rozpoznał was ktoś na forum - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 02:51   #1
JaOna19
BAN stały

rozpoznał was ktoś na forum

Czytam dużo wątków na tym forum,niektóre z nich są dość intymne i ze szczegółami.Zaczęłam się zastanawiać czy ktoś was(albo przyjaciółkę) kiedyś rozpoznał albo pytał,czy to wy pisałyście np. jakaś koleżanka.I czy w związku z tym miałyście jakieś ciekawe perypetie

Edytowane przez JaOna19
Czas edycji: 2014-08-12 o 03:02
JaOna19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 03:35   #2
brzydkaprawda
Raczkowanie

Dot.: rozpoznał was ktoś na forum

Ciekawy pomysł na wątek.
Mnie co prawda nikt nie rozpoznał (przynajmniej z tego co mi wiadomo), ale ja kiedyś natknęłam się na forum na moją znajomą z roku. Trochę się zdziwiłam mimo wszystko. O niczym jej nie powiedziałam, bo jest to zwykła znajoma, mamy kontakt znikomy. Ot, przez przypadek dowiedziałam się o niej paru ciekawych rzeczy i tyle.
brzydkaprawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 05:46   #3
201610310857
Konto usunięte

Mnie rozpoznała profesorka od biologii po tym, jak opisałam śmieszny tekst innego profesora xD
dobrze, że mało orientuje się na wizażu, bo zrobiłąm panikę, że na bank przeczyta moje wątki xD
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:01   #4
201605090940
Konto usunięte

co prawda nie zostałam rozpoznana, ale dziwi mnie pewna rzecz, a mianowicie: opisywanie swojego życia na forum z charakterystycznymi często szczegółami, które mogą pomóc osobie postronnej identyfikację użytkownika + bujne opisywanie życia seksualnego w dziale "seks"
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:15   #5
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
co prawda nie zostałam rozpoznana, ale dziwi mnie pewna rzecz, a mianowicie: opisywanie swojego życia na forum z charakterystycznymi często szczegółami, które mogą pomóc osobie postronnej identyfikację użytkownika + bujne opisywanie życia seksualnego w dziale "seks"
jeżeli ktoś się na żywo nie wstydzi, to i na forum nie ma co ukrywać
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:33   #6
Jeannee
Zakorzenienie

Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś mnie rozpoznał. Ja akurat rozpoznałam moją znajomą, która nadal się regularnie udziela na forum Nic jej nie mówię, bo to zwykła znajoma, chodziłyśmy do jednego liceum Ale parę ciekawych rzeczy się dowiedziałam, muszę przyznać
Stary 2014-08-12, 08:40   #7
skazana_na_bluesa
.

Nic mi o tym nie wiadomo. Ja rozpoznalam kolezanke ze studiow po kilku szczegolach, ale nawet jej nie mowilam o tym.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:47   #8
cholernarejestracja
Copyraptor

Nie, ale kiedyś na imprezie przedstawiona nam została znajoma znajomych, która się przedstawiła, cześć-cześć, a później popatrywała na mnie przez pół imprezy, i w końcu jak nabrała odwagi to mi powiedziała, że zna mnie z wizażu, czytała moje posty na wątku społecznościowym i z moich blogów też mnie zna. Trochę to było dziwne
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 08:54   #9
Ieka
Zakorzenienie

Moje wpisy przeczytała swego czasu pewna znana mi osoba, spoko niech czyta..znamy się od urodzenia.. i nigdy w życiu nie podejrzewałabym ją, że powie to dalej.. skłóciła tym całą rodzinę

Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 09:03   #10
201605090940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
Moje wpisy przeczytała swego czasu pewna znana mi osoba, spoko niech czyta..znamy się od urodzenia.. i nigdy w życiu nie podejrzewałabym ją, że powie to dalej.. skłóciła tym całą rodzinę

w jaki sposób skłóciła? Twoje wpisy przyczyniły się do kłótni czy to ona rozsiała plotki?
Stary 2014-08-12, 09:26   #11
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Mnie rozpoznała znajoma ze studiów i kuzynka, ale to przez to, że mam w podpisie adres swojego bloga więc było bardzo łatwo skoro tam mam swoje zdjęcia i imię i nazwisko. Nic nieprzyjemnego z tego dla mnie nie wynikło, tylko small talk w stylu: "Często jesteś na wizażu, masz fajnego bloga", etc.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 09:29   #12
Hadassah
Zadomowienie

