![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
gwałt jako powód do żartów
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...rtowalem/qqm37
zawsze uważałem Ziemkiewicza za głupka, teraz to tylko potwierdził i zszedł zupełnie na poziom Korwina i śp. Leppera (dziwiącego się że prostytutkę można zgwałcić). to trochę takie nabijanie się w swoim dziwacznym środowisku z ofiar gwałtów. czy waszym zdaniem przesadził czy po prostu to był taki żart? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: gwałt jako powód do żartów
Taki buracki ''żart'' jak wpis szefa browaru Ciechanów, oboje po jednych pieniądzach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Buracki tekst.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam mdłości jak takie rzeczy czytam. Po takiej wypowiedzi powinien być na zawsze spalony, bojkotowany itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
"Ot, po prostu zażartowałem, może z lekką przechwałką, jak to w moim wieku"- no faktycznie jest się czym chwalić, robiąc z siebie spoconego napaleńca wychwytującego najsłabsze sztuki w ciemnym rogu remizy i zaciągającego je w stanie półświadomości do łóżka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przemoc nigdy nie jest 'po prostu', a agresja językowa to jak najbardziej przemoc.
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ja też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem kim jest ten ziemkiewicz wiec nie mając na starcie negatywnego nastawienia stwierdzam, że nie ma w tej wypowiedzi niczego szokującego O.o
Jest ona nadużyciem bo sugeruje, że wykorzystywanie pijanych kobiet jest bardzo powszechne, w co osobiście nie wierzę, natomiast zjawisko istnieje i ma się dobrze. Jest dla niektórych jedyną taktyką uzyskania stosunku płciowego i czytałem też o tym na wizażu. Np był wątek o współlokatorach i tam wizażanka skarżyła się, że po każdym wyjściu do klubu, współlokator sprowadza pijane dziewczyny które budząc się nie wiedzą gdzie są. Na dzień dzisiejszy, nadal najlepszym i najbezpieczniejszym sposobem na nie zostanie wykorzystaną podczas silnego upojenia alkoholowego jest niewprowadzanie się w silne upojenie alkoholowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Może w ogóle zamknijmy się wszystkie w domu? Alkohol jest dla ludzi, a gwałtu czy molestowania NIC NIE USPRAWIEDLIWIA
Chociaż dla cieboe taka mocno pijana to chyba jedyna nadzieja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Beznadziejny123 - nik doskonale pasuje do wypowiedzi. Wykorzystanie pijanej dziewczyny to po prostu gwałt. I usprawiedliwianie go w jakikolwiek sposób to świństwo.
Znowu mam mdłości, póki będą takie opinie krążyły w społeczeństwie nigdy nie będzie normalnie i zawsze to w kobiecie będzie się szukało winy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dodam, że Ziemkiewicz ma w domu trzy osoby płci żeńskiej: żonę i dwie córki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=203 Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-09-23 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Kiepski żart. Ziemkiewicz to inteligentny facet, ale tym razem trochę przesadził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Przesadził i to ostro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie warto trzymać w tajemnicy swojego hasła do konta bankowego, nie warto zamykać domu i samochodu na klucz, nie warto przypinać roweru do barierki - kradzieży przecież nic nie usprawiedliwia! A no nie usprawiedliwia, natomiast jest coś takiego jak instynkt przetrwania który niektóre z was mają zaburzony. Niektórzy ludzie rozumieją, że nie przypinając roweru jest większe prawdopodobieństwo że zostanie on skradziony. Tylko i aż tyle. Upijanie się do nieprzytomności jest złe dla każdego człowieka a nie tylko dla dziewczyny która chce się czuć bezpiecznie. Nie powiedziałem, że to nie jest gwałt ani nie usprawiedliwiłem sprawcy więc odbijcie te komentarze poniżej jakiegokolwiek poziomu (szczególnie te osobiste, do osoby której nie znacie) i nie wkładajcie mi w usta czegoś czego nie powiedziałem. Wyżej cytowane, nie powinny być kompletnie skierowane do mnie. Ale wypowiedzieli się lunatycy i fantaści, którzy nie odpowiadają merytorycznie na treść która istnieje, tylko ich tanią rozrywką jest obrażanie ludzi, szczególnie jeśli jest oparte nie na przekonaniach danej osoby ale na wyobraźni na temat przekonań tej osoby.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie lubiłem gościa jako dziennikarza (strasznie stronniczy), prowadzącego program historyczny w TVP Historia (strasznie czasami bredził że aż go goście historycy do pionu musieli stawiać tak bredził nie znając tematu), a tu pokazał że i żart ma na poziomie menela spod budki z tanim winem. ale to pokazuje jak prawa strona podchodzi do gwałtów. bo to nie pierwszy przedstawiciel elit z prawej strony który tak lekko mówi o gwałcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Fakt jest taki że pijana kobieta jest łatwiejszym "łupem" dla gwałciciela. No ale to żadne usprawiedliwienie dla zboczeńców. Nie znaczy nie czy je kobieta powie po pijaku czy na trzeźwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
niska kultura, nisko rozwinięte społeczeństwo.
beznadziejny, idź prać skarpety.
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego żartu tłumaczył się tak, że czasem kobiety oskarżają o gwałt bezpodstawnie i na to chciał zwrócić uwagę. Jak już pisałam dla mnie przesadził, ale nie można powiedzieć że problem który chciał nagłośnić nie istnieje. Sama miałam w gimnazjum taką artystkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jego tłumaczenia są żenujące. Najlepiej gubić słomę z butów, gadać bezmyślnie głupoty, a potem się tłumaczyć, że to przecież ironia i sarkazm, i jezusmarianiktmnienierozu mie.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie to, to Ziemkiewicz nic o sarkazmie czy ironii by nie mówił, no a że się pieprzy głupoty w sieci to potem się ma. szkoda tylko że nie przyjął tego na klatę tylko od razu zaczął sie wycofywać zasłaniając ironią (choć lepsze to niż że zdanie jest wyrwane z kontekstu ![]() co do bezpodstawnych oskarżeń o gwałt, to zdarzają sie, ale i bezpodstawne oskarżenia o molestowanie dziecka również się zdarzają i nikt nie żartuje w ten sposób, po prostu buractwo czasem z człowieka wyjść musi, Korwin pokazał kim jest, śp. Lepper również pokazał to i Ziemkiewicz poczuł że nie może być gorszy i coś o gwałtach musi palnąć. czyżby jakąś nową książkę wydaje i stąd ten tekst dla podbicia sprzedaży? kto tam go wie, w końcu nie ważne co, ważne by mówili... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Akurat polecam lektury Ziemkiewicza. Osobiście za nim nie przepadam, ale cenię jego publicystykę. Na przykład "Michnikowszczyzna" czy "Myśli nowoczesnego endeka".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Mam prawo schlać się jak świnia i nikt nie ma prawa tego wykorzystać.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
zboczeńcowi każdy argument będzie przydatny, nie ważne czy pijana, nie ważne czy skąpo ubrana on zawsze będzie miał usprawiedliwienie swego czynu, ba nawet habit zakonnicy nie uchroni przed gwałtem, po prostu zboczeniec zawsze znajdzie sto powodów aby siebie usprawiedliwić i smutne że Ziemkiewicz jako podobno inteligent tego nie rozumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
język gwałtu ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, upijanie się to nieostrożność i to nie tylko w kontekście gwałtu. Ale nie tłumaczy to ani gwałciciela, ani kogoś, kto taką osobę okradnie lub zabije. Ludzie często narzekają, że nasze prawo sprzyja przestępcom, a nie ofiarom. Ale tak naprawdę to społeczeństwo im sprzyja. Ponadto nie wierzę, że ktoś, kto pisze takie rzeczy, zachowałby się porządnie, gdyby znalazł się w podobnej sytuacji. Jak ktoś napisze, że można wziąć portfel człowieka, który leży na ulicy, no bo kto by nie okradł nieprzytomnego, to ja tę osobę automatycznie uważam za złodzieja lub kandydata na złodzieja. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-09-24 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.