|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zwężenie sukienki
Dziewczyny oddałam do zwężenia sukienkę (łapcie zdjęcie) ponieważ jest za luźna w gorsecie. Jest on częsciowo usztywniony. Krawcowa wzięła ode mnie numer bo podobno bardzo ciężko cokolwiek będzie zrobić i nie wie czy się podejmie, dodatkowo pow że nie jest pewna czy mi się to bedzie opłacać. Jak myslicie da się coś z nią zrobić ? i ile mniej więccej to będzie kosztować. Dodam że trzeba zweżyć ok 15 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zwężenie sukienki
Hmm, to wypada po 7 cm w każdym boku, ale usztywnienia wtedy się przesuną i na moje oko gorset straci fason. Chyba, że krawcowa przesunęłaby też usztywnienia.
Generalnie ciężko stwierdzić, czy się uda. Kiedy krawcowa da Ci znać?
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
myślę, że najlepiej by było, gdyby rozmontować całą sukienkę, łącznie z gorsetem, ale wtedy by to sporo kosztowało
![]() szczerze mówiąc, ciężka sprawa, współczuję krawcowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wbrew pozorom góra sukienki jest miekka i dosyć elastyczna, miejscami na "szwach pionowych" (nie wiem jak to nazwać, miejsce gdzie szasami są szyny) jest twardsza. Ja tam po dłuższych oględzinach stwierdziłam że wzór z tyłu pozwala na pozbyciu sie paru centymetrów... Krawcowa oznajmila mi ze pewnie bedzie musiala ją pruć jednak zalezy mi by sie udało, szczególnie ze długo na nią czekałam
![]() Podrzuce wam jeszcze zdjęcie tyłu. Nie jest on kopka w kropke taki jak na mojej sukience ale wydaje mi się że spokojnie można stamtąd brać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To chyba tylko możesz uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki
![]()
![]() |
#7 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wiem to wszystko, bo wszystkie swoje ubrania mam szyte przez koleżankę według moich projektów. Czasem też chcę coś zmienić, odświeżyć, skrócić (miałam etap na sukienki do kostek) i wiem, że przerabianie jest o wiele bardziej pracochłonne. PS Te szyny nazywają się w krawiectwie "fiszbiny" ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-09-08 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zasiedzenie
|
Z przerabianiem gorsetu jest od cholery roboty, tak jak dziewczyny pisały. Przede wszystkim dlatego, że po przeróbce nadal musi się idealnie układać na biuście, zaszewki, wcięcie, fiszbiny muszą być na swoim miejscu. Jako krawcowa bym się nie podjęła, bo to nieopłacalne w przeliczeniu czas-pieniądze, bo trudno za przeróbkę brać tyle co za szycie od podstaw.
Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
A trzeba na nowo dopasować wszystko, wymierzyć jeszcze raz i przeszyć górę, dopasować do dołu sukienki, który też trzeba poprawić na szerokość. I klientka zdziwiona, że za poprawkę tyle kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Niestety nie dało się zwęzić, ja w niej nie pochodze ale jeśli któras jest zainteresowana to piszcie do mnie, fajnie jak pójdzie w dobre ręce i komuś posłuży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.