|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2011-03
Wiadomości: 2
|
![]() Tort bezowy
Mam zamiar zrobić tort bezowy z kremem malinowym i zastanawiam się czy taki tort można dekorować masa marshmallow lub lukrem plastycznym...
z tortami biszkoptowymi spisują się idealnie, ale nie wiem czy z tymi krążkami bezowymi się to "nie pogryzie" będę wdzięczna za wasze rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 1 881
|
Dot.: Tort bezowy
Cytat:
__________________
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
|
Dot.: Tort bezowy
Tez uważam, że beza jest za delikatna i krucha by "obkladać" ja lukrem a do tego beza jest słodka i lukier też- nie do zjedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
|
Dot.: Tort bezowy
A po co chować bezę? Ona sama z siebie jest ozdobna i elegancka. Do tego jest zbyt słodka i delikatna na masę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-07
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 419
|
Dot.: Tort bezowy
Cukier z cukrem? Dla mnie bezsensu, totalnie za słodko.
Beza po upieczeniu wygląda bardzo efektownie sama w sobie. Wystarczy, bez żadnych lukrów ![]()
__________________
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-05
Wiadomości: 354
|
Dot.: Tort bezowy
Wygląda przepysznie !! Nigdy nie robiłam tortu bezowego i chyba czas spróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.