gwałt jako powód do żartów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-23, 16:02   #1
dominikmeller25
Zakorzenienie

gwałt jako powód do żartów

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...rtowalem/qqm37

zawsze uważałem Ziemkiewicza za głupka, teraz to tylko potwierdził i zszedł zupełnie na poziom Korwina i śp. Leppera (dziwiącego się że prostytutkę można zgwałcić).
to trochę takie nabijanie się w swoim dziwacznym środowisku z ofiar gwałtów.

czy waszym zdaniem przesadził czy po prostu to był taki żart?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 16:26   #2
201705230905
Konto usunięte

Dot.: gwałt jako powód do żartów

Taki buracki ''żart'' jak wpis szefa browaru Ciechanów, oboje po jednych pieniądzach.
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 16:29   #3
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Buracki tekst.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 16:31   #4
Kalini
Zakorzenienie

Mam mdłości jak takie rzeczy czytam. Po takiej wypowiedzi powinien być na zawsze spalony, bojkotowany itd.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 16:47   #5
_Mia
Zakorzenienie

"Ot, po prostu zażartowałem, może z lekką przechwałką, jak to w moim wieku"- no faktycznie jest się czym chwalić, robiąc z siebie spoconego napaleńca wychwytującego najsłabsze sztuki w ciemnym rogu remizy i zaciągającego je w stanie półświadomości do łóżka
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 16:52   #6
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
czy waszym zdaniem przesadził czy po prostu to był taki żart?
Przemoc nigdy nie jest 'po prostu', a agresja językowa to jak najbardziej przemoc.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Mam mdłości jak takie rzeczy czytam.
Ja też.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 17:19   #7
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Nie wiem kim jest ten ziemkiewicz wiec nie mając na starcie negatywnego nastawienia stwierdzam, że nie ma w tej wypowiedzi niczego szokującego O.o

Jest ona nadużyciem bo sugeruje, że wykorzystywanie pijanych kobiet jest bardzo powszechne, w co osobiście nie wierzę, natomiast zjawisko istnieje i ma się dobrze. Jest dla niektórych jedyną taktyką uzyskania stosunku płciowego i czytałem też o tym na wizażu.

Np był wątek o współlokatorach i tam wizażanka skarżyła się, że po każdym wyjściu do klubu, współlokator sprowadza pijane dziewczyny które budząc się nie wiedzą gdzie są.

Na dzień dzisiejszy, nadal najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem na nie zostanie wykorzystaną podczas silnego upojenia alkoholowego jest niewprowadzanie się w silne upojenie alkoholowe

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 17:22   #8
201604130936
Konto usunięte

Może w ogóle zamknijmy się wszystkie w domu? Alkohol jest dla ludzi, a gwałtu czy molestowania NIC NIE USPRAWIEDLIWIA

Chociaż dla cieboe taka mocno pijana to chyba jedyna nadzieja.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 17:27   #9
Kalini
Zakorzenienie

Beznadziejny123 - nik doskonale pasuje do wypowiedzi. Wykorzystanie pijanej dziewczyny to po prostu gwałt. I usprawiedliwianie go w jakikolwiek sposób to świństwo.

Znowu mam mdłości, póki będą takie opinie krążyły w społeczeństwie nigdy nie będzie normalnie i zawsze to w kobiecie będzie się szukało winy.
Stary 2014-09-23, 17:34   #10
pankasztan
Rozeznanie

Dodam, że Ziemkiewicz ma w domu trzy osoby płci żeńskiej: żonę i dwie córki.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 17:40   #11
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Nie wiem kim jest ten ziemkiewicz wiec nie mając na starcie negatywnego nastawienia stwierdzam, że nie ma w tej wypowiedzi niczego szokującego O.o

Jest ona nadużyciem bo sugeruje, że wykorzystywanie pijanych kobiet jest bardzo powszechne, w co osobiście nie wierzę, natomiast zjawisko istnieje i ma się dobrze. Jest dla niektórych jedyną taktyką uzyskania stosunku płciowego i czytałem też o tym na wizażu.

Np był wątek o współlokatorach i tam wizażanka skarżyła się, że po każdym wyjściu do klubu, współlokator sprowadza pijane dziewczyny które budząc się nie wiedzą gdzie są.

Na dzień dzisiejszy, nadal najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem na nie zostanie wykorzystaną podczas silnego upojenia alkoholowego jest niewprowadzanie się w silne upojenie alkoholowe
Pewnie uważasz też, że gwałt zazwyczaj prowokują kobiety swoim strojem, zachowaniem czy wyzywającymi gestami. Biedni, kuszeni mężczyźni gwałcą, bo cóż zrobić, tacy bezradni.

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-09-23, 20:15   #12
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Beznadziejny123 - nik doskonale pasuje do wypowiedzi. Wykorzystanie pijanej dziewczyny to po prostu gwałt. I usprawiedliwianie go w jakikolwiek sposób to świństwo.

Znowu mam mdłości, póki będą takie opinie krążyły w społeczeństwie nigdy nie będzie normalnie i zawsze to w kobiecie będzie się szukało winy.
Był wątek o gwałcie, nie pamiętam, jak się nazywał. Chyba o marsz sznat chodziło. I tez coś takiego napisałam. I w sumie za każdym razem, gdy czytam ten nick, to myślę o tamtej wypowiedzi.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=203

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2014-09-23 o 20:22
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 20:29   #13
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Był wątek o gwałcie, nie pamiętam, jak się nazywał. Chyba o marsz sznat chodziło. I tez coś takiego napisałam. I w sumie za każdym razem, gdy czytam ten nick, to myślę o tamtej wypowiedzi.

Niech ten dzień się już skończy...
Stary 2014-09-23, 20:32   #14
201607111042
Konto usunięte

Kiepski żart. Ziemkiewicz to inteligentny facet, ale tym razem trochę przesadził.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 20:33   #15
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:

Przeczytałam tę jego wypowiedz... wow - jak można takie rzeczy p******ć
Stary 2014-09-23, 21:00   #16
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
Kiepski żart. Ziemkiewicz to inteligentny facet, ale tym razem trochę przesadził.
Widocznie nie jest taki inteligentny.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 21:07   #17
MsLizard
Zadomowienie

Przesadził i to ostro
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-23, 21:12   #18
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Widocznie nie jest taki inteligentny.
Mnie wydaje się sensowny, ale fakt że nie błysnął tym razem.
Stary 2014-09-23, 21:15   #19
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Może w ogóle zamknijmy się wszystkie w domu? Alkohol jest dla ludzi, a gwałtu czy molestowania NIC NIE USPRAWIEDLIWIA

Chociaż dla cieboe taka mocno pijana to chyba jedyna nadzieja.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Pewnie uważasz też, że gwałt zazwyczaj prowokują kobiety swoim strojem, zachowaniem czy wyzywającymi gestami. Biedni, kuszeni mężczyźni gwałcą, bo cóż zrobić, tacy bezradni.
Cytat:

Cytat:
Przeczytałam tę jego wypowiedz... wow - jak można takie rzeczy p******ć
Niektóre z was naprawdę nie są warte nerwów :/

Nie warto trzymać w tajemnicy swojego hasła do konta bankowego, nie warto zamykać domu i samochodu na klucz, nie warto przypinać roweru do barierki - kradzieży przecież nic nie usprawiedliwia!

A no nie usprawiedliwia, natomiast jest coś takiego jak instynkt przetrwania który niektóre z was mają zaburzony. Niektórzy ludzie rozumieją, że nie przypinając roweru jest większe prawdopodobieństwo że zostanie on skradziony. Tylko i aż tyle.

Upijanie się do nieprzytomności jest złe dla każdego człowieka a nie tylko dla dziewczyny która chce się czuć bezpiecznie.

Nie powiedziałem, że to nie jest gwałt ani nie usprawiedliwiłem sprawcy więc odbijcie te komentarze poniżej jakiegokolwiek poziomu (szczególnie te osobiste, do osoby której nie znacie) i nie wkładajcie mi w usta czegoś czego nie powiedziałem.

Wyżej cytowane, nie powinny być kompletnie skierowane do mnie. Ale wypowiedzieli się lunatycy i fantaści, którzy nie odpowiadają merytorycznie na treść która istnieje, tylko ich tanią rozrywką jest obrażanie ludzi, szczególnie jeśli jest oparte nie na przekonaniach danej osoby ale na wyobraźni na temat przekonań tej osoby.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-23, 21:16   #20
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottan Pokaż wiadomość
wykształcenie może i ma, ale rozumu brak.
zresztą nie lubiłem gościa jako dziennikarza (strasznie stronniczy), prowadzącego program historyczny w TVP Historia (strasznie czasami bredził że aż go goście historycy do pionu musieli stawiać tak bredził nie znając tematu), a tu pokazał że i żart ma na poziomie menela spod budki z tanim winem.
ale to pokazuje jak prawa strona podchodzi do gwałtów. bo to nie pierwszy przedstawiciel elit z prawej strony który tak lekko mówi o gwałcie.
Stary 2014-09-23, 21:18   #21
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
Fakt jest taki że pijana kobieta jest łatwiejszym "łupem" dla gwałciciela. No ale to żadne usprawiedliwienie dla zboczeńców. Nie znaczy nie czy je kobieta powie po pijaku czy na trzeźwo.
Stary 2014-09-23, 21:26   #22
olenkasz
Zakorzenienie

niska kultura, nisko rozwinięte społeczeństwo.

beznadziejny, idź prać skarpety.
Stary 2014-09-23, 21:27   #23
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
wykształcenie może i ma, ale rozumu brak.
zresztą nie lubiłem gościa jako dziennikarza (strasznie stronniczy), prowadzącego program historyczny w TVP Historia (strasznie czasami bredził że aż go goście historycy do pionu musieli stawiać tak bredził nie znając tematu), a tu pokazał że i żart ma na poziomie menela spod budki z tanim winem.
ale to pokazuje jak prawa strona podchodzi do gwałtów. bo to nie pierwszy przedstawiciel elit z prawej strony który tak lekko mówi o gwałcie.
Nie oglądałam tego programu, więc się nie wypowiem, ale oglądałam kilka jego występów u Michalikowej i zrobił na mnie pozytywne wrażenie, równiez w rozmowie z Grodzką zachował poziom i nie wyszedł na oszołoma.

Z tego żartu tłumaczył się tak, że czasem kobiety oskarżają o gwałt bezpodstawnie i na to chciał zwrócić uwagę. Jak już pisałam dla mnie przesadził, ale nie można powiedzieć że problem który chciał nagłośnić nie istnieje. Sama miałam w gimnazjum taką artystkę.
Stary 2014-09-24, 08:18   #24
rozowo
Raczkowanie

Jego tłumaczenia są żenujące. Najlepiej gubić słomę z butów, gadać bezmyślnie głupoty, a potem się tłumaczyć, że to przecież ironia i sarkazm, i jezusmarianiktmnienierozu mie.
Stary 2014-09-24, 08:30   #25
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowo Pokaż wiadomość
Jego tłumaczenia są żenujące. Najlepiej gubić słomę z butów, gadać bezmyślnie głupoty, a potem się tłumaczyć, że to przecież ironia i sarkazm, i jezusmarianiktmnienierozu mie.
teraz to ironia, sarkazm i Bóg wie co jeszcze a to dlatego bo się trochę szum zrobił.
gdyby nie to, to Ziemkiewicz nic o sarkazmie czy ironii by nie mówił, no a że się pieprzy głupoty w sieci to potem się ma.
szkoda tylko że nie przyjął tego na klatę tylko od razu zaczął sie wycofywać zasłaniając ironią (choć lepsze to niż że zdanie jest wyrwane z kontekstu ).

co do bezpodstawnych oskarżeń o gwałt, to zdarzają sie, ale i bezpodstawne oskarżenia o molestowanie dziecka również się zdarzają i nikt nie żartuje w ten sposób, po prostu buractwo czasem z człowieka wyjść musi, Korwin pokazał kim jest, śp. Lepper również pokazał to i Ziemkiewicz poczuł że nie może być gorszy i coś o gwałtach musi palnąć.
czyżby jakąś nową książkę wydaje i stąd ten tekst dla podbicia sprzedaży? kto tam go wie, w końcu nie ważne co, ważne by mówili...
Stary 2014-09-24, 09:43   #26
Imperialista
BAN stały

Akurat polecam lektury Ziemkiewicza. Osobiście za nim nie przepadam, ale cenię jego publicystykę. Na przykład "Michnikowszczyzna" czy "Myśli nowoczesnego endeka".
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-24, 10:29   #27
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość

Mam prawo schlać się jak świnia i nikt nie ma prawa tego wykorzystać.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 10:46   #28
dominikmeller25
Zakorzenienie

zboczeńcowi każdy argument będzie przydatny, nie ważne czy pijana, nie ważne czy skąpo ubrana on zawsze będzie miał usprawiedliwienie swego czynu, ba nawet habit zakonnicy nie uchroni przed gwałtem, po prostu zboczeniec zawsze znajdzie sto powodów aby siebie usprawiedliwić i smutne że Ziemkiewicz jako podobno inteligent tego nie rozumie.
Stary 2014-09-24, 10:51   #29
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
zboczeńcowi każdy argument będzie przydatny, nie ważne czy pijana, nie ważne czy skąpo ubrana on zawsze będzie miał usprawiedliwienie swego czynu, ba nawet habit zakonnicy nie uchroni przed gwałtem, po prostu zboczeniec zawsze znajdzie sto powodów aby siebie usprawiedliwić i smutne że Ziemkiewicz jako podobno inteligent tego nie rozumie.

język gwałtu
Stary 2014-09-24, 10:53   #30
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie.

Owszem, upijanie się to nieostrożność i to nie tylko w kontekście gwałtu. Ale nie tłumaczy to ani gwałciciela, ani kogoś, kto taką osobę okradnie lub zabije.

Ludzie często narzekają, że nasze prawo sprzyja przestępcom, a nie ofiarom. Ale tak naprawdę to społeczeństwo im sprzyja.

Ponadto nie wierzę, że ktoś, kto pisze takie rzeczy, zachowałby się porządnie, gdyby znalazł się w podobnej sytuacji. Jak ktoś napisze, że można wziąć portfel człowieka, który leży na ulicy, no bo kto by nie okradł nieprzytomnego, to ja tę osobę automatycznie uważam za złodzieja lub kandydata na złodzieja.

Edytowane przez Fleur_D
Czas edycji: 2014-09-24 o 10:56
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości