|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Facet i wyjście w tajemnicy
Cześć! Problem standardowo z facetem. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i jak postąpić. Otóż mój facet w tajemnicy przede mną poszedł na ślub koleżanki z czasów licealnych. Niby tam nic wielkiego, ale to była koleżanka, przez którą kilka lat wcześniej pojawiło się między nami kilka nieporozumień. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dowiedziałam się przypadkiem, bo tak się składa, że cała jego rodzina i najlepszy kumpel też o tym jego wyjściu wiedzieli. Ten właśnie kumpel nieświadomy "przeoczenia" mego faceta palnął: 'jak tam było na ślubie". Oczywiście, że się obraziłam, bo jakby nie patrzeć ukrył ten fakt specjalnie i pewnie nigdy sam by się nie przyznał, bo jak powiedział: "tylko bym się zdenerwowała'. Ale chyba najbardziej zdenerwowało mnie, że nawet nie wpadł na pomysł by mnie zapytać, czy z nim pójdę. No i jaki jest problem? Nie gadamy za bardzo od tygodnia, myślałam, że przeprosi, będzie się starał. A tu on wyskoczył, że czeka na moją refleksję. Tak jakbym ponosiła odpowiedzialność. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć
![]() Edytowane przez Longlong Czas edycji: 2014-10-12 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet i wyjście w tajemnicy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bezsensu ... Jak można tak nie ufać bliskiej osobie żeby zataić taką bzdurę?? Niepoważnie się zachował.
![]() |
#4 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Autorka jak słyszę wymówkę: bo byś się tylko denerwowała to wszystkie dzwonki alarmowe mi się włączają. Zwykła furtka dla kłamcy.
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No niespecjalnie przepadam za panną młodą, jak wspomniałam były o nią jakieś nieporozumienia. Chłopak założył, że jakby powiedział, to bym zabroniła mu iść, a on i tak by poszedł i bym była zła. No fakt, bo jak się nie powie, to sprawy nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
plum plum
|
a może założył słusznie? Jesteś z gatunku tych foszastych i z humorkami? Robisz mu awantury itp?
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadne zachowanie partera nie zwalnia z bycia uczciwym. A jeśli jakieś zachowanie parttnera jest przesadzone, to się o tym rozmawia, wspólnie nad tym pracuje, wspiera w ewentualnej terapii, a nie biega za plecami na śluby koleżaneczek, o które były zgrzyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Matrix. Kłamstwo, nieważne, czy drobne, czy "duże", zawsze powinno niepokoić i nie ma na niego miejsca w dobrym związku. Widać, że sobie nie ufacie, facet uważa, że go ograniczasz, z góry zakłada, że zachowasz się jak zaborcza mamusia, uważa, że lepiej kłamać, niż narażać się na nieprzyjemności (a przynajmniej tak sobie i Tobie to tłumaczy)... Z tej mąki chleba nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja bym się bardziej koncentrowała na tym dlaczego nie powiedział. Albo jest to taki typ człowieka -życiowy krętacz, albo wcześniej coś zaszło w związku. Być może facet ma inne podejście do związku, ceni sobie bardziej niezależność. Możliwe, że to partnerka trochę za bardzo chce w związku rządzić. Gdyby mój facet chciał iść na ślub koleżanki a ja bym kategorycznie nie chciała to bym nie robiła mu zadymy tylko kazała iść samemu. W takiej sytuacji nie ma kompromisu, nie powiem przecież "Ok idź ale wyjdź w połowie" Gdyby chciał iść na wesele to bym zaproponowała kompromis "na ślub idziesz sam a wesele odpuszczasz"
Edytowane przez 201708160953 Czas edycji: 2014-10-12 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ma inne podejście do związku to warto to przedyskutować z partnerką, bo albo uda im się wypracować coś, co zadowoli oboje, albo najwyraźniej nie pasują do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Co najgłupsze w tym wszystkim, że po tylu latach od zdarzeń dot. panny młodej, nie lamentowałabym, gdyby oświadczył, że chce iść na ten ślub. Sama pewnie bym nie poszła, ale to wynikało raczej z zobowiązań, które miałam w sobotę do zrobienia. Zabolało mnie, że mnie okłamał. On oczywiście widzi to inaczej, kategorycznie wątek kłamstwa odsuwa od swojej osoby. Przyznać muszę, że epidemicznie unika słowa: 'przepraszam'. Nawet taką sytuację obrócił tak (posiłkując się tym, że byłam zła po fakcie), żebym to ja musiała wyciągać rękę na zgodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On miał pewno jakiś powód by się bać Twojej rteakcji, ale Ty masz powó źle reagować, jeśli on przed Tobą rzeczy zataja- to zazwyczaj zamknięty i samonapędzający się układ, z któego wyjście wymaga samoświadomości i chęci obu stron. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Gość sam ma problem w relacjach z Tobą a próbuje zwalić odpowiedzialność na Ciebie. Była wcześniej sytuacja, że on coś chciał zrobić a Ty kategorycznie mu zabroniłaś? Mówię oczywiście o rzeczach dopuszczalnych w związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Nie dosc, ze sklamal i zrobil cos takiego w tajemnicy przed Toba to jeszcze zadnej winy w sobie nie widzi i czeka, az go przeprosisz? I przez tydzien nie interesuje sie Toba i o kontakt nie zabiega? Az tak go ruszyl ten slub, ze o swojej "drugiej polowce" nie pamieta? Ja bym sie z nim rozstala, bo jak dla mnie to zbyt mocno emocjonalnie jest z nia zwiazany i nie odzyskalabym w pelni do niego zaufania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dwa- nie ma czegoś takiego jak "rzeczy dopuszczalne w związku" w pojęciu uniwersalnym. Bo każdy związek ma swoje zasady i rzeczy dopuszczalne w jednym będą niedopuszczalne w drugim i na odwrót. Ba czasami rzecz dopuszczalna w 99% związków będzie nie do przyjęcia w 1% i to też ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Z rzeczy dopuszczalnych? Nie przypominam sobie takiej sytuacji. Oczywiście, że nie mogę mu niczego zabronić. Co najwyżej określałam swoje stanowisko, że ja bym tak, a nie inaczej zrobiła, albo chciałabym by tak nie robił. A sprawy, które tworzyły jakieś nieporozumienia pochodzą głównie z początków związku, a mimo upływu czasu ciągnie się to gdzieś za nami i powraca w takiej akcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Nie jest bez sensu. Chciałam tylko ustalić czy facet miał podstawę myśleć, że jego dziewczyna będzie robiła awantury, zakazy, sceny, fochy itd Pisząc dopuszczalne chciałam podkreślić, że nie mam na myśli wypadu w góry z koleżanką, praca jako striptizer, zawarcie fikcyjnego małżeństwa itd bo wiadomo, że na takie rzeczy większość z nas by się nie zgodziła.
Autorko nie powinnaś czuć się winna i za nic przepraszać. Jeśli nigdy go nie ograniczałaś to on sobie wymyślił chory scenariusz i zachował się jak dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu nie ma czegoś takiego jak uniwersalna norma- jest tylko to, co dana para sobie wypracuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
.
|
a o co chodziło w spięciach o tę laskę? mam dziwne wrażenie, że z tego związku nic nie będzie na dłuższą metę.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Dobra teraz rozumiem.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Związek trwa już 4 lata. A spięcia o pannę młodą były tego rodzaju, że w czasach licealnych mieli dziwne relacje, one nie podobały się jego ówczesnej dziewczynie, dlatego nie utrzymywali z tą panną kontaktu przez kilka lat. Potem zerwał z byłą (a ja zostałam jego dziewczyną, ale się z tym nie afiszowaliśmy przez pierwsze pół roku) to panna się uaktywniła. Nie przeszkadzała mi początkowo, ale gdy smsowanie z nią zajmowało go bardziej od rozmowy ze mną (podczas wizyt u mnie), to mnie to zaczęło irytować. No i nie chciałam by się w to znów angażował...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dla mnie przesada, za nic nie przepraszaj. To on Cię okłamał więc na jaką refleksję liczy?
![]()
![]() |
#25 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Jakaś mięta jednak została do adoratorki. Mógł zabrać Cię ze sobą, przynajmniej zapytać. Miałam kiedyś takiego chłopaczka, który nie potrafił ustalić sobie priorytetów, jak się domyślasz dziś nie jest moim Tż ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.