|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Choroba psychiczna , co robić ??![]() Edytowane przez Kasieek__ Czas edycji: 2014-10-19 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Choroba psychiczna , co robić ??
zostaw go i zajmij sie soba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jestem z nim przez prawie 5 lat i przez chorobę go nie zostawię .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Kto mu odstawił leki? Dlaczego nie może pracować? Kto mu zdiagnozował "załamanie nerwowe z objawami paranoidalnymi przez używanie narkotyków"? Byłaś u psychiatry, że twierdzisz, że masz depresję czy zgadujesz? Idź do psychiatry, zajmij się swoim zdrowiem, a potem ewentualnie zastanawiaj się jak pomóc chłopakowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wlasnie do tego prowadza dopalacze, raz wezmiesz jakies scierwo i sie to latami ciagnie. Na forum psychologicznym jest mnostwo takich przypadkow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;48347194]zostaw go i zajmij sie soba[/QUOTE]
Jeśli masz TŻ to już mu współczuję, jeśli zachoruje ![]() Autorko - dziwię Ci się, że akceptowałaś to, że Twój chłopak ćpał (no właśnie - ćpie jeszcze?), w końcu żeby wpieprzyć się w taki stan psychiczny nie wystarczy trawka od święta... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelna Nastolatka
|
nie bardzo rozumiem pierwszy post, ale nad czym tu debatować? Chłopak musi znaleźć dobrego psychiatrę i brać leki. Cóż innego spodziewa się autorka zrobić??
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48347574]Jeśli masz TŻ to już mu współczuję, jeśli zachoruje
![]() Autorko - dziwię Ci się, że akceptowałaś to, że Twój chłopak ćpał (no właśnie - ćpie jeszcze?), w końcu żeby wpieprzyć się w taki stan psychiczny nie wystarczy trawka od święta...[/QUOTE] Nie akceptowałam tego , lecz co miałam zrobić jak był w Anglii ? Tam to sie zaczęło wtedy tylko koledzy i koledzy ;( .. Myślałam że to przejdzie wiem byłam głupia .. Ps. sorki za ten nieład w treści wątku , ale jestem zupełnie załamana i musiałam się komuś wygadać .. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Naczelna Nastolatka
|
a i oczywiście odstawić narkotyki bo leki psychiatryczne plus narkotyki to prosta droga do przekręcenia się
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Trzeba było od początku reagować, w życiu nie pozwoliłabym sobie na bycie w związku z ćpunem - albo rzuca to gówno, albo ja rzucam jego, niestety. No chyba, że nie wiedziałaś o tym, co on w tej Anglii wyprawia. W każdym razie wniosek jest jeden: odwyk, leczenie psychiatryczne i leki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Lekarze mówią , że nie jest uzależniony bo wytrzymał miesiąc w tym pierwszym zakładzie psychiatrycznym i następny w drugim . Na początku wgl. mówili że musiał przeżyć coś traumatycznego o czym możemy się nigdy nie dowiedzieć bo jest strasznie uczuciowy ale tego nie okazuje . A następny lekarz mówił że to po prostu załamanie nerwowe i tyle . Jeden lekarz to drugi tamto idzie zwariować ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ostatecznie musisz zaufać lekarzom, sama nie dasz rady mu pomóc. Zmiana lekarzy i szpitali zbyt często też mu na pewno nie służy, ktoś powinien zająć się jego sprawą długofalowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48347893]Ostatecznie musisz zaufać lekarzom, sama nie dasz rady mu pomóc. Zmiana lekarzy i szpitali zbyt często też mu na pewno nie służy, ktoś powinien zająć się jego sprawą długofalowo...[/QUOTE]
Zdaję sobie z tego sprawę lecz po miesiącu go wypuszczają i mówią że jest ok . A gdy się do nich dzwoni to oni mówią "No ja tak dawałam trzy tygodnie , bo wie Pani ta choroba tak robi " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
uciekaj gdzie pieprz rośnie bo to straszna choroba
załóżmy że urodzisz dziecko i będziesz szczęśliwą mamą a może on nawet tatą ale nie znasz dnia ani godziny jak głosy m,u powiedzą że dziecko to diabeł i musi je zabić i on to zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48347574]Jeśli masz TŻ to już mu współczuję, jeśli zachoruje
![]() On nie "zachorował" on prawdopodobnie doprowadził się do takiego stanu narkotykami (nawet jednorazowe użycie jakiejś substancji przy podatnym organizmie może powodować nieodwracalne zmiany w mózgu). to taka subtelna różnica. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Nie zostawiłabym faceta z powodu choroby psychicznej, ale z powodu narkomanii. Facetowi nie pomożeswz, jeśli sam nie chce. Powinien ustabilizować życie, konkretnie się leczyć i odstawić wszelkie używki. A ty, jeśli podejrzewasz depresję, idź do psychiatry. Na NFZ, bez skierowania.
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Bez przesady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale on dalej bierze te narkotyki, czy przestał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie da się tego czytać, nie wiem jak to zrozumiałyście :O
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Przestał , lekarze mówią że jak będzie brał systematycznie leki przez dwa lata to choroba ustanie . Pojawia si ę światełko w tunelu , lecz mówią też że takie osoby jeśli czują, że stan psychiczny się poprawia to zaczynają kombinować z lekami , ale po pół roku systematycznego brania leków może dostać je dożylnie i wtedy przychodzic co drugi tydzień, aby przyjmować to
![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
Np: "Uciekaj , nie jesteś tu bezpieczny " itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.