![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() ciągle mi zimno - ktoś też tak ma?
Jeszcze nie zaczęła się zima, a ja ciągle odczuwam chłód. Cy ktoś też tak ma i znalazł na to sposób? W domu 23,5 stopnia a ja się trzęsę z zimna. Ciepła herbata pomaga tylko na chwilę. Nie jest to związane z przeziębieniem - mam tak odkąd pamiętam. Leczę się na tarczycę, mam ustaloną dawkę leku, które przyjmuję. Badania krwi w normie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: ciągle mi zimno - ktoś też tak ma?
a tarczyce też badałaś? żelazo, hemoglobine?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
pewnie masz niedokrwistość.porób badania
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakręcony Chochlik
|
Też tak mam. Badania są w normie. U mnie to pewnie przez niskie ciśnienie.
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
ciśnienie niskie, słabsze krazenie.. - wtedy warto dużo ćwiczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ja tak mam non stop- ale mam niedoczynność tarczycy - niby biorę leki i wyniki ok , no ale jednak jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wyżej napisałam, że leczę się na tarczycę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
więc może nie przejdzie bo ja tak jak pisałam też mam niedoczynność - leczę się - wyniki ok a zimno mi non stop + senność na maksa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
latem też tak masz? mi to się zaczyna gdy temperatura na dworze spada poniżej 22-20 stopni, przy czym w domu może być 24 a mi nadal zimno. Nie ukrywam, że jest to trochę dołujące, bo nic od razu na nic się nie ma siły, żeby zrobić cokolwiek. Mi ta senność na szczęście przeszła po tabsach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
mOLDerator
|
Mi też jest często zimno z powodu niskiego ciśnienia, czasami nawet na plaży potrafię mieć zimne stopy i dłonie. W domu lubię mieć ciepło. Nienawidzę zimna- zimno mnie boli. Świetnie czuję się w wysokich- mega wysokich temperaturach (40 st w cieniu), natomiast przy plus 10 chce mi się już wyć z zimna! Nienawidzę np. wsiadać do zimnego samochodu, nienawidzę jak w domu nie jest ciepło, denerwuję się jak mam gdzieś jechać i spędzić czas na zewnątrz, gdzie może być zimno. Mam tak od zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakręcony Chochlik
|
Heh ja latem mogłabym chodzić w bluzie, zwłaszcza jak powieje chłodniejszy wiatr.
![]() Z kolei w domu lubię mieć ciepło, jednak nie lubię duchoty, a tak się dzieje przy odkręconych kaloryferach. ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie też jest wiecznie zimno, jestem zdrowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mi też ciągle zimno
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Z powodu niskiego ciśnienia mam tak samo jak Ty, zima to dla mnie katorga, najchętniej bym całą pod kołdrą przeleżała
![]() Mam też niedowagę, która (czego nie jestem do końca pewna) też może mieć negatywny wpływ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mnie też jest ciągle zimno. pewnie to z powodu niskiego ciśnienia.
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny jak sobie z tym radzicie? Ja siedząc w pracy myślę tylko o ciepłym kocu w domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jeśli to od anemii to pij napar z pokrzywy (3x dziennie) i kup jakiś suplement z dużą dawką witaminy B12. Jeśli od niskiego ciśnienia, zaopatrz się w ekstrakt z miłorzębu japońskiego. A jeśli nic Ci nie dolega to może spróbuj ''nalewki'' z papryczek chili: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...i-na-raka.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;47993005]Mam to samo, a jestem zdrowa.
![]() To spróbuj zalewy z papryczek chili. Tylko trzeba robić przerwy bo kapsaicyna może uszkadzać wątrobę jeśli się ją za długo spożywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pokrzywa jest super, ale ma silne działanie moczopędne, więc przy 3 kubkach można przesiedzieć cały dzień w łazience, to raz. Dwa to lubi się po niej robić super wysypka na skórze. I trzy: nie dla każdego jest wskazana bo może uczulać. Z ziołami też nie należy przesadzać, tak samo jak z dawaniem rad. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;47993227]3 razy dziennie? Serio?
![]() Pokrzywa jest super, ale ma silne działanie moczopędne, więc przy 3 kubkach można przesiedzieć cały dzień w łazience, to raz. Dwa to lubi się po niej robić super wysypka na skórze. I trzy: nie dla każdego jest wskazana bo może uczulać. Z ziołami też nie należy przesadzać, tak samo jak z dawaniem rad. ![]() nie no z ta lazienka to przesadzilas ![]() ja jak robie herbatki ziolowe to caly dzbanek, i owszem pojdziesz kilka razy do lazienki ale pijac wode tez bys poszla tylko pozniej ![]() Co do uczulen to kwestia indywidualna-teoretycznie uczulenie mozna miec praktycznie na wszystko ale jednak gros ludzi nie ma,wiec nie ma tez co przesadzac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;47993227]3 razy dziennie? Serio?
![]() Pokrzywa jest super, ale ma silne działanie moczopędne, więc przy 3 kubkach można przesiedzieć cały dzień w łazience, to raz. Dwa to lubi się po niej robić super wysypka na skórze. I trzy: nie dla każdego jest wskazana bo może uczulać. Z ziołami też nie należy przesadzać, tak samo jak z dawaniem rad. ![]() To jest dawka w przypadku leczenia anemii. Jedną herbatką dziennie się z anemii nie wyleczysz. Chyba że niedobór żelaza masz malutki. Tak czy siak jak doczytałam to autorki to nie dotyczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jakbym o sobie czytała... Mnie jest wiecznie zimno. Ledwo wróciłam z wakacji nad morzem, gdzie wszyscy chodzili w krótkim rękawku, a ja w swetrze i kurtce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzeniona
|
Ja też nie cierpię zimna, zima to dla mnie koszmar. Mam chyba niskie ciśnienie, bo nawet latem mam zimne stopy i dłonie i siedzę w skarpetkach. Przy duchocie boli mnie jednak od razu głowa, więc nienawidzę sezonu grzewczego i zamkniętych okien - dla mnie to największa tragedia. W pracy czy na zajęciach ciężko mi wysiedzieć, bo każdy cieszy się z ciepła, a ja - mimo że nie cierpię marznąć - marzę tylko o otwarciu okna, żeby się przewietrzyć. Wolę siedzieć nawet pod 5 kocami, ale z uchylonym/otwartym oknem. Marznę, ale chociaż głowa nie boli. W każdym razie tak źle i tak niedobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W temacie, ja też mam niedoczynność i niskie ciśnienie. To uczucie zimna to jest takie .... yyyy... wewnętrzne zimno. Człowiekowi zimno "w środku", w stopach, w kościach, wszędzie. ![]() Żeby nie czuć tego wewnętrznego zimna piję dużo ciepłych napoi, może to być nawet zwykła ciepła woda. Jedzenie doprawiam rozgrzewającymi przyprawami, takimi jak na przykład ostra papryka, pieprz. Jem gotowane warzywa, kasze, jak najwięcej ciepłych posiłków. W zimnym okresie roku rezygnuję na przykład z jogurtu, bo mnie strasznie wychładza. Żeby nie było zimno w skórę to noszę ubrania warstwowo, w tym swetry na okrągło przez cały rok. A na zimne stopy w kryzysowych sytuacjach, gdy nie mogę na przykład zasnąć z tego powodu, robię sobie ciepłe kompresy. Można na przykład nalać gorącej wody z kranu do butelki po wodzie mineralnej, starannie zakręcić i kłaść na to stopy. ![]() Na zimne stopy i dłonie dobrze robi naprzemienne polewanie ciepłą i zimną wodą. Tak samo gimnastyka, która poprawia krążenie. A i rozgrzewający masaż z olejkiem, na to bawełniane skarpetki, a na to grube wełniane. No i koce. Koce, swetry i ciepłe skarpety to moje must have nr 1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.