|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jestem zaborcza? czy to w nim coś się zmieniło?
Witam,
proszę o odpowiedź, (najlepiej od również od jakiś facetów ![]() Jestem z moim chłopakiem od ponad roku. Jest najlepszym facetem jakiego spokałam od lat, ponieważ moje wcześniejsze związki były pomyłkami. Jest mi z nim fantastycznie. Ostatnio wyjechał za granicę na niedługo, bo w sumie 3 tygodnie. Jest tam dopiero od zeszłej środy a ja czuję jakby minął już miesiąc... chyba źle znoszę tą rozłąkę bo chcę częstego kontaktu z nim i tu pojawiają się jego minusy: brak spontaniczności i taka przesadna praktyczność... Wszystko musi kalkulować, przeliczać, w ogóle to prowadzi firmę i tak ostatnio czuję że nie ma dla mnie czasu. Rozmawia ze mną a robi coś innego, myślami jest gdzie indziej. ostatnie parę dni zadziałało na mnie tak, że nie chcę z nim rozmawiać bo denerwuje mnie że nie odzywa się wcześniej, że się nie interesuje cały dzień tylko dopiero na wieczór jak ma czas, wiem, rozumiem, że połączenia są drogie itd... musi dużo załatwiać przez telefon więc rozmawiamy prze skype, ale pracuje z moim szwagrem, który non stop wydzwania do mojej siostry a ja się wściekam bo porównuję. ![]() ![]() Wczoraj też rozmowa się nie kleiła bo ja miałam własnie przez to zły nastrój a on stwierdził że to dlatego że mam okres i że mi przejdzie. A ja łzy w oczach i po prostu nie mogę nad tym zapanować. Wiem, że faceci ogólnie nie lubią jak dziewczyny płaczą, czy są niezrównoważone ale nie mam pojęcia jak to inaczej robić. Jestem chyba przewrażliwiona bo każdy brak czasu dla mnie doprowadza mnie do szału. ![]() BARDZO NIE CHCĘ DOPROWADZIĆ DO SYTUACJI, ŻE ON BĘDZIE SIĘ CZUŁ OSACZONY, dlatego odpuszczam, nie dzwonię, czekam aż on zadzwoni. Ale to co denerwuje mnie najbardziej, to mówienie że ja marudzę i że chcę gadać o samych głupotach i rzeczach nieistotnych. Czy naprawdę każdy facet tak po czasie myśli? z tego co widzę, to nie , bo mój szwagier potrafi godzinami z siostrą rozmawiać o niczym, tak samo chłopak koleżanki i siostrzenicy... Dużo jest takich facetów zazdrosnych, zaangażowanych, zakochanych przez tyle lat tak samo... a ja chyba nigdy na takich nie trafiam. Boli mnie to że teraz jesteśmy daleko od siebie, na codzień nie mieszkamy razem a on i tak nie bardzo ma o czym ze mną rozmawiać bo ja marudzę i gadam o głupotach. to co będzie jak zamieszkamy razem? w ogóle nie zamienimy słowa? dodam, że wcześniej było inaczej. Rozmawialiśmy przez telefon codziennie jak nie był u mnie a każdą wolną chwilę spędzaliśmy razem. Wścieka mnie jeszcze to że ja tu się zastanawiam, gryzę się z tym, rozmyślam a on pewnie na luzie uważa że wszystko jest ok a ja histeryzuję. Wydaje mi się, że z czasem muszę się upominać o uczucie, o kontakt, o zabieganie. Jak pokonać takie uczucia w sobie? czy mam przestać się odzywac na parę dni? dodam, że już powiedziałam mu co wtedy czuję. Porównał mnie ostatnio do mojej mamy i to mnie zmartwiło, bo ona jest naprawdę męczącym człowiekiem, chce wszystko wiedzieć, jest taką kierowniczką i mnie to w niej wkurza, nie chcę być taka jak ona bo to naprawdę jest męczące dla ludzi z otoczenia. Pomocy jak się zmienić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem zaborcza? czy to w nim coś się zmieniło?
Przede wszystkim wrzuć na luz i przestań płakać po kątach, bo to Ci bardziej szkodzi niż pomaga. Wiem, że nie jest Ci łatwo, ale spróbuj dostroić się do swojego chłopaka i skoro nie lubi codziennie bełkotać o niczym, to uszanuj to. Nie możesz porównywać Waszego związku do innych par, bo każdy człowiek jest inny i to co służy innym Wam może wyjść bokiem. A co do tego, że Twój facet nie jest zazdrosny, to dziękuj Bogu, że tak jest, bo gdyby był, to mógły zamienić Wasze życie w piekło, a tego z pewnością nie chcesz, nieprawdaż? Tak więc krótko: zacznij żyć swoim życiem i znajdź sobie jakieś interesujące zajęcie i zacznij to robić! Przynsjmniej będziesz miała o czym rozmawiać jak Twój facet wróci. A on przekona się, że jesteś silna i dajesz sobie doskonale radę bez niego. Pamiętaj: faceci nie lubią być opleceni przez kobietę-bluszcz, nikt tego nie lubi!
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- A to porównianie z Twoją mamą też pewnie nie było zupełnie bez sensu, zastanów się nad tym.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli on sam się utrzymuje, nie dziw się, że woli oszczędzić sobie droższych połączeń międzykrajowych. NIE PORÓWNUJ SIĘ do innych, każdy człowiek jest inny. I daj mu zatęsknić za Tobą. Spędź trochę czasu sama ze sobą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
no właśnie, dlatego się zastanawiam nad tym porównaniem i martwi mnie to... osobiście uważam że w kwestii czepiania sie szczegółów i wścibskości nie dorastam mojej mamie do pięt, nikt jej nie dorasta:P ale jeśli mój M. mnie do mamy porównuje to coś w tym jest... tylko właśnie, jak mam to zmienić jeśli się staram nie być jak ona bo samą mnie to denerwuje a jednak on widzi podobieństwo...;/ dziękuję za poradę
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.