wdowi garb - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 17:12   #1
mercii8
Przyczajenie

wdowi garb

Cześć,
mam pewien problem...
Swojego czasu dużo siedziałam przed komputerem, niewiele się ruszałam. Myślę, że głównie przez to wyrósł na mej szyi garb. Poza tym ma go również moja mama, więc możliwe że jest to też kwestia genów. Obecnie jest to jeden z moich największych kompleksów, zastanawiam się, czy on kiedykolwiek zmniejszy się na tyle, bym mogła bez wstydu chodzić w koczku... Co powinnam z nim zrobić? Może jakieś masaże? Dodaję też 2 zdjęcia, jedne gdy się zgarbię, drugie gdy jestem wyprostowana. Baardzo proszę o pomoc!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg YourPhoto_2014-4-3(19-47-22).jpg (29,9 KB, 318 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg YourPhoto_2014-4-3(19-47-18).jpg (29,6 KB, 262 załadowań)
mercii8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 13:41   #2
AshaiSun
Raczkowanie

Dot.: wdowi garb

Czy ma Pani bardzo stresujące życie? Niekiedy przy dość dużym stresie właśnie tak wygląda kark ale to nie jest jedyna przyczyna, proszę zauważyć co zrobiło z Pani sylwetką siedzenie przed komputerem! Brak korekcji spowodował spłycenie lordozy szyjnej i wysunięcie głowy do przodu. Ewidentnie mamy tutaj do czynienia z plecami okrągłymi i to w dość rozwiniętym stanie skoro tak wygląda rozluźniona sylwetka. Zajrzeć do internetu i zobaczyć czym są plecy okrągłe i zacząć porządnie ćwiczyć mięśnie rozciągnięte oraz rozciągać przykurczone.
Niestety jest to bardzo nieestetyczna przypadłość i radzę jak najszybciej się za to zabrać również ze względów zdrowotnych.
Najpierw ćwiczenia a masaże to głównie mające na celu zniesienie napięcia.
AshaiSun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 21:26   #3
mercii8
Przyczajenie

Raczej nie mam stresującego życia...

http://strona-sportowa-sp-labunki.re...ecyokragle.htm

Czy wykonywanie takich ćwiczeń codziennie przez około 20 minut da oczekiwane efekty? Czy w ogóle jest możliwe pozbycie się garbu? Bądź - chociaż jego zmniejszenie?
Stary 2014-06-26, 09:39   #4
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mercii8 Pokaż wiadomość
Raczej nie mam stresującego życia...

http://strona-sportowa-sp-labunki.re...ecyokragle.htm

Czy wykonywanie takich ćwiczeń codziennie przez około 20 minut da oczekiwane efekty? Czy w ogóle jest możliwe pozbycie się garbu? Bądź - chociaż jego zmniejszenie?
Pleców okrągłych nie masz. Jedno jest pewne - powinnaś udać się do specjalisty bo tutaj lekarza nie znajdziesz.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 15:09   #5
kamissia1
Raczkowanie

Zdecydowanie do lekarza. Możesz sobie krzywdę zrobić, próbując sama to naprawic.
kamissia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-28, 09:47   #6
mercii8
Przyczajenie

W najbliższym tygodniu wybieram się do ortopedy, więc mam nadzieję, że pomoże mi w doborze ćwiczeń itd.
A Wy jak myślicie, czy jest możliwe pozbycie się tego garbu? Dodam, że mam 16 lat.
Stary 2014-06-28, 20:29   #7
stary.smok
BAN stały

Ortopeda co najwyżej może dokładniej określić (zdjęcie rtg) co tam się naprawdę dzieje. Fakt , że na typowy "wdowi grzbiet" jest dużo za wcześnie. Ale od "ustawiania" ćwiczeń jest fizjoterapeuta

Edytowane przez stary.smok
Czas edycji: 2014-06-28 o 20:31
stary.smok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-26, 20:42   #8
Cremonka
Raczkowanie

Poszukaj zajęć z jogi . Ja uczyłam się z książek ale w końcu poszłam na zajęcia z instruktorką. Przeżyłam szok choć myślałam ,że jestem wygimnastykowana. . Kobiety starsze ode mnie o 20-30 lat miały piękne plecy, otwartą klatkę piersiową, niesamowita ruchomość stawów ( i nieraz nadwagę). Jedna z nich powiedziała mi ,że jak przyszła na jogę to miała garba i jedno ramię niższe. Wszystkie te panie są dla mnie nieustającą inspiracją.
Cremonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości