On "oduczył się" kochać. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-19, 15:55   #1
Kropka36
Przyczajenie

On "oduczył się" kochać.

Cześć, mam fajnego faceta. Serio! Jest typem człowieka który zaskakuje mnie swoim postępowaniem, zasadami, umiejętnościami każdego dnia. Bo jest trochę jak wyciągnięty ze średniowiecza, typowe staroświeckie zachowanie i pełne poszanowanie dla kobiety i objęcie jej ogromna opieka.

Ja mam 27 lat, on 30. Jesteśmy ze sobą rok, mieszkamy razem praktycznie od samego początku. Kiedy to wszystko sie zaczęło ja byłam po długim, bardzo toksycznym związku. On przede mną miał dziewczyny, ale nigdy nie mieszkał z żadna z nich i jak twierdzi raczej " spotykali sie" niż byli ze sobą. Poza jedną z czasów studiów - chyba najdłuższy w jego karierze 3 letni związek, do końca nie wiem czemu sie rozstali ale on twierdzi, ze dlatego bo ona była "kokietka" (?) i nie chciał dalej tego rozwinąć.

Wracając do jego cudowności to mając kiepskie doświadczenia z przeszłości jestem często oczarowana i rozmiękczona jego zachowaniem i chce mowić mu ze go kocham. Wiem, wiem. Chcesz to mów. Tylko problem pojawia sie w momencie kiedy ja wiem, ze nie usłysze tego samego. Blokuje mnie to okrutnie. Wiem, ze to nie najważniejsze w kochanie kogoś, ale brak wzajemności moze przytłaczac. Mnie w każdym razie przytłacza.

Mniej więcej miesiąc temu jak szliśmy spać, on zapytał czemu nie mowię mu ze go kocham, ja trochę dziecinnie ale odbiłam piłeczkę i zapytałam o to samo. Odpowiedział:" bo nie kocham". Rozmowa na tym sie zakończyła bo mnie zatkało, a on był tak padniety, ze chwile pózniej już spał.

Następny dzień chodziłam jak oparzona, on oczywiście jak gdyby nigdy nic. Nie wytrzymałam i zapytałam czy mógłby rozwinąć swoją myśl z nocy. Powiedział mi, ze on nikogo nie kocha poza swoją rodzina bo sie ODUCZYŁ. Dla niego coś takiego jak kochanie drugiej osoby nie istnieje i ze mam tego nie brać do siebie bo oczywiście chce ze mną być. Kiedy zapytałam to w takim razie dlaczego chce ze mną być to powiedział, ze jest szczęśliwy i to jest powód. W nerwach powiedziałam mu ze naogladal sie głupich filmów i ze oduczyć to sie mozna obgryzania paznokci, a nie bezwarunkowych oduczyć wobec drugiej osoby.

Potem zajęłam sie życiem codziennym i nie myślałam o tym. Bo jak ja mam być na niego zła!? Jest dla mnie dobry, uczciwy, uszczęśliwia mnie, nie daje powodów do zwiatpień w ten związek, planuje nasza przyszłość.

Tylko, ze wraca to do mnie czasami, szczególnie w momentach kiedy ja mam ochotę go wyściskać za coś i powiedzieć ze go kocham. Nie robię tego tylko dlatego żeby mnie nie ściągnął na ziemie swoją odpowiedzią. Bo co ? Powie "a ja Ciebie lubię" ?

Spotkałyście sie z czymś takim?
Kropka36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:00   #2
201607111028
Konto usunięte

Dot.: On "oduczył się" kochać.

Cytat:
Napisane przez Kropka36 Pokaż wiadomość
Cześć, mam fajnego faceta. Serio! Jest typem człowieka który zaskakuje mnie swoim postępowaniem, zasadami, umiejętnościami każdego dnia. Bo jest trochę jak wyciągnięty ze średniowiecza, typowe staroświeckie zachowanie i pełne poszanowanie dla kobiety i objęcie jej ogromna opieka.

Ja mam 27 lat, on 30. Jesteśmy ze sobą rok, mieszkamy razem praktycznie od samego początku. Kiedy to wszystko sie zaczęło ja byłam po długim, bardzo toksycznym związku. On przede mną miał dziewczyny, ale nigdy nie mieszkał z żadna z nich i jak twierdzi raczej " spotykali sie" niż byli ze sobą. Poza jedną z czasów studiów - chyba najdłuższy w jego karierze 3 letni związek, do końca nie wiem czemu sie rozstali ale on twierdzi, ze dlatego bo ona była "kokietka" (?) i nie chciał dalej tego rozwinąć.

Wracając do jego cudowności to mając kiepskie doświadczenia z przeszłości jestem często oczarowana i rozmiękczona jego zachowaniem i chce mowić mu ze go kocham. Wiem, wiem. Chcesz to mów. Tylko problem pojawia sie w momencie kiedy ja wiem, ze nie usłysze tego samego. Blokuje mnie to okrutnie. Wiem, ze to nie najważniejsze w kochanie kogoś, ale brak wzajemności moze przytłaczac. Mnie w każdym razie przytłacza.

Mniej więcej miesiąc temu jak szliśmy spać, on zapytał czemu nie mowię mu ze go kocham, ja trochę dziecinnie ale odbiłam piłeczkę i zapytałam o to samo. Odpowiedział:" bo nie kocham". Rozmowa na tym sie zakończyła bo mnie zatkało, a on był tak padniety, ze chwile pózniej już spał.

Następny dzień chodziłam jak oparzona, on oczywiście jak gdyby nigdy nic. Nie wytrzymałam i zapytałam czy mógłby rozwinąć swoją myśl z nocy. Powiedział mi, ze on nikogo nie kocha poza swoją rodzina bo sie ODUCZYŁ. Dla niego coś takiego jak kochanie drugiej osoby nie istnieje i ze mam tego nie brać do siebie bo oczywiście chce ze mną być. Kiedy zapytałam to w takim razie dlaczego chce ze mną być to powiedział, ze jest szczęśliwy i to jest powód. W nerwach powiedziałam mu ze naogladal sie głupich filmów i ze oduczyć to sie mozna obgryzania paznokci, a nie bezwarunkowych oduczyć wobec drugiej osoby.

Potem zajęłam sie życiem codziennym i nie myślałam o tym. Bo jak ja mam być na niego zła!? Jest dla mnie dobry, uczciwy, uszczęśliwia mnie, nie daje powodów do zwiatpień w ten związek, planuje nasza przyszłość.

Tylko, ze wraca to do mnie czasami, szczególnie w momentach kiedy ja mam ochotę go wyściskać za coś i powiedzieć ze go kocham. Nie robię tego tylko dlatego żeby mnie nie ściągnął na ziemie swoją odpowiedzią. Bo co ? Powie "a ja Ciebie lubię" ?

Spotkałyście sie z czymś takim?
Nie spotkałam się z czymś takim. Nieźle by mnie zatkało, gdybym usłyszała coś takiego.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:05   #3
sasanka92
Raczkowanie

Dla mnie to są brednie.
Tak samo jak ktoś mówi - ,,nie chcę być w związku'', a potem spotyka śliczną i mądrą kobietę albo przystojnego i mądrego faceta i to myślenie od razu mu się zmienia...
sasanka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:10   #4
Terrence
Raczkowanie

GG do Terrence

To jakieś bzdury.
Terrence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:11   #5
Kropka36
Przyczajenie

Do tego akurat mogę sie odnieść poniekąd. Bo ja mojego aktualnego partnera znam od lat. Kiedy zakończył sie mój związek spotkaliśmy sie w moim rodzinnym mieście przez przypadek i chwile rozmawialiśmy. On właśnie wtedy wspomniał o tym, ze chce być sam, ze związki mu nie wychodzą itd. Wtedy nie myślałam o nim w "ten" sposób. Mniej więcej dwa miesiące pózniej zaczęliśmy sie spotykać a on bardzo naciskał na sformalizowanie tego tzn nazwanie "związkiem".

Moze to taki typ buntownika
Stary 2014-09-19, 16:14   #6
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Tak sobie tłumacz Jak na moje oko to raczej typ będący w związku z wygody a nie z miłości. Pozna kogoś w kim się zakocha to szybko zejdziesz na drugi plan.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:17   #7
sasanka92
Raczkowanie

Nie chcę generalizować, bo możliwe, że Twój mężczyzna jest jakimś wyjątkiem, chociaż nie wierzę w to...
Po prostu Cię nie kocha. A jest z Tobą dla wygody itp.
Po prostu nie wierzę, że ktoś nie jest w stanie się zakochać, że ktoś nie jest w stanie powiedzieć ,,kocham Cię'' żadnej osobie na świecie(pomijając rodzinę).
Według mnie powiedział tak, żeby Cię nie zranić, a jakby spotkał ,,swój ideał'' to nie szczędziłby jej czułości.
Daj sobie spokój, jak długo chcesz żyć z kimś, kto Cię nie kocha?
sasanka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 16:18   #8
NinaPetrova
Raczkowanie

Cytat:

On po prostu nie kocha.
Powiedział to wyraźnie.
Jest w związku bo czuje się szczęśliwy (sam to przyznał).
Wniosek taki,że jest mu z Tobą dobrze i wygodnie ale Ciebie nie kocha.
Tutaj nie ma niedomówień.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam.
NinaPetrova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:21   #9
invisible_01
Zakorzeniona

Uwielbiam, kiedy padają zachwyty nad facetem, a potem nagle z hukiem z szafy wylatuje trup. Autorko, gwarantuję Ci, że mimo iż teraz on podobno nie umie kochać, to za rok, 5, 10 lat się zakocha. Tyle, że nie w Tobie. Może być mu z Tobą dobrze, ale Cię nie kocha. I to nie dlatego, że niby się oduczył, co jest jedną wielką ściemą. Po prostu nie zakochał się w Tobie i prawdopodobnie się nie zakocha. Ja bym z kimś takim nie była, ale decyzja należy do Ciebie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:21   #10
Morfinistka
Raczkowanie

Tia... coś mi to przypomina...
Ja miałam u swego boku jeszcze większego schizoida...
Nie chce mi się o tym nawet opowiadać.
Koleś nie wiedział, czego chce od życia i od samego siebie.
Morfinistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:21   #11
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Tłumaczenie z pupy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 16:29   #12
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez NinaPetrova Pokaż wiadomość
On po prostu nie kocha.
Powiedział to wyraźnie.
Jest w związku bo czuje się szczęśliwy (sam to przyznał).
Wniosek taki,że jest mu z Tobą dobrze i wygodnie ale Ciebie nie kocha.
Tutaj nie ma niedomówień.

nie kocha cię i dorabia do tego jakąś pseudo-teorię. "oduczył się?" brednie jakieś.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:30   #13
Kropka36
Przyczajenie

Nie chciałam niczego sugerować żeby usłyszeć obiektywne opinie. Ja bardziej szlam w stronę, ze został zraniony przez kogoś kogo kochał, ale możliwe ze ułożyłam sobie tłumaczenie w jakie sama chce wierzyć .

Oczywiście brałam pod uwagę, ze problem tkwi w tym, ze nie kocha mnie, ale kogoś innego mógłby pokochać. Ba! Tak mu tez powiedziałam, ze nie chce żeby był ze mną skoro kogoś innego mógłby pokochać. Stwierdził, ze był z wieloma dziewczynami i to nie tak. Ale to przecież facet, wygoda ponad wszystko .
Stary 2014-09-19, 16:31   #14
_ema_
Zakorzenienie

Sytuacja analogiczna do tej, kiedy facet nie chce ślubu mimo długoletniego związku 'bo nie jest gotowy' - zazwyczaj bardzo szybko znajduje się kandydatka na żonę i nagle gotowość splywa na niego z nieba.
U Ciebie podobnie. To nie jest tak, że on ogólnie nie kocha. On nie kocha Ciebie, ale układ mu odpowiada, więc w nim tkwi. Z tym, że jak zakocha się na prawde, to bez mrugnięcia okiem układ opuści.

Szczerze dziwię Ci się, że mieszkasz z kimś, kto wprost mówi Ci, że Cię nie kocha i nie pokocha.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:33   #15
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Nie chciałam niczego sugerować żeby usłyszeć obiektywne opinie. Ja bardziej szlam w stronę, ze został zraniony przez kogoś kogo kochał, ale możliwe ze ułożyłam sobie tłumaczenie w jakie sama chce wierzyć .

Oczywiście brałam pod uwagę, ze problem tkwi w tym, ze nie kocha mnie, ale kogoś innego mógłby pokochać. Ba! Tak mu tez powiedziałam, ze nie chce żeby był ze mną skoro kogoś innego mógłby pokochać. Stwierdził, ze był z wieloma dziewczynami i to nie tak. Ale to przecież facet, wygoda ponad wszystko .
Teraz mówisz do rzeczy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 16:35   #16
delilach
Raczkowanie

A może odpowiedział jej tak, bo poprostu nie jest gotowy na takie wyznania i nie potrafi pokochać kogoś tak szybko? Może przez poprzedni poważny związek boi się rzucać tak poważne słowa od tak?

Przecież rok to wcale nie jest dużo i niejedna z nas czekała na wyznanie o wiele dłużej, i jakoś było okej. To nie jest gówniarz, tylko 30 letni facet i skoro mówi, ze chce z Tobą być i jest przy Tobie szczęśliwy to chyba tego sobie nie wymyślił. Ty też czujesz, że mu zależy, więc dlaczego nie możesz mu dać jeszcze trochę czasu?

Może teraz jest zwyczajnie zakochany i tyle. Chociaż mógł to ująć trochę delikatniej.

Uważam, że dziewczyny przesadzają z atakami na Twojego chłopaka, nie znają go i nie wiedzą jaki jest. Moze to nie jest wylewny typ i potrzebuje czasu!
Najłatwiej rzucić "nie kocha Cię" zaraz znajdzie sobie inną to się zakocha. Przecież to raniące dla autorki.

Edytowane przez delilach
Czas edycji: 2014-09-19 o 16:36
delilach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:38   #17
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez delilach Pokaż wiadomość
A może odpowiedział jej tak, bo poprostu nie jest gotowy na takie wyznania i nie potrafi pokochać kogoś tak szybko? Może przez poprzedni poważny związek boi się rzucać tak poważne słowa od tak?

Przecież rok to wcale nie jest dużo i niejedna z nas czekała na wyznanie o wiele dłużej, i jakoś było okej. To nie jest gówniarz, tylko 30 letni facet i skoro mówi, ze chce z Tobą być i jest przy Tobie szczęśliwy to chyba tego sobie nie wymyślił. Ty też czujesz, że mu zależy, więc dlaczego nie możesz mu dać jeszcze trochę czasu?

Może teraz jest zwyczajnie zakochany i tyle. Chociaż mógł to ująć trochę delikatniej.

Uważam, że dziewczyny przesadzają z atakami na Twojego chłopaka, nie znają go i nie wiedzą jaki jest. Moze to nie jest wylewny typ i potrzebuje czasu!
Najłatwiej rzucić "nie kocha Cię" zaraz znajdzie sobie inną to się zakocha. Przecież to raniące dla autorki.
Tak, a co powiesz na ten fragment - "dla niego coś takiego jak kochanie drugiej osoby nie istnieje"? On nie powiedział: JESZCZE Cię nie kocham/jeszcze nie jestem pewien, co czuję/jestem na razie zakochany/zauroczony. On to przedstawił w sposób bardzo konkretny - "nie kocham Cię i nigdy nie pokocham". Tu nie było nawet żadnego "daj mi czas", nic

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-09-19 o 16:39
Stary 2014-09-19, 16:39   #18
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:

Co? Właśnie, to nie jest gówniarz tylko 30 letni facet i skoro powiedział że NIE KOCHA to nie kocha
Stary 2014-09-19, 16:39   #19
liselotta
lise-kotta

Cytat:

no nie, nie jest, bo powiedział że jej nie kocha więc nie wiem jakim cudem ci wyszło, że skoro mówi że nie kocha to znaczy że jest zakochany..
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 16:43   #20
zakonna
Naczelna Nastolatka

Autorko, masz prawo do decyzji czy chcesz być w związku bez miłości ale z innymi pozytywami. Czy jednak potrzebujesz tego uczucia w związku
Stary 2014-09-19, 16:43   #21
delilach
Raczkowanie

Chyba jest coś pomiędzy kochaniem a NIE kochaniem?

