![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce
Jestem na etapie ciągłego zmieniania pracy i zaczepiania się gdzie się da. I gdziekolwiek bym nie była, największym sprawdzianem dla moich nerwów jest praca kasjerki. Przechodzisz szybkie, teoretyczne szkolenie, różnice oddajesz ze swojej kieszeni (jak masz za dużo w kasie to i tak sie nie sumuje i minus trzeba oddać), a co jest najgorsze, ludzie, którzy potrafią po prostu zachowywać się jak buce. Przykłady z mojego życia, pani która waży 2 papryki bez folii na jednej wadze i opieprza mnie że śmiem zważyć dla pewności, wyzywa, że zasługuje na karę i jestem powolną, a kasuje akurat szybko, codziennie jakiś buc, który jak nie mam grosza domaga się dwóch, mimo, że należy się grosik i dokladam ze swojej kieszeni, albo ludzie wyzywajacy się, że osoba robiaca na kasie niecały tydzień nie ma informacji, czy buty można zwrócić i proponuje kontakt z informacja. Prawda jest taka, że klient może sprzedawcę wciskać w błoto bo tak mu się podoba, a my nadal musimy być milutcy. Lubię prace na kasie, ale uważam ja za niewdzięczna. A jakie sa waszym zdaniem najbardziej niesprawiedliwe zawody?
Szukam domku dla kosmetyków ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce
Do głowy od razu przyszedł mi kontroler biletów w autobusie, czyli tzw. kanar- nie jego wina, że pasażer jedzie na gapę, a i tak jest postrzegany za wroga i niejednokrotnie mu ubliżają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
zgadzam się, kanar, kasjer, policjant i tak... uważam, że nauczyciel to bardzo niewdzięczny zawód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.
|
Cytat:
co do grosików się nie dziwię, że ludzie się wkurzają, bo często sprzedawczynie pytają czy mogą bez 1gr ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Kanarów to mi nie szkoda.Uważam,że tak zwani śmieciarze,tyle pożytecznego robią , a ludzie i tak nimi gardzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
teraz to chyba premier, wszyscy go oblewają pomyjami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Każda robota, gdzie trzeba się zadawać z głupimi i zawziętymi ludźmi np. właśnie kasjer.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wredny kotecek
|
Wg mnie baaardzo niewdzięczna jest praca pielęgniarki... i płaca za to też...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Pytają często, ale to nie ich wina jeżeli drobnych nie ma. Jeden grosik to nic, ale w czasie tygodnia takich klientów jest na peczki, a ja muszę to oddawać chociaż wina nie moja a zarabiam kuriozalne 5zl za godzinę. Co ciekawe, klienci myślą że robią na złość korporacji, a robią tylko kasjerkom, pogratulować. A już największą chamowa jak nie pozwala nie wydać grosza, daje mi stowe za bułki a w portfelu drobnych na peczki.
Na szkoleniu kazali w takich sytuacjach wołać informacje co zaproponowalam. A co do przychylniejszego oka - mówiłam, to usłyszałam, że co ja to obchodzi ![]()
Szukam domku dla kosmetyków ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nauczyciel
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
wróciłam 2h temu z 2,5 godzinnego zebrania w przedszkolu. Tak, jestem pewna, że najbardziej niewdzięczny zawód to przedszkolanka. Musieliby mi płacić chyba z 10 000 miesięcznie, żebym się na taką pracę porwała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
mOLDerator
|
Patrząc po wielu moich znajomych- nauczycieli myślę, że jednak mają oni satysfakcję ze swojej pracy i wielu z nim sprawia to przyjemność. Wiadomo, trafiają się różni uczniowie, ale jednak jest to zawód z powołania i myślę, że dla wielu nauczycieli nie jest postrzegany jako zawód niewdzięczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
O tak praca na kasie to bardzo niewdzięczne zajęcie. Ja kiedyś wytrzymałam 2 tyg. i o te 2 tyg. za dużo.
![]() A tak poza tym to pielęgniarka, lekarz, nauczyciel, policjant. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
damn good coffee
|
komornik? pomijam absurdalne egzekucje słoików, ale jak gościu jeden z drugim nabierze kredytów i pożyczek a potem nie ma za co ich spłacać, to i tak zawsze psy wiesza się na komorniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Poza tym także wszelkie taśmy, magazyny, hurtownie...
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Ja tam lubię tą zabawę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Klient pójdzie i wyjdzie. Niewdzięczny zawód... trochę inaczej to pojęcie rozumiem. W dosłownym rozumieniu - za co klient ma być wdzięczny? Za przeciągnięcie zakupów przez taśmę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dla mnie najbardziej niewdzięcznym zawodem jest zawód rolnika. Nie ma się urlopów, praca w nieregularnych godzinach, bez przerwy jakieś unijne wymagania i sankcje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Nie lubię ich po prostu.Bilet mam zawsze póki co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z kawa_zmlekiem, komornik to strasznie niewdzięczny zawód.
Edytowane przez niezarejestrowana Czas edycji: 2014-09-03 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
praca z klientem. Po prostu. Obojętnie jakie stanowisko.
3 moich znajomych jest kanarami i bardzo sobie pracę chwalą. Tylko oni nie są mpkowcami lecz z agencji jakiejś, muszą złapać w ciągu miesiąca 100 gapowiczów i robią tak - wsiadają do tramwaju, gdy kogoś przyłapią to proszą by wysiadł. Jak wysiada z nimi to go puszczają. Jak robi cyrki to wpisują mandat, bo co mają zrobić przy innych ludziach. I ogólnie mało spisują, a zarabiają.... no oni akurat bardzo ładnie - bez prowizji. Więc nie wiem czy taki niewdzięczny. Zależy kto jakim kanarem jest ![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-09-03 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Spora część ludzi pracuje na stanowiskach, na których akurat jest wolny etat i wkurza mnie gadanie typu "jak się praca nie podoba to se zmień" Super tylko gdzie mam iść? Do call center na umowę śmieciową czy na bezrobocie? Czy moze na bezpłatny staż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Wg mnie najbardziej niewdzięczny zawód to każdy związany z obsługą klienta. Zawsze trafi się burak wyładowując swoje frustracje i życiowe niepowodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A byłam 2 dni temu w burger kingu to z tż byliśmy w szoku odnosnie jednej pracownicy... dziewczyna zachowywała się dosłownie jakby tam była za karę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Pracownik ZUS-u.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.