|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zacieki na białych trampkach.
Hej dziewczyny
![]() Wiem, wiem - był już taki temat. Mój problem polega an tym, że mam białe trampki, na których wyszły żółte zacieki. Buciki prałem kilka razy, czyściłem wybielaczem, specjalnym szpitalnym proszkiem, mydłem itp - więc pralka mnie już w żaden sposób nie ratuje? Plamy nie zeszły. Tutaj pytanie - może ktoś przerabiał. Udało się komuś wyczyścić zacieki - słyszałem o benzynie, ktoś próbował? Orientujecie się czy istnieje coś w rodzaju 'sprayu' do białych butów który nakłada nowy biały kolor? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zacieki na białych trampkach.
Czyszczenie pewnie będzie Cię kosztowało więcej czasu i kasy niż kupienie nowych trampek.. przecież to tylko trampki, a nie od dziś wiadomo, że białe buty to głupota
![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój problem nadal pozostaje nierozwiązany, czekam na inne wypowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba jednak sa byle jakie skoro porobiły sie zacieki, ja uwazam jak poprzedniczka, to tylko trampki, lepiej kupic nowe. a te zolte zacieki porobily sie na materiale czy przy podeszwie? bo jak przy podeszwie ja kiedys czyscilam cifem
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zacieki pojawiły się na materiale, niestety ; /
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Spróbuj jeszcze odplamiaczem Vanish, może pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Miałam ostatnio identyczny problem, nic nie działało aż...
Wyprałam a raczej wyszorowałam czystą gąbką kąpielową moje białe vansy najpierw vanishem (choć nie dało to całkowicie pożądanego efektu) a później płynem perwoll do białego - i to dało dopiero super efekt. Ważne też, żeby były dobrze wypłukane a woda nie może być za ciepła. Zacieki zniknęły - trzeba je jednak czyścić równomiernie i później dobrze wytrzeć białym papierowym ręcznikiem, dodatkowo włożyłam go do środka, żeby wchłonął wilgoć i udało się... Ważna rzecz - suszcie buty w temperaturze pokojowej, żadnych suszarek czy grzejników i nie wystawiajcie butów na słońce. Mnie pomogło, więc się dzielę, bo sama szukałam skutecznego rozwiązania ![]() Edytowane przez ania_dorota Czas edycji: 2014-09-19 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, zacieki robią się od suszenia na słońcu albo na kaloryferze. Jak wysuszyłam w "cieniu", to nic się nie pojawiło. Aczkolwiek w przypadku moich trampek sprawdziło się wypranie ich w pralce - zacieki zeszły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.