|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wdowi garb
Cześć,
mam pewien problem... Swojego czasu dużo siedziałam przed komputerem, niewiele się ruszałam. Myślę, że głównie przez to wyrósł na mej szyi garb. Poza tym ma go również moja mama, więc możliwe że jest to też kwestia genów. Obecnie jest to jeden z moich największych kompleksów, zastanawiam się, czy on kiedykolwiek zmniejszy się na tyle, bym mogła bez wstydu chodzić w koczku... Co powinnam z nim zrobić? Może jakieś masaże? Dodaję też 2 zdjęcia, jedne gdy się zgarbię, drugie gdy jestem wyprostowana. Baardzo proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wdowi garb
Czy ma Pani bardzo stresujące życie? Niekiedy przy dość dużym stresie właśnie tak wygląda kark ale to nie jest jedyna przyczyna, proszę zauważyć co zrobiło z Pani sylwetką siedzenie przed komputerem! Brak korekcji spowodował spłycenie lordozy szyjnej i wysunięcie głowy do przodu. Ewidentnie mamy tutaj do czynienia z plecami okrągłymi i to w dość rozwiniętym stanie skoro tak wygląda rozluźniona sylwetka. Zajrzeć do internetu i zobaczyć czym są plecy okrągłe i zacząć porządnie ćwiczyć mięśnie rozciągnięte oraz rozciągać przykurczone.
Niestety jest to bardzo nieestetyczna przypadłość i radzę jak najszybciej się za to zabrać również ze względów zdrowotnych. Najpierw ćwiczenia a masaże to głównie mające na celu zniesienie napięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Raczej nie mam stresującego życia...
http://strona-sportowa-sp-labunki.re...ecyokragle.htm Czy wykonywanie takich ćwiczeń codziennie przez około 20 minut da oczekiwane efekty? Czy w ogóle jest możliwe pozbycie się garbu? Bądź - chociaż jego zmniejszenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie do lekarza. Możesz sobie krzywdę zrobić, próbując sama to naprawic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
W najbliższym tygodniu wybieram się do ortopedy, więc mam nadzieję, że pomoże mi w doborze ćwiczeń itd.
A Wy jak myślicie, czy jest możliwe pozbycie się tego garbu? Dodam, że mam 16 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ortopeda co najwyżej może dokładniej określić (zdjęcie rtg) co tam się naprawdę dzieje. Fakt , że na typowy "wdowi grzbiet" jest dużo za wcześnie. Ale od "ustawiania" ćwiczeń jest fizjoterapeuta
Edytowane przez stary.smok Czas edycji: 2014-06-28 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Poszukaj zajęć z jogi . Ja uczyłam się z książek ale w końcu poszłam na zajęcia z instruktorką. Przeżyłam szok choć myślałam ,że jestem wygimnastykowana. . Kobiety starsze ode mnie o 20-30 lat miały piękne plecy, otwartą klatkę piersiową, niesamowita ruchomość stawów ( i nieraz nadwagę). Jedna z nich powiedziała mi ,że jak przyszła na jogę to miała garba i jedno ramię niższe. Wszystkie te panie są dla mnie nieustającą inspiracją.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.