|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Najgorszy współlokator
Za aprobatą Wizażanek zakładam nowy wątek, którego tematem jest Najgorszy Współlokator. Na pewno większość z Was miała przyjemność dzielić mieszkanie z innymi ludźmi: chłopakiem, przyjaciółką, znajomym ze studiów, a nawet zupełnie obcymi ludźmi szukającymi stancji. Nie wierzę, że zawsze mieszka się bez konfliktów, wtop i niespodzianek.
Chciałabym, abyśmy podzielili się swoimi historiami związanymi ze współlokatorami (z kim ja kurde mieszkam! ![]() Pisałam o tym w innym wątku, ale podzielę się tym jeszcze raz, bo na pewno nie każdy przeczytał: Będąc na pierwszym roku studiów zamieszkałam z dwiema koleżankami z liceum i gimnazjum, dostałyśmy się na ten sam kierunek. Niestety wspólne mieszkanie było dla nas końcem znajomości, jak to baby pokłóciłyśmy się. ![]() Jedna z dziewczyn okazała się ostrą kujonicą, jako że miała sama pokój, często zamykała się w nim, by się pouczyć, chodziła do łazienki mówiąc pod nosem regułki, co nas bardzo denerwowało. Po jakimś czasie zaczęła bawić się z nami w wyścig szczurów i robić nam trudności na studiach. Kiedy próbowałyśmy się uczyć, nagle zbierało jej się na zwierzenia, potrafiła chować mi notatki i książki, a także zainfekowała mi kompa, na którym miałam pracę zaliczeniową ![]() ![]() ![]() Drugiej współlokatorce natomiast bardzo przeszkadzał fakt, iż mój chłopak, który wówczas mieszkał 120km ode mnie, przyjeżdżał raz na tydzień i nocował. Czuła się podobno tym bardzo skrępowana (miałyśmy wspólny pokój), a kiedy zaproponowałam, by może przespać się w pokoju tej pierwszej koleżanki (oczywiście pod własną kołdrą, z własną poduszką) tamta miała pretensje, że na pewno będziemy się seksić na jej łóżku ![]() Kiedy wracałyśmy do rodzinnych domów, mój chłopak zawsze nas wszystkie zawoził, nigdy nie usłyszał od nich słowa dziękuję, a raz nawet zostawiły burdel z tyłu auta: puste butelki i niedojedzone chipsy. Kiedy zwróciłam im o to uwagę po kilku dniach, usłyszałam, że przecież mój chłopak mógł je zjeść ![]() Potem zamieszkałam z inną dziewczyną. Zależało mi bardzo na pokoju w centrum, ale wymogiem była druga lokatorka w pokoju. Znalazłam chętną dziewczynę na naszej-klasie. Okazało się, że to wariatka mająca 5 pomysłów na minutę: nauka salsy, nauka portugalskiego, itp. W dodatku miała dziwne koleżanki, które nieraz u nas nocowały, ponieważ kłóciły się z chłopakami lub z właścicielami mieszkań. Po pewnym czasie sama się wyprowadziła - pokłóciła się i zwyzywała właściciela naszego mieszkania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Najgorszy współlokator
nie powielaj wątkow, jest taki na plotkowym.
#3 |
and cigarettes
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745601
Wypominasz współlokatorce, że nocowała koleżanki, a sama co tydzień nocowałaś faceta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pierdziele, facet to inna kwestia, w dodatku taki, który dojeżdża i tworzą związek na odległość a koleżanki z tego samego miasta, w dodatku co róż to inne, z tego co pisze autorka to inna sprawa!
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No dobra, ale ja na miejscu współlokatorki też bym się czuła skrępowana jakbym raz w tygodniu, regularnie (!) musiała dzielić pokój dodatkowo z facetem. Rozumiem, w wyjątkowej sytuacji - ale mieszkanie we dwie osoby w jednym pokoju jak dla mnie wyklucza regularną "dostawkę". Ale to jak dla mnie.
#6 |
Konto usunięte
|
jest juz taki temat na plotkowym
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.