|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
odżywka nie pozostawiająca blasku
Witajcie Dziewczyny!
Mam pytanie ![]() Szukam odżywki do paznokci, ale takiej która nie pozostawiała blasku, tzn konkretnie takiej, która wchłania się w paznokieć. Niestety w mojej pracy nawet paznokci nie możemy malować bezbarwnym lakierem, a wszystkie odżywki mam właśnie takie, że wyglądają jak bezbarwny lakier. może znacie jakieś odżywki? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Aga
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: odżywka nie pozostawiająca blasku
Może Regenerum do paznokci albo olejek rycynowy? Można je wetrzeć na noc w paznokcie i skórki i rano umyć dłonie. Paznokcie będziesz miała odżywione, a w pracy nie będą się czepiać
Swoją drogą mogę zapytać (z czystej ciekawości) jaką masz pracę?
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedna z sieci handlowych; ale z tego co wiem nie we wszystkich sklepach tej sieci jest taki zakaz... rozumiem, że mamy kontakt z żywnością itp; ale tak jak np na stoiskach mięsnych czy z ciastami/ciastkami itp to zawsze zakładane są rękawiczki...no ale... co poradzić... mam odżywkę z eveline 9w1 i jak ją stosowałam (na wolnym) to było ok; ale jak przestaje, to paznokcie mam znowu rozdwojone i kruche...
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem
Wiesz co, ja każdemu polecam trzymać się od odżywek Eveline jak najdalej. Mnie osobiście nic złego nie zrobiła, ale jak widzę te zdjęcia w sieci dziewczyn, które mają zjechane dosłownie paznokcie to dziękuję bardzo za takie ryzyko. Myślę, że w Twoim wypadku najlepsze będą właśnie takie wcierki, odżywianie paznokcia bez tych właśnie lakierowych odżywek, możesz sobie też kupić jakieś witaminy, chociaż ja mam średnie przejścia z tym (bardzo wypadają mi włosy i po nich nie przestały ani trochę). Mi też kiedyś bardzo rozdwajały się paznokcie, ale teraz po maturze nie ma już tylu stresów, poza tym miałam problem z tym, że cały czas coś przy nich gmerałam, trochę obgryzałam, nie tak regularnie, ale np jak miałam jakiś zadziorek to już mnie korciło. No i czekałam tak z tymi rozdwojonymi paznokciami, aż mi urosną i będę je mogła obciąć, za te rozwojenia i udało się. U mnie kluczem jest stałe malowanie paznokci, bo nie korci mnie żeby coś tam ruszać.---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ohhoho, teraz wpadłam na taki pomysł Możesz malować paznokcie normalną lśniącą odżywką i na to kup sobie matowy top coat Nikt się nie przyczepi, bo paznokcie będą wyglądały jak niepomalowane, a takie dwie warstwy dodatkowo utwardzą paznokcie i ograniczą uszkodzenia mechaniczne płytki
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o odżywkach z eveline coś czytałam i zdjęcia też widziałam, ale jak u mnie nic się nie dzieje( miałam i 6w1 i tę 9w1); co do regenerum to wyczytałam dziś, że połysk zostawia... dzięki za sugestię z tym top coat - muszę zamówić
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ale nie może zostawiać połysku "na stałe", bo to wcierka, a nie lakier
Możesz nałożyć wieczorem i umyć dłonie rano
|
|
|
|
|
#7 |
|
z pazurem
|
saly hansen growth activator. Wciera sie ja w wal okolopaznokciowy i pod paznokiec. Nie pozostawia sladu na paznokciu.
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Polecam odżywkę Biogena Pharma jest rewelacyjna !
Paznokcie urosły mi po niej jak na drożdzach a do tego niesamowicie się utwardziły . Ja swoją kupiłam u siebie w aptece gdzieś za ok.9 zł |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie znam niestety odżywek takich nie znam. Można jedynie stosować takie które mają w sobie odpowiednie elementy odżywcze podobno najlepsze są te bez metali cięzkich np xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-29 o 00:44 Powód: Link. |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Ja od siebie mogę polecić tą:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ce-effect.html 2 warstwy są matowe, neutralne, mi się wydaje że się wchłania, ale się nie wchłania bo czuć że coś jest na pazurku. Wyrównuje jeśli ci sie rozdwajają, jak z trwałością nie wiem - stosuje ją tylko na paznokcie które jeszcze po rozdwojeniu nie odrosły, pod lakier kolorowy (wtedy dłużej mi się trzyma i nie odpryskuje). Kosztuje pare zł więc możesz spróbować
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam Wibo, kompleks regenerujący z ekstraktem z wiśni i jest OK.
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

Możesz malować paznokcie normalną lśniącą odżywką i na to kup sobie matowy top coat 

Wyrównuje jeśli ci sie rozdwajają, jak z trwałością nie wiem - stosuje ją tylko na paznokcie które jeszcze po rozdwojeniu nie odrosły, pod lakier kolorowy (wtedy dłużej mi się trzyma i nie odpryskuje). Kosztuje pare zł więc możesz spróbować