|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Savoir vivre: czy mogę od-prosić koleżankę?
xxxxxxx
Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2016-10-28 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Savoir vivre: czy mogę od-prosić koleżankę?
"Odprosić" to jakoś zupełnie nie wypada. Skoro jest tak absorbująca to może zaproś jeszcze jedną, wspólną znajomą i one wtedy zajmą się sobą, a Ty będziesz mogła się skupić? A o fotkach, aby nie pstrykała, to powiedziałabym wprost, masz argument, że będzie Ci to przeszkadzać i rozpraszać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzeniona
|
Ale o co chodzi? Dziwi mnie zapraszanie znajomych, rodziny czy sąsiadów na obronę. Na kawkę/piwo po - owszem, ale na sam egzamin? Po co? Wkurzali mnie dorośli ludzie, którzy na obronę przyjeżdżali z całymi rodzinami albo tabunem znajomych, pstrykali foty, przeżywali, piszczeli po wyjściu z sali i rzucali się innym w ramiona. Ja świętowałam po i wystarczyło.
Moim zdaniem nie wypada powiedzieć koleżance, że nie może przyjść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
ja bym powiedziała wprost, że na obronie chcę być maksymalnie skupiona, ale chętnie spotkam się po obronie i podałabym miejsce i godzine, po prostu, bez zbędnych ceregieli
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
skłam, że dowiedziałaś się, że spraszanie ludzi na obronę jest niemile widziane i ogólnie masz stresa tak ogromnego z tego powodu, że aż jeśc nie możesz. Boisz się, że sobie narobisz wrogów, bo ktoś tam ci już 2 razy zwracał uwagę, aby nie zapraszać osób "niezainteresowanych" . I tyle.
Przeproś ją, powiedz, że jeśli to nie problem, to moze lepiej będzie gdy spotkacie sie już po obronie. I obiecaj zrobić sobie fotki, zeby miała co oglądać ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyna się obraziła. Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-09-25 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia na obronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;4838566 8]No, to tym bardziej nie masz się co przejmować taką koleżanką. Powód odmowy był racjonalny i nie wynikał z Twojego "widzimisię".
Powodzenia na obronie ![]() No tak, tylko, że rozumiesz, ja mam w mieście niewielu nieznajomych i niekoniecznie mam ochotę ich tracić. A z tą koleżanką wspierałyśmy się przez kilka ostatnich lat, chociaż to trochę taki love-hate relationship - raczej wspólnota interesów niż przyjaźń, jesteśmy bardzo różne i nie jestem w stanie znieść jej paplaniny dłużej niż 2 h (przypuszczam, że ona mnie też nie ![]() Dzięki. Ocenę za pracę już znam i jest bardzo dobra, więc teraz tylko nie spieprzyć tego obroną. Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-10-03 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.