Skoro z nią jest i czuje się szczęśliwy to nie może jej NIE kochać. Przecież wtedy juz dawno by się rozstali.

Ja bym z nim pogadała czy miał na myśli to, że Cię nie pokocha wcale czy to, że jeszcze nie udało mu się tego zrobić.

Nigdzie nie widziałam, że NIGDY JEJ NIE POKOCHA.
delilach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 16:43   #22
Kropka36
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Sytuacja analogiczna do tej, kiedy facet nie chce ślubu mimo długoletniego związku 'bo nie jest gotowy' - zazwyczaj bardzo szybko znajduje się kandydatka na żonę i nagle gotowość splywa na niego z nieba.
U Ciebie podobnie. To nie jest tak, że on ogólnie nie kocha. On nie kocha Ciebie, ale układ mu odpowiada, więc w nim tkwi. Z tym, że jak zakocha się na prawde, to bez mrugnięcia okiem układ opuści.

Szczerze dziwię Ci się, że mieszkasz z kimś, kto wprost mówi Ci, że Cię nie kocha i nie pokocha.
Zamieszkalismy ze sobą pod wpływem emocji, bo nie mogliśmy sie od siebie oderwać (nie tylko seksualnie) i praktycznie od początku spędzamy ze sobą każdy dzień i każda noc. Temat miłości jakotakiej pojawił sie miesiąc temu i to z jego strony. Ja wcześniej nad samym wyznawaniem sobie miłości nie myślałam bo trochę przeszłam z poprzednim facetem i nie chciałam być wyrywna póki nie bede pewna tego co chce powiedzieć.

Z ta wygoda to tez nie jest tak, ze jemu jest wygodnie jak z mamusia, bo to człowiek który robi wszystko sam, czasami wręcz za dwoje. Nie ma korzyści z tego związku w postaci posprzatanej chaty,wygranych gaci, ugotowanej zupy i wiecznie rozłożonych nóg. Ja ta wygodę interpretuje tak, ze nie musi już szukać. Ma przy sobie dziewczynę w fajnym partnerskim układzie, z która sie dogaduje. Z taka wygoda sie zgodzę, faktycznie jest wygodnie bo uzupełniamy sie.

Oczywiście powinnam przemyśleć sprawę czy umiem być z kimś kogo kocha, a on mnie nie
Stary 2014-09-19, 16:46   #23
201607111028
Konto usunięte

Cytat:

Skoro z nią jest i czuje się szczęśliwy to nie może jej NIE kochać. Przecież wtedy juz dawno by się rozstali.

Ja bym z nim pogadała czy miał na myśli to, że Cię nie pokocha wcale czy to, że jeszcze nie udało mu się tego zrobić.

Powiedział, że miłość kobiety do mężczyzny NIE ISTNIEJE. Czy to nie oznacza właśnie tego, że on jej nie pokocha? Chyba, że to ja źle myślę, a więc oświećcie mnie...

(oczywiście uważam, że to tłumaczenie z pupy i tak naprawdę chodzi mu o to, aby ona więcej go nie pytała o jego uczucia; zgadzam się z wieloma wypowiedziami - WYGODA)

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-09-19 o 16:48
Stary 2014-09-19, 16:47   #24
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:

No jest coś pomiędzy, takie słowo WYGODA/ oczekiwanie na prawdziwą miłość.
Stary 2014-09-19, 16:50   #25
Kropka36
Przyczajenie

Cytat:

Hm, z tym zakochaniem to padało na początku kiedy ja nie umiałam sie zaangażować to miał do mnie żal, ze on jest zakochany a ja nie. Potem niewiele na ten temat rozmawialiśmy bo nasza relacja trochę ewoluowała i nikt nie wyrywał sie z rozmowami na ten temat. Dopiero ostatnio on zapytał o to czemu ja nie mowię ze go kocham. Nie wierze ze pytał żeby mi dowalić tym, ze on mnie nie . Dlatego szukam jakiegoś wytłumaczenia poza tym nasuwającym sie brutalnie, ze nie kocha mnie ale Zosie by pokochał a ze mną jest bo mu fajnie i ciepło.
Stary 2014-09-19, 16:52   #26
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
...]Ja ta wygodę interpretuje tak, ze nie musi już szukać. Ma przy sobie dziewczynę w fajnym partnerskim układzie, z która sie dogaduje. Z taka wygoda sie zgodzę, faktycznie jest wygodnie bo uzupełniamy sie.[...]
Znajdzie się taka, którą on pokocha i tyle go będziesz widziała. Skończ ten związek jak najszybciej , bo po tak jasnym komunikacie nie ma już fundamentów do budowania relacji.
On ma taką wygodę, że jest z kobietą, która go kocha, a on sam nie angażuje się uczuciowo - więc w każdym momencie może wyjść z tego układu. Na nic nie czekaj (bo nie ma na co), tylko zwijaj manele dla własnego dobra.
Stary 2014-09-19, 17:00   #27
AislingR
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Tak sobie tłumacz Jak na moje oko to raczej typ będący w związku z wygody a nie z miłości. Pozna kogoś w kim się zakocha to szybko zejdziesz na drugi plan.
Nie zgodzę się z tym. Dla niektórych ludzi po przejściach trudno zdefiniować miłość. Dla mnie w sumie też. Bo za każdym razem kocha się inaczej - za pierwszym razem do szaleństwa, drugi raz nieufnie i z większym spokojem... każdy inaczej. Trudno mi się było przyznać przed samą sobą, że mojego drugiego faceta naprawdę kocham. Wydawało mi się że potrzebuję przyjaciela i kochanka... Dojście do tego że to prawdziwa miłość zajęło mi dwa lata Może w przypadku Twojego faceta jest podobnie? Tak naprawdę miłość to czyny nie słowa. i nie bój mówic mu ze go kochasz nawet jak nie odpowie. Niech się z tym słowem oswoi. Jesli jest Ci wierny i Twoje szczeście leży mu na sercu to co to jest jak nie miłość? Cierpliwości i odwagi życzę!
AislingR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 17:07   #28
Kropka36
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AislingR Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym. Dla niektórych ludzi po przejściach trudno zdefiniować miłość. Dla mnie w sumie też. Bo za każdym razem kocha się inaczej - za pierwszym razem do szaleństwa, drugi raz nieufnie i z większym spokojem... każdy inaczej. Trudno mi się było przyznać przed samą sobą, że mojego drugiego faceta naprawdę kocham. Wydawało mi się że potrzebuję przyjaciela i kochanka... Dojście do tego że to prawdziwa miłość zajęło mi dwa lata Może w przypadku Twojego faceta jest podobnie? Tak naprawdę miłość to czyny nie słowa. i nie bój mówic mu ze go kochasz nawet jak nie odpowie. Niech się z tym słowem oswoi. Jesli jest Ci wierny i Twoje szczeście leży mu na sercu to co to jest jak nie miłość? Cierpliwości i odwagi życzę!
No tez zadaje sobie to pytanie. Czym właśnie jest to, ze chce spędzać ze mną każda wolna chwile, pomaga mi, wspiera, obojętnie o co go nie poproszę to natychmiast to robi i nie zdarzyło sie żeby cokolwiek było ważniejsze ode mnie albo moich problemów. Robi to wszystko bo mnie lubi? Bo patrząc obiektywnie to raczej mi jest wygodnie ...
Stary 2014-09-19, 17:10   #29
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Jak się znajdzie odpowiednia to pan w try miga nauczy się kochać i tyle go będzie.
Ja bym się wymiksowała z takiego układu. Szkoda czasu na faceta, który nie kocha.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-19, 17:13   #30
201607111028
Konto usunięte

Zauważam, że autorka przyjmuje do wiadomości tylko te wypowiedzi, które faceta tłumaczą. Chyba szkoda naszego czasu...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości