Slub cywilny, potem przyjecie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-15, 14:18   #1
katasha21
Raczkowanie

Exclamation

Slub cywilny, potem przyjecie

CZesc mam problem po 1 nie moge dobrac dla siebie sukienki do slubu cywilnego a musze zaznaczyc ze "duza" ze mnie istotka[44-46] ...slub mam w grudniu, i musi byc mi tez ciepło.
to pierwszy problem a następny orgaznizuje w lokalu przyjecie (nie wesele) tylko przyjecie dla 12 osób gdzies tak od 17-24 h, moze macie jakis pomusł na menu??? bo ja nie bardzo wiem
katasha21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 15:08   #2
gosiaisog
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do gosiaisog GG do gosiaisog
Dot.: Slub cywilny, potem przyjecie

hej
Ja tez mam w grudniu (na swieta) i doszlam do wniosku ze bede szyla sobie. W sumie juz sie szyje We wtorek pierwsza przymiarka Z krawcowa wybralysmy wzor i material i teraz pozostalo mi czekac

Ja po cywilnym robie zabawe. Poniewaz nie mieszkam w Polsce calosc spadla na nasze mamy i my tylko bedziemy blyszczec na slubie hi hi Ale z tego co wiem to restauracja zaproponowala menu i na to sie zdajemy

Jak dasz maila to moge ci wyslac przykladowe menu na wesele jakie bedziemy mieli
gosiaisog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 15:08   #3
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

nie musisz mieć koniecznie sukienki, mże być jakiś ładny żakiet + spódnica, no chyba że bardzo ci zależy to troche pobiegaj po sklepach - na bank znajdziesz cos dla siebie
zawsze zostaje jeszcze krawcowa

jesli chodzi o przyjęcie proponuje:
przystawkę (np jakis plasterek chudego mięska z owocami )
obiad (tradycyjnie rosołek i jakieś mieska)
potem kawka, ciasta
zimna płyta, dużo sałatek
i na koniec tez coś ciepłego

pozdrawiam
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 17:04   #4
joasia25
Raczkowanie

Witam, właśe cos takiego my robiliśmy. Ślubik był na 14 po nim na ok 15 na 20 osób obiadek i po nim na ok 17-18 przyjęcie w pubie.
Na obiadek:
- szampan na początek
- przekąska: pieczareczka dokładnie 2 kapelusze, bardzo wykwintnie zrobione, jakby pieczona ślicznie przewiązana nawet już nie wiem czym ale ślicznie sie prezentowała
- rosołek
- grilowana pierś kurczaka z zapiekanymi ziemniakami z sosem coś jakby czosnkowo-koperkowymale bardzo delikatnym oraz sałata z grilowanymi warzywami z ziarnami sezamu i octem balsamicznym
- po obiadku ogromny kawał szarlotki z lodami i bitą smietanką i oczywiście kawa lub herbata, do obiadku oczywiście napoje, soki woda do wyboru.

Po obiadku zmieniliśmy lokal i przenieśliśmy sie do pubu, pogoda była piękna więc troszkę spacerku po obiedzie nie zaszkodziło. Do pubu doszło jeszcze ok 15 osób i zaczęła się impreza.
Menu głownie opierało się na zimnych daniach. Różne sałatki (grecka, meksykańska, z kurczakiem i ananasem i chyba jakas z tuńczykiem) różne pieczone mięsa (karkówka, posztet, schab ze śliwką, i coś z morelą do tego ze dwa faszerowane kurczaki (bardzo smakowały) Były jeszcze przekąski typu: szparaki zawijane w szynce, jajko w szynce i sosie chrzanowym, pieczarki zapiekane, jakieś śledziki, ryba po grecku. Sama już nie pamiętam co tam było do tego 2 ciasta, tort o północy i owoce. Mieliśmy jeszcze zamówioną zupę gulaszową i barszcz z krokietem ale zdążyliśmy podać tylko barszcz. Impreza wcześnie się zaczęła więc goście prędko czyli po 2 w nocy nas opuścili. Jedzonka mieliśmy zdecydowanie za dużo a że było tego dnia ponad 30 stopni to co zostało znalazło się w koszu (oj bardzo dużo) uratowaliśmy jedynie torta
Musicie porozmawiaż z obsługą restauracji lub miejsca w którym zamierzacie robić przyjęcie zapewne wam doradzą.
A co do sukienki bądż innej kreacji to polecam sprawdzoną krwacową, która wi jak i co zrobić aby co nieco zatuszowac a co innego wyeksponować.
Pozdrawiam i szczęścia życzę
joasia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 07:19   #5
katasha21
Raczkowanie

yhmm, no to dzieki wam dziewczynki, dzis ide na rozmowe, jak mi dadza jakies sensowne menu to je tutaj umieszczę
Stary 2005-10-19, 18:27   #6
katasha21
Raczkowanie

Wink Dot.: Slub cywilny, potem przyjecie

menu ustalone, jak ktos chce to moge wyslac , restauracja wybrana jupi!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości