|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jakie ćwiczenia na wyrobienie mięśni bez chudnięcia
Dziewczyny potrzebuję pomocy w wyborze ćwiczeń.
Potrzebuję wyrobić sobie mięśnie (brzucha, grzbietu, rąk) i ujędrnić niektóre części ciała (pośladki, uda). Nie chcę jednak chudnąć ![]() Jedyne miejsce, w którym mam trochę tłuszczyku to brzuch (rok temu ze względu na wypadek przytyłam 8 kg, a potem to zrzuciłam, ale na brzuszku trochę zostało ![]() Ot i mam problem. Dodam, że chodzi mi o ćwiczenie, które można robić w domu, za 1,5 miesiąca doczekam się zapewne karty multisport i wtedy będę mogła już bardziej pokożystać z czegoś, bo na razie niezbyt mnie stać na regularne wizyty np. na siłowni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia na wyrobienie mięśni bez chudnięcia
Jilian Michaels Killer Abs albo 6 week 6 pack.
Gwarantuję, że spocisz się bardziej niż na siłowni.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zeby nie chudnąć, trzeba po prostu odjadać ubytek kaloryczny jaki zrobia cwiczenia w standardowo zjadanej ilości kalorii.
Lustro/waga Twoim przyjacielem. Jak zaczniesz chudnąć- jedz więcej. Jak przybierć, jedz mniej lub ćwicz więcej. Bo nie ma tak że od brzuszków się chudnie a od pompek się tyje. Ja nie lubię dywanówek, tym bardziej że jest lato a zaraz będziesz mieć Multisporta. Rower, skakanka, spacery, badmington, pływanie w jeziorze czy morzu/otwartym basenie miejskim, kajaki, piłka na plazy czy łące- doskonały sposób na miłe spedzenie czasu i wstępne przygotowanie się do ćwiczenia w klubach fitness. Ja uczęszczam na Body Ball, pilates, step, Treningi Funkcjonalne, TBC, ABT, czasami mamy zajęcia na bramie dla crosfitowców, albo HIta z obciążeniami, do tego biegam trochę - bardzo mi odpowiada taka różnorodnośc i widzę że ciało umięśnia się bardzo harmonijnie. Ale warto zrobić sobie bazę o jakiej pisałam, bo to naprawdę nie ejst tak, ze idziesz "na piłeczki" i machasz nózią a potem wychodzisz świerza jak szczypiorek. Miałam jakąs tam wydolnośc z biegania, ale po pierwszych zajęciach TF, to myslałam że będa musieli mnie wynieść ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także rower, basen, domowy stretching, brzuszki i tak dalej jadą cały czas (godzinę dziennie co najmniej ćwiczę). I właśnie sobie pomyślałam, że skoro kondycja jako tako wróciła to pora na jakiś większy wycisk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedz więcej to odbudujesz tkankę tłuszczową i piersi wrócą. natomiast samo ćwiczenie czegokolwiek, nie powoduje migracji ciała z jednego miejsca w drugie. Robienie przysiadów nie powoduje zaniku piersi. natomiast tracenie na tkance tłuszczowej z powodu ujemnego bilansu kalorycznego- owszem, powoduje zank piersi, nawet jesli się nic nie ćwiczy, tylko lezy plackiem na kanapie.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To niemożliwe żeby ćwiczenia na pośladki miały wpływ na wielkość piersi. To pewnie od mniejszej ilości jedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.