to myslałam że będa musieli mnie wynieść

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 17:00   #4
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Zeby nie chudnąć, trzeba po prostu odjadać ubytek kaloryczny jaki zrobia cwiczenia w standardowo zjadanej ilości kalorii.

Lustro/waga Twoim przyjacielem.

Jak zaczniesz chudnąć- jedz więcej. Jak przybierć, jedz mniej lub ćwicz więcej.

Bo nie ma tak że od brzuszków się chudnie a od pompek się tyje.

Ja nie lubię dywanówek, tym bardziej że jest lato a zaraz będziesz mieć Multisporta.
Rower, skakanka, spacery, badmington, pływanie w jeziorze czy morzu/otwartym basenie miejskim, kajaki, piłka na plazy czy łące- doskonały sposób na miłe spedzenie czasu i wstępne przygotowanie się do ćwiczenia w klubach fitness.

Ja uczęszczam na Body Ball, pilates, step, Treningi Funkcjonalne, TBC, ABT, czasami mamy zajęcia na bramie dla crosfitowców, albo HIta z obciążeniami, do tego biegam trochę - bardzo mi odpowiada taka różnorodnośc i widzę że ciało umięśnia się bardzo harmonijnie.

Ale warto zrobić sobie bazę o jakiej pisałam, bo to naprawdę nie ejst tak, ze idziesz "na piłeczki" i machasz nózią a potem wychodzisz świerza jak szczypiorek.
Miałam jakąs tam wydolnośc z biegania, ale po pierwszych zajęciach TF, to myslałam że będa musieli mnie wynieść
Cava to ja wiem, że trzeba mieć bazę. Chadzałam na fitness, na TBC, płaski brzuch itd i wiem jak się po tym człowiek czuje- po piewszych kilku jak wyrzęta ścierka.
Także rower, basen, domowy stretching, brzuszki i tak dalej jadą cały czas (godzinę dziennie co najmniej ćwiczę). I właśnie sobie pomyślałam, że skoro kondycja jako tako wróciła to pora na jakiś większy wycisk
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 15:28   #5
goha9229
Przyczajenie

Witam Chciałabym zacząć ćwiczyć pośladki ale zastanawiam się czy ćwicząc je nie zmaleją mi.. piersi ;D czy zna ktoś odp na to pytanie? nie mam pojęcia czy tego typu ćwiczenia oddziałują właśnie na okolice piersi a tego nie chce bo już i tak prawie ich nie mam po ćwiczeniach z p. Chodakowska
goha9229 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 15:45   #6
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goha9229 Pokaż wiadomość
Witam Chciałabym zacząć ćwiczyć pośladki ale zastanawiam się czy ćwicząc je nie zmaleją mi.. piersi ;D czy zna ktoś odp na to pytanie? nie mam pojęcia czy tego typu ćwiczenia oddziałują właśnie na okolice piersi a tego nie chce bo już i tak prawie ich nie mam po ćwiczeniach z p. Chodakowska
Straciłaś piersi bo wychudłaś.
Jedz więcej to odbudujesz tkankę tłuszczową i piersi wrócą.
natomiast samo ćwiczenie czegokolwiek, nie powoduje migracji ciała z jednego miejsca w drugie.
Robienie przysiadów nie powoduje zaniku piersi. natomiast tracenie na tkance tłuszczowej z powodu ujemnego bilansu kalorycznego- owszem, powoduje zank piersi, nawet jesli się nic nie ćwiczy, tylko lezy plackiem na kanapie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-27, 10:30   #7
Miska1477
Raczkowanie

To niemożliwe żeby ćwiczenia na pośladki miały wpływ na wielkość piersi. To pewnie od mniejszej ilości jedzenia
Miska1477 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości