| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-10-16, 16:41 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: Tarnów 
				 | Garbować włoay

Jak garbować włosy żeby ich nie spalić   | 
|     |   | 
|  2005-10-16, 18:05 | #2 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: warszawa 
				 | 

Dot.: Garbować włoay

Cytat: 
        JESZCZE SIE TO STOSUJE pewnie tylko GAGUSIA ci pomoże | |
|     |   | 
|  2005-10-16, 18:12 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

yyy a co to jest garbowanie ??    | 
|     |   | 
|  2005-10-16, 18:50 | #4 | 
| Zakorzenienie | 

a może karbować??

__________________ Gdy już posmakowałeś lotu,  zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje   | 
|     |   | 
|  2005-10-16, 18:57 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

:ha  haha:nie wiem jak garbowac, karbowac zreszta tez nie    nie no usmialam sie:P | 
|     |   | 
|  2005-10-16, 19:10 | #6 | 
| Raczkowanie | 

Jak już, to K arbować! :P No więc ja radzę karbować włosy po umyciu (to znaczy, musisz je wysuszyć, i to dobrze!), nałożyć jakąś dobrą odżywę no i karbować, pasmo po paśmie. Ale nie karbuj często, bo choćbyś niewiadomo-co-robiła, włosy się niszczą... | 
|     |   | 
|  2005-10-16, 21:21 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

hihihi   garbować , mzoe sie pomyliła dziewczyna w pisowni   : , ja tam nie karbuje włosów bo uwazam to za prostackie.... 
				__________________ Już Pani Licencjat 5-ty rok na Wizażu    teraz sie MaGistRuje                                                                            DUKAM   | 
|     |   | 
|  2005-10-16, 22:32 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Knurów (Śląsk) 
				 | 

Sama byłam ciekawa, o co chodzi, i na innym forum znalazłam, że "garbowanie" również jest poprawnie, chociaż z "karbowaniem" to wszyscy wiedzą o co chodzi   Kiedyś używałam karbownicy, jak mnie wkurzały podkręcające się na wilgoci włosy - przynajmniej pozostawały nieskręcone. Ale wyglądały po czymś takim na strasznie zniszczone, mimo że naprawdę takie nie były. Teraz chyba modne są falownice, przynajmniej efekt jest ładniejszy i bardziej naturalny. | 
|     |   | 
|  2005-10-19, 20:59 | #9 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

ja mam cienkie włosy i karbuję je w sumie codziennie rano. Już doszłam do takiej wprawy, że zajmuje mi to 5 minut na włosy do ramion   może i są trochę podniszczone, ale od czego jest podcinanie, odżywki, olejek rycynowy i wszystko, no nie?  a poza tym, inaczej miałabym przyklejone do głowy włosy...   
				__________________ Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams.   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.