|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 55
|
Sos pomidorowy
Zrobiłam sos pomidorowy, którym polałam makaron z ryżem i pieczarkami. Wszystko zapiekłam w piekarniku. Ale sos wyszedł mi za mocny i jest kwaśne. Więc moje pytanie brzmi czy można to jeszcze uratować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pani Mizantrop
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 407
|
Dot.: Sos pomidorowy
Jak robiłaś ten sos? Z jakich dokładnie składników?
__________________
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 55
|
Dot.: Sos pomidorowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pani Mizantrop
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 407
|
Dot.: Sos pomidorowy
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;48626533]Przecier pomidorowy, przyprawy, śmietana, cebula i czosnek[/QUOTE]
Jakie przyprawy?
__________________
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2012-11
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 474
|
Dot.: Sos pomidorowy
Mnie połączenie śmietana i przecier nie za bardzo podchodzi :/
__________________
Я свободен, словно птица в небесах, Я свободен, я забыл, что значит страх. Sowa, córka piekarza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2014-02
Wiadomości: 756
|
Dot.: Sos pomidorowy
Może za dużo przecieru pomidorowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
Zarejestrowany: 2013-03
Wiadomości: 1 009
|
Dot.: Sos pomidorowy
[1=2c104580b8e5b97de723f77 00c73d21ba4f19e58_5d8a9ff 38789a;48626284]Zrobiłam sos pomidorowy, którym polałam makaron z ryżem i pieczarkami. Wszystko zapiekłam w piekarniku. Ale sos wyszedł mi za mocny i jest kwaśne. Więc moje pytanie brzmi czy można to jeszcze uratować?[/QUOTE]
Makaron z ryżem? ![]() Można dogotować wobec tego tych składników , ryżu, makaronu i wymieszać. Można dodać troszeczkę cukru. Można dodać tartego sera żółtego, podsmażonego mielonego mięsa , tartej podsmażonej marchwi, gotowane warzywa. Zwiększając objętością niekwaśnych składników kwaśny sos nie będzie tak wyczuwalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pani Mizantrop
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 407
|
Dot.: Sos pomidorowy
Z dobrą śmietaną powinien wyjść fajny, kremowy sos.
__________________
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 967
|
Dot.: Sos pomidorowy
dodaj 2 lyzki cukru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
|
Dot.: Sos pomidorowy
Przecier czyli koncentrat pomidorowy?
Ja do sosu uzywam passaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 6 023
|
Dot.: Sos pomidorowy
Dodaj cukru. Jak używam do czegokolwiek pomidorów to je delikatnie słodzę bo inaczej zawsze wychodzi takie kwaskowate właśnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 7
|
Dot.: Sos pomidorowy
do wszelkich sosów pomidorowych zawsze cukier!zazwyczaj podsmażam pomidory już z cukrem, wtedy wydobywa się z nich naturalna słodycz. a do dania możesz dodać łyżkę cukru rozpuszczonego na patelni bądź rondelku z łyżką wody-łatwiej się wymiesza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pani Mizantrop
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 407
|
Dot.: Sos pomidorowy
Passata to przecier, koncentrat to koncentrat.
__________________
In a world of choices I choose me. My favourite season is the fall of the patriarchy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2014-10
Wiadomości: 6 262
|
Dot.: Sos pomidorowy
Ja zawsze przecier lub koncentrat podsmażam z cukrem i wtedy jest słodki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
Zarejestrowany: 2014-05
Wiadomości: 174
|
Dot.: Sos pomidorowy
Może śmietana się zważyła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Sos pomidorowy
a probowalas skladnikow przed zrobieniem sosu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.