czy przesadzam? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 14:23   #1
afiniczna
Przyczajenie

czy przesadzam?

Mój TŻ dostał zaproszenie na ognisko. Byłam przy tym jak pisał z kolegą i wypytywał o szczegóły. Parafrazując ma być ostra impreza, pływanie na waleta, a chęć uczestnictwa= chęć zrobienia się na lochę (?). Mój TŻ wie, że nie akceptuje takiego picia do odcięcia. Jasne picie jest dla ludzi, ale z umiarem. I wiem, że jeśli tam pójdzie to nawet jak nie będzie chciał pić to mu siłą do gardła wleją- takich ma kupli. Cała impreza jest pod szyldem spotkania się, powspominania starych czasów. Ale dlaczego nie można normalnie, w cywilizowany sposób ? W każdym bądź razie wiem, że jak pójdzie to dla mnie to będzie męczarnia. Z drugiej strony nie mam prawa ingerować w jego wyjścia, bo widzę, że zanim myślał że pójdziemy razem to miał dużą ochotę iść(jednak kolega robi imprezę bez par). Nie potrafię zdystansować się i racjonalnie do tego podejść, dlatego proszę o obiektywne spojrzenie na sprawę.
afiniczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 14:30   #2
JaOna19
BAN stały

Dot.: czy przesadzam?

Co w twoim żargonie znaczy:" chęć zrobienia się na lochę"?
JaOna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 14:33   #3
afiniczna
Przyczajenie

To nie mój żargon, a kolegi , który pisał. Zapewne picie do bólu...
Stary 2014-09-01, 14:37   #4
JaOna19
BAN stały

Dlaczego to ma być dla ciebie męczarnia? Chłopak się "schla" powygłupia z kolegami i tyle.
Chyba,że chodzi o zazdrość Będą tam jakieś dziewczyny?
Stary 2014-09-01, 14:38   #5
201604130936
Konto usunięte

Jezu, obojętnie jakich kolegów by nie miał, to na siłę nikt mu niczego nie wleje. Jeśli się spije to nie będzie to wina kolegów tylko misiaczka, serio. Jeśli on umie i będzie chciał się bawić w cywilizowany sposób jak to ujęłaś, to będzie to robił. A co do pytania, TAK. PRZESADZASZ.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 14:40   #6
afiniczna
Przyczajenie

No cóż dziewczyny też mają być.
Stary 2014-09-01, 14:41   #7
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez afiniczna Pokaż wiadomość
No cóż dziewczyny też mają być.
Boli Cię, że Cię nie zaprosili, ta?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 14:43   #8
JaOna19
BAN stały

A da radę ,żebyś poszła z nim czy nie bardzo?
Stary 2014-09-01, 14:46   #9
afiniczna
Przyczajenie

Poniekąd pewnie i tak.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

To impreza niby starych znajomych. A prawda jest taka, że większość jest tam singlami i sam organizator nie chce osób towarzszących. Impreza zamknięta.
Stary 2014-09-01, 14:47   #10
JaOna19
BAN stały

To o co chodzi? Idź , baw się i nie żałuj
Stary 2014-09-01, 14:48   #11
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JaOna19 Pokaż wiadomość
A da radę ,żebyś poszła z nim czy nie bardzo?
Na przyczepkę? Jak 5 koło u wozu? Na imprezę zamkniętą starych dobrych znajomych? I co? Bedzie siedzieć i słuchać opowiesci i wspomnień, których jej w ogóle nie tyczą? O imprezach i wyjazdach na których jej nie było? I nawet się nie odezwie? Ale przynajmniej misiaczek się nie spije i nie wlezie goły do wody. MA TO SENS

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 14:48   #12
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Poniekąd pewnie i tak.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

To impreza niby starych znajomych. A prawda jest taka, że większość jest tam singlami i sam organizator nie chce osób towarzszących. Impreza zamknięta.
No tak, tu Cię boli. Ja to naprawdę rozumiem Dla chłopaka masz wersję: "nie lubię, kiedy ludzie piją do porzygu", ale tutaj naprawdę nie musisz udawać. Trudno. Masz zaufanie do partnera? Pozwól mu się pobawić, znajdź sobie jakieś inne zajęcie i świat się nie zawali.
Stary 2014-09-01, 14:49   #13
afiniczna
Przyczajenie

Źle mnie zrozumiałaś. Organizator nie chce osób towarzyszących.
Stary 2014-09-01, 14:52   #14
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Źle mnie zrozumiałaś. Organizator nie chce osób towarzyszących.
Weź koleżanki i wbijcie się tam udając singielki
Stary 2014-09-01, 14:54   #15
afiniczna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Pozwól mu się pobawić, znajdź sobie jakieś inne zajęcie i świat się nie zawali.
I pewnie tak zrobię. Dzięki za odpowiedzi. Powoli wraca mi trzeźwe myślenie.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Weź koleżanki i wbijcie się tam udając singielki
Ha ha niegłupie
Stary 2014-09-01, 16:05   #16
Dziwactwo
Raczkowanie

GG do Dziwactwo

Organizator imprezy jakieś dziwne ma wytyczne. Rozumiem, gdyby było to męskie spotkanie. Ale zabranianie przyprowadzenia partnerki, pomimo tego, że Twój chłopak chciał (sam z siebie) Cię zabrać na tę imprezę, to jednak jest przesada. Bo większość to single?

W każdym razie to dobrze, że nie próbujesz ograniczać swojego chłopaka i mu ufasz.
Stary 2014-09-01, 16:25   #17
afiniczna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dziwactwo Pokaż wiadomość
Organizator imprezy jakieś dziwne ma wytyczne.
Też tak myślę, tym bardziej, że większość ludzi znam. Ale zauważyłam, że organizator lubi podział na równych i równiejszych, zresztą były już akcje gdzie organizował imprezy tylko dla części znajomych- tych lepszych i wszystko odbywało się po cichu żeby pozostali się nie dowiedzieli
Stary 2014-09-01, 16:27   #18
201604130936
Konto usunięte

Co jest dzuwnego w spotkaniu starej paczki bez osob towarzyszacych? Bo nie chodzi tylko o autorke ale o osoby towarzyszace w ogole.
Stary 2014-09-01, 16:36   #19
Dziwactwo
Raczkowanie

GG do Dziwactwo

Ano to, że na imprezach chodzi przede wszystkim o to, aby każdy się dobrze bawił. Jeśli chłopak Autorki chciał Ją zabrać i zanim dowiedział się, że nie może tego zrobić, był pełen entuzjazmu - to logicznym jest, że dla niego zabawa byłaby lepsza, gdyby miał swoją dziewczynę u boku. Skoro większość ludzi tam jest singlami, to jakoś nie sądzę aby nawet kilkoro ludzi więcej (partnerów nie-singli) stanowiło jakiś problem i popsuło ogólny charakter imprezy. Naprawdę, nie w każdym związku ludzie lubią imprezować osobno.

Edytowane przez Dziwactwo
Czas edycji: 2014-09-01 o 16:38
Dziwactwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 16:59   #20
afiniczna
Przyczajenie

Tak właśnie Sama byłam dwa lata temu na dużej imprezie z dawnej klasy liceum i zaplątało nam się kilka osób dodatkowo, ale co tego ? Każdy się dobrze bawił i nikt nikogo nie wyganiał Nie wisiałam na Tż, że też chce iśc dla niego to było naturalne, że pójdziemy razem, a tu ściana, organizator się nie zgadza, bo ma być dokładnie tak jak on zaplanował :P Ewentualnie może po prostu mnie nie lubi :p
Stary 2014-09-01, 18:09   #21
201604130936
Konto usunięte

Dalej twierdzę, że przesadzasz, to normalne, że ludzie chodzą sami na imprezy typu spotkanie po latach starej paczki, iluślecie matury etc., jeśli forma imprezy to przewiduje. A Tobie jeden samotny wieczór nie zaszkodzi. To w końcu o co chodzi w tym wątku?
O to, że zostajesz w domu
O to, że on się może spić bo ma imprezowe towarzystwo
O to, że będą tam inne dziewczyny?
Stary 2014-09-01, 18:21   #22
JaOna19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
To w końcu o co chodzi w tym wątku?
O to, że zostajesz w domu
O to, że on się może spić bo ma imprezowe towarzystwo
O to, że będą tam inne dziewczyny?
Ale jaja , dokładnie nad tym samym się zastanawiam
Odrzucam opcję B ,myślę ,że to A lub C.
Stary 2014-09-01, 18:23   #23
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Ale jaja , dokładnie nad tym samym się zastanawiam
Odrzucam opcję B ,myślę ,że to A lub C.
Chyba A.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 18:26   #24
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Chyba A.
No to skoro JEDNO samotne wyjście chłopaka ze starymi przyjaciólmi jest takim problemem to Ty nie przesadzasz Autorko, tylko GRUBO PRZESADZASZ
Stary 2014-09-01, 18:29   #25
RudaKita07
Raczkowanie

a gdzie będą pływać? to jakieś jezioro czy co? Bo w takim przypadku,jakby Tż mi oznajmił, że idzie chlać z kumplami na umór, a potem wskoczyć do jeziora to po prostu bym sie bała, że może mu się coś stać ( no chyba, że tak jak u mojego znajomego, mają gdzieś na działce wielki dmuchany basen,albo ten zbiornik wodny nie jest jakiś głęboki).

iiii pewnie jestem zacofana, ale nie wiem czy tak ochoczo bym się pluskała na waleta z jakimkolwiek z moich kumpli ( czy to starych, nowych czy teraźniejszych) XD. Ok, jeszcze z samymi laskami to może i bym wskoczyła, ale razem z facetami to już chyba nie xD. Może niektórzy lubią takie akcje i to praktykują, a ja jestem jakaś dziwna. Jakby mi tż powiedział, że idzie się spotkać pić ze starymi znajomymi (np.klasą z LO) to spoko, nie byłabym ani zazdrosna,ani zła ani nie robiłabym fochów, ale jakby mi powiedział, że do tego wszystkiego będzie się pluskał na waleta z tymi 5 chłopami i 20 babami to chyba byłoby mi dziwnie . Więc pod tym względem mogę Cię autorko zrozumieć.

Ale pomijając te pluskanko, to wyluzuj. A jak się spije to tylko jego wina, że nie potrafi odmówić kolegom, bo wybacz, ale jest już chyba na tyle duży, że potrafi powiedzieć"nie"? Ile macie lat tak w ogóle?
RudaKita07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 18:30   #26
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Mój TŻ dostał zaproszenie na ognisko. Byłam przy tym jak pisał z kolegą i wypytywał o szczegóły. Parafrazując ma być ostra impreza, pływanie na waleta, a chęć uczestnictwa= chęć zrobienia się na lochę (?). Mój TŻ wie, że nie akceptuje takiego picia do odcięcia. Jasne picie jest dla ludzi, ale z umiarem. I wiem, że jeśli tam pójdzie to nawet jak nie będzie chciał pić to mu siłą do gardła wleją- takich ma kupli. Cała impreza jest pod szyldem spotkania się, powspominania starych czasów. Ale dlaczego nie można normalnie, w cywilizowany sposób ? W każdym bądź razie wiem, że jak pójdzie to dla mnie to będzie męczarnia. Z drugiej strony nie mam prawa ingerować w jego wyjścia, bo widzę, że zanim myślał że pójdziemy razem to miał dużą ochotę iść(jednak kolega robi imprezę bez par). Nie potrafię zdystansować się i racjonalnie do tego podejść, dlatego proszę o obiektywne spojrzenie na sprawę.
przesadzasz.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 18:31   #27
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RudaKita07 Pokaż wiadomość
a gdzie będą pływać? to jakieś jezioro czy co? Bo w takim przypadku,jakby Tż mi oznajmił, że idzie chlać z kumplami na umór, a potem wskoczyć do jeziora to po prostu bym sie bała, że może mu się coś stać ( no chyba, że tak jak u mojego znajomego, mają gdzieś na działce wielki dmuchany basen,albo ten zbiornik wodny nie jest jakiś głęboki).

iiii pewnie jestem zacofana, ale nie wiem czy tak ochoczo bym się pluskała na waleta z jakimkolwiek z moich kumpli ( czy to starych, nowych czy teraźniejszych) XD. Ok, jeszcze z samymi laskami to może i bym wskoczyła, ale razem z facetami to już chyba nie xD. Może niektórzy lubią takie akcje i to praktykują, a ja jestem jakaś dziwna. Jakby mi tż powiedział, że idzie się spotkać pić ze starymi znajomymi (np.klasą z LO) to spoko, nie byłabym ani zazdrosna,ani zła ani nie robiłabym fochów, ale jakby mi powiedział, że do tego wszystkiego będzie się pluskał na waleta z tymi 5 chłopami i 20 babami to chyba byłoby mi dziwnie . Więc pod tym względem mogę Cię autorko zrozumieć.

Ale pomijając te pluskanko, to wyluzuj. A jak się spije to tylko jego wina, że nie potrafi odmówić kolegom, bo wybacz, ale jest już chyba na tyle duży, że potrafi powiedzieć"nie"? Ile macie lat tak w ogóle?
obstawiam, ze oboje są w szkole średniej albo tuż po.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 18:32   #28
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
No to skoro JEDNO samotne wyjście chłopaka ze starymi przyjaciólmi jest takim problemem to Ty nie przesadzasz Autorko, tylko GRUBO PRZESADZASZ
Tzn. nie jestem pewna Jednakże Autorka ciągle nadmienia, że to, iż kolega jej nie zaprosił, jest niegrzeczne/dziwne/wredne. Dlatego obstawiam, że o to chodzi.
Stary 2014-09-01, 22:05   #29
Siwy_Dym
...

czy ja wiem - impreza, picie, stara paczka jest cool
kapanie się na waleta w towarzystwie mieszanym przy zakazie przyprowadzenia swoich partnerów już jest dla mnie nieco mniej cool
Siwy_Dym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 23:00   #30
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siwy_Dym Pokaż wiadomość
czy ja wiem - impreza, picie, stara paczka jest cool
kapanie się na waleta w towarzystwie mieszanym przy zakazie przyprowadzenia swoich partnerów już jest dla mnie nieco mniej cool
Czy którąś dziewczynę podnieca widok gołego faceta, któremu penis wesoło merda na boki podczas biegu do wody ? No dajcie spokój
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości