|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Slub cywilny, potem przyjecie
CZesc mam problem po 1 nie moge dobrac dla siebie sukienki do slubu cywilnego a musze zaznaczyc ze "duza" ze mnie istotka
![]() ![]() to pierwszy problem a następny orgaznizuje w lokalu przyjecie (nie wesele) tylko przyjecie dla 12 osób gdzies tak od 17-24 h, moze macie jakis pomusł na menu??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Slub cywilny, potem przyjecie
hej
![]() Ja tez mam w grudniu (na swieta) i doszlam do wniosku ze bede szyla sobie. W sumie juz sie szyje ![]() ![]() ![]() Ja po cywilnym robie zabawe. Poniewaz nie mieszkam w Polsce calosc spadla na nasze mamy i my tylko bedziemy blyszczec na slubie hi hi ![]() ![]() Jak dasz maila to moge ci wyslac przykladowe menu na wesele jakie bedziemy mieli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie musisz mieć koniecznie sukienki, mże być jakiś ładny żakiet + spódnica, no chyba że bardzo ci zależy to troche pobiegaj po sklepach - na bank znajdziesz cos dla siebie
zawsze zostaje jeszcze krawcowa jesli chodzi o przyjęcie proponuje: przystawkę (np jakis plasterek chudego mięska z owocami ) obiad (tradycyjnie rosołek i jakieś mieska) potem kawka, ciasta zimna płyta, dużo sałatek i na koniec tez coś ciepłego pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam, właśe cos takiego my robiliśmy. Ślubik był na 14 po nim na ok 15 na 20 osób obiadek i po nim na ok 17-18 przyjęcie w pubie.
Na obiadek: - szampan na początek ![]() - przekąska: pieczareczka dokładnie 2 kapelusze, bardzo wykwintnie zrobione, jakby pieczona ślicznie przewiązana nawet już nie wiem czym ale ślicznie sie prezentowała ![]() - rosołek - grilowana pierś kurczaka z zapiekanymi ziemniakami z sosem coś jakby czosnkowo-koperkowymale bardzo delikatnym oraz sałata z grilowanymi warzywami z ziarnami sezamu i octem balsamicznym - po obiadku ogromny kawał szarlotki z lodami i bitą smietanką i oczywiście kawa lub herbata, do obiadku oczywiście napoje, soki woda do wyboru. Po obiadku zmieniliśmy lokal i przenieśliśmy sie do pubu, pogoda była piękna więc troszkę spacerku po obiedzie nie zaszkodziło. Do pubu doszło jeszcze ok 15 osób i zaczęła się impreza. Menu głownie opierało się na zimnych daniach. Różne sałatki (grecka, meksykańska, z kurczakiem i ananasem i chyba jakas z tuńczykiem) różne pieczone mięsa (karkówka, posztet, schab ze śliwką, i coś z morelą ![]() ![]() ![]() Musicie porozmawiaż z obsługą restauracji lub miejsca w którym zamierzacie robić przyjęcie zapewne wam doradzą. A co do sukienki bądż innej kreacji to polecam sprawdzoną krwacową, która wi jak i co zrobić aby co nieco zatuszowac a co innego wyeksponować. Pozdrawiam i szczęścia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
yhmm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
menu ustalone, jak ktos chce to moge wyslac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.