Facet i wyjście w tajemnicy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-12, 17:59   #1
Longlong
Przyczajenie

Facet i wyjście w tajemnicy

Cześć! Problem standardowo z facetem. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i jak postąpić. Otóż mój facet w tajemnicy przede mną poszedł na ślub koleżanki z czasów licealnych. Niby tam nic wielkiego, ale to była koleżanka, przez którą kilka lat wcześniej pojawiło się między nami kilka nieporozumień. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dowiedziałam się przypadkiem, bo tak się składa, że cała jego rodzina i najlepszy kumpel też o tym jego wyjściu wiedzieli. Ten właśnie kumpel nieświadomy "przeoczenia" mego faceta palnął: 'jak tam było na ślubie". Oczywiście, że się obraziłam, bo jakby nie patrzeć ukrył ten fakt specjalnie i pewnie nigdy sam by się nie przyznał, bo jak powiedział: "tylko bym się zdenerwowała'. Ale chyba najbardziej zdenerwowało mnie, że nawet nie wpadł na pomysł by mnie zapytać, czy z nim pójdę. No i jaki jest problem? Nie gadamy za bardzo od tygodnia, myślałam, że przeprosi, będzie się starał. A tu on wyskoczył, że czeka na moją refleksję. Tak jakbym ponosiła odpowiedzialność. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć

Edytowane przez Longlong
Czas edycji: 2014-10-12 o 18:00
Longlong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 18:02   #2
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Facet i wyjście w tajemnicy

Cytat:
Napisane przez Longlong Pokaż wiadomość
Cześć! Problem standardowo z facetem. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i jak postąpić. Otóż mój facet w tajemnicy przede mną poszedł na ślub koleżanki z czasów licealnych. Niby tam nic wielkiego, ale to była koleżanka, przez którą kilka lat wcześniej pojawiło się między nami kilka nieporozumień. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dowiedziałam się przypadkiem, bo tak się składa, że cała jego rodzina i najlepszy kumpel też o tym jego wyjściu wiedzieli. Ten właśnie kumpel nieświadomy "przeoczenia" mego faceta palnął: 'jak tam było na ślubie". Oczywiście, że się obraziłam, bo jakby nie patrzeć ukrył ten fakt specjalnie i pewnie nigdy sam by się nie przyznał, bo jak powiedział: "tylko bym się zdenerwowała'. Ale chyba najbardziej zdenerwowało mnie, że nawet nie wpadł na pomysł by mnie zapytać, czy z nim pójdę. No i jaki jest problem? Nie gadamy za bardzo od tygodnia, myślałam, że przeprosi, będzie się starał. A tu on wyskoczył, że czeka na moją refleksję. Tak jakbym ponosiła odpowiedzialność. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć
Dla mnie abstrakcja. Nie wyobrazam sobie, zeby facet zatail przede mna wyjscie na slub. Uwazam, ze nie masz za co przepraszac
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 18:06   #3
Loyd
Zakorzenienie

Bezsensu ... Jak można tak nie ufać bliskiej osobie żeby zataić taką bzdurę?? Niepoważnie się zachował.

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 18:11   #4
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Loyd Pokaż wiadomość
Bezsensu ... Jak można tak nie ufać bliskiej osobie żeby zataić taką bzdurę?? Niepoważnie się zachował.
Chyba, że to nie była taka bzdura

Autorka jak słyszę wymówkę: bo byś się tylko denerwowała to wszystkie dzwonki alarmowe mi się włączają. Zwykła furtka dla kłamcy.
Stary 2014-10-12, 18:15   #5
Longlong
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Chyba, że to nie była taka bzdura

Autorka jak słyszę wymówkę: bo byś się tylko denerwowała to wszystkie dzwonki alarmowe mi się włączają. Zwykła furtka dla kłamcy.
No niespecjalnie przepadam za panną młodą, jak wspomniałam były o nią jakieś nieporozumienia. Chłopak założył, że jakby powiedział, to bym zabroniła mu iść, a on i tak by poszedł i bym była zła. No fakt, bo jak się nie powie, to sprawy nie było.
Stary 2014-10-12, 18:21   #6
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
No niespecjalnie przepadam za panną młodą, jak wspomniałam były o nią jakieś nieporozumienia. Chłopak założył, że jakby powiedział, to bym zabroniła mu iść, a on i tak by poszedł i bym była zła. No fakt, bo jak się nie powie, to sprawy nie było.
a może założył słusznie? Jesteś z gatunku tych foszastych i z humorkami? Robisz mu awantury itp?

