|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy emalia do malowania drewna mozna makowac meble?
Mam emalie do malowania drewna Sniezke. Malowalam nia drzwi. W kuchni mam meble drewniane , stare jak swiat... czy moge ta emalia pomalowac meble ? Nie wiem czy to cos znaczy, ale meble sa oklejone okleina i ja bym chciala pomalowac. Z gory dziekuje
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: czy emalia do malowania drewna mozna makowac meble?
Cytat:
Malowałam zwykłą farbą bez nazwy do drewna regał dziecięcy i komody z białego na ciemnoniebieski i całkiem ładnie wyszło. Odkręciliśmy drzwiczki i co trzeba było aby łatwiej malować, lekko zmatowiłam metalowym zmywakiem do naczyń powierzchnie aby farba lepiej przylegała i kolejno malowałam przez kilka dni odwracając mebelki i odkręcone części. Ustawałam te drzwiczki na leżąco na czymś a gdy z jednej strony wyschły to malowałam z drugiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A jaka farba malowalas? Ta moja sniezka wysycha ponad 6 h niestety
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Malowalas zwykla farba czy emalia ?
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Emalia olejno ftalowa Extremal Imprefarb to była. cena za litr ok.12 zł.
Nie sprawdzałam ile schnie, malowałam jednego dnia i następnego o tej samej porze po pracy i było suche. Edytowane przez przylaszczka50 Czas edycji: 2014-09-02 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.