|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Podobam mu się, ale nic się nie dzieje...
Cześć dziewczyny. Piszę o tym tutaj bo wiem, że chyba tylko w tym miejscu mogę liczyć na obiektywną ocenę sytuacji. Jak zwykle chodzi o faceta..
Chodzi o to, że poznałam ostatnio świetnego gościa. Jest dość nieśmiały i wstydliwy. Wobec mnie jest strasznie miły ale wśród znajomych zdecydowanie pokazuje różki. Godzinami potrafimy rozmawiać o wszystkim ale są to rozmowy przez fb czy sms. Kiedy się spotykamy jest tak jakoś dziwnie niezręcznie.. Poznałam już jego znajomych ponieważ byliśmy razem na imprezie, ale.. Skoro pozornie wszystko wydaje się być między nami ok to dlaczego on nic z tym nie robi? Wiem, że mu sie podobam bo otwarcie o tym mówi, ale wobec tego nie rozumiem dlaczego nie proponuje spotkania we dwoje? Edytowane przez Nusia925 Czas edycji: 2013-11-10 o 01:04 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Podobam mu się, ale nic się nie dzieje...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
A co TY z tym robisz? Sama zaproponuj spotkanie we dwoje.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;43649205]A co TY z tym robisz? Sama zaproponuj spotkanie we dwoje.[/QUOTE]
Z takim wiecznym czekaniem to się możesz na wiele rzeczy w życiu nie doczekać |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednakże też mnie zastanawia fenomen facetów otwarcie mówiących, że dziewczyna im się podoba i w ogóle jest fajna cud mjut, a do rzeczy się nie zabierają. Zapewne nieśmiałość, niechęć do angażowania, albo zwykły flirt dla zabicia czasu. Pozostaje liczyć, że chodzi o to pierwsze, Autorko, dlatego musisz to sprawdzić sama robiąc krok Jak będzie się wykręcał albo nie przejmie inicjatywy ani trochę, pozostają zapewne dwie następne opcje.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli mówią to jakiemuś tam koledze, czy koleżance, że "tamta dziewczyna jest bardzo ładna", ale nic z tym nie robią to prawie zawsze chodzi o niesmiałość. No chyba, że cała rozmowa jest na luzie i po prostu facet opisuje swój typ, wtedy na sucho może wskazać, że np. ta dziewczyna jest fajna. Reasumując - wg mnie chłopak jest nieśmiały. We dwoje się zacina bo ... tak mają nieśmiali ![]() Nie wiem, może ty jesteś bardziej śmiała - zrób coś z tym, bo inaczej znadzie się inna, która Ci go sprzed nosa sprzątnie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Ok każdy ma tutaj rację sugerując mi coś, ale to jest tak zagmatwane, że powoli zaczynam mieć dość..
On potrafi rozmawiać z każdym, a przy mnie stoi i rozgląda się na boki, nie wie co ma robić z rękami..aż mnie korci, że mu je związać ;p Wyszłam wreszcie z inicjatywą i zaproponowałam wyjście. Sam zaproponował miejsce itd. Spotkaliśmy się ze znajomymi i wieczór minął całkiem miło, chociaż prawie ze sobą nie rozmawialiśmy bo przecież strach go przerósł. Może ja nadinterpretuję jego zachowanie? Nie wiem sama.. Podczas spotkania, kiedy mieliśmy aż 3 minuty sam na sam zasugerował, że możemy pooglądać filmy, których nie widzieliśmy o ile go do siebie zaproszę.. Dla mnie ok, ale znowu to ja musiałabym wyjść z inicjatywą a mam dziwne wrażenie, że zwyczajnie zacznę mu się narzucać a tego bym nie chciała.. Jestem w kropce bo co raz bardziej zaczynam się zastanawiać czy dobrze robię i czy aby przypadkiem nie traktuje mnie tylko jak koleżankę i chce być zwyczajnie miły? Dać sobie spokój czy brnąć w to dalej i dać mu czas i przekonywać go do siebie? Pisać do niego jak wcześniej czy też poczekać aż to jego najdzie ochota i się odezwie? Help me!
Edytowane przez Nusia925 Czas edycji: 2013-11-13 o 16:09 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No ja się też wielu podobam, ale nie chcą być w związku więc tez mnie nie zapraszają na randki, jedynie mówią jak im się podobam. Niektórzy z czasem sugerowali luźną znajomość jedynie.
Jak mu dajesz sygnały że jestes zainteresowana a on dalej nic to nie wiem czy on szuka czegoś na ten moment, a zasugerowanie oglądania filmów u dziewczyny zamiast ją zaprosić na randkę to mi by się średnio podobało:/ |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Może czeka na krok z Twojej strony. Albo nie chce związku, jak to poprzedniczki pisały. To, że komuś się podobamy nie oznacza od razu, że stworzymy z nim związek.
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
To ja może zreaktywuję wątek, bo widzę że wiele z nas ma podobny problem.
Czy naprawdę na świecie jest aż tylu nieśmiałych facetów? Czy po prostu oni sami nie wiedzą czego chcą? Ja mam podobną sytuację...spędzamy czasami czas we 2, wychodzimy razem i wracamy, spędzamy czas przy gotowaniu (wspólna kuchnia), ostatnio oglądaliśmy tylko we 2 film, wykazuje 95% typowych zachowań faceta któremu podoba się dziewczyna, wszystko super. Ale on nigdy mnie nie przytulił, nie wziął za rękę. Czy on się mnie boi? Jest nieco nieśmiały, ale ja jestem ponoć niebrzydka i nie gryzę Nie sądzę żeby się mną bawił, ale być może sam nie wie czego chce. I nie wiem co ja mam w takim układzie robić? Nie jestem megaśmiała, mam małe doświadczenie z facetami.. Ciężko byłobboy mi pierwszej spróbować coś zdziałać, z drugiej strony nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego, chociażby przyjaciela Edytowane przez daissy89 Czas edycji: 2014-10-28 o 23:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

jednakże też mnie zastanawia fenomen facetów otwarcie mówiących, że dziewczyna im się podoba i w ogóle jest fajna cud mjut, a do rzeczy się nie zabierają. Zapewne nieśmiałość, niechęć do angażowania, albo zwykły flirt dla zabicia czasu. Pozostaje liczyć, że chodzi o to pierwsze, Autorko, dlatego musisz to sprawdzić sama robiąc krok