|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chcę chłopaka tylko i wyłącznie dla siebie, chyba jestem bluszczem
Witam wszystkich,
postanowiłam napisać bo potrzebuję chyba kopa w tyłek, żeby w końcu się ogarnąć. Około 5 miesięcy temu poznałam faceta, ja mam 26 on 28 lat. Od początku coś zaiskrzyło, nawiązał kontakt, zaczęliśmy się spotykać z jego inicjatywy. Mieszkamy bardzo blisko siebie, spotykaliśmy się bardzo intensywnie, nawet 3-4 razy w tygodniu i potem cały weekend. Obecnie widzimy się tak 2-3 razy w tygodniu na ok 2h, potem w sobotę jakieś wyjście na imprezy i w niedzielę też. On ma ciężką pracę, zwykle spędza w niej 10 h, w ciągu dnia stara się znaleźć czas, żeby napisać, gdy ma chwilę zadzwoni itp, no ale... odkrywam w sobie bluszcza. Zauważam, że jeśli np. nie napisze, nie zadzwoni z pracy - ja sie wkurzam, wyobrażam sobie, że mu nie zależy i że już się nie odezwie. Nie mówię mu tego, gdy dzwoni później wieczorem, ale siedzi to we mnie i narasta Ostatnio była też sytuacja, gdy doszłam do wniosku, że może obydwoje potrzebujemy trochę odpoczynku i zaproponowałam wolną niedzielę, a on się bardzo ucieszył i to też mnie zdenerwowało ( może w środku liczyłam na to, że zaprzeczy), ostatecznie powiedział, żebyśmy nic nie ustalali i zobaczymy jak będzie, że będzie chciał się wieczorem spotkać, a gdy przyszedł ten dzień okazało się, że o 15 przyjechali kumple i pije sobie z nimi piwo. Nigdy nie wkurzałam się o spotkania z kolegami, ale poczułam się w pewien sposób zignorowana, zorganizowałam sobie wówczas ten czas sama z moimi znajomymi, on i tak dojechał do nas z kolegą, ale dopiero po tym jak usłyszał, że nie podoba mi się takie zachowanie. No i właśnie jeszcze jedno, on nigdy nie był w poważnym związku, ja mam za sobą kilka. Od początku długo twierdził, że nie wierzy, że ja chcę się z nim spotykać, że pewnie go zostawię. Z czasem jakoś się dotarliśmy, on uwierzył i ogólnie jesteśmy zadowoleni z tego co jest, no ale ta moja zaborczość. Wczoraj jak rozmawialiśmy powiedziałam mu żebyśmy nie planowali, że się widzimy w weekend, ale też żebyśmy nie ustalali, że się nie widzimy i stwierdził, że to dobry pomysł. Tyle, że teraz siedzi mi w głowie "ok. a co jeśli nie będzie chciał się widzieć?!" Nie wiem, kiedyś zanim go poznałam, naprawdę miałam mało wolnego czasu, znajomi, siłownia, imprezy i tym podobne. A odkąd go znam - jestem na każde pstryknięcie. Wydaje mi się, że dlatego, iż chciałam mu pokazać, że chcę z nim być, żeby w siebie uwierzył. Ale chyba przedobrzyłam. Sama już nie wiem czy ze mną jest coś nie tak, pomóżcie
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
sissy that walk
|
Dot.: Chcę chłopaka tylko i wyłącznie dla siebie, chyba jestem bluszczem
Cytat:
Najpierw to zmien, a potem zobacz, jak sytuacja będzie wyglądać. Możliwe, że się poprawi, kiedy będziesz miała pewność że się wtedy i wtedy spotkacie.
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No właśnie sama siebie w tej kwestii nie rozumiem. Czasem paplam tak zanim pomyślę, a czasem po prostu może chcę na zewnątrz pokazać, że nie chce go osaczać i jestem luźna. Ehhh sama sobie tworzę problem Edytowane przez nocojest Czas edycji: 2014-10-16 o 11:23 |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Masz 100% racji, ale boje się trochę, że mam w środku coś takiego, że chcę go zagarnąć tylko i wyłącznie dla siebie i ciągle siedzi mi w głowie, że może on ma dość częstych spotkań, tylko mi o tym nie powie, bo nie chce mi robić przykrości
|
|
|
|
|
#6 | ||||
|
Zielona Driada
|
Cytat:
rozmawiaj ze swoim facetem i powiedz, że lubisz dostać od niego smsa i tyle. Kurde chyba nie ma zdolności telepatycznych i nie domyśla się, że Cię to tak boli.Cytat:
Cytat:
Paranoja Tworzysz problemy z d.py. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
aż zrobi to na co Ty liczysz. Tylko jak ma to zrobić jak z nim nie rozmawiasz???? Mówisz jedno, myślisz drugie. Gdzie sens? Gdzie logika?
![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-10-16 o 12:33 |
||||
|
|
|
|
#7 |
|
Copyraptor
|
Sorry, ale ty chcesz, żeby ON zakładał, że się spotkacie, ale żebyś TY nie musiała robić planów, że się spotkacie. Ty chcesz mieć swoje życie i plany, nie być zmuszona do kontaktu i grać niedostępną, ale tak naprawdę to on ma non-stop chcieć się spotkać i być na Twoje zawołanie, wciąż okazywać, że chce, że zależy, chociaż ty mu nie chcesz tego dać w zamian
![]() Ogarnij się. Nie, nie jesteś bluszczem moim zdaniem, raczej księżniczką która oczekuje zabiegania, starania się, okazywania. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Autorko ewidentnie masz za dużo czasu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
No to nie do końca tak. Często ja proponuję spotkania, pierwsza też piszę i dzwonię. Nie czekam jak księżniczka, aż on sam się domyśli. Tylko ciągle mam w głowie myśl, że może tak proponując on w końcu poczuje się osaczony i będzie miał dość. Wynika to chyba z tego, że czasem zdarza się tak, że on już z góry uprzedza, że nie wie czy będzie miał siłę, że nie wie czy nie zadzwonią kumple i nie wyciągną go na piwo. To mnie troszkę drażni, że tak jakby uprzedza, że nie będziemy się widzieć. I stąd moja propozycja, żebyśmy nie planowali spotkań ani tego że na pewno się nie widzimy w weekend tylko zobaczyli spontanicznie jak to wyjdzie.
A z bluszczem chodzi mi o to, że chciałabym wiedzieć ciągle co on robi, co planuje, co u niego a to chyba nie jest zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Też tak myślę i właśnie mogę wiele rzeczy zrobić, zorganizować czas, gdzieś wyjść ale obawiam się, że on akurat wtedy zadzwoni, będzie chciał się spotkać, a ja nie będę dla niego dostępna.Mam takie dziwne wyrzuty sumienia, że może będzie miał mi za złe, że nie mam dla niego czasu i to jest głupie, bo nigdy nie usłyszałam od niego słowa pretensji w takiej sytuacji. Myślę, że moim problemem jest to, że ja oferuję jemu mój cały czas ( nawet gdy on tego nie wymaga) i tego samego oczekuję od niego. Teraz uświadamiam sobie jaki błąd popełniam :/ Edytowane przez nocojest Czas edycji: 2014-10-16 o 13:44 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba, że jest to coś pilnego i wymaga nagłej interwencji.
Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2014-10-16 o 14:01 |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zielona Driada
|
Cytat:
a jak się okaże, że w dni "wolne od spotkań" umówił się z kumplami, zamiast siedzieć w domu i czytać książkę, to autorka poczuje się olana ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że autorka tak na prawdę by chciała aby chłopak po jej słowach "nie róbmy planów na weekend" jednak nalegał aby te spotkania się odbywały.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
|
|
|
|
#13 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Zgadza się. Jeśli się umawiacie, to się umawiacie. Jeśli się nie umawiacie i koledzy/koleżanki były pierwsze, to nie ma rezygnowania z tych spotkań na rzecz partnera, chyba że to jakiś nagły alarm. Tak jest po prostu normalnie i zdrowo. Tu też się zgadzam, kluczem do sukcesu jest zrozumienie, że tak się nigdy nie stanie. I że to głupie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

rozmawiaj ze swoim facetem i powiedz, że lubisz dostać od niego smsa i tyle. Kurde chyba nie ma zdolności telepatycznych i nie domyśla się, że Cię to tak boli.
aż zrobi to na co Ty liczysz. Tylko jak ma to zrobić jak z nim nie rozmawiasz????

i właśnie mogę wiele rzeczy zrobić, zorganizować czas, gdzieś wyjść ale obawiam się, że on akurat wtedy zadzwoni, będzie chciał się spotkać, a ja nie będę dla niego dostępna.