Rozpoznałam dwie osoby - jedną znam, druga ze mną studiuje, ale się nie znamy - dziewczyna sprzedała tak charakterystyczny szczegół, że w pięć sekund znalazłam ją na fb (tak dla sprawdzenia czy da się), nie było to nic wstydliwego, po prostu coś charakterystycznego dla naszych studiów .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 09:32   #13
bernikula
Zakorzenienie

Z tego co mi wiadomo to nie, chyba, że wchodząc na mojego bloga i znając nasz dom. Tak czy inaczej nie dotarły do mnie takie sygnały. Nie publikuję nigdzie swoich zdjęć, bo mam taka pracę, że na pewno by mnie kroś rozpoznał, a nawet znałby imię i nazwisko, ba- nawet znalazłby moje służbowe zdjęcia w sieci. Raz zostałam tak rozpoznana przez jednego faceta, z którym pisałam, nie wiem czy to z racji tego, że był policjantem, czy też za dużo szczegółów o sobie podałam i od tamtej pory jestem o wiele baaardziej (tak myślę) ostrożna. Chyba, że ktoś mnie rozpoznał to niech da znać Ja w każdym bądź razie nikogo tu nie rozpoznałam.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 09:44   #14
Fleur_D
Zakorzenienie

Na wizazu chyba nie,a przynajmniej nic mi tym nie wiadomo. Ale kiedyś na innym forum rozmawiałam o książce z człowiekiem, który okazał się moim wykładowcą
Miałam z nim jeden, niezbyt ważny dla mojego kierunku, przedmiot. Rozpoznał mnie po mailu, który miałam podany (nawet nie zauważyłam, że się wyświetla). Nie był to mail, którego używałam na uczelni, ale miałam problem z mailem oficjalnym i parę dni wcześniej użyłam właśnie tego maila do wysłania referatu. Byłam pod wrażeniem pamięci tego pana, ja na 100% nie zapamiętałabym wzrokowo niezbyt wyróżniającego się adresu mailowego

Bardzo ciekawy pomysł na wątek
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 10:02   #15
cocolime
Przyczajenie

Mnie rozpoznała koleżanka z klasy, bo udzielałyśmy się na jednym wątku o naszej wspólnej szkole
cocolime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 10:08   #16
sugarfreeee
Zakorzenienie

Nie do końca na temat, ale: mnie raczej nie rozpoznano, natomiast ja na innym forum rozpoznałam swoją koleżankę (dość bliską w pewnym okresie liceum). Wielkiej pracy detektywistycznej to nie wymagało - podała w wątku swojego maila z imieniem i nazwiskiem Jeszcze się do niej nie odezwałam, ale czekam na dogodny moment, bo to fajny zbieg okoliczności

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 10:11   #17
chwast
Zakorzenienie

Nie wiem. Tż raz powiedział do mnie nickiem, ale wtedy pomyślałam, że gdzieś go pewnie mam indziej.
Nie mam
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 10:15   #18
kaledonia
zielony stworek

Ja się jakoś szczególnie nie ukrywam i moje koleżanki i pół rodzinki wie gdzie spędzam każdą wolną chwilę

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 10:17   #19
201605090940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
jeżeli ktoś się na żywo nie wstydzi, to i na forum nie ma co ukrywać
gorzej, jeśli jest to np. szef/wykładowca/nauczyciel/członek rodziny
Stary 2014-08-12, 10:36   #20
201703061208
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
gorzej, jeśli jest to np. szef/wykładowca/nauczyciel/członek rodziny
Nie i właśnie dlatego mam nadzieję, że tak pozostanie (nie mam wiele do ukrycia, po prostu czasem piszę o sprawach dość delikatnych dla mnie i nie chciałabym ich wycieku do publiczności). Spotykam się z dziewczynami z Wizażu wątek o YR na wymianki lub zakupy jeśli któraś ma niewykorzystany mailing itp., ja pożyczam swoje do L Occitane jednak znam te panie tylko stąd, nie łączy nas wspólne środowisko.
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 10:42   #21
ygerna
Zakorzenienie