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 18:29   #7
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
a może założył słusznie? Jesteś z gatunku tych foszastych i z humorkami? Robisz mu awantury itp?
Słusznie czy nie, nie powinno się w związku kłamać. Zwłaszcza, że po takiej akcji autorka zamiast się uispokoić będzie jeszcze bardziej nerwowa.
Żadne zachowanie partera nie zwalnia z bycia uczciwym. A jeśli jakieś zachowanie parttnera jest przesadzone, to się o tym rozmawia, wspólnie nad tym pracuje, wspiera w ewentualnej terapii, a nie biega za plecami na śluby koleżaneczek, o które były zgrzyty.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 18:33   #8
Longlong
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
Zależy co kto rozumie pod pojęciem awantury. Jasne, że czasem się kłócimy, ale ich przyczyny nie można upatrywać w spadku mojego samopoczucia. Jestem osobą, która zbiera w sobie emocje. Także nie okazuje ich zbyt często, ale czasem jak mnie coś dopadnie, to fakt wysadziłabym coś w kosmos. Ta sytuacja mnie zaskoczyła, bo od bardzo długiego czasu między nami było bardzo dobrze, żadnych nieporozumień itd.
Stary 2014-10-12, 18:40   #9
201803290936
Konto usunięte

Matrix. Kłamstwo, nieważne, czy drobne, czy "duże", zawsze powinno niepokoić i nie ma na niego miejsca w dobrym związku. Widać, że sobie nie ufacie, facet uważa, że go ograniczasz, z góry zakłada, że zachowasz się jak zaborcza mamusia, uważa, że lepiej kłamać, niż narażać się na nieprzyjemności (a przynajmniej tak sobie i Tobie to tłumaczy)... Z tej mąki chleba nie będzie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 18:51   #10
201708160953
Konto usunięte

Ja bym się bardziej koncentrowała na tym dlaczego nie powiedział. Albo jest to taki typ człowieka -życiowy krętacz, albo wcześniej coś zaszło w związku. Być może facet ma inne podejście do związku, ceni sobie bardziej niezależność. Możliwe, że to partnerka trochę za bardzo chce w związku rządzić. Gdyby mój facet chciał iść na ślub koleżanki a ja bym kategorycznie nie chciała to bym nie robiła mu zadymy tylko kazała iść samemu. W takiej sytuacji nie ma kompromisu, nie powiem przecież "Ok idź ale wyjdź w połowie" Gdyby chciał iść na wesele to bym zaproponowała kompromis "na ślub idziesz sam a wesele odpuszczasz"

Edytowane przez 201708160953
Czas edycji: 2014-10-12 o 18:53
201708160953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 18:53   #11
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_wonka90 Pokaż wiadomość
Ja bym się bardziej koncentrowała na tym dlaczego nie powiedział. Albo jest to taki typ człowieka -życiowy krętacz, albo wcześniej coś zaszło w związku. Być może facet ma inne podejście do związku, ceni sobie bardziej niezależność. Możliwe, że to partnerka trochę za bardzo chce w związku rządzić. Gdyby mój facet chciał iść na ślub koleżanki a ja bym kategorycznie nie chciała to bym nie robiła mu zadymy tylko kazała iść samemu. W takiej sytuacji nie ma kompromisu, nie powiem przecież "Ok idź ale wyjdź w połowie"
Jeśli jest krętaczem, to jest do odstrzału.
Jeśli ma inne podejście do związku to warto to przedyskutować z partnerką, bo albo uda im się wypracować coś, co zadowoli oboje, albo najwyraźniej nie pasują do siebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 18:58   #12
Longlong
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Jeśli jest krętaczem, to jest do odstrzału.
Jeśli ma inne podejście do związku to warto to przedyskutować z partnerką, bo albo uda im się wypracować coś, co zadowoli oboje, albo najwyraźniej nie pasują do siebie.
Co najgłupsze w tym wszystkim, że po tylu latach od zdarzeń dot. panny młodej, nie lamentowałabym, gdyby oświadczył, że chce iść na ten ślub. Sama pewnie bym nie poszła, ale to wynikało raczej z zobowiązań, które miałam w sobotę do zrobienia. Zabolało mnie, że mnie okłamał. On oczywiście widzi to inaczej, kategorycznie wątek kłamstwa odsuwa od swojej osoby. Przyznać muszę, że epidemicznie unika słowa: 'przepraszam'. Nawet taką sytuację obrócił tak (posiłkując się tym, że byłam zła po fakcie), żebym to ja musiała wyciągać rękę na zgodę.
Stary 2014-10-12, 19:03   #13
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Co najgłupsze w tym wszystkim, że po tylu latach od zdarzeń dot. panny młodej, nie lamentowałabym, gdyby oświadczył, że chce iść na ten ślub. Sama pewnie bym nie poszła, ale to wynikało raczej z zobowiązań, które miałam w sobotę do zrobienia. Zabolało mnie, że mnie okłamał. On oczywiście widzi to inaczej, kategorycznie wątek kłamstwa odsuwa od swojej osoby. Przyznać muszę, że epidemicznie unika słowa: 'przepraszam'. Nawet taką sytuację obrócił tak (posiłkując się tym, że byłam zła po fakcie), żebym to ja musiała wyciągać rękę na zgodę.
To jest manipulacja. Ale nie skreślałabym wszystkiego. Zrób sobie mały rachunek sumienia, porozmawiaj z facetem tak od serca. Powiedzcie sobie co Was boli, co Wam przeszkadza, spróbujcie być na siebie otwarci, poznać i zrozumieć zdanie drugiej strony. Tylko tak dojdziecie do tego, jak chcecie oboje by Wasz związek wyglądał i będziecie się mogli wzajemnie w tym dążeniu wspierać.
On miał pewno jakiś powód by się bać Twojej rteakcji, ale Ty masz powó źle reagować, jeśli on przed Tobą rzeczy zataja- to zazwyczaj zamknięty i samonapędzający się układ, z któego wyjście wymaga samoświadomości i chęci obu stron.
Stary 2014-10-12, 19:03   #14
201708160953
Konto usunięte

Gość sam ma problem w relacjach z Tobą a próbuje zwalić odpowiedzialność na Ciebie. Była wcześniej sytuacja, że on coś chciał zrobić a Ty kategorycznie mu zabroniłaś? Mówię oczywiście o rzeczach dopuszczalnych w związku
Stary 2014-10-12, 19:04   #15
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Nie dosc, ze sklamal i zrobil cos takiego w tajemnicy przed Toba to jeszcze zadnej winy w sobie nie widzi i czeka, az go przeprosisz? I przez tydzien nie interesuje sie Toba i o kontakt nie zabiega? Az tak go ruszyl ten slub, ze o swojej "drugiej polowce" nie pamieta? Ja bym sie z nim rozstala, bo jak dla mnie to zbyt mocno emocjonalnie jest z nia zwiazany i nie odzyskalabym w pelni do niego zaufania.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:06   #16
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Gość sam ma problem w relacjach z Tobą a próbuje zwalić odpowiedzialność na Ciebie. Była wcześniej sytuacja, że on coś chciał zrobić a Ty kategorycznie mu zabroniłaś? Mówię oczywiście o rzeczach dopuszczalnych w związku
Pytanie jest bez sensu. Bo nawet jeśli mu zabroniła kiedyś czegoś, to to niczego nie zmienia.
A dwa- nie ma czegoś takiego jak "rzeczy dopuszczalne w związku" w pojęciu uniwersalnym. Bo każdy związek ma swoje zasady i rzeczy dopuszczalne w jednym będą niedopuszczalne w drugim i na odwrót. Ba czasami rzecz dopuszczalna w 99% związków będzie nie do przyjęcia w 1% i to też ok.
Stary 2014-10-12, 19:14   #17
Longlong
Przyczajenie

Cytat:
Z rzeczy dopuszczalnych? Nie przypominam sobie takiej sytuacji. Oczywiście, że nie mogę mu niczego zabronić. Co najwyżej określałam swoje stanowisko, że ja bym tak, a nie inaczej zrobiła, albo chciałabym by tak nie robił. A sprawy, które tworzyły jakieś nieporozumienia pochodzą głównie z początków związku, a mimo upływu czasu ciągnie się to gdzieś za nami i powraca w takiej akcji.
Stary 2014-10-12, 19:25   #18
201708160953
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Pytanie jest bez sensu....
Nie jest bez sensu. Chciałam tylko ustalić czy facet miał podstawę myśleć, że jego dziewczyna będzie robiła awantury, zakazy, sceny, fochy itd Pisząc dopuszczalne chciałam podkreślić, że nie mam na myśli wypadu w góry z koleżanką, praca jako striptizer, zawarcie fikcyjnego małżeństwa itd bo wiadomo, że na takie rzeczy większość z nas by się nie zgodziła.

Autorko nie powinnaś czuć się winna i za nic przepraszać. Jeśli nigdy go nie ograniczałaś to on sobie wymyślił chory scenariusz i zachował się jak dziecko.
Stary 2014-10-12, 19:29   #19
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest bez sensu. Chciałam tylko ustalić czy facet miał podstawę myśleć, że jego dziewczyna będzie robiła awantury, zakazy, sceny, fochy itd Pisząc dopuszczalne chciałam podkreślić, że nie mam na myśli wypadu w góry z koleżanką, praca jako striptizer, zawarcie fikcyjnego małżeństwa itd bo wiadomo, że na takie rzeczy większość z nas by się nie zgodziła.

Autorko nie powinnaś czuć się winna i za nic przepraszać. Jeśli nigdy go nie ograniczałaś to on sobie wymyślił chory scenariusz i zachował się jak dziecko.
No ok, ale już np. spotkanie sam na sam z osobą płci przeciwnej bywa dyskusyjne, albo tańczenie z innymi, albo to czy ok jest witanie się cmokiem w policzek.
Po prostu nie ma czegoś takiego jak uniwersalna norma- jest tylko to, co dana para sobie wypracuje.
Stary 2014-10-12, 19:55   #20
skazana_na_bluesa
.

a o co chodziło w spięciach o tę laskę? mam dziwne wrażenie, że z tego związku nic nie będzie na dłuższą metę.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:57   #21
201708160953
Konto usunięte

Dobra teraz rozumiem..... Faktycznie autorka może mieć mniejszą tolerancję niż ja i uzna, że to co dla mnie jest dopuszczalne dla niej to już przesada
Stary 2014-10-12, 20:09   #22
Longlong
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
a o co chodziło w spięciach o tę laskę? mam dziwne wrażenie, że z tego związku nic nie będzie na dłuższą metę.
Związek trwa już 4 lata. A spięcia o pannę młodą były tego rodzaju, że w czasach licealnych mieli dziwne relacje, one nie podobały się jego ówczesnej dziewczynie, dlatego nie utrzymywali z tą panną kontaktu przez kilka lat. Potem zerwał z byłą (a ja zostałam jego dziewczyną, ale się z tym nie afiszowaliśmy przez pierwsze pół roku) to panna się uaktywniła. Nie przeszkadzała mi początkowo, ale gdy smsowanie z nią zajmowało go bardziej od rozmowy ze mną (podczas wizyt u mnie), to mnie to zaczęło irytować. No i nie chciałam by się w to znów angażował...
Stary 2014-10-12, 21:00   #23
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Związek trwa już 4 lata. A spięcia o pannę młodą były tego rodzaju, że w czasach licealnych mieli dziwne relacje, one nie podobały się jego ówczesnej dziewczynie, dlatego nie utrzymywali z tą panną kontaktu przez kilka lat. Potem zerwał z byłą (a ja zostałam jego dziewczyną, ale się z tym nie afiszowaliśmy przez pierwsze pół roku) to panna się uaktywniła. Nie przeszkadzała mi początkowo, ale gdy smsowanie z nią zajmowało go bardziej od rozmowy ze mną (podczas wizyt u mnie), to mnie to zaczęło irytować. No i nie chciałam by się w to znów angażował...
problem z nim, a nie nią. myślałam, że ona wkładała kij w mrowisko, a to facet miał kiepsko ustawione priorytety. no cóż - przemyśl dobrze ten związek.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 09:24   #24
Agusia1306
Raczkowanie

Dla mnie przesada, za nic nie przepraszaj. To on Cię okłamał więc na jaką refleksję liczy? Przemyśl jego zachowanie, chłop ma chyba inne priorytety...
Stary 2014-10-13, 11:34   #25
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
No właśnie coś tak czułam, że nie o ślub chodzi
Jakaś mięta jednak została do adoratorki. Mógł zabrać Cię ze sobą, przynajmniej zapytać. Miałam kiedyś takiego chłopaczka, który nie potrafił ustalić sobie priorytetów, jak się domyślasz dziś nie jest moim Tż
Stary 2014-10-13, 11:56   #26
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zakończyła taki związek. Budowanie związku na kłamstwie nie rokuje dobrze.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości