Antykoncepcja - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-08-23, 13:22   #1
XxewelinaxX121
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Antykoncepcja

Biore tabletki milvane 2 miesiac. Jestem w trakcie polowy 2 opakowania i dostalam okres. Tabletki przyjmuje regularnie o tej samej godzinie. Dodatkowo biegunka, mdlosci, bol ponizej pepka i wysypka co trwa juz ok 3 tygodnie. Mam torbiel na jajniku o wielkosci ok 4,5 cm. Czy tabletki sa powodem tych wszystkich objawow? A moze ciaza? Pomocy!
XxewelinaxX121 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-23, 18:41   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612
Dot.: Antykoncepcja

Cytat:
Napisane przez XxewelinaxX121 Poka¿ wiadomo¶æ
Biore tabletki milvane 2 miesiac. Jestem w trakcie polowy 2 opakowania i dostalam okres. Tabletki przyjmuje regularnie o tej samej godzinie. Dodatkowo biegunka, mdlosci, bol ponizej pepka i wysypka co trwa juz ok 3 tygodnie. Mam torbiel na jajniku o wielkosci ok 4,5 cm. Czy tabletki sa powodem tych wszystkich objawow? A moze ciaza? Pomocy!
Czy biegunka tak¿e utrzymujê siê przez d³u¿szy okres? Ona znacznie mo¿e obni¿yæ dzia³anie tabletek antykoncepcyjnych.. Czy to jedyne zabezpieczenie jakie stosujesz?
Krawienie to nie okres, nie masz okresów odk±d bierzesz tabletki! Mo¿e to byæ krwawienie, bo co¶ jest nie tak z dobranymi tabletkami. Robi³a¶ przerwê miedzy opakowaniami? Wyst±pi³o krwawienie? Jeste¶ pewna, ¿e to nie grypa jelitowa? Nie jesz czego¶ na co masz uczulenie? Mo¿liwe, ¿e tabletki s± ¼le dobrane. Musisz i¶æ do lekarza. Je¶li wspó³¿y³a¶ i jednocze¶nie zdarza³y Ci siê biegunki, a jedynym zabezpieczeniem by³y tabletki, to zrób test ci±¿owy lub test z krwi.

Edytowane przez Adrianna_8
Czas edycji: 2014-08-23 o 18:44
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-25, 10:09   #3
XxewelinaxX121
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Biegunka utrzymuje siê ju¿ ok. 3-4 tygodnie. Tak, to jedyne zabezpieczenie, w tym miesi±cu stosunek przerywany, w poprzednim do koñca. Przerwê miêdzy tabletkami robi³am i po 5 dniach dosta³am "okres". Jeszcze dodam, ¿e przed tabletkami u¿ywa³am kr±¿ki nuvaring. W³a¶nie zastanawiam siê nad testem ci±¿owym, tylko dowiedzia³am siê, ¿e wynik mo¿e byæ pozytywny gdy mam rozregulowane hormony, wiêc i tak to nie jest dla mnie pewne.
XxewelinaxX121 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-08-25, 20:10   #4
Paratrophy
TrustMe, I'mApsychologist

Wiadomo¶ci: 3 943

Najlepiej bêdzie je¶li skonsultujesz siê jak najszybciej z lekarzem. On rozwieje Twoje wszystkie w±tpliwo¶ci. Swoj± drog± tak d³uga biegunka jest równie¿ niepokoj±ca. Nie czekaj.

Je¶li oszukasz mnie raz, to twoja wina. Je¶li oszukasz mnie dwa razy, to moja wina. Je¶li oszukasz mnie trzy razy, to wina nas obu.

Paratrophy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Ginekologia

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-08-25 21:10:52

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.