Tak, rozpoznała mnie koleżanka, ale nie przyznałam się, że ja to ja Nie mówię już o Wizażankach poznanych na spotkaniu w realu.
Z kolei ja wyśledziłam dziewczynę z mojej mieściny po zdjęciu z avatara. Koleżanka miała ją w znajomych, a dziewczyna miała takie samo zdjęcie na fb.

Mi osobiście trochę przeszkadza jak ktoś mnie rozpozna, bo już nie mogę napisać wszystkiego na forum (tak jak bym pisała, no ale...).

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 11:13   #22
DaciaSandero
Zadomowienie

Wydaje mi się, że nikt mnie nie rozpoznał, ale pewności nie mam.
Ja kiedyś rozpoznałam dziewczynę z moich pierwszych studiów. Wypowiadała się bardzo często w popularnych wątkach i powoli skojarzyłam, że to ona, bo wszystkie fakty się zgadzały (łącznie ze studiami, cechami wyglądu itp.) Potem wstawiła swoje zdjęcie z zamazanymi oczami i już nie było wątpliwości. Nie śledziłam jej postów, ale kiedyś przez przypadek zobaczyłam, że opisała tak obrzydliwe rzeczy, że jak czasem widzę jej avatar to omijam jej posty. I ogólnie czuję pewną odrazę.

Edytowane przez DaciaSandero
Czas edycji: 2014-08-12 o 11:14
DaciaSandero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 11:14   #23
fragile_91
Przyczajenie

mnie chyba nikt nie rozpoznał, ale ja rozpoznałam kogoś z mojej rodziny...i dowiedziałam się ciekawych rzeczy :-P
fragile_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 11:41   #24
Bananalama
jestę wieszczę

a i owszem, rozpoznałam koleżankę ze studiów, przesympatyczna dziewczyna zarówno w realu jak i w necie.
Jeżeli ktoś mnie rozpoznał, to śmiało pisać pw .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 11:53   #25
201605090940
Konto usunięte

ja wprawdzie nie na wizażu, a na pewnym forum rozpoznałam koleżankę, która w realu robiła z siebie nie wiadomo jaką zimną sucz, a na forum wypłakiwała wszelakie swoje kompleksy, dając zdjęcia w ostrym makijażu (bez niego jest naprawdę brzydka) i poprawione w photoshopie, pytając czy jest ładna a na wieść, że ją rozpoznałam, nastąpiła wielce wściekłość i frustracja
Stary 2014-08-12, 12:01   #26
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Rozpoznałam koleżankę z którą chodziłam na wf na studiach - ale to dlatego że miała zdjęcie w avatarze Nic szczególnego, uczestniczyła we wspólnych zakupach kosmetycznych

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 12:19   #27
Faxu
Rozeznanie

Rozpoznałam kiedyś znajomą ze szkoły, dzięki wizażowi okazało się, że mamy wspólne zainteresowania =D
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 12:51   #28
2016070953
Konto usunięte

kiedyś rozpoznałam koleżankę ze studiów
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 13:47   #29
Aimee_J
Zakorzenienie

Nawet jeśli mnie ktoś rozpoznał, to o tym nie wiem. A biorąc pod uwagę, że nie spowiadam się na forum z życia prywatnego/pracowniczego/itd. oraz wszystkich swoich poglądów, to mi to wisi

Za to raz rozpoznałam taką internetową znajomą. Miała tu i w innym miejscu to samo zdjęcie.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-12, 13:55   #30
Gangola
Rozeznanie

Ja się dzisiaj rozpoznałam z koleżanką

Nie przeszkadza mi, jeżeli ktoś mnie rozpozna.
Nie piszę tu rzeczy, które chciałabym ukryć.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości