![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy przesadzam?
Mój TŻ dostał zaproszenie na ognisko. Byłam przy tym jak pisał z kolegą i wypytywał o szczegóły. Parafrazując ma być ostra impreza, pływanie na waleta, a chęć uczestnictwa= chęć zrobienia się na lochę (?). Mój TŻ wie, że nie akceptuje takiego picia do odcięcia. Jasne picie jest dla ludzi, ale z umiarem. I wiem, że jeśli tam pójdzie to nawet jak nie będzie chciał pić to mu siłą do gardła wleją- takich ma kupli. Cała impreza jest pod szyldem spotkania się, powspominania starych czasów. Ale dlaczego nie można normalnie, w cywilizowany sposób ? W każdym bądź razie wiem, że jak pójdzie to dla mnie to będzie męczarnia. Z drugiej strony nie mam prawa ingerować w jego wyjścia, bo widzę, że zanim myślał że pójdziemy razem to miał dużą ochotę iść(jednak kolega robi imprezę bez par). Nie potrafię zdystansować się i racjonalnie do tego podejść, dlatego proszę o obiektywne spojrzenie na sprawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: czy przesadzam?
Co w twoim żargonie znaczy:" chęć zrobienia się na lochę"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To nie mój żargon, a kolegi , który pisał. Zapewne picie do bólu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dlaczego to ma być dla ciebie męczarnia? Chłopak się "schla" powygłupia z kolegami i tyle.
Chyba,że chodzi o zazdrość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jezu, obojętnie jakich kolegów by nie miał, to na siłę nikt mu niczego nie wleje. Jeśli się spije to nie będzie to wina kolegów tylko misiaczka, serio. Jeśli on umie i będzie chciał się bawić w cywilizowany sposób jak to ujęłaś, to będzie to robił. A co do pytania, TAK. PRZESADZASZ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No cóż dziewczyny też mają być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
A da radę ,żebyś poszła z nim czy nie bardzo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Poniekąd pewnie i tak.
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- To impreza niby starych znajomych. A prawda jest taka, że większość jest tam singlami i sam organizator nie chce osób towarzszących. Impreza zamknięta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
To o co chodzi? Idź , baw się i nie żałuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Na przyczepkę? Jak 5 koło u wozu? Na imprezę zamkniętą starych dobrych znajomych? I co? Bedzie siedzieć i słuchać opowiesci i wspomnień, których jej w ogóle nie tyczą? O imprezach i wyjazdach na których jej nie było? I nawet się nie odezwie? Ale przynajmniej misiaczek się nie spije i nie wlezie goły do wody. MA TO SENS
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Źle mnie zrozumiałaś. Organizator nie chce osób towarzyszących.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Ha ha niegłupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Organizator imprezy jakieś dziwne ma wytyczne. Rozumiem, gdyby było to męskie spotkanie. Ale zabranianie przyprowadzenia partnerki, pomimo tego, że Twój chłopak chciał (sam z siebie) Cię zabrać na tę imprezę, to jednak jest przesada. Bo większość to single?
W każdym razie to dobrze, że nie próbujesz ograniczać swojego chłopaka i mu ufasz.
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Też tak myślę, tym bardziej, że większość ludzi znam. Ale zauważyłam, że organizator lubi podział na równych i równiejszych, zresztą były już akcje gdzie organizował imprezy tylko dla części znajomych- tych lepszych i wszystko odbywało się po cichu żeby pozostali się nie dowiedzieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Co jest dzuwnego w spotkaniu starej paczki bez osob towarzyszacych? Bo nie chodzi tylko o autorke ale o osoby towarzyszace w ogole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ano to, że na imprezach chodzi przede wszystkim o to, aby każdy się dobrze bawił. Jeśli chłopak Autorki chciał Ją zabrać i zanim dowiedział się, że nie może tego zrobić, był pełen entuzjazmu - to logicznym jest, że dla niego zabawa byłaby lepsza, gdyby miał swoją dziewczynę u boku. Skoro większość ludzi tam jest singlami, to jakoś nie sądzę aby nawet kilkoro ludzi więcej (partnerów nie-singli) stanowiło jakiś problem i popsuło ogólny charakter imprezy. Naprawdę, nie w każdym związku ludzie lubią imprezować osobno.
Zaobserwowane na tym forum... Edytowane przez Dziwactwo Czas edycji: 2014-09-01 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Tak właśnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Dalej twierdzę, że przesadzasz, to normalne, że ludzie chodzą sami na imprezy typu spotkanie po latach starej paczki, iluślecie matury etc., jeśli forma imprezy to przewiduje. A Tobie jeden samotny wieczór nie zaszkodzi. To w końcu o co chodzi w tym wątku?
O to, że zostajesz w domu O to, że on się może spić bo ma imprezowe towarzystwo O to, że będą tam inne dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a gdzie będą pływać? to jakieś jezioro czy co? Bo w takim przypadku,jakby Tż mi oznajmił, że idzie chlać z kumplami na umór, a potem wskoczyć do jeziora to po prostu bym sie bała, że może mu się coś stać
![]() iiii pewnie jestem zacofana, ale nie wiem czy tak ochoczo bym się pluskała na waleta z jakimkolwiek z moich kumpli ( czy to starych, nowych czy teraźniejszych) XD. Ok, jeszcze z samymi laskami to może i bym wskoczyła, ale razem z facetami to już chyba nie xD. Może niektórzy lubią takie akcje i to praktykują, a ja jestem jakaś dziwna. Jakby mi tż powiedział, że idzie się spotkać pić ze starymi znajomymi (np.klasą z LO) to spoko, nie byłabym ani zazdrosna,ani zła ani nie robiłabym fochów, ale jakby mi powiedział, że do tego wszystkiego będzie się pluskał na waleta z tymi 5 chłopami i 20 babami to chyba byłoby mi dziwnie ![]() Ale pomijając te pluskanko, to wyluzuj. A jak się spije to tylko jego wina, że nie potrafi odmówić kolegom, bo wybacz, ale jest już chyba na tyle duży, że potrafi powiedzieć"nie"? Ile macie lat tak w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
...
|
czy ja wiem - impreza, picie, stara paczka jest cool
![]() kapanie się na waleta w towarzystwie mieszanym przy zakazie przyprowadzenia swoich partnerów już jest dla mnie nieco mniej cool ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.