Czym zajmujecie się na codzień? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-05, 17:28   #1
katharsis22
Przyczajenie

Czym zajmujecie się na codzień?

Czym się zajmujecie,co robicie po szkole/pracy?Czym się zajmujecie w domu lub w wolnym czasie? Jak wygląda Wasz dzień? od momentu gdy wstajecie rano Może coś mnie zainspiruje i też zastanawiam się ostatnio,jak wygląda życie innych
katharsis22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:30   #2
201607040940
Konto usunięte

Dot.: Czym zajmujecie się na codzień?

Cytat:
Napisane przez katharsis22 Pokaż wiadomość
Czym się zajmujecie,co robicie po szkole/pracy?Czym się zajmujecie w domu lub w wolnym czasie? Jak wygląda Wasz dzień? od momentu gdy wstajecie rano Może coś mnie zainspiruje i też zastanawiam się ostatnio,jak wygląda życie innych
sypnij najpierw informacją na Swój temat.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:36   #3
mause155
Raczkowanie

Cytat:
A to różnie zależy od dnia i od ilości czasu wolnego. Hobby, spacery, zainteresowania, spotkania, zakupy i takie tam... A jaki jest cel pytania?
mause155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:43   #4
katharsis22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mause155 Pokaż wiadomość
A to różnie zależy od dnia i od ilości czasu wolnego. Hobby, spacery, zainteresowania, spotkania, zakupy i takie tam... A jaki jest cel pytania?
Wydaje mi się,że jestem mało aktywna,dni szybko mi uciekają i mam wrażenie,że nic sensownego nie robię ale może za dużo od siebie wymagam i większość kobiet w moim wieku żyje podobnie:p
Stary 2014-09-05, 17:45   #5
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Wydaje mi się,że jestem mało aktywna,dni szybko mi uciekają i mam wrażenie,że nic sensownego nie robię ale może za dużo od siebie wymagam i większość kobiet w moim wieku żyje podobnie:p
ile masz lat? co lubisz robić?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 17:57   #6
201608251020
Konto usunięte

Przez 8 h jestem w pracy kolejne 2 zajmuje mi podróż, więc zostają mi jakieś 6 h do robienia czegoś, z czego 1 h zajmuje ugotowanie obiadu, potem ogarnięcie mieszkania na szybko, zakupy, pranie, czasem spacer, książka, muzyka, dobry film. I tak ucieka ten czas, a że często bywam zmęczona to i kładę się nie po 6, a po 4-5 h.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 18:04   #7
mause155
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Przez 8 h jestem w pracy kolejne 2 zajmuje mi podróż, więc zostają mi jakieś 6 h do robienia czegoś, z czego 1 h zajmuje ugotowanie obiadu, potem ogarnięcie mieszkania na szybko, zakupy, pranie, czasem spacer, książka, muzyka, dobry film. I tak ucieka ten czas, a że często bywam zmęczona to i kładę się nie po 6, a po 4-5 h.
Doba dla nas za krótka No ale czas na wizaż zawsze jest
mause155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 18:24   #8
piniata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
skad ja to znam myslalam ze to tylko mi czas przecieka przez palce..moj dzien wyglada podbnie jedynie w weekedny staram sie odbic swoj czas wolny i czas dla siebie, przede wszystkim dobre piwko czy drineczek z TŻ lub znajomymi,jakas ciekawa wycieczka albo po prostu zwykle nudne ale za to jak cuuudowne byczenie sie
piniata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 19:26   #9
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez piniata Pokaż wiadomość
skad ja to znam myslalam ze to tylko mi czas przecieka przez palce..
Hmmm... to chyba nie przeciekanie przez palce, a normalne, "dorosłe" życie. Wygląda szarawo i nudnawo w porównaniu z 5 latami studiów, gdzie można było przybalować w środku tygodnia i rano albo nie iść na wykłady albo co najwyżej na nich umierać, ale... chyba trzeba przywyknąć
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 19:46   #10
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Nie pracuję, ale studiuję.

Codziennie ćwiczę. Kocham to robić. Gotuję, robię sałatki.
Potem siedzę mnóstwo czasu na necie i przeglądam oferty pracy
Brakuje mi roweru, biegania i basenu - ale (obecnie!) nie mam na to czasu, bo wychodzę o 8, i wracam o 18.
Potem to się zmieni to przeorganizuję swój czas.
Czytam gazety (ostatnio zaniedbałam książki)
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 20:01   #11
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Pracuję, mam własną działalność - zajmuje mi to różnie, czasami 4 - 5 godzin, a czasami 14 albo i więcej. To zależy od zamówień i od tego czy ktoś czy coś nie nawali.
Poza tym internet - wizaż, Twitter i pisanie bloga; piszę artykuły do gazet; czytam gazety bądź książki. W pracy często robię coś fizycznie więc sporty już sobie darowałam. We wrześniu sporo czasu poświęcam zbieraniu orzechów w moim sadzie. Również się uczę języków i trochę na egzamin na studia magisterskie, które chce podjąć od przyszłego roku.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 20:13   #12
dziuba85
Zakorzenienie

U mnie zazwyczaj pobudka o 6, na 7 do pracy. Pracuję na budowie - nadzór - do 17-18 standard. Zdarza się dłużej. Po pracy - pracuję - bo zawsze coś trzeba zrobić do pracy (bo 10h to za mało). Kolacja i padam przed 22
W weekendy widzimy się z mężem - a tu już różnie. Albo leniuchowanie, albo odwiedziny u rodziców, teściów, zakupy. Nic specjalnego

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 20:49   #13
eyo
Zakorzenienie

Pracuje standardowo po około 9h (prowadzę projekty, głównie nastawione na oszczędności w już istniejących procesach), dojazd w dwie strony to około 2h, po pracy albo mam wypad z TZ na godzinkę squasha albo idziemy na zakupy albo do jakiegoś kina etc - w pozostałe dni wracam do domu, robię kolacje i czytam książki/oglądam serial/idę na spacer z psem
w weekendy w sumie podobnie poza tym, że nie chodzę do pracy (i staram się nie pracować ale to nie zawsze wychodzi) i dla odmiany przygotowuje wszystkie posiłki w domu

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 21:17   #14
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Glownie spotteruje, lubie tez gotowac, sa to czynnosci, ktore mnie odprezaja i relaksuja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 21:20   #15
201607110949
Konto usunięte

dzieckiem poza tym, w ramach hobby i relaksu, makijażem, robieniem cekinowych bombek (bardzo mnie to relaksuje i odmóżdża, niemyślenie jest czasem takie potrzebne!), dekupażem, oglądaniem seriali i wizażem.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-05, 22:28   #16
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Obecnie:

Wstaję o 4. 00 .
Idę się kąpać- 4.20-4.30.
Wychodzę z psami.
4.45 podaję psu tabletkę.
Robię kawę i siadam do laptopa.
O 4.55 zbieram się na autobus.
O 5.45 jestem w pracy.
O 14 kończę, o 15 jestem w domu.
Idę z psami na dwór, biorę jednego z 3 kotów.
Wystawiam papugi do woliery, króliki na wybieg.
Chodzę z kotem po ogródku, oglądam kwiaty itp.
Przychodzę do domu, robię kawę i siadam do laptopa.
Ok. 18-19 idę zamknąć zwierzęta, później słucham muzy, przeglądam neta , gazety, książki.

W międzyczasie zajmuję się zwierzętami, coś zjem, rozmawiam z mamą.

Soboty, niedziele , święta wyglądają nieco inaczej.

W weekend nastawiam budzik na 6, wstaję o 10. Później się kąpię, wychodzę z psami na ogród, wypuszczam zwierzęta. Piję kawę i już zależy reszta od pogody itd.

Idę do parku, robię coś w ogrodzie, jadę do babci lub na zakupy.

Odkąd pracuję tylko na rano mam nie mogę się wyrobić Nie mam kiedy czytać książek.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 22:44   #17
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
W weekend nastawiam budzik na 6, wstaję o 10.
Nie rozumiem. Po co nastawiasz budzik 4 godziny przed wstaniem?

U mnie rozkład dnia wygląda bardzo różnie, choćby ze względu na to, czy jest to rok akademicki czy wakacje, kiedy nie mam zajęć. Mam nienormowany czas pracy, więc nie mam żadnego stałego rozkładu dnia. Raz muszę wstać o 6:00, bo mam zajęcia na 8:00, a raz o 12:00, bo nie mam zajęć, a pracuję na później.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 22:45   #18
Wenress
Zakorzenienie

Studiuję, będę pracować zobaczymy czy nie padnę bom nieprzyzwyczajona wolne chwile - bieganie<3 lubię też codziennie trochę poćwiczyć, obecnie nie mogę ale z niecierpliwością czekam na ćwiczenia rehabilitacyjne, byle coś robić spacery, często na zakupy bo mam jakieś 2km na ryneczek, do Lidla, do galerii handlowej codziennie coś gotuję (śniadania, czasem obiady, kolacje, lunch na drugi dzień itp, nie zawsze chętnie ale ogólnie lubię), trochę posiedzę przy komputerze... spotykam się ze znajomymi ale za rzadko
Najgorsze, że w totalnie wolne dni robię bardzo mało, najlepiej mi idzie jak muszę się zebrać rano np na wykład ale wcześnie wracam, wtedy o wiele bardziej korzystam z dnia i robię więcej.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 23:37   #19
laisla
Zakorzenienie

Poza obowiązkami to jak tylko mogę wyrywam się na swoje dwa kółka do lasu bo tak najlepiej odpoczywam Coś tam kombinuję w domu, zawsze jest coś do ogarnięcia, zazwyczaj coś leci w tle, jakieś newsy żeby nie być zupełnie oderwanym od świata Nieustannie języki szlifuję też, czasami coś pomaluję (raz są to obrazki, a innym razem ściany). Nocami nadrabiam wizażowe wątki i robię zakupy online, śpię do południa bo do pracy na popołudnie Z córką wspólnie gotujemy i oglądamy seriale obłożone naszymi kotami Nad ranem jeszcze codziennie biegam na swoim orbitreku patrząc sobie na las za oknem o świcie. Tak z grubsza to wygląda.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-09-05 o 23:42
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 23:47   #20
chwast
Zakorzenienie

Tez wstaje o wiele wczesniej bo nie lubie wstac przygotowac sie i wyjsc. Chce cos jeszcze porobic. Tak samo jak ide na 9 do pracy to o 6 ide biegac i mam 2h dla siebie jeszcze xd najczesciej leze wtedy z psem i czytam albo siedze na necie.

Wyslane przez tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 01:21   #21
201607050913
Konto usunięte

Praca 8-16, sjesta, potem kawa i ogarnianie organizacji, wieczorem spacer/piwko/książka, w weekendy znów organizacja i hobby (rękodzieło, pisanie). Kiedyś w to wszystko wciskalam siłownię, ale już mi kontuzja nie pozwala.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 08:13   #22
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
Pracuje standardowo po około 9h (prowadzę projekty, głównie nastawione na oszczędności w już istniejących procesach), dojazd w dwie strony to około 2h, po pracy albo mam wypad z TZ na godzinkę squasha albo idziemy na zakupy albo do jakiegoś kina etc - w pozostałe dni wracam do domu, robię kolacje i czytam książki/oglądam serial/idę na spacer z psem
w weekendy w sumie podobnie poza tym, że nie chodzę do pracy (i staram się nie pracować ale to nie zawsze wychodzi) i dla odmiany przygotowuje wszystkie posiłki w domu

Tego zazdroszczę. U mnie pies - w pracy w delegacji nie miałby szans na przeżycie A z domu rodzinnego tak brakuje mi czworonogów.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 08:56   #23
anja415
Zadomowienie

jak już ogarnę szkołę i obowiązki domowe to ten wolny czas różnie spędzam albo wychodzę ze znajomymi (zakupy, spacery, knajpy, u kogoś w domu), czytam ksiązki, oglądam filmy, ogarniam bloga (lub czytam blogi innych )
Stary 2014-09-06, 10:01   #24
asia10933
Rozeznanie

Szczerze mówiąc to się nudzę bo studia zaczynam dopiero w październiku. Trochę bloguję, gadam przez tel ze znajomymi i chodzę do lasu na długie spacery.

http://jzabawa11.blogspot.com/
asia10933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 10:03   #25
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Tez wstaje o wiele wczesniej bo nie lubie wstac przygotowac sie i wyjsc. Chce cos jeszcze porobic. Tak samo jak ide na 9 do pracy to o 6 ide biegac i mam 2h dla siebie jeszcze xd najczesciej leze wtedy z psem i czytam albo siedze na necie.

Wyslane przez tapatalk 2
Nienawidzę wstawać kilka godzin wcześniej przed pracą. Jakoś nie potrafię się wówczas zrelaksować.

Lubię za to obudzić się godzinę lub dwie przed wyjściem, spojrzeć na budzik i z ulgą stwierdzić, że jeszcze mam czas żeby sobie pospać.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 10:44   #26
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem. Po co nastawiasz budzik 4 godziny przed wstaniem?
Nastawiam na 6 , bo o tej planuję wstać. A że ciągle przedłużam drzemkę, to wstaję o 10

Tak jak dzisiaj : miałam wstać najpóźniej przed 9, wyłączyłam ostatnią drzemkę, zasnęłam i wstałam po 10

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2014-09-06 o 15:30
Stary 2014-09-06, 11:10   #27
Wieszczka
Zadomowienie

Wstaję, prysznic i malowanie, potem sprzątam: zmywarka, pralka, wieszam lub zbieram pranie, odkurzam dwa razy na tydzień, Zakładam worki na kosze na śmieci, idę do sklepu spożywczego (ok kilometr), gotuję. Oglądam telewizję, włączam internet. Jak jest ładna pogoda jadę na sklepy do centrum.
Wtorek i czwartek mam zajęcia językowe.
Jak mi się nudzi stawiam tarota.
Czytam. Robię zdjęcia.
Jak jestem w domu u mamy, bawię się z psem i zabieram go na spacery.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 14:43   #28
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Nastawiam na 6 , bo tej planuję wstać. A że ciągle przedłużam drzemkę, to wstaję o 10

Tak jak dzisiaj : miałam wstać najpóźniej przed 9, wyłączyłam ostatnią drzemkę, zasnęłam i wstałam po 10
Też tak mam w wolne ranki, wstaję dwie godziny po budziku. Tylko, że w konsekwencji i tak jestem szybko zmęczona w ciągu dnia, już pewnie lepiej obudzić się później, niż być ciągle rozbudzanym przez drzemki. Muszę się nauczyć wstawać w miarę po budziku :/

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
Stary 2014-09-06, 15:32   #29
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Też tak mam w wolne ranki, wstaję dwie godziny po budziku. Tylko, że w konsekwencji i tak jestem szybko zmęczona w ciągu dnia, już pewnie lepiej obudzić się później, niż być ciągle rozbudzanym przez drzemki. Muszę się nauczyć wstawać w miarę po budziku :/

Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.

Ja jestem zmęczona po pracy. Ja wracam autobusem to nie panuję nad sobą i zdarza mi się przysypiać. To jest straszne, bo wiem, że oczy mi się zwężają , ledwo widzę i tylko czekam, jak kiedyś ktoś wezwie policję, bo wyglądam, jakbym brała

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2014-09-06 o 15:36
Stary 2014-09-08, 12:18   #30
katharsis22
Przyczajenie

A ja obecnie nie mam pracy i jej intensywnie szukam, dlatego każdy dzień wygląda u mnie podobnie- wstaję, myję się, robię makijaż, włączam DD TVN, jem śniadanie, szukam pracy, siedzę przy kompie i zajmuję się masą różnych rzeczy na kompie właśnie I tak mija dzień za dniem, a ja nie umiem ruszyć z miejsca.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości