![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() O której chodzicie spać?
Jak w temacie. Niby banalne, lecz jestem ciekawa.
Jeżeli chodzi o mnie, to ja generalnie zawsze byłam nocny marek- późno chodziłam spać, późno wstawałam. Nie cierpię porannego wstawania. Jednak przez ostatni rok, to przesadzałam i to bardzo, szłam spać nawet dopiero o godzinie 5-8 rano, a przez ten czas Internet, oglądałam coś. To była gruba przesada. Teraz jednak postanowiłam wziąć się w garść i od kilku dni (odpukać) chodzę spać wcześnie. Idę spać 22-24, wcześnie wstaję w miarę (ok 8-9). Chętnie pospałabym dłużej, ale lepiej się przyzwyczajać, tym bardziej, że od poniedziałku zaczynam praktyki studenckie. Jakoś od razu lepiej się czuję ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: O której chodzicie spać?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja mam różnie, w wakacje około 1-2, natomiast w roku szkolnym jestem taka padnięta, że o 20 już jestem zmeczona wiec chodze spac 22 góra 23. Na szczęście jak mam impreze jakos to wszystko się zmienia i mogę balowac do rana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
o 24 zwykle; jeśli muszę wstać wcześnie rano to w przedziale 22-23
był już taki wątek ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nigdy wcześniej niż północ, nawet jeśli muszę wstać przed 5.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A u mnie to różnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
u mnie różnie to bywa.... mam małe dziecko(2latka) i jak daje w kość w ciągu dnia to ide spać nawet około 21.30 a jak w dzień jest do wytrzymania to zdarza mi się iść spać nawet o 1-2 w nocy ale wtedy rano chodze jak cień.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja tak jak WhiteCherry nie zasnę wcześniej niż północ. zazwyczaj jest do 1-2 godzina i nawet jeśli muszę wstac bardzo wcześnie(5-6 rano) to nic nie zmieni, bo wcześniej poprostu nie zasnę. ogólnie śpie/spałam do późna, nie miałam nic innego do roboty. teraz zmieniam tryb,wstaję 8-9. warto wstac wcześniej, dzień jest dłuższy. a tu zawsze wstawałam o 11,zanim do wanny do juz 14 i zaraz ciemno za oknem
![]() poza tym wolę spac 6-7 godzin niz 10-12. po takim długim śnie wstaje zmeczona,chodzę ospała cały dzień.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jako, że studiuje dziennie to zazwyczaj staram się kłaść 22-23. muszę spać przynajmniej 8 godzin dziennie.
w wakacje raczej długo też nie siedzę raczej koło 24 kładłam się spać. ale czasami w roku szkolnym jak planuję się wcześniej położyć (nie koniecznie, że jestem zmęczona i padam), np o 21 to często bywa, że nie mogę zasnąć bo organizm nie jest przyzwyczajony do tej godziny i mojego zasypiania. mam też tak, że potrafię po imprezie przespać dosłownie dwie godziny i już kolejna noc musi być normalna przespana (8godzin) bo nie potrafię funkcjonować.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
aż mi wstyd o tym pisać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
w tygodniu klade sie o 23-24,ale gdy mam wolne siedze czasami do 2-3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Kiedy pracowałam chodziłam spać wcześnie, 22.00, 23.00 max. Wstawałam 6.15.
Teraz nie pracuję, chodzę bardzo różnie, najwcześniej około północy, ale np wczoraj kładłam się aż o 2.00. A wstaję tak 9.00-10.00, chociaż wiadomo, jak trzeba potrafię zebrać się z łózka i o 7.00 ![]() Moje postanowienie noworoczne to właśnie chodzić wcześniej spać ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak mam wolnego dużo (typu przerwa świąteczna, długie weekendy, wakacje i takie tam), w czasie którego mój organizm sam się przestraja, to chodzę spać koło 4-6, a wstaję między 8-15
![]() ![]() A zwykle w czasie roku akademickiego między 24-2, wstaję między 7-10 - w zależności na którą mam zajęcia ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ostatnio chodzę spać ok 1-2. Wcześniej tak o 23-24 się kładłam.
Niestety nie potrafię się wyspać, nie potrafię się zebrać rano - dopiero wtedy śpi mi się najlepiej, kiedy trzeba wstać.
![]() |
#15 |
Zakorzeniona
|
Codziennie wstaję o 6:00, chodzę spać ok. 23:00, często później.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
o 23-24
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja pracuję popołudniami, więc chodzę spać około 1-2 a wstaję około 10. Lubię gdy wracam z pracy mieć jeszcze czas dla siebie, nie mogłabym od razu iść spać. Ale rano mogę pospać
![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kiedyś nie sądziłam, że byłabym w stanie usnąć wcześniej niż 24, skoro ja taki nocny marek ![]() Myślę, że teraz na pratyki czy jak znajdę pracę, to będę starała się chodzić spać 22 i mam nadzieję, że uda mi się to utrzymać, bo pewnie nie raz też będę musiała wstawać o 6, więc żeby się wyspać będę musiała o tej porze. Jak idę do szkoły (ale to zaocznie, więc co 2 tygodnie), to często usypiałam późno właśnie o 2 i przez to byłam w szkole taka słaba, że myślałam, że zemdleje. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-01-12 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
znajomi się ze mnie śmieją, że jak jest pogodzinie 24 w tygodniu i jestem dostępna (czy to gg czy fcb), że coś jest nie tak ze mną.
a ja zazwyczaj wtedy robię jakieś pierdoły na studia ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzę do szkoły 22-23, wstaję 5-6. W weekend chodzę spać najczęściej po północy, ale zazwyczaj nie później niż o 2. Żeby czuć się dobrze, zdecydowanie potrzebuję 7-8 godzin snu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
W tygodniu o 23, w weekendy i wolne zdarza mi się nie spać do 6 rano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
jak mam na 6 to klade sie 21-22
a jak druga zmiane to 23-24.
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Studia mnie zupełnie przestawiły i prawie codziennie chodzę spać koło 4, 5...śpię do 11..męczące to strasznie, ale ciężko się uregulować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Normalnie kładę się 1-2, wstaję 5-6. Jak miałam nockę w pracy to po całym dniu kładę się już o 21-22. Podobnie odsypiam podróż pociągiem (wstaję o 2 żeby zdążyć na pociąg, a zasypiam koło 1 :P).
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie to ciągnie się już z jakieś 5 lat, w liceum się zaczęło przygotowania do matury spanie raptem po 4, 5 godzin dziennie a później odsypiałam w soboty, kiedyś to byłam tak wymęczona że zasnęłam o 17 w piątek a obudziłam się w sobotę o 12, przy czym moja mama mnie budziła bo się wystraszyła że tak długo śpię. I tak się przestawiłam że zwykle się kładłam o 2 w nocy a musiałam wstać na 7 ![]() ![]() Już z miesiąc próbuje się przestawić ale co mam zrobić że jak kładę się o 12 to potrafię tak leżeć 3 godziny przewracając sie z boku na bok i przez wstaje dopiero o 11 a ostatnio nawet o 13 przy czym jestem tak wymęczona jakbym tone węgla przerzuciła albo gorzej jakby mnie ktoś zjadł, wypluł i jeszcze raz zjadł ![]() Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-01-12 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Ja mam dwa tryby : wakacyjny i zimowy
![]() W wakacyjnym chodzę spać tak ok. 1.00 a w zimowym ok. 23.00
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
wstaję 5.30, kładę się spać 22-23.00
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Gdy jest u mnie chłop to 23-2 zależy od tego co robimy.
Gdy jestem sama i do 3 nie śpię, albo zarywam całą noc bo o 5-6 nie opłaca mi się zasypiać.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś chodziłam spać około 1-2. Obecnie tak o 22 zazwyczaj kładę się do łóżka, ale zasypiam godzinę/dwie później.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.