|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Podróż autem - sposoby na nudę dla DOROSŁYCH
Cześć!
Zaczynam ten wątek, ponieważ w internecie można znaleźć mnóstwo sposobów na nudę podczas podróży - dla dzieci, a dla dorosłych już ciężej. Wybieram się w długą drogę samochodem z facetem (być może w przyszłości moim ![]() Może macie jakieś pomysły na ciekawe spędzenie tego czasu? Np. ciekawe tematy do rozmowy, które dodatkowo pozwolą mi lepiej go poznać (podróż będzie taka długa, że obawiam się, że nasza kreatywność może się wyczerpać ![]() Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Pozdrawiam serdecznie ![]() Lea |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podróż autem - sposoby na nudę dla DOROSŁYCH
Jak mawiają, inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
co będziecie robić na wyjeżdzie
jakjeźdzakierowcy co widzicie za oknem czego zapomniałaś zapakować stan polityki w naszym kraju czy zjadłaś na śniadanie czy tusk się sprawdzi w brukseli czy będzie ładna pogoda na wakacjach że biedne dzieci już zaczęły naukę w szkole. a żeby go lepiej poznać, to można wykorzystać i powyższe zagadnienia. będziesz wiedziała co sądzi o edukacji,polityce, jedzeniu itp. jedziesz na wakacje, z facetem, którego chyba kochasz i się martwisz o czym rozmawiać jakbyś szła na pierwszą randkę. jedziecie tylko w dwójke?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nie, nie na wakacje :P
Tak, tylko we dwójkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
U nas to ja zawsze nudzę się w aucie
![]() -zagramy w grę słowną? tż -nie ![]() ![]() ale jak już jedzie ze mną ktoś, kto się zgodzi, gramy w głupie skojarzenia ![]() a tak serio chyba nigdy nie zastanawiałam się, co robić w podróży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja ze swoim Tż jak jadę w podróż dłuższą i wyczerpią nam się tematy to..milczymy. Serio. Nas to nie krępuje.
Nawet jak z tatą jeżdżę to czasem milczymy chyba, że to jazda nocą to nawijamy jak najęci ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nam z TŻetem tematy znajdują się same, w dużej mierze dlatego, że często słuchamy radia lub mamy włączone CB i zawsze coś nas zainteresuje i sprowokuje jakąś rozmowę. A jeśli kończą nam się tematy i milczymy, to zazwyczaj to na siedzeniu pasażera zaczyna czytać książkę. Oboje uwielbiamy prowadzić, więc to, które jest aktualnie kierowcą nie czuje się ignorowane, tylko skupia się na jeździe i na frajdzie jaką mu daję.
Przy czym ja siedząc za kierownicą wolę akurat się nie odzywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jako nie kierująca osoba można się zdrzemnąć, poczytać książkę, porozmawiać o Tusku, szkole, polityce, Ukrainie, o wszystkim i o niczym czy się zapoznać. Można liczyć samochody, słupki, bawić się w gry słowne itp.
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Ale serio tak? Osobiście bardzo lubię komentować sytuację na drodze tudzież słuchać i o zgrozo podśpiewując znane mi hity w stylu Ich Troje czy Modern Talking z radia/ cd ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym im większą mam liczbę na prędkościomierzu to tym bardziej wyłącza mi się myślenie o innych rzeczach i zastanawianie się nad odpowiedzią na zadane pytanie, czy udział w dyskusji. Niejako automatycznie skupiam się na prowadzeniu ![]() TŻetowi to nie przeszkadza, bo jak on jedzie, a mnie włączy się słowotok, to sam traktuje mnie jak radio ![]() ![]() Edytowane przez Aimee_J Czas edycji: 2014-09-05 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
mOLDerator
|
Ja tak uwielbiam podróże, że nawet nie pomyślałam nigdy, że mogłabym się nudzić podczas jazdy z rodziną, czy nawet z samym mężem. Ja tylko czekam na wyjazdy. Zawsze jest mnóstwo tematów do rozmów albo czas na podziwianie fajnych widoków. Wolę być kierowcą, ale jako pasażer podczas podróży również się nie nudzę. Możecie rozmawiać, grać w gry słowne, słuchać ciekawej muzyki, a jak umiesz czytać podczas jazdy to weź książkę i zrobisz sobie przerwę w rozmowach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A propos czytania książek: zawsze osoba będąca pasażerem może czytać na głos jakąś książkę/gazetę. Taki żywy audiobook
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Można pograć w Czarne Historie. Wprawdzie przy dwóch osobach w samochodzie kierowca zawsze będzie zadawał pytania, a pasażer zawsze będzie mistrzem gry, ale zanim się to znudzi zwykle się kilka kart przerobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
To może ja coś dodam od siebie...
Jak jedziemy z moim facetem w dłuższą drogę, a tematy się nam wyczerpią, to gramy w gry, np. - odgadywanie marek aut jadących z naprzeciwka - odgadywanie z jakiego miasta powiatowego jest dana rejestracja auta z naprzeciwka - zabawa w... "państwa" na daną literkę, ten kto nie znajdzie kolejnego państwa na daną literę - przegrywa ![]() - snucie marzeń, co byśmy zrobili gdybyśmy trafili szóstkę w totka ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raróg
|
Nic nawet nie mow o tej szostce w totka, moj juz ma cale zakupy zaplanowane ; P
My najczesciej psioczymy na wszelkie sieroty drogowe, naprawde nie wiem jakim cudem niektorzy maja prawo jazdy... To szeroki temat do rozmow. Generalnie gadamy o tym, co akurat popadnie, czesto tez milczymy, bo nie chce go rozpraszac i dobrze nam z tym, bo czujemy sie baaardzo swobodnie w swoim towarzystwie. Czasem udaje mi sie wyprosic jakas piosenke typu "Jedziemy na wycieczke, bierzemy misia w teczke..." ; P Jak mamy czas, pozwiedzamy cos sobie. Ja robie zdjecia wszystkiemu co popadnie. Ciekawi mnie tylko jak dlugo sie znacie, skoro nie wiesz co z nim robic a porwalas sie na tak dluga wycieczke. Z ciekawosci: osobowka czy ciezarowy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.