|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem przy sikaniu ?!
Od trzech czy dwóch dni mam problem z sikaniem . Nie było to jakieś intensywne uczucie i szybko mijało , ale dzisiaj w nocy się zaczęłam martwić gdyż gdy się obudziłam miałam mocne parcie na pęcherz i pewnie gdyby nie chłopak to bym się sama nie obudziła. Ale do rzeczy Jak już oddałam potrzebę pozostało uczucie ,że nadal chce mi się siusiać , i cały czas je odczuwam, jest to irytujące, przy oddawaniu moczu nic mnie nie piecze i nie szczypie . Jeżeli się to do poniedziałku nie zmieni to pewnie pójdę do lekarza, ale czy wy miałyście podobną sytuację, bo ten ucisk jest nie do zniesienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem przy sikaniu ?!
ja tak mialam, ale przy problemach gastrycznych i wtedy jelito mi naciskalo na pecherz.
Zrob sobie badanie moczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zamiast czekać, proponuję pójść na badania moczu, żeby w razie infekcji zacząć ją leczyć od razu. Mam tak zawsze w początkowym stadium zapalenia pęcherza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mam tak przy zapaleniu pęcherza. Zdarza się, zwykle częściowo to moja wina, na przykład chodzenie cały dzień w wilgotnych spodenkach (z powodu upału chłodziłam się wodą). Mi bardzo pomaga Urofuraginum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam, Urofuraginum działa. Ale lepiej idź do lekarza, jeśli nawet nie zleci badań (mi za pierwszym razem nie zlecił), to przepisze prawdopodobnie Furaginum na receptę, które ma taki sam skład, ale jest tańsze i częściowo refundowane.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zrób badanie moczu i idź do lekarza. urofuraginium działa, ale czasem jest potrzebny mocniejszy antybiotyk, zwłaszcza, gdy infekcja jest rozwinięta.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dodatkowo Urofuraginum nie zapobiega nawrotom, przynajmniej u mnie, a dobrze dobrany antybiotyk powinien rzeczywiście wyleczyć problem.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kiedyś miałam ten problem i zawsze na to pomagał urofuraginum, najważniejsze to od razu rozpocząć leczenie, ulga już po kilku tabletkach i nic nie powraca. Jak nie było w aptece, to pani bez problemu dawała furaginum, który jest na receptę. To ten sam skład. Do tego urosept pobrać jeszcze po zakończeniu leczenia żeby wszystko ładnie wróciło do normy i nie powracało. Z urofuraginem dobrze jest brać duże dawki wit. C - ładnie zakwasza mocz i przyspiesza usuwanie bakterii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Na zapalenie pęcherza super jest herbatka z herbapolu- UROSTAN- u mnie zapobiega nawrotom
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.