Zapuszczaæ czy ¶ci±æ, a mo¿e zmieniæ kolor? :) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-10-12, 12:08   #1
Milkyway_m
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 210

Zapuszczaæ czy ¶ci±æ, a mo¿e zmieniæ kolor? :)

Cze¶æ Dziewczyny,

Pomy¶la³am, ¿e zapytam na forum o pomys³y na zmianê fryzury dla siebie. Na wszystkich zdjêciach mam swój naturalny kolor w³osów, który wygl±da inaczej w zale¿no¶ci od ¶wiat³a. Czêsto ma rudawe refleksy. Zrobi³am kilka testów kolorystycznych, ale nadal nie mam pewno¶ci - jak my¶licie, jakim jestem typem?

Co do w³osów - s± cienkie, przez wiêkszo¶æ czasu nosi³am grzywkê na bok, obecnie jest ju¿ trochê d³u¿sza i zastanawiam siê, co z ni± zrobiæ. S± ¶ciête na równo, bez cieniowania - jedynie trochê przy twarzy.

Chcia³abym, aby w³osy zyska³y wiêksz± objêto¶æ i by³y bardziej takie.... ¿ywe. A jednocze¶nie bojê siê du¿ych zmian... jestem ciekawa, co mi zaproponujecie.

W jakim kolorze wed³ug Was by³oby mi ³adnie? Powinnam wycieniowaæ w³osy, czy nadal mieæ ¶ciête na równo? Je¶li potrzebne jest wyra¼niejsze zdjêcie samej twarzy, to te¿ pode¶lê, ¿eby mo¿na bylo co¶ bardziej dopasowac.

Zdjêcia:

1, 2, 3 - najbardziej aktualne - tak wygl±dam obecnie (no, mo¿e opalenizna ju¿ zesz³a :P) zdjêcia z sierpnia.

4 - tutaj mia³am d³u¿sze w³osy i zapuszcza³am grzywkê. W³osy nie by³y w zbyt dobrej kondycji, co widaæ po koñcówkach. Generalnie po przekroczeniu linii ramion koñcówki nie wygl±daj± u mnie najlepiej.

5 - widoczny kolor moich w³osów w s³oñcu - s± rudawe

6 - fryzura, któr± najczê¶ciej proponuj± mi fryzjerki i zwykle z tak± wychodzê z salonu - szczerze mówi±æ do niej nie chcê ju¿ wracaæ

7 - zdjêcie zrobione przed chwil± przy oknie, pokazuje rudawy odcieñ moich w³osów. Nie lubiê go.

Mam wra¿enie, ¿e kolor w³osów gryzie siê u mnie z reszt±. Mam ch³odny kolor oczu (jasny niebieski) i z natury jasn± karnacjê, dobrze siê czujê w ch³odnych kolorach raczej, chocia¿ mam te¿ du¿o ubrañ w kolorze cieplego be¿u. Pasuje mi na pewno kolor niebieski, pudrowy ró¿, ecru, czarny, ciemna szaro¶æ. Tylko te w³osy w ciep³ym odcieniu utrudniaj± mi wybór w³a¶ciwego typu kolorystycznego.

Bêdê wdziêczna za wszystkie pomys³y i rady. Mi³ego dnia
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20140813_1758372.jpg (190,2 KB, 163 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20140814_201703.jpg (91,4 KB, 155 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20140809_102935.jpg (120,0 KB, 79 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-02 15.26.31.jpg (92,0 KB, 174 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-01 18.49.00.jpg (138,3 KB, 142 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-10 15.32.322.jpg (107,1 KB, 97 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg odcien.jpg (67,6 KB, 61 za³adowañ)
Stary 2014-10-12, 13:31   #2
Amellie_flower
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 132
Dot.: Zapuszczaæ czy ¶ci±æ, a mo¿e zmieniæ kolor? :)

Cytat:
Napisane przez Milkyway_m Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Dziewczyny,

Pomy¶la³am, ¿e zapytam na forum o pomys³y na zmianê fryzury dla siebie. Na wszystkich zdjêciach mam swój naturalny kolor w³osów, który wygl±da inaczej w zale¿no¶ci od ¶wiat³a. Czêsto ma rudawe refleksy. Zrobi³am kilka testów kolorystycznych, ale nadal nie mam pewno¶ci - jak my¶licie, jakim jestem typem?

Co do w³osów - s± cienkie, przez wiêkszo¶æ czasu nosi³am grzywkê na bok, obecnie jest ju¿ trochê d³u¿sza i zastanawiam siê, co z ni± zrobiæ. S± ¶ciête na równo, bez cieniowania - jedynie trochê przy twarzy.

Chcia³abym, aby w³osy zyska³y wiêksz± objêto¶æ i by³y bardziej takie.... ¿ywe. A jednocze¶nie bojê siê du¿ych zmian... jestem ciekawa, co mi zaproponujecie.

W jakim kolorze wed³ug Was by³oby mi ³adnie? Powinnam wycieniowaæ w³osy, czy nadal mieæ ¶ciête na równo? Je¶li potrzebne jest wyra¼niejsze zdjêcie samej twarzy, to te¿ pode¶lê, ¿eby mo¿na bylo co¶ bardziej dopasowac.

Zdjêcia:

1, 2, 3 - najbardziej aktualne - tak wygl±dam obecnie (no, mo¿e opalenizna ju¿ zesz³a :P) zdjêcia z sierpnia.

4 - tutaj mia³am d³u¿sze w³osy i zapuszcza³am grzywkê. W³osy nie by³y w zbyt dobrej kondycji, co widaæ po koñcówkach. Generalnie po przekroczeniu linii ramion koñcówki nie wygl±daj± u mnie najlepiej.

5 - widoczny kolor moich w³osów w s³oñcu - s± rudawe

6 - fryzura, któr± najczê¶ciej proponuj± mi fryzjerki i zwykle z tak± wychodzê z salonu - szczerze mówi±æ do niej nie chcê ju¿ wracaæ

7 - zdjêcie zrobione przed chwil± przy oknie, pokazuje rudawy odcieñ moich w³osów. Nie lubiê go.

Mam wra¿enie, ¿e kolor w³osów gryzie siê u mnie z reszt±. Mam ch³odny kolor oczu (jasny niebieski) i z natury jasn± karnacjê, dobrze siê czujê w ch³odnych kolorach raczej, chocia¿ mam te¿ du¿o ubrañ w kolorze cieplego be¿u. Pasuje mi na pewno kolor niebieski, pudrowy ró¿, ecru, czarny, ciemna szaro¶æ. Tylko te w³osy w ciep³ym odcieniu utrudniaj± mi wybór w³a¶ciwego typu kolorystycznego.

Bêdê wdziêczna za wszystkie pomys³y i rady. Mi³ego dnia
Ja Ciê widze w jakim¶ rudawym zimnym odcieniu.
i z krótsz± grzywk± tak± bardziej na bok.
Podjê³a¶ ju¿ jak±¶ decyzjê?

Olejowanie w³osów od 1.04 - czekam na efekty!
Amellie_flower jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-12, 13:54   #3
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 698
Smile Dot.: Zapuszczaæ czy ¶ci±æ, a mo¿e zmieniæ kolor? :)

My¶lê, ¿e pasowa³by Ci kasztanowy, trochê ciemniejszy br±z, lecz je¶li razi Ciê ruda po¶wiata w³osów (nawiasem mówi±c, wiêkszo¶æ osób z rudymi w³osami ma b³êkitne i szare oczy ), to mo¿e spróbowa³aby¶ jakiego¶ ch³odnego popielatego blondu w ciemniejszym odcieniu? W³osy radzê Ci podci±æ, chyba ³adnie wygl±da³aby¶ w takich fryzurach:
http://www.short-haircut.com/wp-cont...tyles-2013.jpg
http://www.fryzury-galeria.net/Image...na-boba-75.jpg
Anonimka1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-12, 14:28   #4
thediamondgirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 078

Hmm a ja bardziej widzia³abym Ciê w³a¶nie w tej d³u¿szej grzywce z zdjêcia 4 i do tego delikatnie ¶cieniowanymi pasmami w³a¶nie przy buzi Co do koloru to te¿ bardziej widzia³abym Ciê w jaki¶ rudo-br±zowym, kasztanowym kolorze. Ale je¶li wolisz ch³odne kolory to mo¿e jaki¶ ch³odny br±z? Tylko uwa¿aj z br±zami, lubi± wychodziæ du¿o ciemniejsze ni¿ na opakowaniu Co do popielatego blondu, to raczej ¶rednio mi siê widzi, mam podobny typ urody co Ty ( niebieskie oczy, jasna karnacja, nawet kolor naturalnym mam podobny, tylko nieco ch³odniejszy ) i gdy rozja¶ni³am w³osy do blondu czu³am siê ¼le. Mia³am wra¿enie, ¿e jestem strasznie blada i taka nijaka. Dopiero jak umalowa³am siê mocniej czu³am siê lepiej. Do tego wszyscy mi mówili, ¿e jednak wol± mnie w ciemniejszych w³osach zdecydowanie

Je¿eli co jest prawdziwe to nic i nikt tego nie z³amie.

thediamondgirl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-12, 17:38   #5
Kaminka24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 762

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e pasowa³by Ci kasztanowy, trochê ciemniejszy br±z, lecz je¶li razi Ciê ruda po¶wiata w³osów (nawiasem mówi±c, wiêkszo¶æ osób z rudymi w³osami ma b³êkitne i szare oczy ), to mo¿e spróbowa³aby¶ jakiego¶ ch³odnego popielatego blondu w ciemniejszym odcieniu? W³osy radzê Ci podci±æ, chyba ³adnie wygl±da³aby¶ w takich fryzurach:
http://www.short-haircut.com/wp-cont...tyles-2013.jpg
http://www.fryzury-galeria.net/Image...na-boba-75.jpg
Te¿ tak my¶lê
Kaminka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-12, 18:32   #6
Milkyway_m
Raczkowanie

Pierwsza wklejona fryzura jest super, ale ¼le bym siê czu³a w a¿ tak krótkich w³osach.

Nie pomy¶la³abym nigdy, ¿e mog± mi pasowaæ kasztan albo rudo¶ci. Zawsze mi przeszkadza³a rudawa po¶wiata na naturalnym kolorze i by³am przekonana, ¿e powinnam znale¼æ sobie ch³odny kolor. Czy mog³yby¶cie wstawiæ zdjêcia odcieni, które by mi pasowa³y?
Stary 2014-10-12, 22:24   #7
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsza wklejona fryzura jest super, ale ¼le bym siê czu³a w a¿ tak krótkich w³osach.

Nie pomy¶la³abym nigdy, ¿e mog± mi pasowaæ kasztan albo rudo¶ci. Zawsze mi przeszkadza³a rudawa po¶wiata na naturalnym kolorze i by³am przekonana, ¿e powinnam znale¼æ sobie ch³odny kolor. Czy mog³yby¶cie wstawiæ zdjêcia odcieni, które by mi pasowa³y?
Chyba takie by Ci pasowa³y (ale to tylko moje zdanie):
1.Kasztanowy br±z
http://www.colormask.schwarzkopf.pl/...960x360_PL.png
2. ¦redni popielaty br±z
http://www.henkel.pl/plp/content_ima...772H_1772W.png
3. Ciemny blond http://fryzury.info/images/artykul/1..._1101_w525.jpg

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-13, 04:53   #8
Milkyway_m
Raczkowanie

Cytat:
1.Kasztanowy br±z
2. ¦redni popielaty br±z
Ten pierwszy kolor jaki piêkny...

Blondu mi nigdy ¿adna z fryzjerek nie chcia³a zrobiæ na w³osach, chocia¿ mia³am kiedy¶ takie pomys³y. Mówi±, ¿e za cienkie w³osy i siê poniszcz±.
Póki co farbowa³am w³osy na ciemne kolory (lata temu, w liceum, teraz mo¿e nie widaæ ze zdjêæ - ale mam ju¿ trochê wiêcej lat). Ostatnio parê razy u¿ywa³am szamponetek - my¶licie, ¿e jest szamponetka, któr± wyjdzie ³adny kasztanowy kolor? Tak na próbê
Stary 2014-10-13, 07:52   #9
thediamondgirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 078

Cytat:
1.Kasztanowy br±z
2. ¦redni popielaty br±z

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:

Blondu mi nigdy ¿adna z fryzjerek nie chcia³a zrobiæ na w³osach, chocia¿ mia³am kiedy¶ takie pomys³y. Mówi±, ¿e za cienkie w³osy i siê poniszcz±.
Póki co farbowa³am w³osy na ciemne kolory (lata temu, w liceum, teraz mo¿e nie widaæ ze zdjêæ - ale mam ju¿ trochê wiêcej lat). Ostatnio parê razy u¿ywa³am szamponetek - my¶licie, ¿e jest szamponetka, któr± wyjdzie ³adny kasztanowy kolor? Tak na próbê
Poszukaj na internecie, jest masa postów z recenzjami, mo¿e akurat znajdziesz co¶ na temat szamponetek w takim odcieniu.
Jedn±, któr± Ja zawsze odradzam to szamponetka Pallete, niestety nie schodzi ona do koñca, a wrêcz pozostawia na w³osach czêsto nie³adne sp³ukane kolory ;|. Je¶li oczywi¶cie zale¿y Ci na tym mieæ kolor tylko na chwile i zaraz siê go pozbyæ

Je¿eli co jest prawdziwe to nic i nikt tego nie z³amie.

thediamondgirl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-13, 11:13   #10
kajjj
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Ja bym stawia³a na ciemniejszy ch³odny blond. To pog³êbi kolor Twoich w³osów i powinno pasowaæ do kolorów, które nosisz. I spróbowa³abym zapu¶ciæ grzywkê. Co Ty na to?
Stary 2014-10-13, 14:11   #11
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:

Polecam hennê, chocia¿ tej akurat nie stosowa³am. Poczytaj i zastanów siê:
http://www.khadi.pl/henna-amla
Stary 2014-10-13, 20:20   #12
Milkyway_m
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy jest mo¿liwo¶æ ¿eby przerobiæ mi jako¶ zdjêcie zmieniaj±c kolor w³osow? Lub jest jaka¶ stronka do tego? (szczerze mówi±c dawno nie interesowa³am siê zmianami koloru w³osów)

By³am dzisiaj w drogerii i w sumie je¶li zdecydowa³abym siê przyciemniaæ, to mog³abym w domu sama (kasztanowe te¿ raczej sama mog³abym pofarbowaæ), ale ewentualne rozja¶nianie pozostaje dla fryzjera.
Nigdy nie mia³am ja¶niejszych w³osów ni¿ teraz. Mo¿e rzeczywi¶cie to by³by te¿ dobry trop - i jaka du¿a zmiana.
Stary 2014-10-14, 09:40   #13
czarna porzeczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

Ja siê wy³amiê i powiem, ¿e mi siê twój kolor podoba, ale - ¿e ka¿da kobieta potrzebuje zmian i ja to rozumiem, nie bêdê Ciê hamowaæ przed eksperymentami z kolorem
http://www.taaz.com/ <---- mo¿e spróbuj na tej?
Skoro masz cienkie w³osy, to mo¿e spróbuj je o¿ywiæ refleksami? Fryzjerzy nazywaj± taki zabieg na w³osach sombre (chodzi o to,¿eby ca³e wygl±da³y ja mu¶niête s³oñcem). I o ile tak popularne ombre bardzo rzuca siê w oczy, o tyle sombre jest delikatane i subtelne. Piszê o tym, bo Twoja uroda jest dla mnie subtelna i nie przyt³acza³abym jej kasztanowym kolorem w³osów. Blond - jasny- z kolei móg³by Ci za bardzo rozmyæ rysy. Co do typu dla mnie jeste¶ wiosn±. pozdrawiam

"- A ty kto?
- Dobra wró¿ka...
- Z siekier±?
- A widzisz jak ty ma³o wiesz o dobrych wró¿kach?"

czarna porzeczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-17, 15:54   #14
Milkyway_m
Raczkowanie

¦wietna jest ta stronka. Sombre mog³oby byæ fajn± opcj±. By³am u fryzjera (ale póki co tylko siê skonsultowaæ) i mówi±, ¿e bez problemu da siê je rozja¶niæ. Wiem na pewno, ¿e nie chcê przyciemniaæ - a to ju¿ pewien krok wprzód. Nie mam pomys³u na ¶ciêcie zupe³nie.
Stary 2014-10-18, 08:55   #15
Kaminka24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 762

Co do ¶ciêcia to my¶lê ¿e ³adniej wygl±da³aby¶ w trochê krótszych w³osach. Skoro nie czu³a by¶ siê dobrze w a¿ tak krótkich w³osach jak na wcze¶niejszych propozycjach to twoim miejscu obciê³abym siê na takiego d³u¿szego boba, bêdzie Ci rewelacyjnie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg ashley-green-long-bob-cut-with-blunt-ends-hairstyle.jpg (198,0 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 75dbdf3d03c669d1222c30922bc5758b.jpg (11,3 KB, 5 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg ef307e3afa5cfc84a384e359de74bdf4.jpg (35,7 KB, 6 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg de189090930ff46246722a103997f76c.jpg (13,9 KB, 8 za³adowañ)
Kaminka24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 14:34   #16
Weenecka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Ja bym zapuszcza³a
Weenecka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-18, 16:35   #17
BlueDecoria
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 756

Te¿ bym nie ¶cina³a
BlueDecoria jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-20, 08:56   #18
czarna porzeczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

Cytat:
¦wietna jest ta stronka. Sombre mog³oby byæ fajn± opcj±. By³am u fryzjera (ale póki co tylko siê skonsultowaæ) i mówi±, ¿e bez problemu da siê je rozja¶niæ. Wiem na pewno, ¿e nie chcê przyciemniaæ - a to ju¿ pewien krok wprzód. Nie mam pomys³u na ¶ciêcie zupe³nie.

nie bêdê waliæ ¶ciemy, nie znam sie na dopasowywaniu fryzur Ale je¶li masz proste ³atwo uk³adaj±ce siê w³osy, to mo¿esz próbowaæ z ka¿dym ciêciem, ³adnemu we wszystkim ³adnie. Mo¿e spróbuj zagadaæ z fryzjerem, co da siê zrobiæ (jak je ¶ci±æ) ¿eby nabra³y objêto¶ci?

"- A ty kto?
- Dobra wró¿ka...
- Z siekier±?
- A widzisz jak ty ma³o wiesz o dobrych wró¿kach?"

czarna porzeczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-20, 15:26   #19
panna tofu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 249

Cytat:
Napisane przez Kaminka24 Poka¿ wiadomo¶æ
Co do ¶ciêcia to my¶lê ¿e ³adniej wygl±da³aby¶ w trochê krótszych w³osach. Skoro nie czu³a by¶ siê dobrze w a¿ tak krótkich w³osach jak na wcze¶niejszych propozycjach to twoim miejscu obciê³abym siê na takiego d³u¿szego boba, bêdzie Ci rewelacyjnie
o tak + kasztanowy br±z do tego
panna tofu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-20, 19:49   #20
Milkyway_m
Raczkowanie

D³u¿szy bob jest ¶wietny, jestem przekonana, ¿e kiedy¶ zdecydujê siê na t± fryzurê. My¶lê, ¿e bêdzie pasowa³a.
Ale teraz tak my¶lê, ¿e szkoda mi trochê w³osów (z d³ugo¶ci).

Bardzo mi chodzi po g³owie rozja¶nienie w³osów i skrócenie ich tak do "nad ramiona". Z drugiej strony - jak na mnie, mam ju¿ do¶æ d³ugie w³osy i szkoda mi traciæ je z d³ugo¶ci. Co¶ za co¶ w sumie.

Co do kasztanowego koloru - w weekend pofarbowa³am w³osy szamponetk± na "orzechowy br±z" - wyszed³ mój naturalny kolor, pod ¶wiat³o trochê bardziej rudawy poblask. Na szczê¶cie szybko siê zmywa. Jestem ju¿ przekonana, ¿e przyciemnianie odpada.

Nowe w±tki na forum Metamorfozy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-10-20 20:49:36

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.