Władimir Putin - faktyczny władca świata czy pajac prężący muskuły? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 12:35   #1
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Władimir Putin - faktyczny władca świata czy pajac prężący muskuły?

Ponieważ na wątku dotyczącym igrzysk w Soczi wywiązała się dyskusja na temat Putina postanowiłam założyć nowy wątek, aby tamten był poświęcony olimpiadzie i sportowym, a nie politycznym wydarzeniom
Uważam, że Putin to wielki polityk, najskuteczniejszy i realnie najwięcej znaczący na świecie. Odbudował wielkość Rosji i swojego narodu. Nie dba o poprawność polityczną, choć przy posiadaniu tak wielkich bogactw naturalnych stać go na to.
Jakie jest Wasze zdanie na temat Putina? Chciałybyście mieć takiego prezydenta?

Edytowane przez Niebieskooka arystokratka
Czas edycji: 2014-02-08 o 12:37
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 12:43   #2
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Władimir Putin - faktyczny władca świata czy pajac prężący muskuły?

Władca świata to określenie trochę na wyrost
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 12:48   #3
Kalini
Zakorzenienie

Nie, nie chciałabym mieć takiego prezydenta. Owszem autorytarne rządy są sprawniejsze, Niemcom też dobrze żyło się dzięki Hitlerowi i wyciągnął ich z zapaści, ale to nie oznacza, ze Hitler był fajnym gościem. Nie uważam, że Putin jest równie zły, ale uważam go właśnie za złego człowieka. Dąży do celu po trupach, gnębi opozycję, ogranicza wolność słowa, dyskryminuje wiele grup. Czytałam relacje o tym co się dzieje w Czeczenii czy Osetii i czytając te relacje rozumiem desperację tych ludzi i to, że potrafią dopuszczać się terroryzmu. Myślę, że Rosja powinna się rozpaść, to byłoby zdrowsze, i dla Rosjan, i dla wszystkich tych nacji. Jadnak Putin tego nigdy nie zrobi, on marzy o mocarstwie, marzy własnie o tym, aby być władcą świata. I dla mnie takie marzenia zawsze są groźne dla świata.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 12:48   #4
Marszałkini II RP

A według mnie to właśnie on ma najwięcej do powiedzenia w globalnej polityce. Choćby przykład Syrii, Stany na szczęście przegrały z Rosją w tej sprawie. Ale dzięki temu nie doszło tam do jeszcze większego rozlewu krwi.
Stary 2014-02-08, 12:50   #5
dobbinka
Zakorzenienie

Nie, nie chciałabym mieć żadnego zamordyzmu ani dyktatu w kraju. Putin ma władzę, ale gdyby nie bogactwa naturalne Rosji, to by mu się to wszystko we szwach szybko rozlazło. Wystarczy popatrzeć na jakiekolwiek dokumenty z prowincji, jak ludzie żyją.

A jego PR z gołym torsem i botoksem na litry jest śmieszny. Berlusconi śmieszniejszy, ale fakt jest faktem.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 12:50   #6
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Nie, nie chciałabym mieć takiego prezydenta. Owszem autorytarne rządy są sprawniejsze, Niemcom też dobrze żyło się dzięki Hitlerowi i wyciągnął ich z zapaści, ale to nie oznacza, ze Hitler był fajnym gościem. Nie uważam, że Putin jest równie zły, ale uważam go właśnie za złego człowieka. Dąży do celu po trupach, gnębi opozycję, ogranicza wolność słowa, dyskryminuje wiele grup. Czytałam relacje o tym co się dzieje w Czeczenii czy Osetii i czytając te relacje rozumiem desperację tych ludzi i to, że potrafią dopuszczać się terroryzmu. Myślę, że Rosja powinna się rozpaść, to byłoby zdrowsze, i dla Rosjan, i dla wszystkich tych nacji. Jadnak Putin tego nigdy nie zrobi, on marzy o mocarstwie, marzy własnie o tym, aby być władcą świata. I dla mnie takie marzenia zawsze są groźne dla świata.
W sprawie Czeczenów muszę się z Tobą zgodzić. Tej sprawy nie mogę darować Putinowi, bo Czeczeni to bardzo, ale to bardzo odważny naród i zasługuje na własną państwowość.
Stary 2014-02-08, 13:04   #7
chwast
Zakorzenienie

Nie lubię o nim czytać ani go oglądać bo on mnie przeraża. :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 13:06   #8
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie absolutnie nic nie tłumaczy ludzi, którzy dopuszczają się terroryzmu. Myślisz, że jakby jakimś cudem Czeczenia stała się niepodległa to problem z terrorystami się skończy? Nie.

Teraz największym zagrożeniem jest nie Putin, a imigranci z Bliskiego Wschodu. Putin się nie cacka jak politycy UE .
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2014-02-08, 13:14   #9
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Dla mnie absolutnie nic nie tłumaczy ludzi, którzy dopuszczają się terroryzmu. Myślisz, że jakby jakimś cudem Czeczenia stała się niepodległa to problem z terrorystami się skończy? Nie.

Teraz największym zagrożeniem jest nie Putin, a imigranci z Bliskiego Wschodu. Putin się nie cacka jak politycy UE .
No wiesz, jak czyta się o mordowaniu całych wiosek (także dzieci), gwałceniu kobiet i inne okropne sytuacje... to wszystko robione przez rosyjskich żołnierzy to się im nie dziwię. Oczywiście dla terroryzmu nie ma usprawiedliwienia, ale łatwiej zrozumieć ich motywy, bo nie robią tego z nudów. Poza często terroryzm niczym nie różni się od działań legalnych władz, a to już nie jest tak nagłaśniane. Poza tym śmiało można powiedzieć, że wiele działań Polaków podczas zaborów czy wojen były aktami terroryzmu.
I myślę, że cel tych aktów jest jasny. Chcą niepodległości. I nie byłoby powodów do takich aktów, gdyby Czeczenia była niepodległa.

A problem imigrantów to najbardziej rozdmuchany problem w ostatnich latach. Praktycznie niczym nie uzasadniona panika.

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-02-08 o 13:15
Stary 2014-02-08, 13:19   #10
Marszałkini II RP

Racja, Czeczeni kąsają z zajadłością wściekłego psa (ich akcje terrorystyczne) i nie ma dla nich usprawiedliwienia, ale należy pamiętać, iż to Rosja pierwsza stosowała niesłychany terror narodu czeczeńskiego, który był właściwie bezbronny wobec potęgi Rosji. Terroryzm, choć przerażająco zły, jest właściwie jedyną metodą walki jaka im została. Dlatego Putin powinien już im i sobie dać spokój. Szamil Basajew jest według mnie bohaterem narodu czeczeńskiego, choć zdaję sobie sprawę jak bardzo jest to kontrowersyjna teza.

Polska jest coraz biedniejsza i imigranci będą nasz kraj omijać szerokim łukiem.

Edytowane przez Niebieskooka arystokratka
Czas edycji: 2014-02-08 o 13:20
Stary 2014-02-08, 13:21   #11
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, jak czyta się o mordowaniu całych wiosek (także dzieci), gwałceniu kobiet i inne okropne sytuacje... to wszystko robione przez rosyjskich żołnierzy to się im nie dziwię. Oczywiście dla terroryzmu nie ma usprawiedliwienia, ale łatwiej zrozumieć ich motywy, bo nie robią tego z nudów. Poza często terroryzm niczym nie różni się od działań legalnych władz, a to już nie jest tak nagłaśniane. Poza tym śmiało można powiedzieć, że wiele działań Polaków podczas zaborów czy wojen były aktami terroryzmu.
I myślę, że cel tych aktów jest jasny. Chcą niepodległości. I nie byłoby powodów do takich aktów, gdyby Czeczenia była niepodległa.

A problem imigrantów to najbardziej rozdmuchany problem w ostatnich latach. Praktycznie niczym nie uzasadniona panika.
No właśnie, dla jednej strony to partyzanci (hura! niech żyje niepodległość!) , a dla drugiej terroryści (a kysz! co to za niehumanitarne zachowania!).
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 13:26   #12
Kalini
Zakorzenienie

Taka ciekawostka, aby zobaczyć jak Rosjanie postępują z Czeczeńcami: http://pl.wikipedia.org/wiki/Obozy_f...ne_w_Czeczenii

I to kolejny powód, aby bać się zapędów Putina, choć w sumie nie on to wymyślił.
Stary 2014-02-08, 13:41   #13
Marszałkini II RP

Ciekawi mnie jak potoczy się sprawa Ukrainy, bo część wschodnia jest prorosyjska i ciekawe czy Putin będzie dążył do tego, aby podzielona część tego kraju trafiła w granice Rosji.
Stary 2014-02-08, 13:47   #14
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
A jego PR z gołym torsem i botoksem na litry jest śmieszny. Berlusconi śmieszniejszy, ale fakt jest faktem.
Berlusconi lubił bunga bunga, zmieniał żony jak rękawiczki ale przynajmniej o nich wiadomo że żyją, a o żonie Putina cisza, nie wiadomo czy jeszcze żyje ale taka jest Rosja, jak ktoś przestaje być potrzebny to po prostu znika z kart historii.

a co do zamachów to ja wcale bym się nie zdziwił gdyby kilka tych zamachów to były dzieła ludzi związanych z władzą a nie partyzantką czeczeńską, Putin wywodzi się z KGB i metody tam były podobne do tych z stosowanych przez NKWD więc i umacniane władzy poprzez terror w kraju i stwarzanie sztucznego zagrożenia to też może być taka zagrywka Putina i jego ludzi.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 13:51   #15
Lady in Blue
Zakorzenienie

Taki Kadyrow raczej nie jest przeciwnikiem Putina

Też jestem ciekawa jak będzie z Ukrainą, ale przecież państwo i tak było już podzielone - chociażby kwestia językowa (wschód mówi w większości po rosyjsku, a zachód po ukraińsku). Trochę przeraża mnie zachodnia cześć Ukrainy w której powoli mocne stają ruchy narodowe (np banderowcy). Myślę, że Janukowycz tak łatwo nie ustapi i prędzej czy później skłóci opozycję ...

Stary 2014-02-08, 13:59   #16
kennedy
Zakorzenienie

zle mu z oczu patrzy.

poza tym gnebi takich chodorkowskich a sam *dorobil sie* miliardow w dokladnie taki sam sposob.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:02   #17
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość

W sumie gdyby Polska nie odzyskała niepodległości po I WŚ to może i my, Polacy byśmy byli w takiej samej sytuacji jak Czeczenia, może też byśmy się stali terrorystami. My się w końcu wyzwoliliśmy, oni nie, a walczą równie zawzięcie i od wieków. Jestem jak najbardziej za ich wyzwoleniem. Ale do tego Putin nie może dopuścić bo wtedy i inni by chcieli się usamodzielnić. Takiego państwa jak Rosja nie utrzymano by w kupie gdyby nie stosowano drastycznych metod. Ja uważam że każdy naród ma prawo do wolności, więc takie ciemiężenie mnie razi bardziej i mniej ma na swoje usprawiedliwienie niż walka o wolność, nawet w formie terroryzmu

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:11   #18
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
W sumie gdyby Polska nie odzyskała niepodległości po I WŚ to może i my, Polacy byśmy byli w takiej samej sytuacji jak Czeczenia, może też byśmy się stali terrorystami. My się w końcu wyzwoliliśmy, oni nie, a walczą równie zawzięcie i od wieków. Jestem jak najbardziej za ich wyzwoleniem. Ale do tego Putin nie może dopuścić bo wtedy i inni by chcieli się usamodzielnić. Takiego państwa jak Rosja nie utrzymano by w kupie gdyby nie stosowano drastycznych metod. Ja uważam że każdy naród ma prawo do wolności, więc takie ciemiężenie mnie razi bardziej i mniej ma na swoje usprawiedliwienie niż walka o wolność, nawet w formie terroryzmu

Gdyby w czasach w których my Polacy walczyliśmy by o wolność były takie narzędzia jak dziś, to na pewno też ich bysmy ich używali.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:21   #19
parva
Rozeznanie

GG do parva

W tej chwili kwestia przywrócenia niepodległości Czeczeni i pozostałym "państwom" tamtego regionu nie jest taka prosta. Wskutek działań Putina rozprzestrzenił się tam fundamentalizm islamski i gdyby teraz powstało tam wolne państwo, to przybrałoby ono zapewne formę Emiratu Kaukaskiego.
Putin wyhodował sobie na kaukazie muzułmańskich ekstremistów.
Szanse na prawdziwą wolną Czeczenię były za rządów Maschadowa i Dudajewa.
Rozumie mowę kwiatów i niemych przedmiotów!"

Charles Baudelaire
LC
parva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 16:27   #20
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parva Pokaż wiadomość
W tej chwili kwestia przywrócenia niepodległości Czeczeni i pozostałym "państwom" tamtego regionu nie jest taka prosta. Wskutek działań Putina rozprzestrzenił się tam fundamentalizm islamski i gdyby teraz powstało tam wolne państwo, to przybrałoby ono zapewne formę Emiratu Kaukaskiego.
Putin wyhodował sobie na kaukazie muzułmańskich ekstremistów.
Szanse na prawdziwą wolną Czeczenię były za rządów Maschadowa i Dudajewa.
Owszem działania represyjne prowadzą do rozprzestrzeniania fanatyzmu. Dlatego należy chyba jak najszybciej działać i powinno powstać coś pod "opieką" ONZ.
Stary 2014-02-08, 18:19   #21
Marszałkini II RP

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Gdyby w czasach w których my Polacy walczyliśmy by o wolność były takie narzędzia jak dziś, to na pewno też ich bysmy ich używali.
Zgadzam się w 100%.

Kiedyś mi się bardzo podobał Chodorkowski, choć to oczywiście zwykły złodziej. Jedna z plotek głosi, że zamknął go za to, że podczas jakiegoś oficjalnego spotkania Chodorkowski nie miał krawatu i Putin poczuł się zlekceważony
Stary 2014-02-08, 18:21   #22
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%.

Kiedyś mi się bardzo podobał Chodorkowski, choć to oczywiście zwykły złodziej. Jedna z plotek głosi, że zamknął go za to, że podczas jakiegoś oficjalnego spotkania Chodorkowski nie miał krawatu i Putin poczuł się zlekceważony
Taki złodziej jak każdy oligarcha w Rosji, ale jak widać był niegrzeczny skoro Putin postanowił go tak ukarać.
Stary 2014-02-08, 18:25   #23
Annnia20
Raczkowanie

Cytat:

możesz mi podać link do tego PR z chęcią zobaczę
Annnia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 19:04   #24
Kalini
Zakorzenienie

Szukałam jakiegoś fajnego zdjęcia Putina i znalazłam to

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-02-08 o 19:05
Stary 2014-02-08, 19:12   #25
Marszałkini II RP

Mój ulubiony demotywator z Putinem w roli głównej:
http://demotywatory.pl/122460/Mmm-bejbe
Stary 2014-02-08, 19:19   #26
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

Był taki pomysł w kręgach ludzi pracujących nad jego PR (bodajże przed wyorami), żeby odejśc od "wizerunku macho" na rzecz "mądrego, starego patriarchy służącego radą", ale na dłuższą metę nie podobało to się ludziom i zaprzestali.

Mnie Putin fascynuje ze względu na język jakimś się posługuje w wystąpieniach publicznych

a mój ulubiony gif z putinem to putin-krab i putin jadący na ciastku :C
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 19:47   #27
201605161006
Konto usunięte

Nie uważam go za pajaca, ale dobrego zdania o nim nie mam. Choć przydałoby się władzach UE stanowczości i stonowania tej chorej poprawności politycznej, która prowadzi do tego, że mniejszości terroryzują większości, ale generalnie uważam go za złego człowieka, jakby chciał to by zrobił z tego kraju porządny kraj, nie łamiący praw człowieka etc.

Co do islamistów w Europie to nie bagatelizowałabym tego. Był o tym wątek i sama byłam wstrząśnięta jak się dowiedziałam co oni wyprawiają w ostatnich latach w krajach Europy Zachodniej i Północnej.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 23:44   #28
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość

Mnie Putin fascynuje ze względu na język jakimś się posługuje w wystąpieniach publicznych
Napiszesz na ten temat coś więcej?
Stary 2014-02-09, 00:12   #29
201604181004
Konto usunięte

Ogólnie polecam poczytać sobie trochę Sołżenicyna, np publikacje czy "Rosję w zapaści" bo po tym trochę zdystansowałam się do tego i uznałam, że Putin wcale złym prezydentem nie jest. Biorac pod uwagę jaki hmmm bajzelek był w Rosji, jak to wszystk od środka było zgnite i przeżarte to i tak uważam że nie jest aż tak źle. Co do praw człowieka i uczciwości - na Białorusi jest gorzej a jakos nikt tego nie przeżywa
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-09, 10:15   #30
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
Napiszesz na ten temat coś więcej?
Putin generalnie bardzo dobrze posługuje się "oficjalną" ruszczyzną, ale używa wielu kolokwializmów, prostego języka, języka niższych warstw spolecznych a przede wszystkim żargonu żołnierskiego i... powiedzmy, że bardzo obrazowych metafor. Niektóre porównania były w wystąpieniach publicznych nie do pomyślenia "przed putinem" np. porównanie wstążeczek noszonych przez opozycję do prezerwatyw, czy samej opozycji do tępych, tchórzliwych siejących zamęt małp z "księgi dżungli" ("Bandar-log"), nie ma też oporów od nazwania kogoś publicznie "świnią" lub "bydłem". Czasami na konferencjach czy spotkaniach z ludźmi, którzy nie znają rosyjskiego niektórych wypowiedzi się nie tłumaczy, żeby nie poczuli się zbyt urażeni
Ale jednocześnie mówi z nienaganną dykcją, doskonałym akcentem, nie robi błędów gramatycznych i w ogóle niezwykle dba o higienę wypowiedzi, co jest też dosyć odmienne do polityków przed nim (np. Jelcyn się niezbyt przyjemnie wypowiadał).
W ogóle Putin to świetny mówca.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ogólnie polecam poczytać sobie trochę Sołżenicyna, np publikacje czy "Rosję w zapaści" bo po tym trochę zdystansowałam się do tego i uznałam, że Putin wcale złym prezydentem nie jest. Biorac pod uwagę jaki hmmm bajzelek był w Rosji, jak to wszystk od środka było zgnite i przeżarte to i tak uważam że nie jest aż tak źle. Co do praw człowieka i uczciwości - na Białorusi jest gorzej a jakos nikt tego nie przeżywa
też ze względu na ten syf co tam był, Rosjanie z których znam często mówią, że oni nie chcą w Rosji demokracji, że to nie pasuje do tego kraju i w ogóle najlepiej to żeby wrócił carat.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości