![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
A mo¿e by tak nowy dzia³, podró¿e?
Witam,
Tak sobie ostatnio my¶la³a, my¶la³am i wpad³am na fajny pomys³. Wiza¿anki podró¿uj±, robi± to coraz czê¶ciej, zw³aszcza latem, no ale nie tylko ![]() Po prostu moim zdaniem bardzo fajnym pomys³em by³o by powstanie nowego dzia³u "Podró¿e". Mog³yby¶my tam wpisywaæ swoje do¶wiadczenia z kraju i ze ¶wiata odno¶nie lokum, krajów w sensie typowo turystycznym (wiza¿anki-emigrantki przecie¿ mog± te¿ udzieliæ jakie¶ istotne informacje odno¶nie pobytów w innym kraju, a inne wiza¿anki, mog± ujawniæ sekrety swoich miast) Mo¿emy dzieliæ siê spostrze¿eniami, uwagami odno¶nie podró¿owania (linie lotnicze, linie autobusowe, jak siê gdzie najlepiej dostaæ i czym) i przestrzegaæ innych swoimi np. negatywnymi wra¿eniami odno¶nie jakiego¶ "kwiatka" Ja chêtnie bym siê poudziela³a w takim forum ![]() ![]() Wiem, i¿ powsta³o tutaj niedawno wiele forów i byæ mo¿e nikt nie bêdzie chcia³ by powsta³ taki nowy dzia³, no ale piszê, gdy¿ kto pyta, nie b³±dzi ![]() Ja przewa¿nie szukaj±c lokum biegnê na strony www.igougo.com, lub www.tripadvisor.com, ale pomy¶la³am, i¿ fajnie by³oby jednak pozostaæ tutaj i dzieliæ siê wspólnie, mo¿e te¿ wiza¿anki, jako kobitki jednak trochê podobne do siebie, maj± te¿ podobne preferencje co do warunków spêdzania wakacji. Co o tym s±dzicie drogie wiza¿anki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 415
|
Dot.: A mo¿e by tak nowy dzia³, podró¿e?
Bardzo dobry pomys³
![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2006-07-07 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem za
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No w³a¶nie, mi te¿ o co¶takiego chodzi, a przede wszystkim mog³yby¶my na bie¿±co przestrzegaæ, przed jakimi¶ "wybrykami" przero¼ników,bo to siê zw³aszcza w okresie letnim zdarza naprawdê czêsto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 313
|
Fajny pomys³, ale ja bym to pod kulturê podpiê³a
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jako podforum? super idea
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel Wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 12 462
|
Lokalizacja logiczna.
Proszê o: - okre¶lenie tematyki - zg³oszenia moderatorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Bardzo sie ciesze, iz przypadlo Wam cos takiego do gustu
![]() Mysle, iz dzial bedzie sie cieszyl dosc duzym powodzeniem Szkoda tylko, iz przez najblizsze 10dni niestety nie bede mogla sie udzielac w nim, bowiem wyjezdzam i wracam dopiero po 13lipca, ale jak tylko wroce, od razu sluze informacjami i pomoca w rozwinieciu tego podfora. Wielka szkoda, bo sama zaczepilam o ten temat a nie bede mogla sie w nim udzielac na razie ![]() Ale po 13lipca obiecuje pomoc ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 322
|
Ogólnie jestem przeciwna powstawaniu nowych dzia³ów na Wiza¿u, ale... to nie jest a¿ tak z³y pomys³. W ka¿dym razie faktycznie lepiej, zeby by³ podpiêty pod kulturê, ni¿ pod plotkowe, bo plotkowe ma ju¿ wystarczaj±co du¿o dzia³ów, i nie podoba³oby mi siê, gdyby mia³ tam powstac kolejny.
No ale zobaczymy jak to siê rozwinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 898
|
Mi te¿ siê podoba ten pomys³.
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
aha, tematyka my¶lê, i¿ mog³aby byæ taka:
- ¶wiat (nasze wra¿enia, fajne miejsca) - Polska (nasze wra¿enia, fajne miejsca) - transport (przeloty, podróze autobusem, samochodem, wycieczki-nasze wra¿enia, oceny) - fajne oferty (biura podrózy, promocje na wszelaki transport, na pobyt) chyba nic nie pominê³am? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 898
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dla mnie wa¿ne jest to by by³a mo¿liwo¶æ umieszczania i polecania ciekwych baz noclegowych. choæ z drugiej strony wtedy ³atwo bêdzie umie¶ciæ nieop³acon± reklamê.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 345
|
Pomys³ bardzo bardzo mi siê podoba. Sama kilkakrotnie grzeba³am w internecie, ¿eby znale¼æ zwyk³e, praktyczne porady osób, które by³y w danym kraju. Uwa¿am, ¿e te w³asnie s± najcenniejsze i ¶wietnie by³oby znale¼æ je w jednym miejscu. Np. gdzie kupiæ 0,5 litra wody mineralnej za za 1 Euro a gdzie za 2,5 Euro
![]() ![]() Gdzie nie wolno wjechaæ samochodem i co naprawdê warto zobaczyæ. Jestem "za" ³apkami i nó¿kami! ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 503
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Daenerys
![]() Odnosnie reklam, mysle, iz to nie jest wielki problem, wizazanki z reguly to nie "posiadaczki baz noclegowych" w jakimkolwiek sensie tu mowic, a nawet jesli, to milo byloby u takiej wizazanki z "krwii i kosci" nocowac ![]() A spamerzy to pewnie wiekszosc "wizazanek" z jednodniowym-max. tygodniowym stazem i 5wiadomosciami na koncie. Nnajlepiej po prostu przegladac caloksztalt wiadomosci danego "podejrzanego" i wtedy mysle, iz mozny by bylo cos wysadowac ![]() Co do mojego moderowania, to hmm jakos o tym nie myslalam ![]() Ja chetnie poprowadzilabym takie podforum, ale dopiero po tych 10dniach, a zreszta nie wiem czy bym sobie poradzila? Drugi mankament, ktory nie wiem, czy mnie nie dyskwalifikuje, to fakt, iz czesto gesto nie mam po prostu mozliwosci uzwyania polskich znakow a niektorych to razi. Napisala do mnie Yedanna milego PM, ona ma duzy "przebieg" na wizazu i mysle, ze to powazna i mila kandydatka do moderowania. Bo w koncu do moderowania tematu przyda sie troche wiedzy z tego tematu, ale i wytrwalosc, ulubienie ladu i porzadku oraz pewna determinacja ![]() Ja chetnie bym sie przylaczyla do niej po 13lipca, bowiem sama pale sie do wypisania paru recenzji a szukanie polaczen miedzykrajowych to czesc mojego aktualnego zycia ![]() ![]() Pozdrawiam kochane wizazanki i prosze o przedyskutowanie mojej wypowiedzi, czy tak by Wam odpowiadalo ![]() Zerkne tutaj pozniej, poki co milego dnia zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 577
|
tez jestem na nie.
wizaz przestaja byc powoli wizazem. o iloe jeszcze kultura mi sie podoba, tak kolejne podforum uwazam za bezsensowne. jak dla mnie wystarczy zalozyc watek zbiorczy ze starymi tematami tego typu na plotkowym. zaloze sie ze jest ich dosc sporo. ale nowe podforum jest mim zdaniem zbedne.
nie bo tu nie ma nieba jest prze¶wit miêdzy wie¿owcami a serce to nie serce to tylko kawa³ miêsa a ¿ycie jakie ¿ycie poprzerywana linia na d³oniach a bóg nie ma boga s± tylko krzy¿e przy drogach W³asn± g³upotê ludzie zwykli nazywaæ do¶wiadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 414
|
Jestem na tak. Awia: nie da siê ukryæ, ze nasz ma³y kochany wiza¿ ro¶nie i ro¶nie i nied³ugo stanie siê doros³ym wielkim portalem - nie da siê tego unikn±æ, skoro ca³y czas ro¶nie jego popularno¶æ i liczba u¿ytkowników. Wiêkszo¶æ sta³ych wiza¿anek nie zagl±da ju¿ na inne fora -bo po co skoro jest wiza¿ i wszystko mo¿na tu znale¼æ, zapytaæ ka¿dego o radê. Rozumiem ¿e chcesz zwróciæ uwagê ¿e tematyka podró¿y bardzo odchodzi od pierwotnego "za³o¿enia" wiza¿u jako portalu "kosmetycznego" (na co wskazywa³aby jego nazwa) - ale jak ju¿ powiedzia³am, wiza¿ ro¶nie w oczach
![]() ![]() Dlatego - tak dla podforum podró¿niczego ![]() Mo¿na je podpi±æ pod kulturê albo hobby bo i tym i tym mo¿e byæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 460
|
Ja jestem zdecydowanie na tak
![]() Podró¿e to to co ostatnio bardzo mnie interesuje. Czyta³am wy¿jej, propozycje aby takie informacje zebraæ w jednym w±tku co moim zdaniem jest kompletnie nie mozliwe, nie da sie pisaæ o podró¿ach w jednym w±tku zbiorczym. W samej Polsce jest wiele piêknych miejsc godnych uwagi, o których pewnie wiêkszo¶æ z nas nie ma zielonego pojêcia i warto sie o nich dowiedzieæ. Przydadz± siê tak¿e informacje o tym co zabraæ w podró¿ w dane miejsce ,jakie pam±tki warto przywieæ. Mozna podyskutowaæ o kulturze danego kraju, podzielic siê swoimi wspomnienimi, ka¿dy napewno znalaz³by na takim forum przydatne dla siebie informacje. Podpisuje sie pod pro¶b± nowego poforum i czekam na decyzje "góry" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
szczerze watpie, zeby wizaz.pl byl wielkim portalem.
chociaz nie. zle mowie. jest wielkim portalem. nazywa sie wiza¿. forum na poczatku bylo tylko dodatkiem do KWC i artykulów kosmetycznych. obecnie rozroslo sie do niebotycznych rozmiarów. Moim zdaniem siekanie forum na coraz mniejsze kawalki nie jest dobrym pomyslem. zwlaszcza, ze ciagle jest przesuwana granica, co jeszcze mozna dorzucic, a co podzielic. Pomijam totalnie, to co zostale uczynione z forum dom i ogród.po prostu ![]() 4 wydzielone podfora. to tak jakby na wizooz dziewczyny chcialy podzialu na milosnikow psów/kotów/rybek/gryzoni. obecnie mamy ok 30 forów. plus jakies 10 podforów. i jak na to patrze, to dochodze do wniosku, ze utworzenie wizoozu bylo zlym pomyslem. jak ca³a kategoria hobby.owszem, duzo osob tam zaglada, ale jak dla mnie to jest ciagle przesuwanie granic. ja sie zastanawiam, co jeszcze? jakie forum mozna wymyslic? moze motoryzacyjne, bo kazdy ma w rodzinie samochod?a moze szkolne?albo szkolno-uczelniane? wiesz, ja widze roznice miedzy intymnym - ktore dotyczy plotkowego, i jednak jest o sprawach..hm.kobiecych. ale podróze? duzy watek spelni ta sama funkcje. szefostwo inwestuje ogromna kase, i ³aduje ja w serwery, na ktore wrzucane sa smieci(patrz kategoria gry) w³asnie jest tak, ze dac palec, to po¿ra ca³a reke. ja juz mam dosc reklam, bo z czegos trzeba interes podtrzymywac. wole maly, przytulny wizaz, niz taka hybryde, o wszystkim, o niczym i dupie marynie. to nie gazeta.pl to jest wortal tematyczny. i mysle ze troche rozwagi by sie przydalo bardziej, niz pomysly "a co by tu jeszcze" bo to juz przestaje byæ wiza¿. w bardzo negatywnym tego s³owa znaczeniu.
nie bo tu nie ma nieba jest prze¶wit miêdzy wie¿owcami a serce to nie serce to tylko kawa³ miêsa a ¿ycie jakie ¿ycie poprzerywana linia na d³oniach a bóg nie ma boga s± tylko krzy¿e przy drogach W³asn± g³upotê ludzie zwykli nazywaæ do¶wiadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Poza tym, nie takie pomyslu juz tu byly:
skladano propozycje zalozenia: forum fotograficzne: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum forum szkolne i zawodowe: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum forum o promocjach w drogeriach http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum forum poznajmy sie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum forum poradnik babuni: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum foum poezja http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum forum stomatologia: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nowe+forum
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 345
|
Nie wiem czemu tak to przeszkadza.
![]() ![]() Ale nie przeszkadza mi to, ¿e s± tu tematy niezupe³nie zwi±zane z kobieco¶ci± np. ksi±¿ki itd. Natomiast wrêcz za plus uwa¿am, ¿e ka¿da babka znajdzie tu co¶ dla siebie. Nikt nikogo nie zmusza do odwiedzania poszczególnych podforów. Ponadto ich istnienie nie godzi chyba w Wiza¿. Ale je¶li ju¿ to a¿ tak przeszkadza, to mo¿e po prostu kjaki¶ w±tek zborczy... ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
yedanna- jest roznica miedzy:
"Wiem, ¿e istniej± ró¿ne podfora, ró¿ne tematy itd. co nie oznacza, ¿e na wszystkie zagl±dam" a "na wiekszo¶c nie zagladam" gdybym chciala zajerzec na wszytskie, spedzalabym dziennie na wizazku ok 5 godzin. czego nie bylo tych pare lat wstecz, kiedy tu przybylam. tamtemu wizazaowi tez NIC nie brakowolo. byl to potral stricte o urodzie i makijazu. zajmowal jakies 1/3 obecnych for. jednak z racji ogromnej ilosci wizazanek, juz wtedy odnalezienie sie w nim ³atwe nie bylo. wspolczuje nowym wizazankom. zreszta ostatnio pojawilo sie kilka watkow typu - gubie sie na wizazu, nie moge sie odnalezc. wszytskiego tu jest duzo. ja, mimo dlugiego stazu, zaczynam sie czuc tak samo. jak dziecko na odpuscie. wszedzie glosno i tloczno, nie wiadomo do którego straganu podejsc. przez co bywam na moze 3?4? dzialach. najgorsze jest to, ze nikt nie chce zrozumiec, ze serwey nie sa wirtualne. coraz czesciej zlos zamieszcza komunikat, ze cos robi z forum, ze pozera ono kolejny serwer. a jednoczesniej sie psioczy na nadmiar reklam ![]() a wystarczy uzyc czasem wyszukiwarki. chociazby, nie zakladac kolejny, i kolejny watek. i tylko wszyscy chca wiecej i lepiej. a czy ktos. któras dostrzega fakt, ze tak jak w zyciu nic nie jest za darmo,tak ktos na to ³o¿y.wszak¿e. ja nawet nie probuje sobie wyobrazic, ile kosztuje utrzymanie wizazu. mam nadzieje, ze reklamy pokrywaja ![]() zreszta. nie o tym. o umiar prosze i umiaru sie domagam. co nie znaczy, ze paru rzeczy bym nie wyciachala. jak wspomniane przeze mnie gry ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Awio, ile¿ to razy marzy³am o funkcji czy¶ciciela na Forum, oj to by siê pociacha³o wszelkie duble, stare prywaty, za¶miecacze, spamy...
![]() Ale mniejsza z tym, to nie temat na ten w±tek. Tak siê rozmarzy³am. Te¿ nie podoba mi siê coraz wiêksza rozbudowa Wiza¿u. Ale to jest chyba nieuniknione? Tak jak miasta, tak i Forum ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
tak myslalam, ze mnie pomacasz :P
a na serio - zamiast stwarzania nowego forum - na sile, jestem za zabprowadzeniem porzadku na intymnym. b³ad zostal popelniony na poczatku, z forum zrobilo sie "wszystko o seksie. kazdym seksie" uwazam to za problem. watki duchowe mieszaja sie z cielesnymi. ba. duchowe zepchniete sa daleko. króluje "z kim chcialabys wyladowac w ³ozku" obawiam sie, ze skonczy sie na podforum Seks i partnerstwo. ale mysle, ze cos z tym trzeba zrobic, bo te watki i tak sa. i tak jest ich brdzo duzo. ale mimo wszystko nie da sie pogodzic. a przynajmniej nikt nie chce tego zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
te¿ mi sie wydaje, ¿e na naszym Wiza¿u przyda³oby siê jedno wielkie sprz±tanie i podzielenie wszystkiego z sensem. i tez brakuje mi Wiza¿u z dawnych czasów. jednak Rachela dobrze zauwa¿y³a, ¿e ." Tak jak miasta, tak i Forum" dlatego dyskusja mo¿e nie mieæ sensu.
![]() dzia³ podró¿e nie przeszkadza³by mi, choæ nie czujê wielkiej potrzeby by powstawa³o takie podforum. tak samo jak nie czu³am potrzeby by powstawa³o forum o zwierzêtach. jednak mi ono nie przeszkadza, a czasami z ciekawo¶ci zajrzê. dlatego ciekawa jestem, jak potoczy siê sprawa nowego podforum, bo wiem, ¿e Szefostwo bardzo nam idzie na rêkê i przystosowuje Wiza¿ do naszych potrzeb, chêci i wymagañ. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.