|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niejedzenie w III trymestrze.
Kochane, jestem w 32 tygodniu ciąży i nie mam apetytu, czasem aż mi jest niedobrze i mało co jem przez co chudnę. Czy to może zaszkodzić mojemu maluszkowi?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niejedzenie w III trymestrze.
Jakie masz wyniki morfologii?
Ja teraz (34 tc) nie mam apetytu jak jets gorąco, a poza tym Młody mi kopie po wątrobie. Jedz mało a często. Wszystko zależy jakie też miałaś nawyki sprzed ciązy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak teraz bo wybieram sie dopiero na badania ale w 27 tygodniu mialam małą anemie. Mam nadzieje ze maly bedzie bral z moich zapasow bo nie jestem w stanie sie zmusic do jedzenia juz probowalam "triku" mało a często- nie pomogło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A jak jadłaś wcześniej?
Wiesz niedobrze moze CI tez byc z głodu, ja z głody wymiotowałam np. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam właśnie III trymestr i ee od jakiegoś tygodnia właśnie też nie mam apetytu nie to że nic nie jem.. ale jak widzę jedzenie to po prostu aż staje mi w gardle ale śmieje się że na początku ciąży nic mi nie przeszkadzało itp to na koniec zacznie.. ale ogólnie to się martwię. czyli może być to anemia?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wlasnie to nie jest z glodu ja po prostu nie jestem w stanie nic przelknac i nie czuje tego glodu...chyba na koniec mi wali bo od poczatku ciazy nie mialam zadnych objawow, wymiotow mdlosci itp ZERO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jestem w drugim trymestrze - 18 tc ale też bardzo mało jem, nie mam apetytu. Miewam również wrazenie ze chudnę... zaznaczam, że nie mam mdłości ani wymiotów. Morfologia OK. Jestem pewna, że jem mniej niż przed ciążą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś się zgłosić do lekarza i mu o tym powiedzieć. Duże spadki wagi nie są dobre dla dziecka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś jeść chociażby ze względu na te anemie, mi z malej anemii szybko zrobiła się duza anemia, a po porodzie to w ogóle anemia gigant. Dziecko tez musi mieć zapewnione substancje budulcowe, bo teraz będzie coraz intensywniej rosło i przybierało na wadze.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mają rację. Dziecko w tym okresie jest już ukształtowane, tylko przybiera na masie i wielkości. Właśnie dlatego powinnaś jeść. Może uciska Ci żołądek i przez to nie czujesz głodu?
Ja bym poszła do lekarza. Może będziesz mogła brać coś na pobudzenie łaknienia? W każdym razie nie zostawiaj tego tak.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja zaczelam III trymestr i takze stracilam apeyt...no i mam anemie wiec zmuszam sie niestety. Teraz nie jestem sama wiec trzeba zmienic nawyki itd.
Od zawsze mialam problemy z anemia ale nie grozna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Co prawda stary watek, ale że dotyczy mnie nie będę zakładała nowego
![]() Jestem w 35 tc i mam problemy z jedzeniem ;( A z tgo co wiem w III trym.powinnam zwiększyć trochę kaloryczność? No to ja jem nawet mniej niż przed ciążą ;( Jem praktycznie na siłę, żeby tylko coś zjeść ale bez apetytu ![]() ![]() Martwię się, bo ostatnio na usg wykazało, że dziecko jest dość małe a ja nie chciałabym, żeby mu brakowało jakichś składników ![]() Aha jako takich mdłości nie mam i nie miałam nawet na początku, nic mnie nie boli, badania morfologii, glukoza wyszły dobrze. Przytyłam ok 8 kg, przed ciążą moja waga była w normie. Z góry dziękuję za rady ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.