Nocne łzy :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 11:15   #1
yamamay
Przyczajenie

Nocne łzy :(

Hej Wam

Mam pewien problem. Otóz ok. 3 miesiące temu rozstałam się z chłopakiem. Pierwsza miłość, te sprawy... skrzywdził mnie, ale ja wiem, ze ja też w wielu kwestiach nie byłam w porządku. Pierwszy miesiąc było mi ciężko, często w ciągu dnia płakałam i w ogóle. Teraz NIBY się pozbierałam, ale gdy przychodzi noc...to jakiś koszmar. Nadpływają czarne myśli, wszystko, co źle zrobiłam (lub tak mi się wydaje), obwiniam się, wspominam, wyobrażam sytuacje, ze wracamy do siebie, czasem czytam jakieś stare smsy lub listy. No i płaczę. Cicho, ale zawsze jest to taka straszliwa rozpacz...jakby on umarł. Tak jest od tych kilku miesięcy każdej nocy. Nawet jak byłam poza domem z kolezankami to i tak, jak one zasnęły - płakałam. W ciagu dnia jest ok, usmiecham się, spotykam z ludzmi, wzięłam się za siebie, uprawiam sporty... ale w nocy - nie mogę przez to spać. Kładę się np o 1 w nocy, a do 4 potrafię myśleć, rozpamiętywać płakać. Dziś w dodatku miałam sen, ze do siebie wrócilismy Nie wiem jak zwalczyć te nocne smutki i spokojnie spać...
yamamay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 11:38   #2
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Dot.: Nocne łzy :(

Emocje wynikają z dużego uczucia. Nic nowego Ci tu nie napiszę oprócz faktu, że czas wyleczy rany. Banalne, ale prawdziwe. Nie dziwi mnie, że dopada Cię to w nocy, wieczorem,bo jakoś lepiej płakać w ciemności przy zasłoniętych oknach, poza tym leżenie i czekanie na upragniony sen niejednokrotnie zwala na człowieka miliard myśli, w Twoim przypadku o miłości.
Stary 2014-09-09, 13:16   #3
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Nic innego jak czekać. Czas leczy rany.
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 13:54   #4
lanabananaa
Banana Fana Fo!

Takie czytanie starych smsów czy listów wcale Ci nie pomoże, a tylko zaszkodzi wydłużając czas Twojej rozpaczy. Radzę się takich rzeczy pozbyć, w końcu to zamknięty rozdział
lanabananaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 01:22   #5
Windermere
Raczkowanie

lezenie w łóżku, kiedy nie możesz usnąć przez natrętne myśli to tortura.. Dlatego ja staram sie wieczorem byc maksymalnie zajęta- biegam,w tym samym czasie słucham muzyki, czytam, oglądam cokolwiek- chodzi o to, by sie odseparowac, najbardziej jak to tylko możliwe zając myśli; kładę sie spać dopiero kiedy zmęczenie daje sie we znaki i jestem pewna, ze natychmiast zasnę. Radziłabym Ci dać sobie kilka dni, by powspominać, wypłakać sie, ale Ty jak piszesz, płakałas juz przez miesiac i powinnaś z całych sił postarać sie, by ta stagnacja nie przedłużała sie. Jak pisały inne dziewczyny - nie możesz czytać esemesów, żyć przeszłością..to Cie zezre od środka, nie przynosząc żadnej ulgi.. Nie obwiniaj sie za to,co robiłaś złe, to prowadzi donikąd, uderza w Twoja samoocenę i nie pozwala pójść do przodu..nie wiem czym zawinił Twój ex, ale zranił Cie tak, ze uznałas to za niewybaczalne i powinnaś (musisz! ) byc pewna tej decyzji.. Z czasem emocje wyblakna i będzie Ci łatwiej..

Edytowane przez Windermere
Czas edycji: 2014-09-10 o 01:25
Windermere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 05:48   #6
FashandRoll
Raczkowanie

Ja po rozstaniu z chłopakiem też dużo myślałam w nocy i zawsze zbierało mi się na płacz. Później wymyśliłam sobie, że codziennie wieczorem czytam książkę lub oglądam film (byle nie jakiś romantyczny shit, który będzie Ci przypominał o Waszym związku). I czytałam lub oglądałam do momentu, aż oczy same zamykały się ze zmęczenia. Od razu zasypiałam i było ok
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 06:55   #7
afrodytek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lanabananaa Pokaż wiadomość
Takie czytanie starych smsów czy listów wcale Ci nie pomoże, a tylko zaszkodzi wydłużając czas Twojej rozpaczy. Radzę się takich rzeczy pozbyć, w końcu to zamknięty rozdział
Dokładnie, wyrzuć wszystko, najlepiej wrzuć do pieca i spal, wyrzuć zdjęcia, skasuj sms, meile, nie oglądaj jego profilu na portalach społecznościowych. Wiem, że to jest trudne. Ja nigdy tego nie robiłam, ale raz mnie zostawił chłopak i bardzo cierpiałam wtedy na siłę wszystko pousuwałam. I Było mi o niebo lepiej. Z początku oczywiście żałowałam, ale wiem że to była dobra decyzja.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości