|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 210
|
Zapuszczaæ czy ¶ci±æ, a mo¿e zmieniæ kolor? :)
Cze¶æ Dziewczyny,
Pomy¶la³am, ¿e zapytam na forum o pomys³y na zmianê fryzury dla siebie. Na wszystkich zdjêciach mam swój naturalny kolor w³osów, który wygl±da inaczej w zale¿no¶ci od ¶wiat³a. Czêsto ma rudawe refleksy. Zrobi³am kilka testów kolorystycznych, ale nadal nie mam pewno¶ci - jak my¶licie, jakim jestem typem? Co do w³osów - s± cienkie, przez wiêkszo¶æ czasu nosi³am grzywkê na bok, obecnie jest ju¿ trochê d³u¿sza i zastanawiam siê, co z ni± zrobiæ. S± ¶ciête na równo, bez cieniowania - jedynie trochê przy twarzy. Chcia³abym, aby w³osy zyska³y wiêksz± objêto¶æ i by³y bardziej takie.... ¿ywe. A jednocze¶nie bojê siê du¿ych zmian... jestem ciekawa, co mi zaproponujecie. ![]() W jakim kolorze wed³ug Was by³oby mi ³adnie? Powinnam wycieniowaæ w³osy, czy nadal mieæ ¶ciête na równo? Je¶li potrzebne jest wyra¼niejsze zdjêcie samej twarzy, to te¿ pode¶lê, ¿eby mo¿na bylo co¶ bardziej dopasowac. Zdjêcia: 1, 2, 3 - najbardziej aktualne - tak wygl±dam obecnie (no, mo¿e opalenizna ju¿ zesz³a :P) zdjêcia z sierpnia. 4 - tutaj mia³am d³u¿sze w³osy i zapuszcza³am grzywkê. W³osy nie by³y w zbyt dobrej kondycji, co widaæ po koñcówkach. Generalnie po przekroczeniu linii ramion koñcówki nie wygl±daj± u mnie najlepiej. 5 - widoczny kolor moich w³osów w s³oñcu - s± rudawe 6 - fryzura, któr± najczê¶ciej proponuj± mi fryzjerki i zwykle z tak± wychodzê z salonu - szczerze mówi±æ do niej nie chcê ju¿ wracaæ 7 - zdjêcie zrobione przed chwil± przy oknie, pokazuje rudawy odcieñ moich w³osów. Nie lubiê go. Mam wra¿enie, ¿e kolor w³osów gryzie siê u mnie z reszt±. Mam ch³odny kolor oczu (jasny niebieski) i z natury jasn± karnacjê, dobrze siê czujê w ch³odnych kolorach raczej, chocia¿ mam te¿ du¿o ubrañ w kolorze cieplego be¿u. Pasuje mi na pewno kolor niebieski, pudrowy ró¿, ecru, czarny, ciemna szaro¶æ. Tylko te w³osy w ciep³ym odcieniu utrudniaj± mi wybór w³a¶ciwego typu kolorystycznego. ![]() Bêdê wdziêczna za wszystkie pomys³y i rady. Mi³ego dnia
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Dot.: Zapuszczaæ czy ¶ci±æ, a mo¿e zmieniæ kolor? :)
Cytat:
i z krótsz± grzywk± tak± bardziej na bok. Podjê³a¶ ju¿ jak±¶ decyzjê? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
![]()
My¶lê, ¿e pasowa³by Ci kasztanowy, trochê ciemniejszy br±z, lecz je¶li razi Ciê ruda po¶wiata w³osów (nawiasem mówi±c, wiêkszo¶æ osób z rudymi w³osami ma b³êkitne i szare oczy
![]() http://www.short-haircut.com/wp-cont...tyles-2013.jpg http://www.fryzury-galeria.net/Image...na-boba-75.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 078
|
Hmm a ja bardziej widzia³abym Ciê w³a¶nie w tej d³u¿szej grzywce z zdjêcia 4 i do tego delikatnie ¶cieniowanymi pasmami w³a¶nie przy buzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 762
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pierwsza wklejona fryzura jest super, ale ¼le bym siê czu³a w a¿ tak krótkich w³osach.
Nie pomy¶la³abym nigdy, ¿e mog± mi pasowaæ kasztan albo rudo¶ci. ![]()
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1.Kasztanowy br±z http://www.colormask.schwarzkopf.pl/...960x360_PL.png 2. ¦redni popielaty br±z http://www.henkel.pl/plp/content_ima...772H_1772W.png 3. Ciemny blond http://fryzury.info/images/artykul/1..._1101_w525.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Blondu mi nigdy ¿adna z fryzjerek nie chcia³a zrobiæ na w³osach, chocia¿ mia³am kiedy¶ takie pomys³y. Mówi±, ¿e za cienkie w³osy i siê poniszcz±. Póki co farbowa³am w³osy na ciemne kolory (lata temu, w liceum, teraz mo¿e nie widaæ ze zdjêæ - ale mam ju¿ trochê wiêcej lat). Ostatnio parê razy u¿ywa³am szamponetek - my¶licie, ¿e jest szamponetka, któr± wyjdzie ³adny kasztanowy kolor? Tak na próbê ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 078
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Jedn±, któr± Ja zawsze odradzam to szamponetka Pallete, niestety nie schodzi ona do koñca, a wrêcz pozostawia na w³osach czêsto nie³adne sp³ukane kolory ;|. Je¶li oczywi¶cie zale¿y Ci na tym mieæ kolor tylko na chwile i zaraz siê go pozbyæ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Ja bym stawia³a na ciemniejszy ch³odny blond. To pog³êbi kolor Twoich w³osów i powinno pasowaæ do kolorów, które nosisz. I spróbowa³abym zapu¶ciæ grzywkê. Co Ty na to?
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.khadi.pl/henna-amla |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy jest mo¿liwo¶æ ¿eby przerobiæ mi jako¶ zdjêcie zmieniaj±c kolor w³osow? Lub jest jaka¶ stronka do tego? (szczerze mówi±c dawno nie interesowa³am siê zmianami koloru w³osów
![]() By³am dzisiaj w drogerii i w sumie je¶li zdecydowa³abym siê przyciemniaæ, to mog³abym w domu sama (kasztanowe te¿ raczej sama mog³abym pofarbowaæ), ale ewentualne rozja¶nianie pozostaje dla fryzjera. Nigdy nie mia³am ja¶niejszych w³osów ni¿ teraz. Mo¿e rzeczywi¶cie to by³by te¿ dobry trop - i jaka du¿a zmiana. ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
Ja siê wy³amiê i powiem, ¿e mi siê twój kolor podoba, ale - ¿e ka¿da kobieta potrzebuje zmian i ja to rozumiem, nie bêdê Ciê hamowaæ przed eksperymentami z kolorem
![]() http://www.taaz.com/ <---- mo¿e spróbuj na tej? Skoro masz cienkie w³osy, to mo¿e spróbuj je o¿ywiæ refleksami? Fryzjerzy nazywaj± taki zabieg na w³osach sombre (chodzi o to,¿eby ca³e wygl±da³y ja mu¶niête s³oñcem). I o ile tak popularne ombre bardzo rzuca siê w oczy, o tyle sombre jest delikatane i subtelne. Piszê o tym, bo Twoja uroda jest dla mnie subtelna i nie przyt³acza³abym jej kasztanowym kolorem w³osów. Blond - jasny- z kolei móg³by Ci za bardzo rozmyæ rysy. Co do typu dla mnie jeste¶ wiosn±. pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
¦wietna jest ta stronka. Sombre mog³oby byæ fajn± opcj±. By³am u fryzjera (ale póki co tylko siê skonsultowaæ) i mówi±, ¿e bez problemu da siê je rozja¶niæ. Wiem na pewno, ¿e nie chcê przyciemniaæ - a to ju¿ pewien krok wprzód. Nie mam pomys³u na ¶ciêcie zupe³nie.
![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 762
|
Co do ¶ciêcia to my¶lê ¿e ³adniej wygl±da³aby¶ w trochê krótszych w³osach. Skoro nie czu³a by¶ siê dobrze w a¿ tak krótkich w³osach jak na wcze¶niejszych propozycjach to twoim miejscu obciê³abym siê na takiego d³u¿szego boba, bêdzie Ci rewelacyjnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Ja bym zapuszcza³a
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 756
|
Te¿ bym nie ¶cina³a
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 71
|
Cytat:
nie bêdê waliæ ¶ciemy, nie znam sie na dopasowywaniu fryzur ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 249
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
D³u¿szy bob jest ¶wietny, jestem przekonana, ¿e kiedy¶ zdecydujê siê na t± fryzurê. My¶lê, ¿e bêdzie pasowa³a.
Ale teraz tak my¶lê, ¿e szkoda mi trochê w³osów (z d³ugo¶ci). Bardzo mi chodzi po g³owie rozja¶nienie w³osów i skrócenie ich tak do "nad ramiona". Z drugiej strony - jak na mnie, mam ju¿ do¶æ d³ugie w³osy i szkoda mi traciæ je z d³ugo¶ci. Co¶ za co¶ w sumie. ![]() Co do kasztanowego koloru - w weekend pofarbowa³am w³osy szamponetk± na "orzechowy br±z" - wyszed³ mój naturalny kolor, pod ¶wiat³o trochê bardziej rudawy poblask. Na szczê¶cie szybko siê zmywa. Jestem ju¿ przekonana, ¿e przyciemnianie odpada. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.