|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Antykoncepcja
Biore tabletki milvane 2 miesiac. Jestem w trakcie polowy 2 opakowania i dostalam okres. Tabletki przyjmuje regularnie o tej samej godzinie. Dodatkowo biegunka, mdlosci, bol ponizej pepka i wysypka co trwa juz ok 3 tygodnie. Mam torbiel na jajniku o wielkosci ok 4,5 cm. Czy tabletki sa powodem tych wszystkich objawow? A moze ciaza? Pomocy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 612
|
Dot.: Antykoncepcja
Cytat:
Krawienie to nie okres, nie masz okresów odk±d bierzesz tabletki! Mo¿e to byæ krwawienie, bo co¶ jest nie tak z dobranymi tabletkami. Robi³a¶ przerwê miedzy opakowaniami? Wyst±pi³o krwawienie? Jeste¶ pewna, ¿e to nie grypa jelitowa? Nie jesz czego¶ na co masz uczulenie? Mo¿liwe, ¿e tabletki s± ¼le dobrane. Musisz i¶æ do lekarza. Je¶li wspó³¿y³a¶ i jednocze¶nie zdarza³y Ci siê biegunki, a jedynym zabezpieczeniem by³y tabletki, to zrób test ci±¿owy lub test z krwi. Edytowane przez Adrianna_8 Czas edycji: 2014-08-23 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Biegunka utrzymuje siê ju¿ ok. 3-4 tygodnie. Tak, to jedyne zabezpieczenie, w tym miesi±cu stosunek przerywany, w poprzednim do koñca. Przerwê miêdzy tabletkami robi³am i po 5 dniach dosta³am "okres". Jeszcze dodam, ¿e przed tabletkami u¿ywa³am kr±¿ki nuvaring. W³a¶nie zastanawiam siê nad testem ci±¿owym, tylko dowiedzia³am siê, ¿e wynik mo¿e byæ pozytywny gdy mam rozregulowane hormony, wiêc i tak to nie jest dla mnie pewne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
TrustMe, I'mApsychologist
Wiadomo¶ci: 3 943
|
Najlepiej bêdzie je¶li skonsultujesz siê jak najszybciej z lekarzem. On rozwieje Twoje wszystkie w±tpliwo¶ci. Swoj± drog± tak d³uga biegunka jest równie¿ niepokoj±ca. Nie czekaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.